Én úgy emlékszem, hogy tavaly nyár vége felé Kónyu írt itt a fórumon arróla szép tóról, majd rákérdezek, vagy visszakeresem, d emost már nincs több idõm
Sartit már nagyon nagyon ismerjük és imádo nagyon!!
Nagyon helyes kis falu gyönyörûûûûûûûûû a part, van több kis eldugott part is nagyon klassz!!!!!!!!
De ha mentek a GOA-ra okvetlen látogassatok el!!!!
Kedvenc helye a görögöknek, fõleg szombaton!!!!
Köszi szépen az infót, és gondolom hogy már jópárszor leírta mindenki már az élményeit de én akaár ezerszer is leírám nektek az enyémet.
De megértelek téged is.
Közeledik a nyári utazás, és ilyenkor mindig annyira készülök.
de azért köszi
Megtaláltam: az utazóna.hu-n írta "korfu2000":
"a sziget belsejében, úttalan utakon haladva, Maries közelében megtaláltuk az eldugott vízeséseket.Az erdõ csöndjében csak a zuhatag hallatszott.Akkor pont senki nem járt arra, s mi beálltunk a víz alá megdögönyöztetni magunkat.A madarak hangja, az erdei illatok, s mi...Ez maga a NIRVANA- mondtuk.Aztán egy hevenyészett térkép alapján eljutottunk egy tengerszemhez...a tengerszembe becsapnak a hullámok. Kinn félelmetesen, nagy habokkal tömböl a sötétkék tenger,... s benn a zöldeskék tengerszemben, mint kis medencében, úszkálnak az emberek"
Sarti és a környezete gyönyörû, de én kb.10 éve jártam ott, és már akkor is elég zsufi volt, az árusok már elõszezonban is magyarul szólítgattak, és azóta állítólag még rosszabb a helyzet, mások Paraliához hasonlítják, az már tényleg durva lenne. Thassos meg maga a csoda, rosszul döntött a család, de mégsem biztos, hogy 1 napi sziget-látogatással meg tudod gyõzni Õket. Thassosban épp az a csoda, hogy ezerarcú, más mint a többi görög sziget, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelõbb partot, falvat, stb. Még 2 hét is kevés, jövõre mi is 3-at tervezünk.
Jövõre majd erélyesebb leszek. De azt gondolom, rosszul nem döntöttünk, még Sartin sem nyaraltunk. Ezen nem érte volna meg vitába szállni. Majd jövõre bepótoljuk.
Inni leginkább a forrásokból lehet, abból rengeteg van Thassoson, a patakok vize minden másra tökéletes, ivástól sem lesz különösebb bajod, de azért nézz körül, nehogy épp egy kecskecsorda élvezkedjen benne a közelben:-)) A tengerszem Mariesen túl található úgy 2 km-rel, azon túl követve a patakot (folyásiránnyal szemben) lesznek a kis vízesések. Amirõl említés esik az általad idézettekben, az nem tengerszem, hanem a népszerû nevén "Natural Pool"-nak nevezett, sziklába vájt képzõdmény, amirõl vagy itt, vagy az Index Thassos topikjában már sok szó esett, az elérhetõsége elég kacifántos, de azt is leírták már korábban.
Hát igen, én is a forrásra gondoltam, nem a patakmederre. Olvastam azt hiszem egy Edessai leírásban is, hogy ott is valami életvizébõl ivott valaki, pár méterre odább aztán azt látta, hogy egy öreg néni abban mossa a lábát!?!