Stavros
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3196
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195112 Üzenet linkje2012-09-03 23:33:40 

Stavrosi Görög est tapaszlalat és vélemény:

"10 euróért kaptunk egy üveg bort, Jorgos előadását nézhettük, hallgathattük 3 órán keresztül és elvileg vacsorát igértek, idézem "sok hús és saláta lesz"...erre egy kis tányéron 2 fél szelet papírvékony kenyeret kaptunk, a füstli virsli felét kettévágva és valami pástétomot, egy mini fasírttal és 3 szelet paradicsommal!"

A turistákban Jorgos felesége csak a pénzt látja.

# 3197
Foxi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195114 Üzenet linkje2012-09-04 07:24:37  Válasz a #195112. hsz-ra Előzmény #195112

Kedves Vicos!
Ez már igy szokott lenni az un.esteknél, bármely országban rendezik meg. Sok pénzért semmi különös nincs. Ilyenkor jobban jár az ember, ha saját maga megy el valamilyen vendéglőbe, ahol müsor is van.
És a fakultativ kirándulások is méregdrágák. Ha valaki bátor, akkor bérel autót vagy motort és negyed annyi pénzért megnézheti ugyanazokat a dolgokat. Sok esetben jártam ugy, hogy fakultativra mentem, megnéztük "percek" alatt a látnivalót, utána bevittek valamilyen boltba azzal a jelszóval, hogy itt és most az egyetlen lehetőség, hogy kitünő minőségü ezt-azt vásárolhatsz. És később megdöbbenve tapasztalja az ember, hogy ugyanazt, sőt jobbat féláron máshol megveheti. Gondolom, ezek a dolgok külön üzletet jelentenek a szervezőknek. Te már visszajöttél Stavrosból, vagy még csak most indulsz?

# 3198
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195123 Üzenet linkje2012-09-04 12:10:13  Válasz a #195114. hsz-ra Előzmény #195114

Szia Foxi! Thassosról haza jöttem s Stavrosra megyek. Teljesen igazad van, csak már a stílus olyan mint a Balatonon. Ahol talán rájöttek már:nem lehet olyan nagyon hamar meggazdagodni mert csődbe mennek. Foxi,mi sem fizetünk be fakultatívra, sőt így sokkal érdekesebb és sok segítséget kapni itt is.

Gudli Ágicáék hazajöttek? Nem láttam bejelentkezni mostanság.

# 3199
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195151 Üzenet linkje2012-09-05 18:16:24 

Szia Viosz!
Ágicáék vasárnap haza értek. Akkor jelentkezett. Annyit irt, hogy megismerkedett "kisnőci" fórumos társunkkal. A busz hazafelé nagyon gáz volt és a szállásuk sem volt jó. Azóta én sem tudok többet. Már irtam neki, hogy hiányloljátok a fórumról. Nem tudom mi van vele. Én is nagyon kiváncsi lennék a részletekre.

# 3200
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195159 Üzenet linkje2012-09-05 21:40:05  Válasz a #195151. hsz-ra Előzmény #195151

Elena es Michalis mellett laktak és Dias Zeusba fizettek be. Jaj, mi történhetett velük??
# 3201
Kisnöci
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195170 Üzenet linkje2012-09-06 10:28:44 

Sziasztok!
Bizonybizony megismerkedtünk icon_smile.gif
A görög estről csak annyit,hogy mondta is a tájékoztató-gyűlésen a csajszi,hogy nem a kajáról fog szólni,hanem a zenéről és a táncról. Mi nem is fizettünk be, inkább felmentünk Ágicáékkal a tetőre, és onnan néztük a műsort icon_wink.gif Sokkal jobb volt, és megspóroltunk fejenként 10 eurót icon_smile.gif

Mi egyébként a Stavros Beachben voltunk,a régi részen,hát most mit mondjak,tipikus olcsó-görög apartman icon_biggrin.gif Arra,hogy éjszakánként legyen hol megpihennünk tökéletes volt icon_biggrin.gif

Jaj még egy jó tanács! Aki befizet a Meteorás kirándulásra, vigyen egész napra kaját, mert a busz a város szélén a semmi közepén áll meg,ahol egy önkiszolgáló étteremben van lehetőség enni 6 euró/adagért,és ahhoz képest,hogy mennyibe kerül,nagyon gyér adag.. icon_smile.gif De egyébként nagyonjó a kirándulás érdemes elmenni! icon_smile.gif

# 3202
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195171 Üzenet linkje2012-09-06 10:50:55 

Itt vagyok, írom a beszámolót, csak a melóhelyemen hajtanak, és a lakásom, családom is romokban mégicon_smile.gif))
# 3203
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195173 Üzenet linkje2012-09-06 11:21:21  Válasz a #195159. hsz-ra Előzmény #195159

Szép napot Mindenkinek!

Megérkeztünk, és írom a tapasztalatokat!
Pénteken délben indult a buszunk, nem volt vele gond, nagy fehér emeletes, igaz, nem Apollon Travel minőségű, de azért elment.
Az első bajom a WC volt. Aki itt ismer, tudja, nagyon pisis vagyok…
Na WC nuku… telepakolták bőrönddel, holott a lenti részben volt 2 szabad hely, és a földön is csak 2 hütőtáska volt.
Dugó az 5- ön, 22 óra alatt voltunk lent.
Szállás: Dimitris.
Hegy lábánál, főút túloldalán, utolsó ház. 4 emeletes, 2 folyósós, tehát kb 32 szoba…
Párom festő létére kb 4X4 re saccolta, mindennel együtt. Kicsi volt nagyon.
Ágyak: enyém tűrhető, pároméból alul kiálltak a rugók.
Felújított, ikea bútoros, ikea edényes. Lakók: Szerbek, rajtunk kívül 1 magyar család.
Éjjel 3 ig vihorászás, reggel 9 kor ébresztő, mert a kőműves jött építeni a szomszéd kemencéjét. Igaz, 11 kor elment…
Part 10 perc séta, ha a szebb strandra mentünk, 20 perc. Ha még messzebbre, 40 perc.
Part: Köves, néhol homokos. Nagyon sós víz, nem kék tenger.
Sok szemét a parton, a vízben is néhol. A kikötőnél gyönyörű kék, én ott fürödtem többet.
A kikötő utáni strand a szebb, de ott is köves. A víz elfogadható volt, fürödhető.
Élővilág nem jellemző, apró halak vannak. A kikötőben viszont rengeteg mindent látni.
Bazár, esti program, kaja:
Tök jó. Ezzel nem volt gondunk. Gyros Jiannis éttermében 2 euróért, tökéletes.
2x ettünk a Koraliban, annyira nem hatott meg.. Mi ott ettünk, ahol a görögök, távol a központtól. Recina – fenyőgyanta bor- fél litert ittunk a gyroszhoz, közértbe a legolcsóbb 0.98, étteremben 2.20. Fagyi jó volt, nagy volt, kb itthoninak 2 gombócnak felelt meg 1.
1 euro volt, én azt ettem. A Párom apró Lukumadeszt evett, 1 kistál, kb 8 golyó, 1 euro.
A szőlő isteni, csak kocsiról vettünk, 1 euro kilója.
Ouzot üvegből ittuk, mint a tinik, 2.40 volt a legolcsóbb…
Bazár viszonylag nagy, én 2 ruhát vettem, 5-5- euróért. Piac csütörtök, hegy lábánál, magasan. A szállásunktól kb 2 órára volt… de a kilátás pazar volt… A piac a szokásos, hal, gyümi, fűszer, lom, rongy, szóval egy jó kis program. Hétfőn piac Asprovalta és vrasna közt a sétányon. Ugyanez. Busszal mentünk 0.80. cent/fő.
Hazaút: Na ezzel volt bajom. Reggel 9 kor kifelé. Eddig ok. Kis helyi Lányka, Viki mondta, 10 körül itt a busz, jön Ő is, bepakol, és aztán mindenki mehet, amig nem indulunk. Ez eddig is így volt, nem volt fura.. De a busz 2 után ért ide, és senki nem szólt… nem is csomagoltunk semmit az útra, mondván, majd veszünk.. azt mondták 4 kor indulunk. Jó. Irány a pék. A pék sziesztázott. Akkor a másik. Az is. Akkor közért, croissant, + chips. Megettünk egy gyrost, 1 et én csomagoltattam is. Még Kisnöciéknél a hotel medencéjébe pancsoltunk egyet, és indulás. Nem gond, gondoltuk, majd szegeden eszünk fini bundáskenyeret..
A családnak nem vettünk semmit, még Ouzot sem, mondván, majd a vámmentesben.
Elindultunk. Na akkor mondták, vámmentes nuku, mert az előző turnus csempészett némi cigit.. Jó, ajándék tehát senkinek, mi sem iszunk semmit…
A buszon szegény fiú a mellettünk lévő ülésen végig hányt, hol megálltunk, éjjel pedig zacsiba. Semmit nem aludtunk, éhesek is voltunk. Már azt hittem 3 óra és szeged, meg határ, mikor a busz Tompának fordult… hamar, 15 perc alatt határt léptünk, de bundáskenyér nem lett, helyette azt hiszem a halasi tescoba ettünk fornettit.
19 óra alatt értünk haza. WC hazafelé is tele volt bőrönddel…

Összességében, a Dias miatt tudtam, hogy mindenben a színvonal alatt leszünk, nagyon nem lepődtem meg. Ott voltunk, pihentünk, fürödtünk ettünk , ittunk, barátokat szereztünk.
És különben is, mit akar az ember ennyi pénzért????? Tök jó volt, jövőre újra Görögbe megyünkJ))

icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 3204
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195174 Üzenet linkje2012-09-06 11:24:02 

A tűzről majd részletesen írok, érdekes, csak most dolgozom kicsit...
# 3205
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195175 Üzenet linkje2012-09-06 11:35:49  Válasz a #194917. hsz-ra Előzmény #194917

Vörös Mythost nem láttam... a Párom sörös, mindent kipróbált, végül a kék fehér 5% HELLAS FIX - nél állapodott meg, de abból termelt rendesen icon_biggrin.gif
# 3206
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195177 Üzenet linkje2012-09-06 11:58:57  Válasz a #195174. hsz-ra Előzmény #195174

A tűzről:

Hétfőn reggel átmentünk a piacra Asprovaltára. Az 1 órási busszal jöttünk vissza, és 2 kor már hallottuk az első tűzoltót, és láttuk is az erkélyről.
Lementünk fürdeni, és akkor láttuk, hogy nagy a füst, a fekete füst, és ég a túlpart.
A rengeteg tűzoltó csak ment, ment, nem szűnt a hangja.
Aztán egy óra múlva elhallgatott. A füst fehér lett, és már az egész tengert ellepte, nagyon féltem.
4 óra felé megjelentek a repülők, ketten két felöl oltották, majd odakanyarodtak felénk, vettek fel vizet, és ujra mentek oltani.
Büdös volt, pernye, és füst. Asprovalta már szinte nem is látszott.
Aztán 6 felé megjelent a nagy helikopter, valami teknőt lógatott magán és azzal fordult párat.
Este 7 kor az idegenvezetőt megkérdeztük, mi volt, azt mondta , valószínű, gyújtogattak, de nyugodjunk meg ez minden napos… hát, tele volt a gatyám rendesen, mert a szél nagyon fújt.
Azt mondták, akik a fakultatívról jöttek haza, még 7 órakkor is le volt minden zárva, kerülni kellett.

# 3207
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195180 Üzenet linkje2012-09-06 14:31:03  Válasz a #195177. hsz-ra Előzmény #195177

Ágica, Kisnőci üdv újra itthon.
Ahogy olvasom a beszámolóitokat Stavrosban egyik iroda sem domborít nagyot a szállások tekintetében. Örülök, hogy legalább a tüzet megúsztátok, nem terjedt tovább Asprovaltáról.
Ágica, most, hogy olvaslak baromira megkívántam egy jó kis Jiannis-os gyrost! De éhes lettem.
Mit ne mondjak, nem csináltál kedvet a Dias buszos útjaihoz! Stavroson pedig az egyik szállásuk nagyon tetszett, a neten is és helyben is (legalábbis kívülről, ahogy láttuk), de már korábban is olvastam negatív tapasztalatokat a Dias-os buszokról, így erősen meggondolandó. Azt fontolgatjuk, hogy legközelebb Dias-os szállás olyan helyen, ahová utaztat az Apollon is. De az is lehet, hogy mindkettő felejtős, és Grandtours. Ez még a jövő zenéje.
Ágica, jól emlékszem, hogy te voltál visszatérő Stavrosba? Sok minden változott a legutóbbi stavrosi nyaralásotok óta?

# 3208
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195181 Üzenet linkje2012-09-06 14:39:27  Válasz a #195180. hsz-ra Előzmény #195180

Csak átutazóban voltam arrafelé... sokszor. Változott, sajnos negatív irányba.
Koszosabb lett, és a növényeket elhanyagolták... anno a lányom imádta a bokorból kialakitott állat formákat... már nincs... sok a leamortizált épület, kihalt, lerobbant, a néger árusok ülnek benne...

Hú a gyrosz ott nagyon jó volt!! Nekem is hiányzik már.
Én is Grandos busszal akartam menni, de azon nincs WC.
Így marad jövőre az Apollon.

# 3209
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195184 Üzenet linkje2012-09-06 15:04:25  Válasz a #195181. hsz-ra Előzmény #195181

Eddig én is csak átutazóban voltam itt, most először nyaraltunk Stavrosban. Nekünk bejött, bár a szívünk csücske még mindig Toroni! Mi a Zoi melletti partszakaszra jártunk, nekünk az tetszett a legjobban. Ott nem volt köves sem, nem mélyült gyorsan, és tiszta is volt a víz. Egyszer találkoztunk szeméttel a vízben , még az 1. v. 2. napon, de az is arrébb volt. Persze a homok miatt nem olyan áttetsző a tenger, mint mondjuk Toroniban, de így is jó volt. Csavarogni, vásárolni is lehetett. Az elhanyagoltság pedig sajnos görög sajátosság. Nem tudják megbecsülni, amilyük van. Ahol szinte csak görögök nyaralnak, ott sem figyelnek oda semmire. Ápoltság és rendezettség tekintetében Pefkochori volt a legtutibb, de sajnos a Kassandrára nem mennek utazási irodák, jogsi és autó nélkül pedig csak oda tudunk menni, ahová az irodák buszai, vagy legalábbis ami útba esik nekik.
# 3210
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195185 Üzenet linkje2012-09-06 15:22:34  Válasz a #195184. hsz-ra Előzmény #195184

Lehet, hogy jövőre én is megpróbálom Toronit. Már most agyalok, mi lesz a következő. De nem Stavros.
Nem is tudom, valaki azt írta, hogy ha Sarti, vagy Nei Pori tengerét már láttad, nem szabad Stavrosra menni.
Van benne ráció... de jó volt, összességében nem vettem zsákbamacskát.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 213 214 215 ... 259 260 261   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu