Stavros
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3241
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199321 Üzenet linkje2013-02-27 13:51:26 

# 3242
Berni79
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199339 Üzenet linkje2013-02-27 17:23:16 

Sziasztok! Még új vagyok itt icon_smile.gif olvastam az észrevételeiteket és ha nem nagy kérés én is elkérném azt a bizonyos listát icon_smile.gif két kisgyermekkel mennék (1 és 2 éves) Stavrosra az Alexandros ba az apollon travel-el ha valakinek van van élménye tapasztalata jó tanácsa hogy mit vigyünk? mit ne? szívesen fogadom icon_smile.gif
# 3243
Gudli
Törzstag
Törzstag
1067 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199345 Üzenet linkje2013-02-27 19:01:01 

Szia Berni79!
Az útilistát, amiről beszélsz, én állítottam össze és adtam tovább. Neked is elküldtem priviben. Ez egy ajánlás. Nincs kőbe vésve. Bármit hozzáirhatsz v. kihúzhatsz belőle. Én mindig ez alapján csomagolok. Nekem bevált. Hátha neked is segítségedre lesz!

# 3244
Szeroz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199384 Üzenet linkje2013-02-28 13:14:05  Válasz a #199339. hsz-ra Előzmény #199339

Szia Berni ! Mire gondolsz? Konyhai felszerelésre? Az alapok vannak meg, a szokásosak.Ahány fős az apartman annyi pohár, tányér, evőeszköz.1 lábos,1 fazék, 1 serpenyő, fakanál, konzervnyitó, ilyesmik. A kicsiknek biztos kell vinned a megszokott dolgaikat.Ha konkrétakat kérdezel jobban tudnék segíteni. icon_biggrin.gif
# 3245
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199431 Üzenet linkje2013-03-01 13:06:04 

Szia, Berni és kedves új Görögországba indulók!

Bizony jó a lista,ha van!.
Gyógyszerek közül:Aszpirin "Az acetilszalicilsav másik, azonban sokaknak hasznos mellékhatása az, hogy meggátolja a vérben úszó vérlemezkék vagyis trombociták összecsapzódását, ezzel késlelteti a véralvadást és csökkenti a vérrögök kialakulását" == hígítja a vért.

Kszifiasz mindig aktuális képei:
https://gallery.site.hu/u/kszifiasz/Kszifiasz/

Delfin is van:
https://videa.hu/videok/nagyvilag/stavros-beach-delfinek-rwRLFd7AeP6wXZ1c

Tündié:
https://blog.xfree.hu/myblog.t.....6RT%C9NETE

Film 1.
https://www.youtube.com/watch?v=RXUDmPGqCtw
Film:2.
https://www.youtube.com/watch?v=_dGmm0zspNs&feature=related

https://www.haniboy.hu/galeria.....alNumber=1

kirándulás: https://www.youtube.com/watch?v=Rcp26vI-Kgo
közeli hegyekre fel lehet menni, de itt vipera is él...
a csütörtöki piac (csüt de.áresés van a koralli étteremmel szemben)utca végén a nagy kereszt mellett van a panoráma étterem,csak a kilátás jó.
https://www.youtube.com/watch?v=Rcp26vI-Kgo

Astrovaltán nagyon szép a part és az aranycsillám a bőrödre tapad.
Kikötő után platános: https://www.youtube.com/watch?v=5iyoiXvRJGg
Philippi északi részén iszapfürdő!!
https://www.kairos-holidays.com/mud-bath.html
Keletre van Filippi, Nyugatra Krynidi, vagy Lydia: iszapfürdő- λασπόλουτρο
is túl...Olimpiada 15km: Stagira - Arisztotelesz szülöhely és parkja
utazási szervez:Kavala-Thassosra ezt is ajánlom...
Thessaloniki és Meteórák innen fárasztó

# 3246
Joli
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
47 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199460 Üzenet linkje2013-03-01 21:18:02 

Sziasztok! Az idén Stavrosba megyünk az Apollonnal az Alexandros Palace apartmanba, 4 felnőtt és két gyerek. Ha valaki volt már ott, szeretném, ha leírná a tapasztalatait. A 2. emeleten leszünk egy négy ágyas illetve egy kétágyas apartmanban. Milyen a felszereltség? Stavrosból milyen kirándulást érdemes befizetni? Köszi előre is
# 3247
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199465 Üzenet linkje2013-03-01 22:20:40  Válasz a #199460. hsz-ra Előzmény #199460

Szia, Joli!

Vasilis idegenvezető, készséggel fog segíteni ha szükséges. Ha ciprót szeretnétek inni, attól vegyetek aki szőlőt árul.
Kavala-Thassos utat ajánlom. Meglátod :vissza szeretnél menni és csak is Thassosra. Mi autót bérelünk és azzal járunk...
" Milyen a felszereltség?" Mire gondolsz?? Alapfelszereltség =mindenből annyi van amennyi kell,de ha nem akkor kérni lehet. Ünnepi ebédet nem tudsz készíteni v.tortát sütni:) De halat sem - a szaga miatt,de kint remekül süthető hideg mythos sör és baráti beszélgetés mellett. A szagelszívó inkább csak a világításra jó. Joli, a medencére fogtok nézni vagy a csendes zöldre?

# 3248
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199470 Üzenet linkje2013-03-01 23:23:06  Válasz a #199465. hsz-ra Előzmény #199465

Vicosz, írtad, hogy az elszívó max. világításra jó. Tavaly júliusban még arra sem, a legtöbb apartmanban nem volt benne égő. Vasilisnak szóltunk miatta, ajánlotta figyelmünkbe a gondnokot, aki persze angolul egy szót se tud, igen morózus, a legtöbb problémára megoldás nála a szigetelőszalag (legalábbis a mi szobánkban volt belőle jócskán). Végül vettünk 20 centért égőt az elszívóba, hogy ne a nagy lámpát kelljen felkapcsolni mondjuk egy kora reggeli ébresztő esetén, és kicseréltük. Nem szakadtunk bele, sem az árába, sem a munkába, de nekem változatlanul az a véleményem, hogy az Alexandrosban csak a medence számít, a többi magasról le van sajnálva. Voltam már normálisabban karban tartott apartmanban is.
A családi apartmanokban egy légtérben vannak az ágyak, levegőtlen, egyik utastársunk nem volt elégedett vele. Ahogy elnéztük táncolni abban sem lehetett, elég sötétnek tűnt, de talán azt az 1-2 hetet ki lehet bírni benne.
A környéken kívülről nekünk a Dias Nick-je tetszett nagyon, meglepően szép kertje, tágas erkélyei voltak, bentről sajna sokat nem láttunk belőle.

# 3249
Joli
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
47 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199473 Üzenet linkje2013-03-02 06:40:04  Válasz a #199465. hsz-ra Előzmény #199465

Vicosz! Köszi a gyors választ. Törölközőt kell-e vinni? A kinti sütésről írtál, ezek szerint lehet az udvaron grillezni? Látom, Pargára mentek nyaralni. Eddig nekem Görögországban Parga tetszett a legjobban, pedig voltunk már jó pár helyen. Azt sajnos nem kérdeztem, hogy hová fog nézni az apartmanunk, csak az volt a kérdésem, hogy a családi és a 2 fős egymás mellett vagy közelében legyen. Asztal és székek csak az erkélyen vannak, vagy bent a szobában is? Nincsenek nagy elvárásaink a szállással kapcsolatban (ennyi pénzért).
# 3250
Joli
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
47 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199474 Üzenet linkje2013-03-02 06:44:16  Válasz a #199470. hsz-ra Előzmény #199470

Szia! Köszi a gyors választ. Június végén megyünk. Szerinted érdemes a légkondit előre befizetni? A távolság a tengertől valóban 250 m?
# 3251
Bofefe
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199475 Üzenet linkje2013-03-02 08:09:09 

Szia Joli !

Nem mindegy melyik szobába kerülsz ! Mi kétszer voltunk az Alexandrosban, és az első alkalommal busszal mentünk, akkor a medencére néző első emeleti erkélyes szoba volt a miénk és minden frankó volt, a következő évben autóval mentünk és az épület hátuljában voltunk a második emeleten, de ágyszereléssel kezdtük és ott igen leharcolt volt minden.
Állítólag az épületnek két tulajdonosa van és ezért van eltérés a szobák színvonala között. Ha az A oldalra kerülsz valószínűleg a jobb szobákból kapsz. A tengertől való távolsága szerintem kb. 10-perc nyugodt séta én 250 méternél többre saccolom. Asztal és székek csak az erkélyen vannak ha jól emlékszem.

Amúgy meg nézelődj egy kicsit.: http://videa.hu/videok/nagyvil.....UylzFvBsDH

É itt találsz még kis videókat a lakatlan szigeti kirándulásról, és Stavrosi delfinekről.

Egyébként nem rossz választás !!!

Sziasztok !!! icon_wink.gif

# 3252
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199477 Üzenet linkje2013-03-02 08:46:12 

Szia, anyuci68!

Igen, a NICK király. Mi voltunk a legelső és egyedüli család(akkor még nem volt földszinten apartman), férjem még aznap beüzemelte az új kazánt Máriának. Emlékszem milyen boldog volt,hogy nem kellett szerelőt hívni. Pár nap aztán jöttek a bunkó szerbek és az ajtócsapkodás és a kiabálás stb, ezért szólnunk kellett ami másnak természetes ezeknek nem. A kert is nagyon szép és a kapuval szemben már parkoló is van.

Nekünk is volt olyan ,hogy a házigazda nem értette mert csak görögül tudott így elmutogattam, vagy megmutattam a problémát. Ezért szótárt készítettem a fontosabb szavakkal ami mindig velem van és működik a dolog.
Alexandrosnak 2 tulaja van ezért van A és B oldal. Szerintem ebből adódhatott a problémád. Engem a hajnalban ébredő seregélyek zavartak mert addig dumáltak amíg mindenkit ki nem kérdeztek,hogy tudja-e az útvonalat. Hazaérkezéskor pedig mint egy nagy sötét felhő és csicseregtek sötétedésig. Mi a medencét nem használtuk, sziesztát itt sem tartják be.
A lényeg,hogy ennél jobb apartman is van Stavrosban.

# 3253
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199478 Üzenet linkje2013-03-02 09:11:20  Válasz a #199474. hsz-ra Előzmény #199474

Szia Joli!
Anyagilag mindenképp érdemes előre fizetni a klímát, tavaly itthon fizetve 3000.- Ft/hét volt, kint napi 5 €, vagy heti 20. És a családi nagyon fent van, és legalábbis a B szektorban elég levegőtlen, júniusban meg már meleg van.

Egyébként mi direkt kértük, hogy a ne a medencére nézzen a szoba, és, ha nem lett volna olyan lelakott, amilyen, akkor nem lett volna semmi baj vele. Ezek szerint sajna a rosszabb, B részben sikerült kifognunk. Igen lehangoló volt a csupa rozsda elszívó, meg a rengeteg szigetelőszalag mindenütt.

# 3254
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199479 Üzenet linkje2013-03-02 09:20:59  Válasz a #199477. hsz-ra Előzmény #199477

Szia Vicosz!
Az elmúlt 20 évben ahol volt egyáltalán elszívó, ott világítás is volt benne, így ilyen jellegű görög szavakkal tényleg nem készültem. Szótár mindig van nálunk, de mivel a kezemben volt a kiszedett égő, nem gondoltam, hogy ekkora marha nagy problémát jelent a pasinak a dolog. Ehhez képest hozott egy sima minyon foglalatú gyertya égőt, ami persze nem passzolt bele, dehát én ezzel "gondnoki" végzettség nélkül is tisztában voltam. Amit elértünk, hogy szétszedni ugyan szétszedte az elszívót, de összerakni már nem tudta, bár amilyen állapotban volt, nem is csoda (márminthogy az elszívó).
Akkor a Nick meg a társaság miatt felejtős ezek szerint.
Bár sajnos az Alexandrosban is sikerült az első hétben olyan társaságot kifogni..., no inkább hagyjuk. Pedig ők magyarok voltak.

# 3255
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#199480 Üzenet linkje2013-03-02 10:01:50 

Utcán is tud grillezni mert ott van csak fenyő tobozt szedjetek és faszenet vigyetek v.vesztek vagy találtok kidobva, görögök a teraszon is szoktak naponta van vendég náluk. Ha szerencsétek van ilyenbe belefutni akkor táncolnak és énekelnek. A görögök tiszta szívű, vendégszerető emberek- simán meghívnak. Kérdezzétek meg az idegenvezetőt hol lesz esküvő a hétvégén. A templomba mindenki elmegy a vacsora csak szűk családi. Másnap pedig végig fényképezés+az ajándékait megmutatják a falunak. Azt hiszem Sarti voltunk amikor kamiont kapott a férj,dudált is rendesen és többször fordult. Vagy a vadász: a motorházhoz köti a vaddisznót és veszettül dudál. Az,hogy esküvő lesz onnan is látjátok,hogy fehér tüllel díszítik fel a házat és a templomot.
A légkondit majd megírja más mert mi májusban és szeptemberben látogatunk "Görög honba".
Hát törülköző,nem is tudom-- mi soha nem használtuk a közöst.
Nem voltam a tetőtérben,nem tudom milyen. A teraszon van asztal és szék mert a szoba kicsi, ezt a fényképeken látjátok. Ha jó idő van de. és du. úgyis a parton vagytok. 250m?? Szerintem több, még ha látszik is a tenger a szerencsés ablakból. De jobbra ott a sárga áruház akcióval,a gokard pálya és a kolostor romjai.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 216 217 218 ... 259 260 261   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu