Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 3196
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192853 Üzenet linkje2012-08-04 15:36:08  Válasz a #192848. hsz-ra

Rekuc,
tavaly mi is először voltunk, és semmi gond nem volt, pedig a gps sokszor megadta magát, nem is látta hol vagyunk.
Valójában Thesszalonikiig kell menni, az tuti jól ki van táblázva,utána sem hiszem, hogy gond lesz Keramotiig.
Off: A Steve-féle autóval Görögországba útvonal nagyon jó, és egy másik fórumon is van útvonal egészen Thassosig, csak már nem akarok nagyon offolni...icon_smile.gif
Úgy gondolom, hogy ennél jobb helyet nem is választhattunk volna, akinek mondom mindenki csodálkozik, és rögtön rákeresnek, hogy hol van, és leesik az álluk a képek láttán. icon_smile.gif
Ha itt a fórumon nem ajánlják, akkor én sem tudtam volna Thassosról. icon_smile.gif

# 3197
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192856 Üzenet linkje2012-08-04 16:46:22  Válasz a #192851. hsz-ra Előzmény #192851

Szia Babuci!
Hogyhogy végül is ismét Thassos mellett döntöttetek? Olvastam egy másik topikban, hogy két másik sziget között vaciláltál. icon_smile.gif

Mi nem szoktunk repülőzni, tehát nem tudom hogy megy, de keresd meg Bottakatit itt a fórumon. Ő itt ebben a topikban irta (206. oldalon), hogy Thessalonikiig repülővel mennek, onnan pedig bérelnének autót. Kérdezd meg, hol tart a megvalósitásban. icon_smile.gif

# 3198
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192883 Üzenet linkje2012-08-04 23:58:38 

Szia Babuci!

fapados.hu összegyűjti neked a kül. légitársaságok járatait. Kavalaba is indít több gépeket. Mikor akartok indulni? Az a baj,hogy utolsó pillanatban már eléggé megdrágulnak a repjegyárak. Illetékkel, mindennel együtt kb. 90-100 ft körül lesz egy retúr. A repülés az nagyon jó lesz. Neten böngésszétek végig az ilyen honlapokat (pelikan.hu, fapados.hu stb..)

# 3199
Babuci85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192884 Üzenet linkje2012-08-05 01:01:43  Válasz a #192856. hsz-ra Előzmény #192856

Szia!

Hát igen icon_smile.gif)) Santorini, Zakhyntos vagy Kefalónia volt tervben (de mindig ott volt az a kis motoszka, h Thassos, de úgy voltunk vele, h megint??) Aztán kilőttük Santit és maradt a másik kettő icon_smile.gif Aztán maradt Kefalónia, mert nekem az hasonlít Thassosra icon_smile.gif Végül ma a nagy rágódások után, ami már tart jó pár hete végül férjem bement az Ibuszba és lefoglalta Kefalóniát aminek a vége az lett, hogy mégis csak Thassos mellett döntöttünk, mert imádjuk és ez lesz a nászutunk és na icon_biggrin.gif és nagyban befolyásolt a kiszámolt költségvetés mert egy százassal drágább Kefalónia icon_sad.gif) és mindent beleszámoltunk repjegy, komp, kocsi, robogó, benyó, biztosíbtások, szállás, Thessalonikiben szállás, stb. Szóval ha minden jól megy akkor holnap lefoglalunk mindent és go thassos icon_biggrin.gificon_biggrin.gif

# 3200
Babuci85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192885 Üzenet linkje2012-08-05 01:05:24  Válasz a #192883. hsz-ra Előzmény #192883

SZió!

Köszönöm a tippeket, megnéztük és a wizzairnél lesz jó azt hiszem icon_smile.gif Aug. 17-én szeretnénk indulni icon_smile.gif 86000 a vége a jegynek ha most megrendeljük icon_smile.gif)
remélem összejön icon_smile.gif

# 3201
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192887 Üzenet linkje2012-08-05 08:37:23 

Szia!

Sok sikert a vételhez és jó nyaralást nektek ismét Thassoson! icon_smile.gif

Egy kérdés még azokhoz, akik voltak az idén már vagy a többiekhez , akik többet olvastak fórumot icon_smile.gif
- méhügyben mi a helyzet az idén a szigeten? nagyon sok van?
Csak mert ez teljesen évfüggő szerintem. Pl. 2007-ben amikor voltunk iszonyat sok volt, viszont 2008-ban is voltak, de sokkal, sokkal kevesebb mint előtt éven. (legalábbis 2008-ban már nem tűnt úgy fel icon_smile.gif )

Messinia,
nem tudom javasolta - e már valaki még a beachek közül ami egy pici, de nagyon aranyos beach, az a Glifoneri, átlátszó itt is a víz, fehér homok, csak picike, de tömeg nem volt amikor voltunk. Belinkelem a képét és hogy hol van:

http://www.thassosguide.gr/en/content/glifoneri-0

Ami még nekem tetszett az Skala Rachoni partja. Homokos végig. a víz az nem olyan átlátszó kék , mint a sziget másik oldalán, de nagyon hosszú a part. Mikor mi voltunk, kb. 1 -2 km-en belül egy lélek se volt. Nagyon sokáig be lehet sétálni és leér a láb.
Ti hajókirándulást terveztek?

# 3202
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192889 Üzenet linkje2012-08-05 09:03:57  Válasz a #192884. hsz-ra Előzmény #192884

Babuci, akkor pont minket fogtok váltani, mi 18-án jövünk majd haza.
Tényleg a nászutatok lesz? Az szuper! icon_smile.gif
Éni s számolgattam repülőset is anno, de valójában ez a repülőjegy, meg a kocsibérlés ugyanott van, mintha autóval megyünk. Meg szeretek megállni mindenütt, bámészkodni, nekem külön az út is egy élmény. icon_smile.gif

Szállásotok megvan már?

# 3203
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192890 Üzenet linkje2012-08-05 09:09:55  Válasz a #192887. hsz-ra Előzmény #192887

Szia Rekuc!
Darazsakkal kapcsolatban már én is érdeklődtem, és teljesen felemás válaszok jöttek, valaki szerint nagyon sok van,valaki szinte nem is találkozott velük. Állitólag hónapfüggő, nem mindig ugyanannyi. Mindenesetre viszek kalcium ampullát, meg irt fel a doki valami allergiaellenes bogyót, ami minden csipésre, dagadásra, allergiára jó. icon_smile.gif

Nagyon szép a kép, amit belinkeltél. Ez messze van Potamiától? Mert mintha hasonlót láttam volna a webkamerán is. (mert változtatja a helyzetét, ugye:)). Valójában engem a strandokon sem zavar a tömeg, én mindenhogy jól érzem magam. icon_smile.gif

Hajókázni szoktunk általában, mondjuk eddig mindig olyan helyekre mentünk, ahol van látnivaló, pl áthajóztunk szigetekre stb. Itt ez annyira nem játszik, szerintem inkább autókázásban gondolkodunk, pláne, hogy ennyi a látnvialó. icon_smile.gif (kis motorcsónakázás mondjuk még beleférne...icon_smile.gif

# 3204
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192891 Üzenet linkje2012-08-05 09:32:00 

Köszi a gyors választ!
Méhekre kíváncsi leszek, remélem nem lesz olyan vészesen sok. Egy dologra kell csak odafigyelni, az evésnél/ivásnál nehogy a szájba kerüljön! mert attól meg lehet fulladni. (tehát kibontott üdítősdoboz, amibe nem látsz bele és mondjuk ittál belőle , utána leraktad kint , majd 10 perc múlva megint inni akarsz, ez a veszélyes, mert időközben már lehet benne a méhecske! Mindent ki kell önteni a pohárba, az a biztos és az evésnél figyelni.
Én már beleléptem kétszer méhecskébe, másodjára be is lázasodtam tőle. Ilyenkor zyrtec és calcium. Másnapra jól voltam.

Ezt a Glifoneri beachet úgy 30 km-re saccolom Sk. Potamiatól. Ja és még nagyon szép a strand Glifadanal is , ez a fővárostól kb. 3-4 km a nyugati irányban (Sk. Rachoni felé szintén).
Egy hétre mentek?
Hajókázás van nagyon jó ha érdekel, akkor tudom javasolni az Eros II-t. Mi kétszer voltunk velük , nagyon nagy élmény volt. Ezt Limenasban találod a kikötőben van egy kis standjuk. Ott a reklámtáblán minden fel van tüntetve. Pár éve volt 25 euro. Biztos emeltek , de szerintem 30-35-nél csak nem drágább. Ez szinte egy egész napos program. Reggel 9-kor elindul, kb. du. 4-re ér vissza. Az egész szigetet körbejárja. Megáll a legszebb strandoknál, de sok helyen nem köt ki, csak a parthoz közel megáll és tudsz fürdeni. Lehet ugrálni a hajóról, na az felejthetetlen élmény! Ebéd benne van. Ott grillezik a húst, nagyon finom és nagyon nagy adag. Ha nem laksz be, akkor kapsz repetát icon_smile.gif
A személyzet nagyon rendes (kapitány, felesége és egy halász) ja és ez nem tömegjárat. Általában 8 fővel indulnak már.

# 3205
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192892 Üzenet linkje2012-08-05 09:34:54 

Még a hajókázásáról annyi, hogy pár éve gondolkoztunk a motorcsónak bérlésen. Megkérdeztük Limenasban a kikötőben, ahol lehetett bérelni, de egy órára annyi volt a bérlés, mint az Eros-sal az egész napos program. Így inkább nem béreltük. De csak van olyan bérlős a szigeten, aki olcsóbban is ad pár órára motorcsónakot. Csak mi azt nem találtuk meg icon_sad.gif.
# 3206
Babuci85
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192895 Üzenet linkje2012-08-05 09:54:38 

SZép jó reggelt, sziasztok:) Igen a nászutunk lesz - ilyen bepótolós - 2 éves fordulós icon_smile.gif mert mikor volt az esküvőnk 5 hónapos terhes voltam és nem mertem bevállalni semmi féle utat icon_smile.gif
/De lehet, hogy a pici lányunk közbeszól és maradunk itthon a fenekünkön, mert 3 napja lázas és kiütéses, doki szerint vírustól/ bocsi az offért icon_smile.gif

Darazsak: 2008-ban annyi volt h nem lehetett megmaradni, minden tavernánál és strandon nyüzsögtek
2009-ben egy darabbal sem találkoztunk pedig ugyan akkor voltuk 2-3 nap eltolódással icon_smile.gif) szóval sztem évfüggő icon_smile.gif

Messinia - szállás ügyben hívjuk Ágit még délután, lehet hegyi apartman lesz belőle, mert azok olcsóbbak icon_smile.gif) remélem lesz hely vhol icon_smile.gif

Hajókirándulást nem szabad kihagyni!!!! icon_smile.gif

# 3207
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192897 Üzenet linkje2012-08-05 10:56:24  Válasz a #192891. hsz-ra Előzmény #192891

Ezt a Zyrtec-et felirtam, nem árt az sem ha van. icon_smile.gif
Remélem most augusztusban nem lesz sok darázs, de majd figyelünk, és szigorúan mindent pohárból icon_smile.gif

Hajókázásban egyelőre nem gondolkotunk, mivel autóval megyünk, igy amit igazán látni szeretnénk, azt az utat megtesszük szárazföldön. icon_smile.gif De ki tudja, ez még változhat. icon_smile.gif

Igen, egy hétre megyünk. Bárcsak mehetnénk kettőre! icon_rolleyes.gif De ennek is nagyon örülök. hogy összejött. icon_smile.gif Nem nagyon birnám ki a nyarat Görögország nélkül. icon_smile.gif

Más lassan kezdhetek pakolni! icon_smile.gif

# 3208
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192898 Üzenet linkje2012-08-05 11:01:38  Válasz a #192895. hsz-ra Előzmény #192895

Babuci, akkor nektek jó kis romantikus nyaralás lesz ez!
(mi is effélét tervezünk:))

Hát ez a darázs probléma aggaszt egy kicsit, a méhecskére nem, de a darázscsipésre iszonyúan fel tudok dagadni. Bespajzolok kalciumból, meg minden ilyenből.

Addigra mire indulnátok tuti rendben lesz a kislányotok, gyógyulást neki! icon_smile.gif

Hegyi apartmant mi is néztünk, az olcsósága miatt, de a legolcsóbbat a párom elvetette, merthogy az nagyon hegyen van, és nem volt neki szimpatikus valamiért. A miénk is olcsóbb volt valamivel, mivel ez is inkább hegyi. (illetve távolabb van a parttól, 40 euro/nap)
Tuti hogy lesz még szállásotok!

# 3209
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192902 Üzenet linkje2012-08-05 11:35:45 

A hajókirándulást maga a hajózás élménye miatt érdemes beiktatni. (persze csak ha szerettek hajózni icon_smile.gif ). Ez egy kishajó, nagyon kis családias a hangulat rajta. Tényleg megéri! Lehet mi is megyünk megint, majd még meglátjuk.

Off: A Zyrtec allergiára való. Szóval ha látod, hogy nagyon bedagad, belázasodsz stb. beveszel egyet és már utána érzed a hatását. Ja és a gyógyszertáros mondta , hogy fülproblémára is jó. Ha begyullad a fül a tengervíztől akkor egy kapszula már leviszi állítólag.

# 3210
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#192905 Üzenet linkje2012-08-05 11:46:20  Válasz a #192902. hsz-ra Előzmény #192902

Köszi a tippet, lehet, hogy ilyet váltok ki akkor.
A hajókázás szerintem maximum majd pillanatnyi hangulattól függ. icon_smile.gif

Néztem az időjárát, pár napra esőt is mond akkorra. Remélem nem igy lesz. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 213 214 215 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu