NA,ennél jobban nem lehet leirni,mint ahogy Andi is irta,bocsánat a Lesvos-szeretõktõl! Még eszembe jutott,mi az ami személy szerint nekem nem jön be:nekem nagyon olaszos a sziget,ha értitek,mire gondolok...
Kedves Atosz!Ugye nincs harag?Néztem a beszámolókat és sajnálattal vettem tudomásul,,hogy olyan sok szép helyen jártál,de irni nem nagyon irtál róluk,BÁR az igaz,hogy isteniek a képeid,de jó lett volna olvasni is tõled,hisz a humor egyik nagyágyúja vagy,érdekes lenne a beszámoló,az tutti!!!
Szia ZSebkutyus!
Nagyon köszi a képeket! Aranyos vagy, hogy gondolsz ránk!!!
Amire te azt érted, hogy olaszos, az az észak-görög rész és fõleg Thrákia tartomány építkezési stílusa. Ezeknek a szigeteknek (kivételesen) az olaszokhoz nem sok közük van. Egykor ezt a térséget bulgárok lakták, ma pedig túlnyomórészt muszlim vallás uralkodik erre. Ezek a szárazföldi részre vonatkoznak, de nyilván ez a hatás befolyásolja az észak-égei-szigeteket is. Ebbe a csoportba 5 nagy és több kisebb sziget tartozik (Limnos, Lesbos, Chios, Samos, Ikaria).
E szigeteken nagyon erõs szelek uralkodnak, ezért nem kedvezõ erre felé hajózni, így szerepük elmaradt a történelem során, ezért sincs nagyon rajtuk történelmi mûemlék. A görög, olasz és török konyha keveredik itt.
A Kráta-topikba írtad, hogy nem túl nyüzsis, nyugis hely is szép lehet, de csak rövid ideig. Nálunk ez nem így van, mert egész éveb idegesítõ emberekkel vagyunk körülvéve, örülünk, ha visszavonulhatunk és magunkba szívhatjuk a természetet. Ha mégis zsivajra vágyunk, besétálunk (vagy motorozunk) a legközelebbi faluba.
998 i.e elhatároztuk,hogy ha a sors engedi a Jón-szigeteket végigjárjuk.Ez hála,sikerült.Nonem úgy,hogy egy faluba letelepszünk és süttesük a dagadt hasunkat a marha meleg napon,hanem szó szerint bejárjuk.Köszönöm a sorsnak és a Buddhának ez megadatott.Legkevesebbet most Lefkadán,csak 960km-t jártuk a vidéket.Ahhozképest nagy szó,hogy fõútvonalon 1,5 óra alatt körbe lehet járni a szigetet.
...és most jön a második kihívás Lesvos és a többi Égei-sziget.Az elhatározás megtörtént,hogy a megvalósítás mennyire fog sikerülni azt megint a sorsra bízom,hátha a kegyeltjei leszünk...és csak merem remélni,hogy lesznek olyan szépek mint a Jón-szigetek.
Nem akar senki feliratkozni..??
Lehet mi felíratkozunk Igaz még nagyon képlékeny a jövõ év,de a tervek között szerepel Lesvos is vagy a Halkidiki autóval, még nem tudni
üdv:tzotya
Hát neked még nagyon jó,hisz ott áll elõtted Dél-Kréta.Két hetet volt szerencsénk Achliában nekünk is.Ha kocsit béreltek érdemes bejárni egész keletet.Utána még ráérsz morfondirozni a "nagyfalat" Lesvoson ami Kréta és Evia után a harmadik legnagyobb görög sziget ha jóltudom.
Igen mi még most indulunk alig várjuk Krétán még nem jártunk, fogunk bérelni autót, ami csak belefér mindent látni akarunk,az aktív nyaralók közé tartozunk
Tudom,hogy ráérünk még a jövõ évi nyaralással kacérkodni,hisz még Kréta elõttünk van de azért már vannak célpontok és Lesvos esélyes Persze pénztárca függõ minden sajna ,mert ha tehetnénk haza sem jönnénk szeretett Görögországunkból
Szia Atosz!
Örömmel olvasom, hogy nem csak mi vagyunk aktív nyaralók és, hogy Ti is sokat autóztok. Mi is most voltunk nyár elején Achliába és 2000 km fért bele a 7 napba. Amúgy Lesvos nekünk is a terveink között szerepel. Ha a harmadik legnagyobb sziget ebben a térségben akkor Kréta és Evia (már voltunk mind két helyen)után mindenképpen el kell egyszer mennünk. Remélem hamarosan belefér
Whitefrost
Igen,ezidáig ahol jártunk görög szigeten, azt be is jártuk kocsival.Ez alól csak Kréta és Evia kivétel,mert ezek tényleges bejárásához a kéthetes nyaralás nem igen elegendõ.Krétán is kétszer jártunk,de úgy igazán csak keletet ismertük meg tüzetesen kb. úgy Matala vonaláig.Több ezer km levezettem a Jón-szigeteken is,de ott már mondhatom,hogy bejártuk õket.
Azért irtam,hogy már Lesvos az "nagyfalat" ha úgy igazán megakarod ismerni csak a legszebb és legérdekesebb részeit is.Két hét ittsem elegendõ, sajnos.Viszont a pénz és az idõ az véges.
Mennyi idõre mentek Tzotya?
Ha két hétre, akkor már lehet mit kezdeni... Lehet programot csinálni.
Mi sosem adjuk két hétnél alább,vagy inkább elhalasszuk az utat.Egyszer a kezdet kezdetén Korfun voltunk 1 hétig.Mire levetköztem és kipakoltunk mehettünk vissza a reptérre... Szóval tényleg nagyon gyorsan eltelik egy hét és még akkor jönnél bele úgy igazán.Lesvos pedig hatalmas és a péztárca meg szánalmas... Na,de semmi siránkozás.