#1121162009-07-31 19:01:46 Válasz a #111785. hsz-ra
Én teljesen egyetértek veled. Lehet, hogy nekem szerencsém van, de én úgy érzem viszonylag olcsó utakra fizettünk eddig mindig (persze mindig van olcsóbb és drágább, és az "olcsó" lehet viszonylag szubjektív kifejezés is), de azon kívül, hogy egyszer az egyik utazási irodánál siettettek a pihenőknél minket, soha nem volt semmi problémám.
Úgy gondolom, hogy amiért olcsó valami, attól még lehet jó is. Lehet olcsó berendezésből is praktikusan berendezni egy szobát, úgy hogy az ember ne bosszankodjon minden nap, hogy valaminek a sarkába beveri a fejét, mert annyira belóg, hogy nem lehet normálisan kikerülni...
Az utazási irodát pedig senki nem kötelezte, hogy ezzel az apartmannal kössön szerződést... Mi alapján ítélhetnénk meg egy irodát, ha nem a szolgáltatása alapján...?
Természetesen azért az ember maga is körbenézhet, hogy pontosan milyen is a szoba (én pl. sosem megyek olyan helyre, vagy olyan apartmanba, amit nem informáltam le mástól kapott személyes tapasztalatokkal és fotókkal (!) )
Úgy látom, hogy minden irodának vannak jobb és rosszabb apartmanjai, DE ez nem minden esetben árfüggő!!!
A kihelyezett hölgy pedig legalább annyit mondhatott volna, hogy "Akkor mi már nem találkozunk többet, kellemes utat kívánok, remélem jól érezték velünk magukat!"... Szerintem nem halt volna bele, és mindenki úgy érezte volna, hogy kicsit foglalkoznak vele. (azzal már minden tapasztalt utas tisztában van, hogy milyen csekély idejük van a kihelyezett idegenvezetőknek).
Visszanéztem ma, reméletem, hogy lecsillapodtak az indulatok. Örülök, hogy tetszett a beszámoló. Tényleg csak arra próbáltam utalni ezzel, hogy csak pozitívan gyerekek!!!!
A QUITT TOURS Utazási Irodát július 15.-vel törölték a hatósági nyilvántartásból.
Erre mit látok most a GO Utazási magazinban?! A QUITT TOURS-ról egy negyed oldalas dicséret és megbízhatósági szóözönt és egy nyereményjátékot!
Nos, szerintem ez már nagyon morbid!
Üdv itthonról mindenkinek.
Tegnap érkeztünk haza Görögországból, az Apollont változatlanul csak ajánlani tudom - mint már több éve teszem -. Profi sofőrök, a lehetőségekhez mérten viszonylag kényelmes buszok, korrekt szállás. Délben indultunk Budapestről, itthoni idő szerint reggel 8-ra Toroniban voltunk. Persze akkor kezdtek csak takarítani - már, ha azt annak lehet nevezni - , míg beköltözhettünk lementünk pottyanni egyet a gyönyörű tengerbe. A cuccok csomagszobának használt kis studioban, nem kellett fölötte ülni. Mondjuk az információk nem terjednek a leggyorsabban a telepített id. vez. és a szállásadók között. Mikor az id.vez. megmutatta a szobánkat, mondtuk, hogy kevés lesz az ágy, mert nem ketten, hanem hárman megyünk. Srác mondta, hogy meg fogják csinálni 3 személyre, ami persze nem nagyon sikerült nekik. A nagy ágy alatt volt egy un. pótágy, összecsukható, de kényelmes normál rugós matraccal, csak azt kellett volna "felöltöztetniük". Nem szakadtunk bele, de az ágyneműért 3 embernek szóltunk, mire nagy nehezen a harmadik garnitúrát is megkaptuk. Ennyi munka kellett is, a 20 óra utazás után legalább mozogtunk egy kicsit.
Hazafelé görög idő szerint fél 11 magasságában ért le a busz - a csomagokra ismét nem volt gondunk -, bementünk Sartiba, és délután 3 előtt indultunk is vissza. A legtöbbet a magyar határon kellett várnunk, 4 órát, hajnali 5-től kb. 9-ig, így dél körül értünk haza, mivel 3 helységbe is be kellett mennünk letenni az utasokat. Azt mondjuk nem tudom, hogy miért nem lehet más határhoz menni a buszokkal, amikor a vendégmunkások áradatát nem lehet kikerülni. Ez volt az egyetlen negatívum, bár ez lehet, hogy nem a sofőrök hibája.
Az előzőekben elhangzottakhoz: lehet, hogy sokan áradoznak az Aeolusról, de - miskolciutashoz hasonlóan - mi is először és utoljára voltunk velük 3 éve. A szállásáról, ahová minket pakoltak pozitívumot nem lehetett írni, ugyanúgy a hozzáállásukról. Az én 6-os listámon - kb. ennyi irodával utaztunk eddig a 16 év alatt - a hatodik.
Azért én nem ítélném meg ennyire negatívan azt, aki leírja a rossz tapasztalatait. Ha anno csak egyet olvastam volna az Aeolus szállásairól, nem mentünk volna velük, ismerve úgy általában a magyarokhoz való hozzáállásukat. Csak éppen akkor még viszonylag frissek voltak nálunk, és csak a buszos szervezésükről volt rossz vélemény. Manapság már könnyebb lenne a dolgunk. De ehhez igenis szükség van a rossz tapasztalatok leírására, aztán mindenki mazsolázhat, hogy a leírtakból mi az, ami őt is zavarná.
Sziasztok!
Olvasgattam hozzászólásaitokat, s úgy döntöttem leírom én is a saját tapasztalataimat.
Görögországban Zakinthoson nyaraltunk a GRAND TOURS-sal, ez egy magyar utazási iroda, ha jól tudom Debreceni székhellyel, de az egész országban vannak kirendeltségei és partnerirodái.
A Grand Tours-ot mindenkinek melegszívvel és teljes megelégedéssel ajánlom. Bevallom többször voltunk már külföldön, de ilyen színvonalú, ilyen hozzáértő utazási irodával, még sohasem volt dolgunk. Azt kaptuk amit ígértek, ami a leírásokban szerepelt. Na és a telepített idegenvezető! Kovács Zsuzsi, hihetetlen, hogy mi mindent meg nem tesz az utasokért. Kezdve azzal, hogy várt, s mindenkinek segített a szállás elfoglalásában. Ha kellett orvost hívott, intézte a biztosítást, (egyébként a Grand-os utakon Atlasz biztosít, az orvos szerződésben áll a biztosítóval, úgyhogy ha baj van, nem kell főni a fejednek.) Nekem leégett a lábam nagyon csúnyán, feldagadt alig bírtam állni, Zsuzsi meghallotta, s rövid időn belül megjelent egy csodakrémmel, ami másnapra rendbehozta, s mindezt térítés nélkül. Mindig mindenkinek segített, tanáccsal, ötlettel, térképpel, bérlésnél stb., szóval nem vot olyan dolog amiben nem fordulhattál hozzá.Mindig elérhető volt a kijelölt helyen, s nem egy óráig, hanem délelőtt és délután is legalább 4 -4 órát. Soha nem múlasztotta el megkérdezni, hogy hogyan éreztük magunkat egy-egy programon, segíthet-e valamiben. Végig azt éreztük értünk van ott, s számíthatunk rá. De igazán csak akkor értitek majd meg, ha egyszer velük utaztok. Gratulálok a Grand Tours-nak és idegenvezetőiknek is. Nektek pedig javaslom, hogy Keressétek meg a honlapjukat, s olvassátok el a fórumukat, megfogtok lepődni, a sok elégedett utast olvasván. S még valami, én még egyetlen utazási irodánál sem láttam, hogy lenne belső fórumuk, ahol kérdezhettek a telepített idegenvezetőtől, előre tájékozódhattok mindenről, elmondhatjátok véleményeteket, tippeket adhattok másoknak.
Jó utat Mindenkinek!
#1125472009-08-04 12:00:29 Válasz a #111690. hsz-ra
Sziasztok!
Solyci hozzászólásásra szeretnék reagálni.
3 évvel ezelőtt utaztunk a DIAS ZEUSSAL, először és utoljára.
Az egy dolog hogy a szállás nem a legjobb, de ez van, mást úgy sem adnak.
De azt felháborítónak tartom hogy olyan buszjáratokat/sofőröket szerződtetnek akik veszélyesek az utasokra.
Ha az ember elmegy nyaralni még ha kevés pénzből is akkor sem azt várja hogy bunkók legyenek vele vagy nem megfelelő kiszolgálást kapjon.
És ha mégis rosszat kap, szíve joga leírni és másnak tiszteletben tartani hogy őt sérelem érte és nem felülbírálni.
Mi balesetet szenvedtünk mert a drága sofőr elaludt. 105-el mentünk bele egy teherautóba, a busz eleje eltűnt, szerencsére csak a sofőr sérült meg.
24 órával később értünk haza.
Kérdem én, hogy engedheti meg magának ezt egy iroda?
Ha ennyi baj van a sofőrökkel, miért nem cserélik le őket?
És igen, ha az ember Görögországba utazik, akkor azt várja el hogy mindenki kedves legyen vele, és ne úgy fogadják és bánjanak vele mint itthon. És ha valakit mégis negaítv dolog ér, akkor ne bántsuk már mi is!!
Mi balesetet szenvedtünk mert a drága sofőr elaludt. 105-el mentünk bele egy teherautóba, a busz eleje eltűnt, szerencsére csak a sofőr sérült meg.
24 órával később értünk haza.
Mi is majdnem balesetet szenvedtünk, Bulgáriában a jó kis hegyek-völgyek közötti utakon éjszaka(!) egy másik buszos túl nagy ívben vette be a kanyart, nem látott minket, a sofőr hál'istennek eléggé éber volt, és satuféket nyomott, centiken múlott, h. nem lett frontális ütközés.
Visszatérve a sofőrökre, kint az utastársakkal is beszéltük, h. felőlünk este 6-7kor is indulhatna vissza a busz, csak pihennének a sofőrök egy keveset. Gyakorlatilag tényleg csak letusolnak meg esznek egy gyrost, és indulunk vissza.. Sokkal nyugodtabban utazhatnánk vissza, ha tudnánk, kipihenték magukat, és úgy vágunk neki a bolgár (vagy éppen macedón) és szerb éjszakának.
#1125602009-08-04 13:20:35 Válasz a #112548. hsz-ra
Igen, nagyon fontos (lenne), hogy pihenjenek a sofőrök. Amikor mi buszos nyaraláson voltunk, és hazautazáskor megjött a busz, akkor bepakoltuk a csomagokat, és mondták, hogy 3 óra múlva indulunk, mert a sofőrök tusolnak és pihennek. Néhány utas erre mit csinált? Hőbölögtek, hogy mi az, hogy nem indulunk egyből. Hát könyörgöm, kinek az érdeke, hogy kipihent sofőrökkel utazzunk? Hiába, néhány embernek semmi nem jó, és nem tudnak gondolkodni... Egyébként a 3 óra sem valami hosszú idő, nem egy nagy pihenés szerintem, 4-5 óra is lehetett volna nyugodtan.
Egyébként nagyon sima út volt odafelé és vissza is, a sofőrök nagyon jól haladtak, ketten voltak és váltották egymást. Apollon Travel-es út volt, teljesen meg voltunk velük elégedve. (Az utastársakkal már kevésbé. )
Hivatalosan a sofőrök csak 8 órát vezethetnének, utána 8 óra pihenés kötelezően jár. De persze ezt ugye sok helyen nem is tartják be. Kivéve Franciaország. Ott majdnem ottmaradtunk, mert nem töltötték le a kötelező pihenőidőt...
#1125742009-08-04 14:37:01 Válasz a #112560. hsz-ra
Én még annyit hozzátennék, hogy a Dias Zeus-os sofőr rossz helyen állt meg, megbüntették őket, majd erre eléggé ideges lett, úgy hajtott mint az őrűlt, és sokkal kevesebb megállót iktatott be...
Nem csoda, hogy 6 órán keresztül hánytam a buszon.
Na azóta fogadtam meg, se busszal, se a Diassal nem megyek sehova.
Örülök, hogy az Apollonnál nem történtek ilyenek.
Hülye útitársak meg mindenhol vannak, a repülőn is ... csak ott kevesebb ideig kell kibírni velük
Két éve nekünk sem volt teljesen zökkenõmentes az utazásunk a Dias Zeussal. Hazafelé a busz késett, hogy mi volt a valódi oka nem tudom. Nem közölték velünk. Csak azt hajtogatták nemsoká itt lesz a busz, meg nem tudják elérni a sofõröket. Mi 9-kor elhagytuk a szobát ahogy az lenni szokott. És vártunk. Árnyékban, meg széket is adtak, de mégiscsak az utcán. (Volt olyan apartmanház ahol árnyék sem volt. Ők a napon ülve vártak.)Nem mertük otthagyni a csomagokat, mert hát ugye sose lehet tudni. Csomagmegõrzõ nem lévén, õriztük mi a bõröndjeinket. Az apartman bejárati ajtója és a lépcső között volt talán 2-3m. Ha én itt hagyom a bőröndöket a lépcső előtt akkor csak az nem látja őket aki nem akarja. Bár nem is igazán mertük elhagyni az apartmant, mert ha jön a busz azonnal pakolunk be és jó lenne ha nem kéne az utasokra várni. Majd a bepakolás után elmehetünk sétálni. Ezt mondta az idegenvezetőnk minden egyes alkalommal amikor rákérdeztünk hol a busz. Délután már 4 óra is elmúlt mire a busz megérkezett. WC nélkül addig várni nem volt túlságosan kellemes. A sofõrök még pihiztek egy kicsit, majd este 7kor útnak indultunk. Másnak délután 4kor már Budapesten voltunk. Gyorsak voltunk pedig még el is tévedtünk Görögországban.
A sztorihoz hozzátartozik, hogy a hazaút nem Dias Zeusos busszal törtét. Az utastársak fele keményen 2 órát engedélyezett pihenésre. Szörnyen néztek ki a sofőrök. Még a 4 óra is kevés lett volna nekik. Lelki szemeim előtt láttam a másnap reggeli híradót benne a buszbalesetünkkel. Hála az égieknek megúsztuk.
A másik negatívum a busz bepakolása volt. A sofőrök szó szerint bedobálták a bőröndöket a busz csomagterében. Egyszerre voltak egy helyen az új utasok bőröndjei és a hazafelé tartóké. A következő apartmannál a kiszállás úgy történt hogy az egyik sofőr a bőröndökön állva-fekve próbálta alulról kiszedni az új utasok bőröndjét. Én még ilyet nem láttam. Némi rendszert azért szoktak belecsempészni a sofőrök a pakolásba pl. ki hol száll le.
Én a tájékoztatást is hiányoltam. Nem értem miért nem lehetett megmondani hogy késik a busz és hogy több órás késés lesz. Az őszinteséget sokkal többre értékelem mint azt ha úgy érzem hülyének néznek. Ha van egy hely ahová bezárják a bőröndöket nyugodtan elbóklászhattunk volna beülhettünk volna egy tavernába ebédelni…. És nem így töltöttük volna az utolsó napot.
Egy buszos utazás során benne van a pakliban a késés, de szerintem nem így kell elintézni. Az idegenvezetők nem voltak a helyzet magaslatán. Legalábbis szerintem.
Ezek az élmények ugyan nem rontották el a nyaralást, de nem így képzeltük el a lezárást. Azóta megjártuk Zantét és Tolot is busszal, de ilyen problémák nem voltak. Őszintén megmondták, hogy a busz pl. lekéste a kompot. Tudtuk, hogy ez mennyi késéssel jár. És nem lázadoztunk. Volt egy szabad apartman mindenhol ahol tusolhattunk, használhattuk a WC-t és a bőröndök sem voltak szem előtt. Sokkal nyugodtabban telt a várakozás. Nyugodtan vásárolgattunk és sétálgattunk. Így valóban kellemesen telt a nyaralás végig. Összegezve „kevés” pénzért is lehet jót nyújtani. (Kinek mi a kevés ugye.)
ne ijesztgessetek már...ennyire durvák a sofőrök néha? eddig is rossz érzésem volt ettől a buszos témától, de most már szabályosan félek...nem terveztem balesetet szenvedni sem itthon, sem külföldön :S
ne ijesztgessetek már...ennyire durvák a sofőrök néha? eddig is rossz érzésem volt ettől a buszos témától, de most már szabályosan félek...nem terveztem balesetet szenvedni sem itthon, sem külföldön :S
No para!
Többségében jól képzett és nem agyon hajszolt sofőrök vezetik a buszokat! És a buszozás sem veszélyesebb, mint a pesti belvárosban sétálni! Ott is a fejedre szakadhat egy erkély, egy 200 kilós sertéssel.