Szia Törpilla!
A kefalóniai kirándulásról itt találsz infókat:
http://forum.index.hu/Search/s.....Kefalónia
Valószínűsítem, hogy ha Kvalcsi írásait a Hellaszon visszanézed, itt is találsz számos információt róla.
2007-ben mi is voltunk, szerintem nagyon megéri Kefalóniára átmenni, nagyon szép sziget. Az viszont más kérdés, hogy egy egy napos szervezett kirándulás mire elég. Gyakorlatilag mindenből csak ízelítőt kapsz, semmire sincs elég időd.
'Zakynthos sziget két, nemzetközileg védett állatfajnak ad otthont: a mediterrán fókának, amely az északi sziklás partoknál él, illetve a hely jelképévé vált cserepes teknősnek. Ez a faj évmilliókon keresztül Zakynthos déli partját használta költőhelyéül.' Láttatok már fókákat az északi részen?
Mi buszos utazásra fizettünk be az Aeolus irodánál 2 hétre.Laganasba a Vasso apartmanba, ez volt a legolcsóbb, így nagy dolgokat nem várunk, végülis, mi csak aludni megyünk oda.
Múlt héten ért 1 kis meglepetés az utazással kapcsolatban, felhívtak, hogy repülővel fogunk utazni.
Így kombinált utunk lesz, oda:repcsi, vissza: busz, így holnap indulunk is.
Kedves Neotria! Mi tavaly nyáron is az Aeolus-szal mentünk busszal, nem volt semmi probléma csehekkel utaztunk együtt. Szeretném kérdezni, hogy Ti fogtok autót vagy robogót bérelni Laganasba vagy inkább maradtok Laganason belül? Majd írsz az utatokról és a nyaralásról beszámolót, mert nagyon érdekelnének az árak, kölcsönzési díjak, minden!
Tengergirl!
nem tudom mivel mentek,de szerintem már az utazás alatt lehet ismerkedni olyan személyekkel akikkel lehet közösen bérelni autót stb:)
tavaly mi is megismerkedtünk 1 párral kinnt,velük elég jóban lettünk:)
Dfku!
Szivesen átküldeném amit tengergirl-nek irtam de sajna nem tudom hogyan kell:( nem sikerült másolnom pedig akartam!
tud valami ebben segiteni???
Tudok segíteni.
Belépsz oda amit elküldtél Tengergirlnek. Aztán kijelölöd a szöveget, úgy, hogy a szöveg elejére mész a az egér bal klikkjét folyamatosan húzod a szöveg végéig. Ha már minden sötét kék, akkor megnyomod egyszerre a CTRL és a C gombot.(Ez a másolás parancs). Aztán megkeresel engem és privát üzenet gomra kattintasz. Aztán a szöveg helyére lépsz, hogy a kurzol ott villogjon. Majd egyszerre megnyomod a CTRL és V gombot (ez a beilleszt parancs).
És ha minden oké, akkor bemásolja a szöveget, és elküldöd.
Ha pontosan követsz akkor tuti sikerülni fog.
És nagyon köszi.
Kata
Megpróbálom felvázolni, hogy milyen helyre szeretnénk menni, és ha tudtok ilyen helyet, azonnal írjátok meg a nevét! A városba legyen lehetőség olyan hajóútra ami elvisz a Navagio öbölbe. Lehessen robogót vagy autót bérelni. A tengerbe sokáig be lehessen úgy gyalogolni, hogy leérjen a lábunk. A part homokos legyen. Lehessen kagylót, tengeri csillagot gyűjteni, és legyen meg az esély rá, hogy teknősöket vagy delfineket látunk. A városban ne unatkozzunk akkor se ha lemegy a nap, tehát legyen nyüzsgő éjszakai élet, boltokkal, látnivalókkal. Lehetőleg olyan apartmant szeretnénk, aminek az erkélye a tengerre néz. Legyenek olyan szép sziklás partok is amelyekhez könnyen eljuthatunk. Magyarul azt kérném tőletek, hogy egy olyan várost mondjatok a szigeten amin ha 10 napig ott leszünk se fogunk unatkozni, mert mondjuk nincs pénzünk elmenni a sziget többi részére, csak addig amíg gyalog el tudunk menni. Egyáltalán melyik a legnagyobb város a szigeten, amelyben tuti nem unatkoznánk ha oda lennénk kötve anyagi okok miatt? Ilyen görög magánemberekhez is oda lehet menni akiknek van valami vízi járgánya, hogy vigyen el minket valami városkába ennyiért meg ennyiért? Milyen nyelven tudnánk velük egy ilyen fuvarozást lebeszélni? Angolul megértik ha mondjuk?
Ha valaki júliusba megy és ketten mi szívesen betársulnánk hozzájuk az autóbérlésbe mert akkor mind a négyünknek olcsóbbra jönne ki. Interneten hol tudjuk megnézni a görög buszmenetrendeket? A pénzhiány miatt már azon is gondolkoztunk, hogy esetleg szamarat nem lehet bérelni, hogy annak a hátán utazzunk? :)Nem sok pénzzel indulunk útnak ezért érdekelne, hogy a legolcsóbb közlekedési lehetőség az nem az autó bérlés és robogó bérlés hanem ha buszra szállunk? Az autó bérlés árát már angeltől megtudtam, mi a helyzet a robogó bérlés áraival? Előre is köszi mindenkinek a segítséget!
Tengergirl!
azért az autóbérlés ára kinnt sokkal olcsóbb,mi irodától béreltük! töredék áron is lehet már kinti kölcsönzőnél járművet beszerezni:)
érdemes tavalyi beszámolókat is elolvasnod!