Sziasztok !
Előre elnézést kérek, de ezt meg kell osztanom a Lefkada rajongókkal.
Egyetlen mondatomért, az alábbi privát üzenetet kaptam Kónyutól.
Na ezért nem igazán a fórumon írunk egymásnak, mint ahogy Verka említette. És természetesen nem fotóversenyre küldtem a képet, nem lehet mindenki profi.
Itt szeretnélek megkérni, légyszi ne írj ilyen, számomra sértő üzeneteket.
-- Szöveg törölve. Ne másolj be privát üzenetet! --Jox
#1563622011-02-13 00:56:25 Válasz a #156356. hsz-ra
Ha jól látom, Syvros egy falu, ahol található egy vizimalom, egy babérerdő (laurel), egy barlang és a Kerassia kanyon. Erre gondolsz?
Sok infó tényleg nincs róla a neten.
#1563632011-02-13 02:16:49 Válasz a #156362. hsz-ra
Szia kónyu!
Nos, kb ennyi amit magam is felleltem...
Reméltem hogy valakik (tán épp Te! ), járt már arra felé!
Számomra érdekes alternatíva egy strandmentes napra!
#1563862011-02-13 14:44:48 Válasz a #156367. hsz-ra
Kónyu!
Köszönöm a "kedvcsináló" képeket, bizonyára párat megnézünk magunk is. Szeretünk bóklászni; a lányom aki 7 éves, megszállott geoládázó!
A legelső képed hol készült?
Én magam is remélem, hogy megannyi képviselővel találkozunk a helyi fauna tekintetében!!
#1564392011-02-14 00:16:39 Válasz a #156386. hsz-ra
A felső képen egy ártalmatlan, de látványos méretű kígyóféle látható, és a Nidri feletti Neochoriba sétáltunk fel egy felhősebb napon. Szép kis hegyifalu, ha túlsétálunk rajta a hegyek és az erdő felé, végtelen olivaligetekbe botlunk, na ott, a sűrűjében barangolva épp dolgom végezve szembejött ez a 6-7 centi átmérőjű, kb. 1 méteres jószág. Követező évben direkt kígyónézőben jártunk arra, akkor egy kisebb és egy nagyobb példány került az utunkba, hozzáteszem, célirányosan kerestem őket, de túl gyorsan eliszkoltak, míg ez a példány épp felém tartva, és úgy 2 m-re érve hirtelen megpillantott és megtorpant, így volt időm lefotózni, sőt levideózni (a video is fenn van a hellaszon). Sejtettem, hogy ártalmatlan, és valamiért ő sem sietett útjára. Ugyanitt találtuk a méretes szárazföldi teknőcöt is, ő is elég méltóságteljesen haladt, láthatóan nem nagyon szokták őket megzavarni errefelé. Egyébként Lefkadán úton-útfélen összefutottunk kígyófélékkel, de a helyiek szerint többségük békés és ártalmatlan, bár ők idegenkednek tőlük, nem nagyon bolygatják őket. A pókot nem a szigeten fotóztam, hanem a szárazföldön a Necromantionál, de ugyanilyet láttam Meganissin is, csak azt nem örökítettem meg. Egyébként jó, ha 1 cm-es átmérőjű volt a potroha, tehát nem egy madárpók méretű, csak így makrózva látványos a harsány színe miatt.
#1564402011-02-14 00:52:34 Válasz a #156439. hsz-ra
Gratulálok! Legfőképp, hogy volt szerencsétek ezeket a szép állatokat látni! Feltételezem ez a "kígyócska" egy ártalmatlan erdei sikló, idehaza is előfordul olykor (mi is találkoztunk már párral, de fotózni még nem sikerült).
A 156376 hsz-ben lévő első fotód eredete érdekelne; feltételezem nem a Nydri melletti vizesés!?