Sziasztok. Nekünk is már csak 17 nap és 18-án indulunk. Annyi szépet irtatok a szigetről, hogy úgy várom mint egy kisgyerek a karácsonyt. Remélem nem fogok csalódni. Igazi megváltás lesz a mostani időjárás után.
#1366512010-06-01 11:55:32 Válasz a #136465. hsz-ra
Szia Erika!
Hát igen, nem nagy öröm, hogy már haza kellett jönnünk, főleg, hogy szakadó esőben érkeztünk meg vasárnap és azóta se sokat láttunk napot. Zantén bezzeg hét ágra sütött, egy csepp eső nem esett a 8 nap alatt és felhőt se sokat láttunk. A tenger nem volt épp meleg, én csak a 4. napon fürödtem meg benne, de aztán már minden nap és napról napra melegebb lett a víz. Akik ezután indulnak, már nincs mitől tartaniuk. Egyébként se volt semmi zavaró tényező: a válságból a szigeten semmi se látszik, az árak nem emelkedtek tavalyhoz képest, a görögök ugyanolyan kedvesek, mint mindig és Zakynthos tényleg nyönyörű. Mi Agios Sostisban laktunk a Jenny apartmanban és nekünk nagyon bejött ez a ház, maximálisan meg voltunk vele elégedve. Csak egy napra béreltünk autót, de a sziget legszebb részeit így is be tudtuk járni és még el se tévedtünk, ami kész csoda, lévén, hogy tényleg nagyon pocsékul vannak kitáblázva az utak. Köszönet azoknak a fórumozóknak, akik felhívták a figyelmet, hogy a Navaggio öbölre nem a kilátókasból, hanem onnan pár száz méterre jobbra a szirtről van. Ez fantasztikus élmény volt, közel egy órát töltöttünk ott és tériszonyosok is bátran bevállalhatják (én is az vagyok kicsit) Hajóval is körbe kell járni a szigetet, -mi is megtettük, nagy hajóval körbementünk és kis hajóval is mentünk barlangokba no meg teknőslesre, - de talán fentről még szebb a látvány, mint a tenger felől. El is neveztem Zakynthost a "lélegzetelállító panorámák szigetének". Ez nem túl eredeti, de igaz, sokkal inkább, mint pl. az, hogy "a levendulák szigete". Legalábbis mi levendulát nem láttunk, persze lehet, hogy nem most virágzik. Van viszont helyette minden más, rengeteg bougenvillia és leander stb. szóval gyönyörű a sziget. Mindenkinek jó nyaralást kívánok!
Üdv, Jutocska
#1367562010-06-01 17:59:28 Válasz a #136651. hsz-ra
Szia Jutocska!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás jó időtök volt!
Már mi is izgalommal várjuk a jövő hét pénteket.
Mennyi idő alatt értetek ki? Az utazás zökkenő mentes volt?
Szia netoria!1 főnek 1 bőröndöt lehet vinni vagy utazó táskát(bármilyen lehet),ez a csomagtartóba megy,+1 kézipoggyászt,amit az utastérbe fel tudsz vinni.Bármennyi kg lehet,nincs megszabva.
Köszi a válszt. Akkor lehet a gurulós börönd nagyobb fajtája is(gondolom), amivel a repcsire lehet menni.(csak hirtelen nagynak tűnt)Abba majd kényelmesen elférek.
Szia netoria.
Személyenként 1db(nagy táska)mindegy hogy milyen.Súly nincs meghatározva.Fel az utastérbe kis táskát lehet vinni. Hűtő táska csak a csomag térbe rakható.
-----------------------------------------------------------------
"Nap mint nap egyre inkább Görögökké válunk,,
#1375092010-06-04 20:20:08 Válasz a #136756. hsz-ra
Szia Erika!
Igen, az utazás oda-vissza zökkenőmentes volt, és aki Szegedről indult, annak nem is olyan hosszú: kb. 11-kor indult el pénteken a busz Szegedről és másnap reggel görög idő szerint fél 8-kor már Kiliniben voltunk! A 8.15-ös komppal mentünk át a szigetre és 10 óra körül már Agios Sostisban voltunk. Visszafelé is jól jöttünk, csak a szerb-magyar határon kellet várnunk cirka másfél órát, de a katalógusban megadott időre mi hazaértünk Egerbe. Jó készülődést! De jó nektek! Én már lassan teljesen kifakulok ebben a pocsék őszies időben...
#1375142010-06-04 20:32:09 Válasz a #137509. hsz-ra
Szia Jutocska!
Béreltetek autót ,vagy motort? Esetleg motor bérlésről, árakról tudsz valamit? Argassiban jártatok?
Hát már igencsak vissza számolunk hévégén bevásárlás mert a jövőhéten csütörtökön még dolgozunk.
Már kellőképpen izgulok.
#1375612010-06-05 05:08:06 Válasz a #137514. hsz-ra
Szia Erika!
Ezek szerint az utolsó pillanatig dolgoztok ti is. Már ma megkezdődik a hajrázás az előkészületekben nálunk is.
És már mindjárt megyünk is.
Mivel még nem jártam külföldön soha (épp itt az ideje), ezért az lenne a kérdésem, hogy körülbelül mennyi költőpénzt érdemes magunkkal vinni, ha autót is szeretnénk 3-4 napra bérelni, és ha máskor nem is de vacsorázni étteremben szeretnénk.
Augusztus 7-14-ig leszünk ott, igencsak főszezonnak számít, így gondolom minden drágább lesz.