#1168802009-09-09 10:25:23 Válasz a #116790. hsz-ra
Szia Vadevezős!
Én is nagyon sajnálom, hogy nem indít transzfert a Walter, de a kolléganőm az idén kétszer is volt velük Pargán, és megemlítette a tulajnak, azt mondta, hogy meggondolják jövőre. Szívesen elmennék Pargára, de Szegedre eljutni elég nehézkes. Jó lenne velük felvenni a kapcsolatot!
#1168882009-09-09 12:02:43 Válasz a #116879. hsz-ra
Boka! Nézd meg a térképen Lefkadát, Leptorkatiát és Paraliát...
aztán majd ülj békésen a buszban (és ne csodálkozz), amikor mondjuk Tolo előtt teszel egy kitérőt Thassosra... vagy Thassos előtt Tolóba. De akár jövőre Leptokaria előtt elruccanhattok Zakynthosra is...
És nem, nem így van minden esetben. Az útba eső településre indulók buszoznak együtt térkép újfent.
Vannak irodák, akik ilyen esetben (ahol kerülőt kell tenni) áldoznak transzferbuszra...
Boka! Nézd meg a térképen Lefkadát, Leptorkatiát és Paraliát...
aztán majd ülj békésen a buszban (és ne csodálkozz), amikor mondjuk Tolo előtt teszel egy kitérőt Thassosra... vagy Thassos előtt Tolóba. De akár jövőre Leptokaria előtt elruccanhattok Zakynthosra is...
És nem, nem így van minden esetben. Az útba eső településre indulók buszoznak együtt térkép újfent.
Vannak irodák, akik ilyen esetben (ahol kerülőt kell tenni) áldoznak transzferbuszra...
Szia Csavargó!
Hát éppen Lefkádáról útba esik Leptokaria és Paralia is. Ha így gyüjtöttek, az teljesen jogos. Úgy, hogy inkább neked kéne jobban megnézni a térképet.
Itt valaki említette, hogy Nei Poriból elmentek Sartiba utasokat begyüjteni. Az már ciki.
#1168922009-09-09 12:29:12 Válasz a #116889. hsz-ra
Jah, konkrétan északról délre haladtunk visszafelé Paraliára az autópályán, majd délről észak felé (ugyanazon az úton) a határ felé... Nekem ez kerülő. De végülis ennyi erővel Ceglédről Kecskemétre tartva útba esik a főváros is (akárhogy forgatom a térképet) ...
Persze tök mindegy. Legalábbis nekem, mert nem hiszem, hogy fogok még magyarokkal buszozni Görögországba.
(És még mielőtt valaki itt is átharapná a torkom, felhívom a figyelmet, hogy építő jellegűen írtam le a tapasztalatomat, benne volt az is, hogy kicsike transzferbuszokkal - netán autóval, ha 2-3 emberről van szó -, lehetne javítani a gördülékenységen.)
#1168942009-09-09 12:46:56 Válasz a #116892. hsz-ra
Mégegyszer kérlek! Nyiss ki egy térképet vagy nézd meg a neten,(mielőtt mást kritizálsz) és nézd meg hol van Lefkada, Leptokaria és Paralia nomeg Evzoni, a határ. Merre megy az út? Aki nincs tisztában észak és dél fogalmával, az ne oktasson ki másokat.
Hülyeségen nem vitatkozom.
Nézd a dolog jó oldalát! Kaptál egy bónusz utat. Úgy is fel lehet fogni, mint egy körutazást. Nem kell ezt olyan tragikuson venni! Legalább többet láttál Görögországból. Egyébként is az utazási irodák úgy is azt nézik, hogy hogyan tudják leggazdaságosabban megszervezni az útvonalat. Kár ezen felhúzni magad! Csak beárnyékolja a nyaralás emlékét. Nem lehet mindig minden tökéletes. Én mindig azt mondom: "ez is az élmény része".
#1169112009-09-09 13:28:37 Válasz a #116900. hsz-ra
Kerülőből kaptunk ízelítőt első görögországi nyaralásunk alkalmából az FP Travel-től. Mi Kallikratia-ba mentünk, ami cirka 50 km-re van Szalonikitől. És mégis mi értünk utoljára le, mivel tettünk egy kissé fárasztó, de látványban abszolút pozitív kis kitérőt végig a Chalkidikin. Lehet, hogy ezért is kaptunk kedvet a Chalkidiki félszigethez. Azóta is, ha tehetjük arra járunk. Visszaemlékezve érdekes volt, mert Sartiba erről a buszról csak 3 ember ment, autóval jöttek értük. Ennyit jelent 16 év.
Egyébként én az északi részen még nem tapasztaltam, hogy az Apollon T. összevonogatna járatokat. Szomszédos településre indulókat tettek egy buszra )pl. Sartit Toronival, Vrasnát Asprovaltával és Stavrossal).
Na meg, ha már utazási irodákról és buszos útról beszélünk, ismét felhoznám a Németh Travel fantasztikus szervezését Chalkidiki körjárattal és háromszori átszállással, gázolaj "kifogyással" egybekötve. Egy kis visszaolvasással megtalálható.
#1169192009-09-09 13:44:14 Válasz a #116894. hsz-ra
Látom, josza, te is a "mindig én vagyok az okosabb táborba" tartozol. Végülis én ültem a buszon, de te jobban tudod. Csak azért, mert nem szeretem, amikor hülyének néznek:
Lefkada-Ioannina-Grevena-Kozani-Veria (na itt less a térképre, ugye-ugye, hogy már elhagytuk réges-régen Katerini magasságát...), és majd még csak innen kanyarodunk ki a "parti" pályára, és vissza DÉL felé, hogy Paraliára érjünk (jaja, Evzoni meg észak felé van...). Ja, hogy te arra gondoltál, hogy más úton mentünk? Vagy arra, hogy odafelé menet tettünk kitérőt? Akkor kérdezz (olvass) előbb okítás helyett. Lehetett volna másfelé menni, de vsz. ezt ítélték a leggyorsabbnak (az egyébként baromi jó sofőrök).
Paralia meg aztán nagy látványosság... bazi kényelmetlen, zúgó légkondis buszban ülve (akkor már 6 órája, előttünk még az út nagy részével), hűtőtáskahegyek között ülő szomszédaink ügyefogyott csacsogást hallgatva én nem szeretek "városnézésre" menni. Ha szeretnék, olyan utakra járnék. Úgyhogy nem örülök a kitérőknek. És, mint említettem, többet nem buszozok magyarokkal (ezzel megkíméllek titeket azoktól a javaslatoktól, hogy akkor ne szálljak buszra...).
Ennyi. Látjátok, milyen érdekes, megint bolhából elefánt ... azért, mert azt mertem írni, hogy meg lehetne ezt oldani másképp' is, és valaki megint jobban tudta, amit én éltem át.
(Mindjárt megyek is, és beleokoskodok valami olyan sziget topicjába, ahol még sose jártam, vagy legalábbis nem most. Hátha én is boldog leszek tőle. )
Ui.: Gudli, nem húztam fel magam, csak megemlítettem. Joszán viszont már felbosszantottam magam.
Sziasztok!
Visszavonom a Fiesta Travelre tett csúnya megjegyzéseimet, mert mégiscsak visszafizették a közvetítői díjat./ld. néhány oldallal előbb/
Úgyhogy besorolom a "rendes " irodák közé!
#1170382009-09-10 17:19:16 Válasz a #116888. hsz-ra
Csavargo, sajnálom, hogy a hozzászólásommal, ekkora vitát kavartam. Josza, nem érdemli meg, hogy ilyen indulatos légy hozzá, ő nagy utazó, és szívesen segít bárkinek.
#1170422009-09-10 18:32:18 Válasz a #117038. hsz-ra
Boka, ne sajnálj semmit, te nem kavartál vitát.
Josza meg lehet, hogy nagy utazó (mint ahogyan sokan mások is), de nem tévedhetetlen (mint ahogyan senki sem). Hát ennyi.
...Lefkada-Ioannina-Grevena-Kozani-Veria (na itt less a térképre, ugye-ugye, hogy már elhagytuk réges-régen Katerini magasságát...), és majd még csak innen kanyarodunk ki a "parti" pályára, és vissza DÉL felé, hogy Paraliára érjünk (jaja, Evzoni meg észak felé van...). Ja, hogy te arra gondoltál, hogy más úton mentünk?.....
... Joszán viszont már felbosszantottam magam...
Tisztelt Csavargó!
Csak a tények kedvéért. Stimmel, amit írtál odáig, hogy kikanyarodtatok az Égei tenger partjára, ahogy Te írod a "parti" pályára, azzal a különbséggel, hogy még nem vagyunk közel sem Katerini magasságában, az még onnan kb. 60 Km észak felé. Tehát a tengerparon először Nei Pori, majd Platamonas a Platamonasi várhegy után Paralia Panteleimonos, Paralia Skotinis (azaz Skotina) és ezután, még mindig észak felé haladva Leptokária majd több kisebb település után Kb 15 Km re észak nak jön Paralia. Vele egyvonalban Katerini.
Ami veszteséget szenvedtél az csak Leptokária és Paralia bekötőútja összesen legyen 4 Km. Ennyiért Te küldenél oda külön buszt? Nem lenne hülyeség ezért egy busznak Magyarorszáról oda lemenni?https://www.reservationseurope.com/location/greece/katerini.html?gclid=CO-KvcLP55wCFVITzAodkicmOA
Ti egyik érintett település eléréséhez sem fordultatok dél felé.
Bocs, hogy felbosszantottalak. Nem érzem magam tévedhetetlennek, de azt sem szeretem, ha hülyének néznek. Aki régebb óta ismer tudja, hogy nem szoktam a levegőbe beszélni.
Üdv: Josza
...Lefkada-Ioannina-Grevena-Kozani-Veria Stimmel, amit írtál odáig, hogy kikanyarodtatok az Égei tenger partjára, ahogy Te írod a "parti" pályára, azzal a különbséggel, hogy még nem vagyunk közel sem Katerini magasságában, az még onnan kb. 60 Km észak felé. Tehát a tengerparon először Nei Pori, majd Platamonas a Platamonasi várhegy után Paralia Panteleimonos, Paralia Skotinis (azaz Skotina) és ezután, még mindig észak felé haladva Leptokária majd több kisebb település után Kb 15 Km re észak nak jön Paralia. Vele egyvonalban Katerini.
Ami veszteséget szenvedtél az csak Leptokária és Paralia bekötőútja összesen legyen 4 Km. Ennyiért Te küldenél oda külön buszt? Nem lenne hülyeség ezért egy busznak Magyarorszáról oda lemenni?https://www.reservationseurope.com/location/greece/katerini.html?gclid=CO-KvcLP55wCFVITzAodkicmOA
Ti egyik érintett település eléréséhez sem fordultatok dél felé.
Bocs, hogy felbosszantottalak. Nem érzem magam tévedhetetlennek, de azt sem szeretem, ha hülyének néznek. Aki régebb óta ismer tudja, hogy nem szoktam a levegőbe beszélni.
Üdv: Josza
Tévedhetetlen Josza!
Szóval tényleg jobban tudod, merre ment a buszunk - ez tök állat! A kedvedért most nem állok neki szkennelni és útvonalat rajzolni, de minden vagyonom és az egész életem felteszem rá, hogy VERIA északnyugatra van Katerinitől (de hát ez a te linkeden is látszik...tehát, ha el akarom érni onnan Paraliát, muszáj lesz délnek haladni...).
Mert, mint említettem, te vélhetően egy másik útvonalat nézel....nekünk nem esett útba Nei Pori, Platamonas és társai...de persze te még mindig jobban tudod. Olvass, nézz, és lásd be, hogy most tévedtél. Ha kicsit is jobban odafigyelnél, szerinted Grevena, Kozani és Veria után hol (és legfőképp' miért) kanyarodtunk volna vissza úgy, hogy Platamonast is érintsük? És vajon a SZERINTED 4 km-t tettük meg több mint egy óra alatt? Persze, szerinted igen, mert nem voltál ott. Vagy kérdezd meg Kónyut, szerinte is így lesz, mert ő sem volt ott.
Részemről pont. Te még szívózzál nyugodtan, szerintem bárki el tudja dönteni egy térkép alapján (és az általam megadott városok alapján), hogy merre mentünk. Nem kell bocsánatot kérned, úgysem fogsz.
Na csókolom.