Stavros
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3061
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Miranda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191004 Üzenet linkje2012-07-13 06:48:13 

Köszönöm szépen a jó kívánságokat. Mivel 1 hét Görögországban nagyon-nagyon kevés, így igyekszünk minden percet kihasználni.
Jövőhét vasárnap itt leszek a fórumon, akkor majd beszámolok az élményekről.

# 3062
Miranda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191005 Üzenet linkje2012-07-13 07:18:59 

Aki mostanában megy nyaralni, annak élményekben gazdag, esőmentes nyaralást kívánok. 5 éve hazautazásunk előtti nap egész nap esett az eső.

Aki már idén volt Görögországban, annak ajánlom az utazási katalógusokat. Lehet terveket szövögetni a jövő nyárra.

# 3063
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191108 Üzenet linkje2012-07-14 09:52:06 

Jó hír:
http://freemeteo.com/default.asp?pid=23&gid=253240&la=16

Aki busszal indul: előtte 1-2 nappal aszpirint és sok vizet igyon, nyakpárnát, pokrócot,fáslit,"Dedalont" vegyen be+ha lehet, cipődet vedd le és mozgás, amikor csak lehet(pihenőkor is)mozogj, hűtőládára tedd fel a lábadat. Gyerekeknek (3 éves koruktól járunk és már 10 évesek) mese könyvet, játékokat pl. újbábút vittünk. Úszócipőt ajánlom: sünbe lépés miatt, de a helye nagyon fáj!

A közeli hegyekre fel lehet menni, sétálni, de vipera és veled szembe "mérges"méhecske raj is jöhet: legyen nálad Kalcium+ víz. Nem beszélve a bokádra is vigyázni kell. Helyi busz járat is van, a taxi olcsóbb, autóbérlés nem tudom miért lett drága.

Philippi északi részén iszapfürdő!!
http://www.kairos-holidays.com/mud-bath.html
Keletre van Filippi, Nyugatra Krynidi, vagy Lydia: iszapfürdő- λασπόλουτρο
Teljesen egymás mellett vannak.
Ott ahol ki van táblázva Filippi, oda nem fordulsz be, hanem még egy km-t haladsz. Majd nyugatra ki lesz táblázva: λασπόλουτρο
Elég butaság, hogy sem angolul, sem más nyelven nem jelzi tábla.
Csak görögül egy egyszerű tábla.
Ott kb 2 km-t haladsz és ott vagy.
6 Eurós belépőt kérnek.
Először egyet tusolsz. Majd a lépcsőn kötélről húzod be magad hason. Megpróbálsz úszni. Csak a szemed és a füled hagyod szabadon. Ráfekszel a sárra és napozol. Jót tesz, ha sikerül magadra szárítani. Kb 1 órát lehetsz bent. Nem ellenőrzi senki, de ez az ajánlott orvosilag. Majd egy szórt fejes gyógyfürdős tusolás. Majd vízmasszázsos tusolás.
Meztelen vagy. Külön van női és férfi oldal. Semmi szert nem szabad használni a tusoláshoz.
A hajad egy hétig nem szabad utána megmosni. A tested sem vagy két napig.
Csoda bőröd és selymes hajad lesz.

Tűndiéknek köszönjük:
http://blog.xfree.hu/myblog.tv.....6RT%C9NETE

remélem sikerült... Ezért szép Stavros!

# 3064
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191114 Üzenet linkje2012-07-14 10:12:35 

# 3065
Valentina77
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191350 Üzenet linkje2012-07-16 22:11:34  Válasz a #190974. hsz-ra Előzmény #190974

Sziasztok!

Kiszeretnénk utazni férjemmel Stavrosba, Augusztus elején viszont kicsit félünk az áraktól, mert azt hallottuk,hogy elégé drága lett Görögország.
Tudnátok segíteni aki már volt kint mostanában,hogy tényleg magasak-e az árak hozzánk képest vagy kilehet bírni.

Előre is köszönöm ha válaszoltok.

# 3066
Mrminit
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191935 Üzenet linkje2012-07-23 17:54:09  Stavros

Üdv. Mindenkinek!

Tegnap étkeztünk meg Stavrosból, jól éreztük magunkat (két hétig voltunk). Leírnék egy-két dolgot, hátha valaki fel tudja a későbbiekben használni. Odafele 20 óra volt az út, a klíma folyamatosan ment még este is, így estére pulóver-hosszúnadrág vagy pokróc feltétlen kell a buszon. 3-4 óránként megállás. Rengeteg a szerb, bolgár turista magyar hangot alig hallani. A víz 1 karton 1,5 e körül van, a kenyér szerintem 70dkg 0,7 e, 1,5l cola 1,5 e, ouzo 9-10 e között, de haza fele a Duty free-ben 7 e körül kapható. A parton több helyen napernyő napozó ágyakkal 2-4 személy részére (mi mindig fogyasztottunk 1-szer valami italt és egész nap ott voltunk), van még zuhanyzó ami jó dolog volt. Autó bérlés 300 km limit 40 e, robogó 12 ó 20 e. Gyros pitában 2 e, gyros tál 6 e. Hirtelen ennyi. Hazafele 21 óra volt. A későbbeikben utazóknak jó nyaralást. Bárkinek a kérdésére szívesen válaszolok.

# 3067
Mrminit
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191943 Üzenet linkje2012-07-23 18:51:06  Stavros

2. rész
Az apartmanról, egyszerű de jó, szúnyogháló az ablakon, teraszajtón, hűtő, rezsó, tv (sok csatorna nincs rajta). A medencét minden este takarítják. A sör (mythos 0,33) 4 db akciósan 3 e körül. Lehet biciklit bérelni, de azt nem tudom mennyiért (nem használtuk).

# 3068
Szeroz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#191971 Üzenet linkje2012-07-23 21:52:55 

Szia mrminit. az Alexandrosban voltatok? A duty free-ben más is olcsóbb ? Éppen kérdezni akartam, hogy szerintetek érdeme-e tartalékolni és ott vásárolni hazafelé? Gondolom feketék vagytok, csuda jó időt fogtatok ki icon_smile.gif

Engem még érdekelne ez az autóbérlés, mert motorozni nem tudok.Ez biztos 1 napi ár, amit írtál.Ha több napra bérel az ember akkor a napi átlag?

Köszönet a tájékoztatásért.

# 3069
Mrminit
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192060 Üzenet linkje2012-07-24 20:05:58  Stavros

Üdvözlet Seroz!
Hát nem vagyok fekete, fehér bőrű vagyok és inkább árnyékban voltam délidőben, de van egy kis színem. Amúgy nagyon jó időt fogtunk ki. Igen az Alexandrosban voltunk, kulturált és tiszta. Inkább ouzot (12 0,7l-7 euro, 2l-16 euro) érdemes venni vagy talán még metaxát (7 csillagos 0,7l 15 euro), a többi szerintem nem olcsóbb a kínai piacnál. Kocsibérlésről 1 napra 40 euro 300km ha többet mész vele + 0,2 eurocent kilométerenként. Több napra netudom, de biztos olcsóbb. Mi sartin voltunk, a narancspart gyönyörű. Nyugodtan kérdezz ha tudok válaszolok.

# 3070
Mrminit
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192061 Üzenet linkje2012-07-24 20:07:40 

Bocsi kimaradt, hogy Sartin kocsival voltunk, azért béreltük.
# 3071
Miranda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192080 Üzenet linkje2012-07-25 02:59:31 

Vasárnap délelőtt hazaérkeztünk Stavrosról. De csak most jutottam ide a fórumra.

Az utasok többsége Sartira ment, viszont hazafelé Stavrosról jöttek többen. Igy az útvonal Sarti, majd Stavros és környéke volt. Kapásból kb. 6 órával többet utaztunk.
Sarti nagyon szép, ott is fényképeztem , bár nem sok idő volt rá.
Fáradtan, délután 2 óra után megérkeztünk Stavrosra.
Szállásnak a Nick apartmant választottuk. Nagyon szép kívül-belül, de volt ami nem tetszett benne.
Az emeleten kaptunk szobát, nagyon szép kilátás volt a tengerre, viszont, hogy mentünk fel az emeletre, csigalépcsőn kellett felmenni, aminek nem volt korlátja. Egy földszinti szobát kértünk, amit meg is kaptunk vasárnap 11-kor. Ezután tudtam csak kipakolni a bőröndből, addig felesleges lett volna, és élvezni a nyaralást.

Végig nagyon jó időnk volt, keddi napon pár fokkal kevesebb , de akkor egész éjjel fújt a szél.
A tenger nagyon hullámzott, de jó volt a hullámok közt úszni. Hétvégére már nem volt olyan „tiszta”, mint hét elején. Gondolom a sok hullámzástól, illetve mondták, hogy jön a dagály.

# 3072
Miranda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192081 Üzenet linkje2012-07-25 03:21:23 

2 étteremben ettünk, az egyik az utazási iroda mellett van, az Il mare. Régebben is ettünk itt, csak akkor teljesen más volt a személyzet, és az étlap. Akkor változatos volt, most pedig 4 hete Olasz étteremként üzemel. 2 magyar fiú is dolgozik ott. Az étlapon tészta és pizza többféle változatban, illetve saláták voltak.
Kipróbáltuk, jó volt, viszont aki kimegy Görögországba, nem ( nemcsak) olasz ízekre vágyik.
Így a jól megszokott Koralli étteremben ettünk, étlapja változatos, mint mindig. A rendelhető ételek száma pedig még több lett.
A pitás szendvicsei 2 euró, legalább 10 féle, illetve a nagy adagok 5-6 euró.
Szóval itt a gyrostól, a muszakáig, a tenger gyümölcséig minden kapható.
Reggelire jó párszor ettünk bugacát, krémes változatban, a tetejét megszórják fahéjjal és porcukorral. A Neonban 1,70, Oskar-nál 1,80 euro.
A boltokat tekintve a ZOI-t részesítettük előnyben. Összehasonlítva még 2 üzlettel, ez volt a legolcsóbb. Itt a kenyér 70 cent, 1,5 literes víz 45 cent, buborékos 75 cent. A buborékosból egy félét találtam Nektár szóda a neve. Fél literesben és dobozos változatban Tuborg szóda volt.
Dobozos coca-cola 0,64 cent, 4 db-os 2,30, a 6-os 3,50.
Üdítőben az Amida nevűt vettük, ízre olyan, mint nálunk a Sió. Az őszibarackos juice 1,58 euro, a narancs-alma- sárgabarack 1,30. De többféle ízben kapható, ez a kettő volt a legolcsóbb, a legdrágább 2 euro volt.

# 3073
Miranda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192082 Üzenet linkje2012-07-25 03:31:40 

Ajándék ötletek:

hűtő mágnes 1-2 euró között, de vettem 3,50-ért is, de ez 9 db-os.
Legyező 1-2 euró.
Toll 1-2 euró
Bögre 2,50-10 euróig
Egérpad 2 euró
Kis notesz tollal 3,50 euró
Fali naptár 8 euró.
Poló 5 euró.

# 3074
Szeroz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192116 Üzenet linkje2012-07-25 13:05:29  Válasz a #192060. hsz-ra Előzmény #192060

köszi mrminit icon_smile.gif egy Sartis kirándulás tényleg jó volna . Mennyi idő alatt értetek oda? Megálltatok útközben valahol ? Olimpiada is érdekelne nagyon.
Fakultatív programon nem is voltatok? Milyen az idegenvezető ? A buszos út milyen volt?
Bocs, ha sokat kérdezek icon_smile.gif

# 3075
Mrminit
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192172 Üzenet linkje2012-07-25 20:12:56  Stavros

Üdv! Két útvonalon lehet menni (Apollonia, Poligiros felé) ez jobb 150 körül van, a másik neccesebb (Paleochori) az 130. Az út kb. 2 és fél óra. Olimpiádán csak robogóval voltunk búvárkodni egy kis öbölben, állítólag van ott valami strand ahová megy busz is, de nem voltunk, de az Alexandrosban ki vannak írva a programok. Fakultatív programon csak pénteken voltunk az Athos köztársaságot néztük meg hajóval, odafele lehetett fényképezni a sok kolostort kb 300 méterről visszafele távolabb megy a hajó, egyszer érdemes szerintem. Az Apollon munkatársa férfi és nagy dumás, segítőkész, de nem volt velünk a kiránduláson, akkor a Dias-tól jött egy hölgy. A buszos utat kárpótolja a nyaralás (3-4 óránként pihenő), hazafele rosszabb.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 204 205 206 ... 259 260 261   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu