Milyen furcsa tizen valahány éve minden nyáron megyünk kocsival Görögországba, és soha nem kérték. Legalább 20x átléptem a szerb makedón határt úgy látszik mi kivételek voltunk eddig.
Hát, gégé mi is elég sűrűn járunk, de ha nem tudott abba belekötni, hogy zöld kártya, meg nemzetközi jogosítvány, akkor utasbiztosítást kért... Hogy ez szerencse kérdése vagy sem nem tudom. Mondjuk mi el sem indulunk anélkül. Nem is tudom mit csináltunk volna tavaly, ha az nincs... "fizetünk mint a katonatiszt", amikor beteg lett a gyerek. Mert az EU kártya még görög honban sem volt elég...
Mellesleg ezt találtam egy másik topikban:
"2008. szeptember 1-tõl új törvényt hoztak Macedóniába. EU-s TB-kártyával vagy utas biztositással kell minden beutazónak rendelkeznie. Ellenkezõ esetben a határon odautazáskor és visszautazáskor 3-3 eurót kell fizetni."
Sziasztok.
Most nemkérik az utasbiztositást csak a zöldkártyát.De ha nem volt utasbiztositasod 3 eurot kellett fizetned ki és belépéskor.Én az EU-s kártyával járok orvoshoz,már egy éve azt használom hogy kint élek,és nincsen vele problémám,ugyanúgy jogosult vagy az ellátásra mint otthon,de csak állami korházban,rendelőben,magánnál fizetni kell.én rendszeressen használom Katerinibe a korházba,és nem kell fizetnem,csak a vérvételért,de azért a görögöknek is.
Az EU-s kártyát elfogadják! Tavaly kifelé menet tőlünk is azt kérték(nem volt, fizettünk), visszafelé már a rendes utasbiztosítás is megfelelt.
De ezt a biztosításoknál többen és részletesen leírtuk.