Skopelos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
Hozzászóló Üzenet
# 331
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Erki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
74 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104912 Üzenet linkje2009-06-17 12:13:16  Válasz a #104825. hsz-ra

Macsosz!

Allonisos-i útra megéri elmenni? Jobb, mint Skiathos? Látsz valami igazán érdekeset? Biztosan nem tudok vízumot szerezni a fókákhoz??? Azokat mindenképpen látnunk kell...

Skiathos körül mentetek egy teljes kört hajóval? Csak ti ketten, meg a 2 fős személyzet? Xanemo, Lalaria és Kastro a legszebb? Mandraki környékén is van egy szép strand? koukonairest láttátok? Erőltessük a keleti-déli részt, vagy maradjunk csak északon?

Busz mikor indult, mikor volt Szegeden? Megállt-e valahol a kikötő előtt? Meddig tartott a komp út? Egyenesen Skopelosra ment, vagy kiköt előbb Skiathoson vagy Glossaban?

Köszi!

# 332
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104941 Üzenet linkje2009-06-17 14:02:22  Válasz a #104912. hsz-ra Előzmény #104912

Skiathos-nál nem éri meg szerintem az időt a dél-keleti oldalra "pocsékolni". Városnézés és irány az északi rész!

A komp elvileg megáll Skiathos-on Skopelos felé, hiszen van olyan, aki ott akar kiszállni, vagy onnan tovább Skopelos-ra menni.

# 333
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104945 Üzenet linkje2009-06-17 14:13:29  Válasz a #104842. hsz-ra Előzmény #104842

Szia!

Nem minden kérdésemre találtam választ, ezért kérek pontosítást.
Úgy érzem nagy vonalakban írsz, persze ez lehet azért is, mert csomó mindenre kell válaszolnod.

Szóval: Skopelos. Azt írtad, autóval mentetek. Oké. Meg hogy az északi part esetenként járhatatlan. oké. De miért? Olyan, mint északon Skiathos, hogy tiszta szikla, aztán egy hatalmas szakadék, az alján meg egy eldugott kis öböl, ahová fentről képtelenség lejutni? ..vagy mert egyszerűen nem volt igény még északon az út kiépítésére (így akarták esetleg megőrizni a sziget nyugalmát), vagy esetleg valami védett növényfaj van ott, és emiatt direkt nem építettek oda autóutat... Nem voltam ott, nem láttam, szal elképzelni sem tom. De ha tippelni kell, szerintem Skiathos-esete.

Skiathos-on nem aludtatok. Azt is vettem. De arról nem írsz, hogyan mentetek el az északi részre - csak annyit találtam, hogy minden egyéni szervezés volt... Ha mégis konkrétan leírtad, akkor légyszi add meg a hózzászólásod számát, mert nem találtom azt az egy mondatot, amit TILOS megismételned.

Csókolom a kezét annak, aki kitalálta ezen fórum fórumszabályzatát...

# 334
Bottakati
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#104948 Üzenet linkje2009-06-17 14:29:56  Skopelos

Szia Macsosz!

Örülök, hogy jól érezted magad és feltöltődtél a szigeten. Írtam még 2-án privit, remélem, megkaptad. (És még egyszer köszönet!)
Nagyon várjuk a szép képeket!

Szia
Bottakati

# 335
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105016 Üzenet linkje2009-06-17 20:24:38  Válasz a #104912. hsz-ra Előzmény #104912

Szia Erki icon_smile.gif

Alonissoson a kis ófalu a hegy tetején Patitiriben "mesefalu" icon_exclaim.gif
Ott áll a Krucifix templom icon_wink.gif
Van egy "szörny-macskájuk"-és tudja is magáról!
A kapitány szülőfaluja volt,a nagyapja háza még ott áll,ha romokban is!
Útközben van esély delfinre,bárhol icon_exclaim.gif -mi 5x icon_exclaim.gif

Foka lehetetlen icon_evil.gif tényleg vízumköteles hely,mint Athos icon_exclaim.gif
(és nem adják meg).
Egy athosi fennhatóságú kolostort viszont meglátogattunk Kyra Panagian.

3x fürödhettünk,-de még hűs volt a tenger-szép partoknál!

Kaja a hajón,üdítő,bor.

kb.9-18h-ig(görög idő!)tart a program.Transzfer,ha szükséges,az iroda részéről!(taxi,kisbusz)

Skiathoson teljes körút magánhajóval.
Fürdés:Lalari,Kastro,Koukounares icon_exclaim.gif A többi is gyönyörű azon az oldalon!
A kikötőváros oldalán (nekünk)nem tetszettek a strandok!Nem bánom,h.nem küzdöttünk a helyi buszokkal,mert csalódás lett volna számunkra!(még 1x:számunkra icon_exclaim.gif )-másnak bejöhetnek a helyek icon_exclaim.gif

13h.-kor indultunk Erzsébetről,15.15 körül Szegeden voltunk!
Ha nem határra jött ki a lépés,3h.-ként megálltunk 15-20 percre.
Soha sem sürgettek,mindenki tudta,mikor kell visszaszállni a buszra icon_exclaim.gif
Kedves,mosolygós sofőrök,de csak szlovákul beszéltek.
kb.07.15-re Volosba értünk.A komp 07h.-kor futott ki icon_twisted.gif
Következő:12h-kor icon_twisted.gif
16h-ra értünk Skopelosba érintve Skiathos és Glossát.

Macsosz icon_biggrin.gif

# 336
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105021 Üzenet linkje2009-06-17 20:40:53  Válasz a #104945. hsz-ra Előzmény #104945

Szia Christine icon_biggrin.gif

Nem egy mondatot nem találsz,hanem 1 egész hsz.-t icon_exclaim.gif
#324#
Skopelos északi partjáról nem azt írtam,hogy nem járható,mert....
hanem,h. nincsenek utak icon_exclaim.gif Ez már az érkező kompról is jól látható.
A világítótornyon kívül 3 strandot jelöl a saját térképük!és Ag.Ioannist.
A 3 strandra még az ő térképük is nagyon alacsonyrendű utat jelöl.
Egy ilyenre rátévedtünk:fehér,csúszós homok,oriási kövek,még nagyobb kátyúk.Mindez 2m szélességben.Egyik oldalt sziklafal,másikat szakadék határolja:!: Bár ez a Kalóz-temetőnél volt a sziget belsejében.

Reméltem,h.nem vagyok szűkszavú a hsz.-aimban icon_exclaim.gif

Tudom,h.mindenki várja a friss infókat,mert ez egy viszonylag felderítetlen hely a magyarok számára.
Igyekszem mindenkinek megfelelően válaszolni,ha lehet röviden,tényszerűen.-a topik erre való icon_exclaim.gif
De beszámolót tervezek,és így már tulképpen szinte mindent leírtam a
Fórumban.

Macsosz kiss.gif

# 337
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105033 Üzenet linkje2009-06-17 21:42:40  Válasz a #104912. hsz-ra Előzmény #104912

Koukounares beach

# 338
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105048 Üzenet linkje2009-06-18 07:20:52  Válasz a #105033. hsz-ra Előzmény #105033

icon_smile.gif Köszi.. Nem azt írtam, hogy szűk szavú vagy... már eddig is csomót írtál. (nehogy megbántódj!) Csak ugye mielőtt megérkeztetek, egy csomó kérdés volt. Most mindenre válaszoltál, de olykor - szerintem! - általánosan. Vagy fogalmazzunk úgy, hogy szubjektíven tekintve én pontosabban vártam. (de én én vagyok.. másnak szerintem simán elég, amiket írtál) Én meg nem látom már át, hogy mi mi, melyik hajó mikor...

De szerintem ha valóban írsz beszámolót (mondjuk még mielőtt elindulunk felkerül ide), akkor én inkább azt fogom elolvasni. Időrendben nekem jobb haladni... Átláthatóbb és jobban végig is tudom követni, könnyebben át tudom élni, vagy elképzelni.

Képzeld, a hozzászólásaid alapján azt álmodtam, hogy megérkeztünk és olyan lehangoló volt Agnontas, hogy teljesen le voltam törve... Siófokhoz hasonlítottam álmomban, de annál sokkal rondább volt. Apartmanok egymásra épülve, semmi romantika nem volt benne. Ráadásul nagy magas, olykor 6 emeletes apartmanok voltak, mintha egy belváros lenne. A víz szürke volt, de azért, mert mikor megérkeztünk zuhogott az eső.. nem úgy tűnt, hogy amíg ott vagyunk jó idő lesz. A csodaszép partok pedig 20-25 perces sétára leghamarabb tőlünk...icon_sad.gif

Nyomasztó volt... ennyi pénzért és ennyit utazni érte. Remélem a valóságban nem lesz ennyire lehangoló és azért majd a saját kis strandunknál is tudunk majd nyugodtan fürdeni...

Minden jót!

# 339
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105049 Üzenet linkje2009-06-18 07:24:43 

Macsosz!

Skiathos-on hol állt meg a Dimitris? Úgy kérdem: hol fürödtetek? 10-re visszaértetek? Azt hogy csináltátok? Mi reggel indultunk és a 16:05-ös kompra nem értünk vissza icon_surprised.gif Rövid út volt akkor a tiétek...

# 340
Erki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
74 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105152 Üzenet linkje2009-06-18 15:08:54  Válasz a #105049. hsz-ra Előzmény #105049

Christine!

Tényleg a te készülékedben lehet a hiba icon_idea.gif
Vagy már most ennyire izgatott vagy?

Szóval az én értelmezésemben:

Macsoszék fél 7-kor indultak Skopelosról komppal Skiathosra. Fél 8-kor értek Skiathosra. Jól megagyalta ezt a Dimitris, hogy csak kettőjüket vigye egy kört Skiathos körül mindösszesen 100 euroért, de mindebbe legyen benne egy egyedülálló tengeri ebéd is. erre Dimitris mondta, hogy akkor 10:00-ig még nézzenek körül a városban gyalog, mert a felesége most pecázik a polipra és medúzára, amit majd megfőznének. 10:00 órakor végre vitorlát bontottak Dimitrissel, majd útnak indultak észak felé. először a csodaszép Lalaria (sziklakapu) strandján fürödtek, ami nagyon tetszett nekik, mert lehetett nudizni. Majd tovább folytatták útjukat, és kikötöttek Kastro partjainál is. A fürdést az éles kolomp hangjára félbe szakították, hiszen Dimitris ciprusi felesége Meni megterített a fedélzeten az ebédhez. Nekiláttak a falatozásnak, Dimitris pedig tovább hajózott a sziget körül. A következő gyönyörű parton azért nem kötöttek ki, mert még 1,5 óra elmúltával is a rákok csápjait rágcsálták, mert annyira izlett nekik. A medúzát túl rágósnak találták. Végül délután megérkeztek Koukounares strandjára, amely már szerepelt egy felmérésben Európa 10 legszebb strandja között is. Nekik azonban az előző két part jobban tetszett. 5 órára visszaértek a hajóval a Skiathosi kikötőbe, így volt még 1,5 órájuk egyet nyalni. Fél 7-kor a returjeggyel fölszálltak a kompra, és visszahajóztak Skopelosra!

Így volt, Macsosz??? javíts ki, ha valamiben tévedek icon_lol.gif

# 341
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105159 Üzenet linkje2009-06-18 15:30:51  Válasz a #105152. hsz-ra Előzmény #105152

Erki icon_exclaim.gif
Hálás vagyok icon_exclaim.gif icon_biggrin.gif

DE:a tengeri herkentyűket nem esszük icon_exclaim.gif

Macsosz kiss.gif

# 342
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105174 Üzenet linkje2009-06-18 16:49:15  Válasz a #105159. hsz-ra Előzmény #105159

Aháá, így már értem. Köszi Erki!
Hát, az izgatottság tény, hogy nálam a tetőfokára hágott. Úgy érzem most magam, mint egy kiskutya, aki össze-vissza ugrál, meg csóválja ide-oda a farkát (mint amikor örül, hogy hazajött a gazdi icon_smile.gif ).
Szerintem nem is látok tisztán. Úgyhogy nem is kérdezek, mert úgy sem tudok figyelni. Majd ír Macsosz beszámolót (ugye?? ugye??) és azt elolvasom 6x. icon_smile.gif... vagy kinyomtatom és amikor már megnyugodtam, hogy ott vagyunk,akkor a parton elolvasom icon_biggrin.gif

Amúgy nem értem Koukounaires miért olyan nagy szám.. az északi parton található részekkel nem is szabadna egy mondatban említeni. Szerintem csak azért van ennyire felfújva, mert elérhető autóval, motorral, vagy busszal és az ottani apartman tulajdonosok így jól járnak.

Macsosz, már azt is leírtad, hogy egészen pontosan hol lelted meg ezt a Dimitrij-t vagy kit? - bocs, most nem tudok utánanézni pontosan a nevének, mert a szuper Hellasz.hu-n nem látom az előzőleg beírt szövegeket, amit meg most írtam nem tom kimásolni, mert okosan ezt is valaki kitalálta. 5*-os értékelés!!!
A komp kikötőtől (ha a kompnak háttal, azaz a város felé állsz) balra találtátok meg a sok olyan hajó között, akik táblával és tömegekre hirdetik az útjukat (a sétányos kávézókkal szemben)? Ők is hirdették magukat valamivel, vagy csak ott ült a hajón és leszólítottátok próba szerencse alapon.
Ha minderről már így pontosan írtál, akkor ne válaszolj és veszem a lapot.

Pedig a francba már minden hozzászólásodat 2x elolvastam... Nem tok figyelni.. Utazzunk már!!!! 44nap... a végén rehabilitációra megyek már csak Skopelos-ra! :DDD

De várjuk a beszámolót és a fotókat!!!! icon_smile.gif

# 343
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105214 Üzenet linkje2009-06-18 20:46:58  Válasz a #105174. hsz-ra Előzmény #105174

Ok Christine,utazzatok már icon_exclaim.gif

Komptól kifelémenet balra az öregkikötő van.Onnan indul a legtöbb nagy hajó/80 fő icon_exclaim.gif
Jobbra az új kikötő van magánjachtokkal.Minden 2.-on kint a hirdetés útvonallal,árral.
Mi egyszer végigmentünk az egészen a tehermólóig,tájékozódásképpen.
Visszafelé belebotlottunk a kapitányunkba,aki akkor ébredt fel a tegnapi buli után.Szimpi volt,beinvitált a hajóra,megbeszéltük a dolgokat.

Sok hajónál kint állt a tulaj,de volt akin keresztülnéztünk,mert nem volt megnyerő a fizimiskája.Voltak szimpatikusak is,de 60-70eur volt az
út ára/fő icon_evil.gif

Írok beszámolót és ott lesz időrend,meg részletezés,meg szubjektív icon_exclaim.gif
Itt olyan sorrendben válaszolok,ahogy kérdeztek.

És ne izgulj icon_exclaim.gif Hajnalban felszállsz egy kompra Skiathos felé és gyönyörű
napod lesz icon_exclaim.gif A kényszer nagy dolgokra tesz képessé icon_exclaim.gif icon_razz.gif
Mi is előszőr csináltunk ilyet,és biztos lehetett volna okosabban,jobban is.
De mi így is tökéletes napot éltünk át icon_exclaim.gif

Macsosz icon_biggrin.gif

# 344
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105221 Üzenet linkje2009-06-18 21:18:02 

A kapitány és felesége épp kiköt

A reklámtáblánál

Legutóbb macsosz szerkesztette (2009-06-18 21:31:37), összesen 1 alkalommal
# 345
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#105225 Üzenet linkje2009-06-18 21:26:18  Válasz a #105214. hsz-ra Előzmény #105214

Ja, nem amiatt izgulok, hogy jó lesz-e. Tuti, hogy jó lesz! Skiathos északi partja volt az egyik legszebb dolog, amit életemben láttam! És ha a kikötőben alszunk sem érdekel - amíg fiatal az ember, csak addig csinálhat ilyet:) Aludtam én már az Athén felé menő vonaton is állva... a lábunknál meg emberek feküdtek... icon_surprised.gif

Csak mehetnékem van, és be vagyok sózva. xD

Én 1 órával ezelőtt felraktam a tavalyi Sarti fotókat.. most Te jössz macsosz icon_biggrin.gif...
(nézd el, hogy csak most tettem fel.. Tudod, tudtam, hogy majd ösztönözni kell vele valakit, ezért vártam vele icon_biggrin.gif icon_razz.gif )

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
<   1 2 3 ... 22 23 24 ... 72 73 74   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu