Mi strandcentrikusok vagyunk.S nem okoz nekünk örömöt mindennap utazni a nyaralás alatt.Lefkoson pedig van:egy minden kényelmi igény kielégítõ központi strand,egy ahol olyan hullámokkal találkoztunk mint még soha(Frangolimionas),és egy olyan part szakasz ahol volt,hogy egész nap két ember fürdõt rajtunk kívül(Sokastro felé).
Minden reggel BLUE HORIZON elõtt futottunk el,ez a táv gyalog a központi strandig 20-25perc,a Frangolimionasig 25-30perc,ahova mi legtöbbet jártunk 35perc sétálva.
SARRIStól a központi 5perc,a hullámos 2perc,a "magányos" 5perc sétálva.
Ezért írtam hogy kedvezõtlen.
A jármû-bérléssel kapcsolatban:szerintem egy szükséges rossz,mert minden szuper strandhoz rövid idõn belül megcsinálják aszfalt utat és így elveszti a varázsát a sziget.Pl.Apella gyönyörû,de csak akkor éreztem át milyen lehetett régen,amikor átúsztunk a mellék strandjára.Persze a sziget megismeréséhez autót kell bérelni,de számunkra mindegy hogy lefkosi a kölcsönzös vagy pigadiai.
Üdv:Ferenc
Lefkos nem egy tipikus település,a központi strand kb.500m-es körzetébe van az a kicsi élet.Innen kb.3km-es út vezet fõ-úthoz ami mentén vannak elszórva az apartmanok.
Az igazság kedvéért:a szlovák utazási irodával sem volt rettentõ probléma,de minket senki nem tájékoztatott arról,hogy semmilyen magyar útmutató nem lesz,Katarina(idegenvezetõ) pedig most ismerkedik a szigettel.
Bárhol ettünk a hús,hal bõvel a zöldség,gyümölcs szûken volt mérve.
Ha fázósok vagytok esténként jól jöhet egy pulóver.
De Lefkosban laktunk, jó volt, de maga a település nagyon pici, elszórtan vannak apartmanok, a mi szállásunktól a fõstrand kb. 1,5km-re volt.
De mivel mi mindig bérlünk valami jármûvet (általában motor, ritkábban autó)és minden nap megyünk valamerre így nem nagyon zavart.
Aki pedig olvasta a beszámolóm, az tudja, hogy mi is elég strandmániás pancsolósak vagyunk +szeretjük felfedezni az adott helyet, ahol pihenünk.
(nekünk nem megy, ez az ücsörögjünk az adott faluban, és fizessünk be 2 fakultatívra, hogy elmoshassuk LÁTTUK a helyet ahol nyaraltunk)
Egyszer elkövettük azt a hibát,hogy mindent megakartunk nézni Máltán,de fáradtabban jöttünk haza,mint ahogy elmentünk.
S nekünk Lefkoson volt kedvenc strandunk,itt láttunk ráját,lepényhalat.Itt kínáltak meg tengerisünnel,itt olvashattam nyugodtan úgy,hogy nem kiabált senki a fülembe. Lefkoson kívül hat strandon voltunk,Apella gyönyörû de sokan vannak,a többi gyengébb(szerintünk).
Lefkoson pedig van:egy minden kényelmi igény
kielégítõ központi strand,egy ahol olyan hullámokkal találkoztunk mint
még soha(Frangolimionas),és egy olyan part szakasz ahol volt,hogy egész
nap két ember fürdõt rajtunk kívül(Sokastro felé).Voltál ezeken?
Persze mindenki úgy nyaral ahogy neki jó.Megértem,ha te kibéreltél egy autót az egész turnusra akkor nem éri meg befizetni egy hajóútra vagy Lefkoson pihenni egy napot.
Ha más nincs is, jó strandok vannak Lefkoson!
Szia gf73!
Szerintem is csodálatosan szép strandjai vannak Lefkosnak, de én nem szívesen laknék ott, mert nekem egy kicsit túl kevés az infrasruktúrája és hiába lenne autóm, akokr sem lenne kedvem minden áldott nap messzire furikázni, hogy láthassak valamit. Én olyan falu mellett szeretek üdülni, ahol vannak kanyargós kis utcácskák, kiülõs tavernák, ahol este nagy nyüzsi van. Ezért volt jó nekünk Pigadia. A szállásunk a városmagtól nekünk is kb. 1,5 km-mel kintebb volt, szóval volt mit masírozni a városba, de a szebb strandrészekhez is, de ez nem zavart. Mi félidõre szoktunk autót vagy motort bérelni és azalatt az idõ alatt bejárunk mindent, amit csak lehet, de a fele idõben meg szeretünk ott helyben pihenni.
Szerintem Karpathoson midnenki megtalálja a helyet, ami a saját érdeklõdésének megfelel, ezért érdemes jól átolvasni az ilyen topikokat.
Mielõtt mi mentünk, csak német fórumot találtam, de alaposan átolvastam, szóval azért nem árt tudni, hogy mit kap az ember, fõleg, hogy ha úgy van "kitéve a pusztába", hogy a szlovák idegenvezetõ a két hét alatt felé sem néz. És FÕLEG egy ilyen szigetrõl nem árt elõre informálódni, amirõl az ember fejreállva sem talál útleírást...
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy sokan csalódottan jönnek haza Lefkosból, mert ott nincs semmi és fogalmuk sincs, hogy a sziget mi szépet és jót kínál....
Ha valakit félre vezetett volna lelkendezésem,még kis nyüzsi sincs,se bazár,se sétáló utca.Az a kis élet ami van 22óra körül befejezõdik.De ez minket nem zavart!Gyönyörû tengerpart és változatos élõvilág a víz alatt+egy nagyon vendégszeretõ tulajdonos-nõ.
Egyébként már évek óta mi is csak minden másnap utazunk.
Igen, igen, írtad, hogy minden kényelmi igénynek megfelel - erre értettem Mert azért bolt sem igazán van úgy rendes, ahol tisztességesen be lehet vásárolni.
Zsebkuty, jók a videók, fõleg a pigadiai állhozzám közel, mert mi ott voltunk. Az elsõ videót még nem néztem meg, de ez a második teljesen magával ragadott. Karpathoson akarok lenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A best of karpathost már láttam.
Köszike
Off: hogy a csudában lehet a youtube-ról filmet leszedni??????????