#1426172010-07-05 17:33:53 Zakynthos - Tsilivi - Katarina apartman
Sziasztok.
Mivel is kezdjem. Láttam Teknőst, SŐT úsztam is velük, nem is eggyel. Felejthetetlen élmény volt. Jó darabig biztos mesélni fogom még!!! Hogy hol is? Gerakasban. Nem a bal oldalra kell lemenni hanem jobbra ahová még sátrat és napernyőt is lelehet tenni és nem szólnak érte. Na meg ezen a részen kevesebben is vannak. Érdemes a tengert figyelni, hogy hol dugják ki a fejüket egy-egy szippantás oxigénért és abba az irányba elindulni a tengeren. Biztos ott lesz-lesznek még. Érdemes jó 40-50m-t beúszni, biztos látsz majd.
Mi is szombaton érkeztünk haza Tsiliviből. A Katarina apartmanban voltunk az 1es szobában, tényleg kicsi a szoba is meg a fürdő is, meg régi a konyha meg a tűzhely, de nem a szobáért mentem oda mindazonáltal kényelmes volt az ágy, frissen volt festve, 3szor voltak takarítani, hoztak törölközőt és konyharuhát is. Szóval panaszom nem lehet rájuk. Olajfa ligettel volt körbe ültetve az egész ház. Csendesnek is nevezhetném ha a szomszéd 6os magyar csapat kicsit tudott volna kultúrember módjára viselkedni. Patkányok voltak a kertben, ezért amit lehoztak szemetet azt szétszedték a kutyákkal együtt. Tehát nem kitenni! Cipőt sem, mert azt is elviszik .
Béreltünk autót az összes napra. 27-30euro/nap környékére már ki lehet hozni a dolgot (5nap euroalfa, 4nap margaris, mindkettőt ajánlom). Mindenhol full insurance-szal. Nekünk nem volt gond velük. Sokan szidják az utakat. Nem itt kell megtanulni vezetni, de gyakorlott vezetőknek ezek az utak nem okozhatnak gondot. Viszont úgy gondolom motorozni tényleg csak azoknak akiknek óriási rutinjuk van! Mindenhol por és bizony a márvány miatt az ottani aszfalt jobban csúszik. Én a végére már kifejezetten driftelve vettem a visszafordítókat az autóval .
Fakultatívra mi sem mentünk, autóval megnéztünk mindent amit előre kinéztünk, jóval olcsóbban. Ha nincs jogsid és nem bérelsz akkor érdemes, mert legalább körbenézel a szigeten.
Két fontos dolog amit itt sem láttam még írva (lehet, hogy elkerülte a figyelmemet).
1, hogy nem tudsz szinte sehol sem bankkártyával fizetni!!! (kivéve LIDL, Shell és 20€ felett a Dia%-ban) sem étterem, sem benzinkút, sem bolt, SEMMI!!!
2, hogy nem váltják a jó öreg magyar forintot sem a szigeten, de még a bankok sem!!! Csak a font-ot. Ezt nem tartom jó dolognak.
Egyébként ha már körbejártuk akkor pár élmény vélemény még ide zárósoroknak.
Zakynthos (Zante) városba nem érdemes bemenni, csak 2-3 tér miatt. A sétáló utcában elütnek mert autók is mennek ott, tele van szeméttel és nem szép. Nekem még a kikötő sem tetszett.
Navaggio öböl nagyon szép, de nekem elég volt belőle fél óra is. Rohadt sokan voltunk, alig lehetett fürdeni, mert mindig jöttek-mentek a hajók. Én korlátoznám a használatát, mert így élvezhetetlen volt.
Szinte minden strandon ott vannak a napágyasok, és szedik a pénzt. Nem kellett tőlük kötelezően bérelni, de akkor is.
Keriben a naplemente tényleg szép volt.
Szerintem elég hosszú lett, ha még érdekel valakit valami akkor megpróbálok rá válaszolni.
Üdv
Sziasztok!
Így van, ne pangjon!
Mi már lassan számoljuk vissza a napokat! 200 felett volt, mikor indult, most már csak 68 nap! De ez még rengeteg ahhoz, hogy pakolászni kezdjünk! Viszont egy szupi óriás gurulós bőröndöt már vettünk! Mindenkinek tudom ajánlani, a Deichmann cipőáruházat bőröndvásárlásra, mert nem csak a cipőkre, hanem a bőröndökre is érvényes a 2 év garancia!
És ezen kívül még kaptam térképet egy fórumtársunktól, (az előző oldalon kiörömködtem magam!)
Mivel készültem még...? Ja, majd veszek fürdőrucit is, csak még nem találtam méretben megfelelőt, pedig most minden nagy bevásárló áruházban ezerrel nyomják a fürdőrucikat, de csak modell alkatúaknak. Szal muszáj lesz találni valamit, mert egyrészesben mégsem napozhatok...
Na és vettünk a Decathlonban egy búvárkészletet is.
Hát ezek nem túl nagy újságok, de mást egyelőre nem tudok mondani a fórum fellendítésére!
Sz
#1431472010-07-08 11:46:47 Válasz a #143131. hsz-ra
Sziasztok!
Nekünk már csak 1 napot kell visszaszámolni a párommal .
A csomagolás az már tegnap szinte kész lett, így már csak szinte várni kell az utazást. Amúgy térképet itt találtam: Zakynthos térképek.
Esetleg ha valaki még ennél is részletesebb térképet talált, akkor jöhet a link. Még van egy napon kinyomtatni
Tudnátok kinti autókölcsönzőt mondani, aminek weboldala is van, hogy kb 4 napra mennyiért lehet autót bérelni főszezonban?
Vagy akik már jártak a szigeten, hol érdemes autót bérelni?
Agios sostisban fogunk lakni.
Vagy minden sarkon van egy kölcsönző, ahol biztos megtaláljuk a számunkra megfelelőt?
Kicsit izgulok, hogy milyen is ez, mivel sosem béreltem még semmi ilyen járművet.
Ja és tényleg ott kell hagyni valami iratot, míg elvisszük az autót?
Bocs a sok kérdésért, de már kezdek parázni, hogy mennyi pénzt is kellenne magunk vinni, hogy jó legyen.
#1431862010-07-08 15:01:08 Válasz a #143168. hsz-ra
Szia Kata!
Bár Én még nem voltam a szigeten, csak majd megyek (holnap ).
Agios Sostis-ban van egy kocsi kölcsönző aminek van is weboldala:
Smart Rentals
Mi ha kocsit kölcsönzünk, szerintem innen fogunk, mivel mi is Agios Sostis-ban leszünk és eddig nem írtak rosszat erről a kölcsönzőről. Olyan 1-2 éve azt írták itt a fórumozók, hogy egy magyar srác is van ott. Talán ha szerencsénk lesz, még idén is ott lesz .
Sajnos a weboldalukon csak azt tudod megnézni, hogy 1 hétre mennyi a kocsi, mert neten keresztül min. 1 hétre lehet foglalni . Amúgy úgy tudom olyan 30 euro/nap-tól indulnak a kocsi kölcsönzések. Ja és full biztosítást (full insurance) kössetek a kocsira, így pár euróval több a napidíj, viszont nem kell önrészt fizetni, ha bármi baja esik a kocsinak.
Én igazából attól parázok, hogy odatalálunk-e mindenhova, mert olyan nagyon részletes térképet eddig nem találtam, illetve nincsenek túl kitáblázva az utak. Persze tudom nem olyan nagy ez a sziget, nade akkor is
Ja és iratból szerintem az útleveled kell otthagyni. Legalábbis 4 éve olimpic beach-en motor kölcsönzésnél ezt kellett otthagyni. De ezt remélem valaki tapasztaltabb megerősíti vagy megcáfolja.
Szia Povi! Autó vagy motor kölcsönzésnél mindig adnak térképet. Amikor autóztok a szigeten lesz olyan amikor csak egyik irányba van tábla, meg kell állni egy pillanatra megnézni. Sok kis út is van , de nem igazán lehet eltévedni. Üdv Melus
Sziasztok!
Múlt szombaton jöttünk haza, Argassiban volt a szállásunk a Ionian Hill-ben.
Autót is béreltünk, csak a jogsik adatait írták rá a szerződésre, de semmit nem kellett otthagynunk zálogban.
98 eur körül volt 3 napra egy kis autó, mi 6 napra összesen 140 eurot fizettünk egy harci Fiat Cinquecento-ért.
Az üzemanyag 1,50 eurotól felfelé.
Szia Kata!
Mi ugyan nem béreltünk autót, több okból is, az egyik az volt, hogy a fent leírt Smart Rentals például egy napra 44 euró+ 9 euró biztosításért akarta adni a kocsi. (a 9 euró az önrészt, alvázt és gumikat is kiváltotta volna)
Nem tudom, hogy mi tudunk-e rosszul alkudni, de Laganasban sem tudtunk volna 45-nél olcsóbbat június elején bérelni. Persze, ha több nap lett volna, akkor biztosan szerencsésebben alakultak volna az árak.
Agios Sostisban is van egy Budget, nem kell bemenni Laganasba. A Smart-tól kb 200 m-rel van visszább. Mi ott 4 napra 128 euróért béreltünk egy Citroen C3-ast, ebben már benne volt a full insurance ( ami 7 eur/ fő / nap ). Nem kellett ott hagyni semmit, kifizettük az egészet, és mentünk. Odahozták a kocsit a hotelhoz, és az utolsó nap meg elvitték, nem is találkoztunk vele. Kíváncsiságból megkérdeztünk a Smartnál is egy hasonló kategóriájú autót, és kb 200 eur volt ott a 4 nap. Ez most volt 1 hónapja. Azóta biztos feljebb mentek kicsit az árak, de szerintem a Budget adja a legjobb áron.
#1432122010-07-08 16:33:07 Válasz a #142676. hsz-ra
Szia IMI!
Az iratok csak addig kellenek amíg megírjátok a papírt.
Kaució nem kell, ugyanis a szigetről nem tudod kivinni az autót, ez miatt Én mondjuk pl sose zártam be, és a lenyitható tetőt sem húztam vissza .
Minden sarkon van kölcsönző, lehet válogatni.
Általában benne van a szerződésben a FULL INSURANCE, a teljes casco, ami ugyan úgy működik mint nálunk (szerződésen ellenőrizni). Ha Te vagy a hibás akkor van egy minimum összeg (szerződésben leírva) amit neked kell állni. Van olyan cég ahol ezt megválthatod bizonyos összegért cserébe, de az sem terjed ki pl a szándékos kár okozásra rongálásra vagy ha a földes-murvás úton kihasad a gumi egy szikla miatt. Illetve akkor is teljesen Te vagy a hunyó ha alkoholos vagy más bódító hatású szer befolyásolása alatt állsz (habár elvileg náluk megengedett a 5%ezredékes alkohol limit). Láttam többféle szerződést is, írtunk alá görögöt is amely mellé adtak egy papírt (hátoldalán magyar, de szerintem csak a gugliba beírt és lefordított kicsit zavaros szövegűt) amin angolra volt lefordítva a szöveg, aláírta és lepecsételte a cég által, illetve volt angol és német szerződésünk is.
Amikor átvettem az autót és körbe néztem mondtam, hogy itt meg ott karcos meg hol vannak hibák, csak legyintettek, hogy fullinsurance és nem kell vele foglalkozni. Mindenhol (2helyen ahol béreltünk) negyedig kellett a kocsit vissza tankolni, azt sem nézték nagyon komolyan.
Szóval nekem csak jó tapasztalataim vannak azokkal a kölcsönzőkkel is, amit nem az idegenvezető ajánl és ami fontosabb, hogy sokkal olcsóbbak.