Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 212 213 214 ... 570 571 572   >
Üzenet
  Kónyu | #147604 Üzenet | 2010-08-05 01:33:45 | Válasz a #147602. hsz-ra
Ja, és a "vevőszolgálat" duma jogdíjas icon_smile.gif
De mint oly gyakran, most is jogos!
  Timba | #147608 Üzenet | 2010-08-05 07:18:46 |
Kedves Verka

Kívánom hogy legyen az utatok olyan szép és jó, mint amire terveztétek,nekem Lefkada a szívem csücske icon_biggrin.gif . Mivel most indultok, biztos tömeg lesz, és még a bejáratnál is sorok kígyóznak, kora reggel próbáljatok odaérni. A nyugati part meseszép, Agios Nikitas a kedvencem, kocsival nem lehet bemenni, de megér egy sétát,ha arra jártok gondolj ránk , vigyázzatok magatokra kiss.gif
  Verka | #147617 Üzenet | 2010-08-05 07:56:44 | Válasz a #147608. hsz-ra Előzmény #147608
Szia Timba!

Köszönöm szépen, remélem, hogy tényleg minden úgy alakul majd, ahogy terveztük és meseszép lesz ez a nyaralás (is). De Görögországban eddig mindig így volt. (Ha nem lesz újabb semmilyen sztrájk és el tudunk jönni a reptérről, akkor nagy baj már idén sem lehet. icon_razz.gif) Agios Nikitasban biztos fogunk járni, és eszembe fogtok jutni! icon_smile.gif
  PSilvi | #147623 Üzenet | 2010-08-05 08:21:38 |
Sziasztok! Mi tegnap jöttünk haza Lefkadáról, és elsősorban azoknak szeretnék tájékoztatást adni, akik az Apollon Travellel mennek Nidribe, a Sun Risebe. Az út odafele 25,5 óra volt, sajnos egy baleset miatt 3,5 órát kellett állnunk, de ebből a sofőrök sokat behoztak. Bementünk Pargára, de ott csak annyit vártunk, amíg leszállnak az oda utazók, illetve felszállnak a haza jövők. Utána indulás Nidribe. görög idő szerint fél 2-re értünk oda. Ott várt az idegenvezető és a Sun Rise tulajdonosa, egy kis teherautóval felvitték a csomagot, a busz tovább ment a Filióhoz. A Sun Rise apartman gyönyörü, a szobák kb mind egyformák. Mi 12-en voltunk, úgyhogy 6 szobát láttam. Az első ill. második emeleti szobákból látszik a tenger, a 2 db földszinti a bejárat mellett az utcára néz, ez a legkevésbé jó. Az apartmanok felszereltsége elég karcsú! Mindenből szigorúan kettő van, 2 pohár, kettő kés,villa,kanál....stb. Nincs egy normál méretű bögre, nincs merőkanál, nincs fakanál, nincs egy műanyag tál, úgyhogy aki otthon akar valamit kotyvasztani, az gondolja végig, hogy mire van szüksége. Hűtő van, és van mélyhűtő része is. Személyenként 2 törölközőt adnak, egyszer takarítanak, és ágyneműt cserélnek. Egyébként nagyon tiszta az apartman. A tulaj bácsi nagyon jó fej. Az idegenvezető aranyos de semmire nem jó! A fakultatív programok közül a buszos szigettúra nincs! A Nidri Stáros hajóútról nem igazán mondják el, hogy mi várható. A program szerint elmegy Porto Katzikihez, ott fényképezés, utána Egremni, ott fürdés, majd Kefalonia, Ithaka, Skorpio, Meganissi, és vissza Nidri. Induláskor azt hittük, hogy így is lesz. Menet közben közölték, hogy a hullámok miatt Porto Katziki és Egremni kimarad, a világítótoronytól indulás Kefalloniára és Ithakára. A nyílt tengeren tényleg voltak nagy hullámok, a hajó dög unalom volt, sokan hánytak. Kefallonián és Ithakán a szabadidő arra kevés volt, hogy bármit is megnézz, de arra, hogy pont délben az iszonyú hőségben bolyongj, arra viszont sok volt. Ezt kihagytam volna. Egyébként a látvány, a nagy barlang, a kisebb barlangok nagyon szépek. De ha tudtuk volna, hogy Porto Katziki kimarad, biztos kihagyom! Az idegenvezető szerint csak 2-3-szor nem mentek oda, de akikkel a buszon beszéltünk, és már korábban voltok ezen az úton, ők többen is így jártak. Amit nem szabad kihagyni az az ejtőernyőzés, ha egyedül mész 45 E, ha ketten,akkor 60 E. Béreljetek csónakot,45 E-60 E között van egész napra, plussz a benzin.Mi egy 6 személyes hajót béreltünk,30 lovas motorral, négyen ültünk benne,toltuk neki rendesen, körbe jártuk az összes szigetet, így került üzemanyaggal együtt 86 euroba. Robogót az A1-nél kölcsönöztünk, napi 10 E volt, de mi 7 napra béreltünk 5 robogót. Egyébként napi 12-14 E egy robogó. A strandokról csak annyit, hogy homokos part nincs, mind kavicsos. Akik a Sun Riseben laknak, használhatják a kb 100-150 méterre levő Perigiali apartman strandját, ami szerintem szuper. Hatalmas füves terület, pálmafák, napozóágyak, amit lehet használni ingyen. A part kavicsos nem túl gyorsan mélyül. A strandon van egy étterem, elfogadható árakkal, nagyon jó a szuvlaki. Az étterem sarkánál van édesvizű zuhany, amit lelet használni. Egyébként az apartmantól nincs messze semmi, Nidri központjába is kb fél óra séta, de már a központ előtt is lehet vásárolni, és még kicsit talán olcsóbb is. Az utolsó napon 9-ig el kell hagyni a szobákat, a csomagokat az előtérben lehet hagyni. A busz görög idő szerint kb 1-re ért oda, és fél háromkor indultunk haza. Érdemes kihasználni az utolsó délelőttöt strandolásra, mert a pálmák alatt hűvösebb van, mintha besétáltok Nidribe. A Sun Riseben van az előtérben egy WC, amiben van zuhany is, ugyhogy nem kell sósan utazni. Az út hazafelé 22 óra volt, a Makedon-Szerb határon 2,5 órát álltunk. NAGYON JÓ ÉS SZÉP VOLT! Ha még kíváncsiak vagytok valamire, szívesen válaszolok. JÓ NYARALÁST MINDENKINEK!
  -törölt nick 12762 | #147728 Üzenet | 2010-08-05 16:26:04 |
PSilvi írta:
... a hajó dög unalom volt, sokan hánytak ...

icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif az unalomtól? icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
egyébként nagyon jó és hasznos beszámolót írtál, köszi icon_smile.gif
  Gmarci | #147774 Üzenet | 2010-08-05 18:57:37 | Kambos apartman
Sziasztok!
Mi aug. 27-én indulunk Vassilikibe 2 autóval 8-an és ebben az apartmanházban foglaltunk 2 személyes stúdiókat: http://www.kambos-melina.gr/kambos-apartments.htm
Sajnos nem találtam róla bejegyzést, csakúgy, mint Nikos Politisről, a tulajról - remélem ez nem jelent rosszat...
Ha valakinek esetleg vannak tapasztalatai ezzel a szállással kapcsolatban, köszönettel venném, ha megosztaná velem.
Üdv,
M
  PSilvi | #147823 Üzenet | 2010-08-05 19:50:50 |
Szia Bitang! Nem tudom, hogy az unalomtól, vagy a hullámoktól hánytak e sokan, de hogy hánytak, és hogy dög unalom volt, az tény!
  Busmann | #147848 Üzenet | 2010-08-05 21:36:58 |
Szia PSilvi . Köszönöm szépen a beszámolot. Tényleg jo.
Jövök utánad és leellenörzöm. icon_biggrin.gif
  Pontikos | #147896 Üzenet | 2010-08-06 10:37:24 | Válasz a #147823. hsz-ra Előzmény #147823
Kár, hogy van, aki nem élvezi a táj szépségét, az illatokat, a fényeket, a hangokat, azt, hogy a távolba meredve egyedül lehet a gondolataival ... miért vág akkor neki az útnak, ha tudja, nem lesz szórakoztatókülönítmény? icon_redface.gif
A kikötésekről meg annyit, hogy előre meg lehet kérdezni, hol mennyi időt tölt a hajó. Ha ezt kevesli, miért megy el? Szerintem egy kis körbenézésre és fürdésre elegendő - és később majd visszatér az ember, ha tetszett neki.
(Bocs, de nem szeretem az ok nélküli lehúzást.)
  PSilvi | #147918 Üzenet | 2010-08-06 12:39:29 | Válasz a #147896. hsz-ra Előzmény #147896
Pontikos! Sajnálom, hogy nem tudtad helyesen értelmezni a beszámolómat! Ha valaki, hát akkor mi igazán szeretjük a táj szépségét, nem riadunk meg egy kis megpróbáltatástól sem, csak azt nem szeretjük, ha a helytelen és hiányos tájékoztatás miatt, ami talán az idegenvezető hibája, egy kicsit átverve érezzük magunkat. Amit mi szerveztünk magunknak, pl. motorcsónakázás,ejtőernyőzés, robogózás, az szuper volt. A nagyhajós útra azért fizettünk be, mert az előző években a fakultatív kirándulásokon azt kaptuk amit vártunk, vagyis, hogy az idegenvezető végig velünk volt, és mindent elmondott, hogy mit látunk, és arról mit kell tudni. Ha neked elég, hogy csak nézel ki a fejedből, hát.........?
  Pontikos | #147947 Üzenet | 2010-08-06 16:35:17 | Válasz a #147918. hsz-ra Előzmény #147918
PSilvi, valamit nyilván félreértettél. Az, ha az ember jól érzi magát a saját gondolataival, nem egyenlő a nézek ki a fejemből esetével (jobb esetben). Sőt, olvasni is szoktam már az út előtt, amire ált. emlékszem, van térképem is, beszélek nyelveket, ezért az átlagos (magyar) idegenvezető eléggé hidegen hagy (de többnyire a nem átlagos, nem magyar is).
Az nem derült ki a beszámolódból, hogy az idegenvezető "átvert", és azt mondta, lesz mondjuk 5 órád Ithakán, erre csak kettőt kaptál... Te csak kevesellted az időt, és sokalltad a hőmérsékletet, és Porto Katzikit akartad, amiért persze fölösleges volt egy egész napos útra befizetni ... a hullámokat nyilván nem az idegenvezetőnek köszönhetitek. Az azért érdekelne, milyen "programot" szeretnél a hajón, hogy ne unatkozz?
(Menetrend-szerintivel ne nagyon akarj majd utazni, mert ott is egyedül kell jól érezni magad.)
Na mindegy. Kár, hogy nem láttad meg azt a sok szépséget, amit ez a kirándulás rejt, ami később arra késztethet, hogy hosszabb időre visszatérj.
  PSilvi | #147958 Üzenet | 2010-08-06 18:13:01 | Válasz a #147947. hsz-ra Előzmény #147947
Pontikos, úgy gondolom, hogy nem egy malomban őrölünk! Én is rengeteget olvastam Lefkadáról, bújtam az internetet, a fórumot, utikönyeveket, térképeket, és én is emlékszem mindenre, pontosan ezért éreztem ezt a hajóutat csalódásnak. Előző fakultatív kirándulásainkon az idegenvezető végig végig velünk volt, és egy csomó olyan dolgot is mesélt, amit utikönyvekben nem találsz meg. Igaz, azok a hajók nem 500 személyesek voltak, csak kb. 100. Ekkora hajóval valóban nem érdemes elmenni. Abban pedig, hogy egyedül kell jól éreznem magam, azért nem értek egyet, mert mi tizenketten voltunk, jól éreztük magunkat, csak nem azt kaptuk, amit vártunk. A gyönyörű kis szigeteket és szép partokat a bérelt motorcsónakokkal is megnéztük, de miután a nyílt vízre ezekkel nem lehetett kimenni, ezért sajnáltam, hogy a nagy hajó nem ment el Porto Katzikihez, ami a víz felől nézve igazán gyönyörű. Az Ithakán töltött idő sajnos nem kettő, csak fél óra volt, amit valóban nagyon kevésnek tartok arra, hogy bármit megnézz! De úgy látszik, nem vagyunk egyformák! Miután már nagyon sok szervezett úton vettem részt, határozottan merem állítani, hogy az idegenvezető munkája meghatározó az út sikerében. Utazásaim során jó és rossz vezetővel is utaztam már, úgyhogy tudom, hogy mit beszélek! Ezzel együtt nagyon szép volt az út, és köszönet mindenkinek akitől a fórumon keresztül sok hasznos infót kaptam. Ha valakinek tudok segíteni, kérdezzetek, szívesen válaszolok.
  Kónyu | #148074 Üzenet | 2010-08-07 22:17:27 | Válasz a #147958. hsz-ra Előzmény #147958
Még a végén visszasírják a "gaz" Paját icon_smile.gif (előző id. vez.)
  Kakadu | #148085 Üzenet | 2010-08-08 06:09:45 | Re:
kónyu írta:
Még a végén visszasírják a "gaz" Paját icon_smile.gif (előző id. vez.)

Paja kétségtelenül értette a szakmáját, vele - sztem - más volt a gond; úgy gondolom, hogy gusztustalanul levette és megvezette azokat, akikben nem volt egy kis egészséges gyanakvás, akik az út elött nem tájékozódtak, akik nem beszéltek nyelveket, tehát ki voltak neki szolgáltatva.
  Kónyu | #148115 Üzenet | 2010-08-08 11:54:52 | Válasz a #148085. hsz-ra Előzmény #148085
Itt a vége, fuss el véle - szerintem nem érdemes újra belemenni icon_smile.gif
Egyetértesz?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 212 213 214 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu