Egyébként olyan esetet is írt itt valaki tavaly, hogy jogsi nélkül utaztak el és visszafelé vették észre, hogy nem vitték magukkal, amikor kérte a rendőr...
Igen én is olvastam tavaly,de azért ez nagy felelőtlenség volt a részéről...
Én mindig megnézem hogy a papírok rendben vannak-e az az első a második pedig a zsé....
Ha ezek megvannak akkor már nagy gond nem lehet...
Én sem vagyok nagy sörös, nade a feleségem. Az Igeeeen! Természetesen nem visszük, idén már szinte semmi kaját nem viszünk.
Az iratok pénz témához: Egyszer egy 30 napos görög út negyedik napján a teljes költőpénzt (akkoriban még nem ment a bankkártya dolog annyira), az útleveleket, kocsikulcsot, szóval minden lényegest kinthagytam éjszakára az asztalon a sátor előtt. Reggel érintetlenül ott volt. De ha nem, akkor sz....ban lettem volna.
Bizony. Meg minden egyéb apróság hiánya meg tudja keseríteni a nyaralást.
Egyszer egy dobozos utánfutóval voltam, és a határőr bele akart nézni. Kulcs sehol. Addig nem engedett tovább, amíg nem szereztünk egy kamionostól feszítővasat, és fel nem feszítettük. Estére leértünk görögországba, és megvolt a kulcs az ajtóboxban. Méghogy nincsenek csodák! (Ja, és ez a magyar határőr volt. A többi bele sem nézett.)
Nálunk is útlevél probléma volt csak mentségünkre szolgáljon hogy a barátnőm külföldi állampolgár (EU belüli) és csak az útlevélhosszabbításért nem akartunk hozzájuk utazni nyaralás előtt. (nyaralás után úgy voltunk vele lehet hogy megérte volna )
Jox!
Szerintem mindegy hogy melyik országban (Szerbia,Románia,Macedónia vagy Bulgária) állítanak meg a rendőrök ha olyat fogsz ki úgyis megszivat ha akar.
"Reggel érintetlenül ott volt. De ha nem, akkor sz....ban lettem volna."
Ha "csak" görögökkel vagy körülvéve, akkor szinte biztos, hogy ott marad minden ahová tetted.
Evián láttam, pénteken felállították a sátrat, aztán vasárnap hazamentek, mindent otthagytak a parton (nem campingben!!!), mert a következő pénteken megint jönnek. Mondjuk olyan helyen volt, ahol külföldi turista csak akkor jár, ha eltéved. Meg én!