ha valaki tud valamilyen infoval szolgálni a sziget jelenlegi hangulatával kapcsolatban irjon!!! járt e arra valaki az utóbbi 1 hónapban
"kivagyok éhezve a szigetre"
Sziasztok!
Hamarosan elkészül a beszámolóm a júniusi Korfun töltött nyaralásomról. Csak nagyon lassan megy az írás, és dolgoznom is kell közben, meg elég nehéz összeszedni a gondolataimat is ennyi idõ után.
Bár tapasztalatból tudnám milyen az idõ ilyenkor Korfun...otthagytam a szivem egy darabját,és remélem még viszontlátom Õt...amikor utolsó este sírva mentem fel a hotelbe a recepciós srác megkérdezte mi a baj...ennyit tudtam csak mondani:Summer love...de jövõ nyáron visszatérek...
Szia Lyl!
juj szegény hát igen . éreztem már hasonlót én is korábban
bár én szerelembe nem estem 3 év alatt de közel jártam hozzá én is
ezt túl kell élni sajnos. máshogy nem lehet és utána mindig visszakell menni
én igyekeztem helyére tenni ezeket a dolgokat és úgy el lehet élni vele
de télleg nehéz . de azért Korfuról is mesélhetsz ha gondolod
Imádtam:)Nem nagyon mászkáltunk el Messonghiból,de Kerkyrába azért elmentünk,béreltünk kocsit,és a papám mondta h ne a parton menjünk,mert az már idefelé láttuk...aha,elindultunk hogy a sziget közepén lévõ úton eljutunk valahova,de amikor már csak kecskéket láttunk és olyan magasan voltunk,hogy a kis Panda is alig fért el,na akkor mondtuk hogy talán mégis jobb lenne ha a parton mennénk,és visszafordultunk.Azért azok az utak nem semmik,én nem mertem vezetni...mikor hazajöttünk leginkább a kabócák hangjának a hiánya tûnt fel...este mentem a barátnõmhöz élménybeszámolóra,és olyan csönd volt...fájt a szivem...banyaveron,köszi az együttérzést,persze,rendbe kell ezeket a dolgokat rakni,és akkor az egyik legszebb emlék lesz:)
A nyáron Korfura utaznánk három gyerekkel,tudnátok megfelelõ helyet ajánlani?
Sartin voltunk az idén,olyan nyugodt és szép helyet keresnék,nagyon jó szálással.
várom válaszaitokat!
Köszi mindenkinek: Mariann
Ha nyugodtabb nyaralásra vágytok akkor Moraitikát ajánlom, ha kicsit nyüzsisebbet akkor Sidarit. Sidariban nagyobb élet van. De mind a két hely nagyon jó szerintem. Rengeteg taverna, super market, shop van.
Szia Mariann!
Moraitika helyett Messonghit ajánlanám, szerintem sokkal nyugodtabb hely, mint Moraitika. Moraitika fõutcája nagyon nyüzis, de közel van egymáshoz a két hely, akár gyalog is át lehet menni. Véleményem szerint a partja is jobb.
Amennyiben homokos partot keresel (gondolom a 3 gyerkõc miatt igen), akkor én is Messonghit, Agios Georgiost, vagy Sidarit ajánlanám. Sidari ugyan elég nyûzsgõs és drágább is mint a többi, de a partja lassan mélyül ami fontos lehet a srácok miatt. A többi nyaralóhely Glifada, Roda és Arachavi kivételével kavicsos általában.
Szia Mariann! Én is Messongi-Moraitikát ajánlanám neked, e két település egybe van nõve, lassan mélyülõ, homokos partja van. Ipsost is ajánlanám, az kevésbé nyüzsisebb, nagyon lassab mélyül a víz, a parton homokos-kavicsos, de a vízalatt homokos az aljzat. Sajnos kevés utazási iroda ketalógusában szerepel, pedig nagyon szép hely.
én csak megtudom erösiteni azelöttem szólokat
mindenképp Messionghit ajánlanám neked
csendesebb elég szép és mégis elég közel van mindenhez
Moraitika este,de még napközben is elég forgalmas a fõut mentén
reméljük tudtunk segíteni
Szia Mariann!
Szintén Messonghit javasolnám,most nyáron is rengeteg kisgyermekes család volt,a víz nagyon tiszta és lassan mélyül,esténként nyugalom van,vagy ki lehet sétálni Moraitikára,a gyerekek is biztosan élveznék...
Most olvasom vissza csak a hozzászólásaimat, de úgy látom kifelejtettem 1 fontos dolgot: amikor nyáron Korfun voltunk, elmentünk 1 hajó kirándulásra. Nekem anno. kellemes élményeim voltak a hajókirándulással kapcsolatban, még Horvátországban voltam a szüleimmel egy kiránduláson, ahol egész nap csak ettünk/ittunk, nagyon jó társaság jött össze, mindez abszolút megfizethetõ áron.
Paralian is elmentem a bnõimmel 1 kirándulásra, igaz ott már volt 1 kicsit "lehúzás szaga", de a kirándulás árán kívûl semmi plusz költséget nem kellett fizetnünk, ráadásul itt is korlátlan ital fogyasztás volt.
Ellenben idén Korfun elmentünk az utazási irodánk által szervezett hajó kirándulásra, ami 35 euróba került/fõ. Én eléggé sokalltam, de bíztam benne, hogy a jó hangulat és az egész napos program megéri az árat. Rég csalódtam ilyen hatalmas nagyot. Busszal vittek el minket a hajóig, ekkor közölte csak az idegenvezetõ, hogy a hajón bár mûködik, azt hittem elõször, hogy én hallottam csak rosszul, nálam 5euró volt, gondoltam minek több, hisz a tenger közepén, mire költhetek???
Tévedtem. Ha valaki megszomjazott italt vett, persze ezt elõtte 1 szóval sem mondták ill. én sem kérdeztem, az eddigi tapasztalatokból NAÍVAN, azt hittem, hogy azzal, hogy 35 eurót leperkálunk, nem csak 1 kis ebédet és 1 pohár üdítõt, hanem legalább egész napos üdítõ ellátást biztosítanak.
Mérgemben és utolsó elkeseredésemben, hogy itt is jól lehúznak, én is a bár felé vettem az irányt..
Az ebéd finom volt, de nagyon "alap". Fejenként 1 a fürgébbeknek 2 pohár üdítõ jutott, nekem második körben legalább 1 pohár bort, sikerült elcsípnem.
Ott, ahol megálltunk ebédelni, szintén volt 1 fajta lehúzás.Amíg elkészítették az ebédet, ami tartott vagy 1,5 óráig, annyira nem lehetett ott mit csinálni, hogy elmentünk banánozni, ami kb. 3percig tartott, és ritka gyenge volt.
A hazaféle úton a hajós kapitány szokásosan táncolt 1-et, a bárban dolgozó pincérrel. Aranyos volt, de valahogy kevés a jó hangulathoz..
Csalódás volt ez az út, bánom, hiszen ebbõl a pénzbõl inkább elmentem volna Albániába, de hát nem egyedül voltam, alkalmazkodni kellett..
A kárpótlást ezért a napért maximum az nyújtotta, hogy Czene Attila és Bánhídi Petra is velünk volt a hajón