#1934082012-08-10 10:36:08 Válasz a #193340. hsz-ra
Szia Anyuci! Köszönök mindent, aranyos vagy. Mi már utaztunk velük sok felé, csak a fizetéssel volt nekem is gondom, de ez másik fórum..
Remélem, hogy szép lesz , a képeken sokkal jobban néz ki belül, mint az összes apartman, ahol a tizen évem alatt megfordultam. Hát-hogy messze a part?? Relatív... életemben először gyerekek nélkül megyek a Párommal, úgyhogy mindegy:-)) Úgyis mindig azt mondja, annyi séta kell.. és tényleg. Nekem egyébként is mindegy, csak ott legyek. Ismerem nagyjából Stavrost, de azt a részét pont nem... Remélem a tűz ami most tombol Athoson, odáig nem megy el...
Sziasztok!
Idén úgy alakult,hogy 2helyen nyaralunk.Szept. 7-15-ig Nei Poriban leszünk,aztán 15-22-ig Vrasna beachen.A Diaszeussal megyünk,de mivel a második heti nyaralásunk csak most dőlt el (szabadság) már nem volt hely Nei Poriban, így saját szervezéssel megyünk Vrasnára.
Szeretném megkérdezni,hogy tudjátok e Thesszalonikiből honnan indul a busz Vrasnára.
Előre is köszi a segítséget!
#1934172012-08-10 11:14:58 Válasz a #193410. hsz-ra
Szia Ágica!
Koraliról sajnos nem tudok véleményt mondani, mi csak egyszer ettünk ott egy gyrost, de az is jobban ízlett Jiannisnál, ahol a kaja árak talán kicsit drágábbak, mert pl. a gyros vagy a souvlaki tálon Jiannisnál 6 euró, a tengeri herkenytűk meg azt hiszem 8 eurók. A gyros, souvlaki pitában ugyanúgy 2 euró. Van 2,2-ért is pita gyros a főutcán lent a sarkon, kicsit drágább,de bőséges, viszont annyira ott sem ízlett. Ez persze egyénenként változó. Ki kell mindegyiket próbálni, és ahol jobbak a tapasztalatok, oda visszatérni. Mi Jiannisnál majdhogynem minden napos vendégek voltunk, mert a nyári 2 hét alatt fogyasztjuk el az éves gyros és souvlaki adagunk 99,9 %-át. Itthon túl sok mindent tesznek bele, nem olyan jó a hús, és hiányzik a feeling is. Egyébként eme 2 kaja tekintetében nálunk a No 1. Toroniban és Nikitiben, ha valaki ott jár, kóstoljon! Halat csak a Meteorákhoz közeli út széli vendéglőben ettem, ugyan csak filé volt, de nagyon-nagyon finoman volt elkészítve. Most kicsit diétásra sikerült a nyár, de talán jövőre jöhet valami tengeri cucc.
A Korali a parthoz közel lévő Zoi supermarket mellett van (a zöldséges résszel szemben), az utca túloldalán. A Jiannis a főúton kicsit feljebb, ami a parttal párhuzamos 2. utca. A buszmegállók is a Jiannis utcáján vannak, az észak felé vezető pont mellettük.
Ha valakinek beférne a csomagjába vagy a két zsebébe két potyautas, az legyen kedves szóljon, szívesen visszamennénk.
Mindenkinek jó nyaralást, aki már hozzánk hasonlóan hazaérkezett, annak jó emlékezést. Stavrosban most voltunk először, de jó választás volt. A sötét téli napokon jó lesz elővenni a nyári fényképeket, és tervezni a következő évet!
#1934212012-08-10 13:32:05 Válasz a #193417. hsz-ra
Anyuci, Vicos! Köszönöm a segitséget. Annak aki még nem buszozott üzenem, hogy mindig le kell inteni a buszt, mert ha nincs leszálló hiába állunk a megállóban, simán tovább megy.
Még 1 hónap mulva indulok, de már nagyon várom. Remélem jó lesz az idő, mert többször voltunk már szept.közepén-végén Asprovaltan is (még az Eurotursz-al, és a Vaszilisz volt az idegen vezető) és ragyogó kellemes 30-32 fokok voltak.
Sziasztok! Megoszlanak a vélemények a Koralival kapcsolatban, de mi mindig ott szoktunk enni, az ő gyrosuk ízlik a legjobban! Amit ajánlani tudok nagyon a 2 személyes Korali tál, van rajta görög fasírt (ez a kedvencem), csirke souvlaki, gyroshús, zöldségek, ketchup, mustár! A Korali étterem tulaja (Jorgosz) üzemelteti a parton a Malibu beach-et! Ha jól emlékszem múlt évben volt olyan, hogy amikor a Koraliban ebédeltünk kaptunk a Malibura ingyen frappé kupont, illetve a Malibun lehetett rendelni gyrost pitában amit az étteremből hoztak ki!
#1934492012-08-10 16:52:33 Válasz a #193427. hsz-ra
Bandesz! Ezért írtam,hogy meg kell kóstolni az ételeket, és ahol jobban ízlik, ott enni legközelebb. Attól, hogy nekünk nem ízlett, más még elégedett lehet vele.
Menetrend. Ez van kitéve az info kiosk ablakára is, csak ott még kisebb-nagyobb cetliken lehet a többi infót megtalálni hozzá, mert ez csak Szaloniki és Asprovalta közöttit tartalmazza. Az első oszlopban a Szalonikiből indulás látszik. A 3. oszlop, ami Olympiádából indul, az állítólag megy Asprovaltára is, mert onnan is jön a busz.
Foxi, gondold meg a buszt a Görögök is spórolnak és csökkentik a buszok számát. Bicikli? „A”-val jelölve a térképen 3-5 E/nap volt tavaly. Az öblöket is jobban látod csak 5km.
Anyuci68, köszönöm az étlapot az árak nem változtak.
Szeroz, a tengerig 15perc. Nem távolság. A busz tényleg érdekesen közlekedik,sőt ha tele van akkor hátramutat és elviharzik a következő valamikor jön persze ha felférsz rá.
#1934692012-08-11 06:28:11 Válasz a #193467. hsz-ra
Sziasztok!
Anyuci megnéztem a menetrendet, és igencsak elcsodálkoztam, mert szinte alig megy busz.
Viszont Vicos irja, hogy 5 km Asprovalta, tényleg? És végig lehet menni a parton, vagy az országut? Tudom, hogy a két telepulés között Vrasna van, ha jól emlékszem. Mert 5 km nem olyan nagy távolság alkár sétálva is. Akkor már nem lesz olyan nagyon meleg sem. Bevallom nem tudok bringázni, lehet én vagyok az egyetlen magyar.
#1934702012-08-11 08:43:32 Válasz a #193467. hsz-ra
Anyuci, Vicos!
Még elfelejtettem megkérdezni, hogy hazafelé mikor indult onnan az Apollon-os busz.
És a piac melyik napon van.
Üdv. Jó hétvégét: Foxi
Bár lehet, hogy még eszembe jut valami, pl mi a neve a görög joghurtnak, mert Anyuci irja, hogy lehet kimérve is vásárolni, meg esetleg a mazsolabor nevét ha tudnátok.
#1934742012-08-11 10:00:32 Válasz a #193469. hsz-ra
Foxi!
Ne pironkodj, ketten biztos vagyunk, akik nem tudunk bringázni! Bár gyerekkoromban kis segítséggel ment, de az már rég volt. Mindig irigykedve nézem, hogyan kerekeznek mások. Hozzá kell tegyem, ott aztán elvétve látni biciklizőket.
A busz visszafelé görög idő szerint 1/4 5-kor indult, de ez függ attól is, hogy mikor érnek le, szeptemberben azért már nincs annyi busz, talán a szerbek se tudják annyira húzni az időt.
Piac csütörtökön van.
Görögök a marha nagy válságtól függetlenül a következő sarokra is autóval járnak, gondolom ezért is ritkították a buszjáratokat. Érdemes megnézni az info kiosknál kirakott menetrendeket is, mert azért ezen nagyon nem lehet elmenni, nem vagyok meggyőződve róla, hogy csak az Olympiádába is menő jön el Stavrosig, hogy aztán elinduljon Asprovaltára.
#1934762012-08-11 11:54:01 Válasz a #193469. hsz-ra
Szia Foxi!
Amikor mi Vrasnán nyaraltunk, átmentünk busszal Stavrosba. Hazafelé a kedves férjem azt mondta -talán- itt kell leszállni..na ez azt jelentette, hogy benézte, és kicsi gyerekkel a nyakunkban, a tengerparton 35 fokban két és fél órát gyalogoltunk, és szénné égtünk... és mi csak 2 megállóval előbb szálltunk le a Vrasnánál lévő főúti nagy supermarkettől. Úgyhogy én nem ajánlom a sétát, sem a bringát... persze ha sportember vagy. az más
Mi Stavrosról az Alexandra Palace-ból gyalogoltunk át Vrasnára a Lidl-be, Azt mondták nincs messze. Hát mit mondja? Jó kis séta volt! Egy órát biztosan kutyagoltunk. Viszza felé szerencsénk volt. A Lidl-ben megismerkedtünk a hölggyel és egy fiatal fiúval, akik magyarok voltak és Stavroson dolgoztak. Csak bevásárolni ugrottak át kocsival. Ők felajánlották, hogy visszahoznak benünnket. Igy vissza már nem kellett gyalog mennünk. Nem mondom, hogy kibirhatatlan volt, de akinek egészségügyi problémái vannak, gondolja meg, hogy gyalogosan nekivág.