#1945102012-08-24 13:01:26 Válasz a #194507. hsz-ra
Belül milyen nem tudom, akikkel beszéltem nem voltak elájulva a reggelitől. Tényleg távolabb van a központtól, viszont a nagy szupermarkethez, nincs távol. Egyszóval ha nem vársz túl sokat, nem fogsz csalódni
Legutóbb vikso szerkesztette (2012-08-24 13:12:02), összesen 2 alkalommal
#1945132012-08-24 13:31:46 Válasz a #194512. hsz-ra
Kedves vagy.
Szóval balazsh sem ma kezdte, sőt nagyon is ismerős a szigeten. Igaz én 5 x- re megyek, csak nekem más az érdeklődési köröm. Muris, de még nem láttam a szirének medencéjét, de sokat látom a kertjüket, az életvitelüket, a tisztaságot- bármilyen pici a lakótér papucs az ajtó elött - , a csöpnyi lakóház izléses bejáratát, és akkor még az ősi görög kultúra csodálatát, nem is említettem. Gyalogok, v. buszozok. Jó készülődést, valamikor el kell kezdeni!!!
#1945162012-08-24 13:55:25 Válasz a #194513. hsz-ra
Szia Vikso!
Én eddig nem is értettem, hogy egyesek miért térnek vissza Thassosra évről-évre. Most, hogy már láttam, tudom. Szeretetteljes kis sziget. És biztos vagyok benne, hogy jövőre szintén odamegyünk.
A Szirének medencéjét mi sem néztük meg, (a Márványparthoz való lejutást is borzasztónak minősitettük, ebből kiindulva nem bántottuk többet az autót) sőt még most jöttem rám, hogy Alikiből is kimaradt pár dolog.
#1945532012-08-24 21:28:21 Válasz a #194549. hsz-ra
Szia!
Jó végig nézni a képeket, új dolgokat látok. Szép márvány darabokat a kikötőben szerzem be rendszerint. Parton a zsúfoltság hihetetlen, mert amikor én ott vagyok, vagy túl korai az idő, vagy az utolsó csoporttal, amikor késő. De annak is megvan a varázsa, azt szeretem a legjobban. Igaz volt olyan időszak amikor a két hétben napozni is alig lehetett, de akkor volt más. /a tengeri grillezést azért jegyeztem meg, mert korábban a "női fotókat" kritizáltuk, és itt sincs több csak egy alsó, de mecsoda különbség/
#1945552012-08-24 21:38:17 Válasz a #194553. hsz-ra
A grillezős fotót a poén kedvéért csináltam és tettem be, még nem láttam ilyet.
El sem tudom képzelni milyen lehet a part szeptemberben. Valószínűleg jó nyugodt. És természetesen itt is a magyarok voltak a legharsányabbak, annak ellenére, hogy azért nem volt olyan sok magyar kint...
Messinia: tényleg vicc, hogy kiírják egy csomó helyre, hogy archeological site, meg Gate of Zeus and Hera és nem találsz ott gyakorlatilag semmit, csak néhány követ meg esetleg egy oszlopot. Az Arhangelou kolostorban csak bent nem szabad fényképezni, a kertjében viszont igen, ami gyönyörű és a kilátás onnan (is) varázslatos. Viszont a ruha, amit fel kellett venni, tényleg kicsit büdös volt. Elég viccesen néztünk ki. Nagyon jók a fotóid, olyan jó látni azokat a helyeket, ahol mi is ámultunk-bámultunk a gyönyörűségtől.
Messinia, utolsó nap reggel felmásztunk – az egyébként szintén nem kijelölt, helyi régészektől megtudakolt – amfiteátrumhoz. Zárva volt, a guta majd megütött. Negyven fok árnyékban, hegynek fel és utána a nagy semmi, csak egy lakat. Nektek sikerült megnéznetek?
Rozi56: mi fapados járat + autóbérlés + komp oda-vissza oldottuk meg. Elég pontosan kell megtervezni, ráhagyással (csak a mi példánk: késéssel indul a repülő, nem vár az autóbérlő, szerezni kell a reptéren egy hétre egy autót, ezért komp indulás előtt 2 perccel estem be a jegypénztárba, visszafelé késik a komp indulás, belekeveredsz a péntek délutáni szaloniki belvárosi csúcsforgalomba, mert a repteret nem jelzik ki normálisan, stb.) Izgi volt, de nagyon megérte!!! A reptérről busz is visz a kikötővárosokig (Kavala, Prinos, Keramoti), csak előre tudnod kell, hogy a szállásod melyik kikövároshoz van a legközelebb. Nekünk pl. Keramoti volt a megfelelő, mert a sziget keleti partján volt a szállásunk. Ha nagyon ragaszkodsz medencés szálláshoz, ajánlom a booking.com oldalt, mi is ott néztük ki a szállásunkat. Nincs sok, de azért szerintem találsz egyet-kettőt. Balazsh-val értek egyet, mi is medencésben voltunk, egyszer 10 percig voltam benne. Hidd el, a thassosi tenger mellett nem hiányzik majd a medence. Ja igen, a Ryan Air is megy Szalonikibe, mi azzal mentünk.
#1947492012-08-28 11:35:50 Válasz a #194747. hsz-ra
Kedves bottakati! Köszönöm az információkat, akkor jól meg kell szerveznünk az utat, de közel egy évünk van rá. Néztem már a javasolt oldalt és szerintem lesz megfelelő szállás is. Üdv. Rozi
#1947642012-08-28 14:15:32 Válasz a #194747. hsz-ra
Kedves bottakati!
A bérelt autót simán át tudtátok vinni komppal vagy kellett valamilyen engedély a tulajtól? Jövőre mi is repülő+autóbérlés+komp kombinációban gondolkozunk. Köszi előre is!
#1947682012-08-28 15:33:56 Válasz a #194764. hsz-ra
Szia szomorui!
A bérelt autóhoz csak egy szerződést kaptunk - még a forgalmi engedélyt sem - és a kompon sem kértek tőlünk semmilyen papírt. Ami fontos nekik - és ez minden kompolásunknál így volt - hogy a kocsiból az utasoknak ki kell szállniuk, felmenni a fedélzetre és csak a sofőr viheti be az általuk kijelölt helyre a kocsit a kompon. Ez biztonsági szempontból van, és jól teszik, mert nagyon szorosan állítják be egymás mellé a kocsikat és így elkerülik az esetleges balesetet.
23 éve járjuk a görög szigetvilágot és eddig sehol sem kértek semmit. Az igaz, hogy vannak szigetek, ahol abszolút a saját felelősségedre viheted csak át a kocsit vagy a robogót (pl. Kefalóniáról Ithakára), tehát ha a másik szigeten történik valami, minden kárt te fizetsz, de mi mindig vállaltuk a rizikót. Hálistennek sosem történt semmi baj.
Szalonikiben minden kölcsönzős tudja, hogy át fogsz menni Thassosra, erre vannak berendezkedve, ezért ajánlják a full insurance megkötését, ezt azért érdemes kifizetni.
Jó tervezgetést!
Végre elkészültem az idei thassosi nyaralásunkról szóló 350 képes élménybeszámolóval, amit itt lehet megnézni: www.balazsbea.hu/gorog.html Thassos 2012 menüpont.
Hamarosan lesz majd diavetítés is, egyelőre még csak a szövegbe ágyazott kis képek nagyíthatók. Remélem, még segít a mostanában indulóknak! Ha van kérdés, szívesen válaszolok.