Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3346
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156457 Üzenet linkje2011-02-14 17:44:07  Válasz a #156439. hsz-ra

Somos!
156376-os hsz-t nem találok, a 156367-es felső képe közvetlenül a Nidri feletti vízesés előtt készült. A vízesés előtt kellemes környezetű kanyon-félét találsz, de nem egy egésznapos program. És vedd tekintetbe, hogy száraz időben néha épp csak csordogál a víz, sokan ezért csalódottan nyilatkoztak róla.

# 3347
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156465 Üzenet linkje2011-02-14 21:04:18  Válasz a #156350. hsz-ra Előzmény #156350

süni írta:
az alábbi privát üzenetet kaptam Kónyutól. [...] természetesen nem fotóversenyre küldtem a képet, nem lehet mindenki profi.

"Szép", amit ez a mondat sejtet… De nem baj, Kónyu a megjegyzésével nem a fotódat, hanem ugyanúgy saját magát járatja le, mint az eddigi mocskolódási rohamaival is tette. (Nem csodálom, hogy floodolással próbálja a szégyellnivaló beírásait rejtegetni.) Ugyanis:

1) Ha egy kulturált embernek vitás ügye van, akkor releváns érveket sorakoztat fel kizárólag a témával kapcsolatban és nem kezdi el a vitapartner személyét vagy valamilyen más témában való járatlanságát gúnyolni. Aki érvelés helyett ilyen eszközökhöz folyamodik, az saját kulturálatlanságáról és rosszindulatáról állít ki bizonyítványt, ráadásul ezzel a húzásával rögtön nyilvánvalóvá teszi, hogy amit állít, az olyan gyenge lábakon áll, hogy még ő maga sem tudja megvédeni, hiszen csupán mocskolódásra, terelésre telik neki valódi érvek helyett.

2) Csak egy példa: van olyan fórumozó, akinek Kónyu dicsérgeti a képeit, de bizony annak a fórumozónak a képei között is van nem egy, de nem is kettő, amelyiknek pl. ferde a horizontja vagy kiégett, esetleg más baja van. Természetesen "elfogulatlan" és "korrekt" Kónyu "barátunk" sosem gúnyol ki olyan rosszabbul sikerült fotókat, amelyeket a számára szimpatikus emberek készítettek; csak a számára ellenszenves embereknek hánytorgatja fel az ilyesmit, amikor a saját maga által generált vita hevében elszalad vele a ló, és a másikba szeretne még egyet belerúgni, már mindegy, hogy mivel, csak sértő legyen. Szép jellemről árulkodik ez a viselkedés is…

3) Kónyu – úgy tűnik – az itt töltött hosszú évek során sem értette meg, hogy mit is jelent az, hogy ez egy utazási fórum, nem pedig egy fotós fórum. Itt a feltöltött fotóknak az elsődleges szerepe az információátadás, a helyszínek dokumentálása. A fotóknak elsősorban a témája lényeges, nem pedig a művészi kivitelezése. Aki ide feltölti a képét, az nem azért tölti fel, hogy (akár pozitív, akár negatív) kritikákat kapjon, hanem azért, mert segíteni szeretne másoknak azzal, hogy bemutatja azokat a helyszíneket, ahol járt. Éppen ezért nagyon övön aluli dolog mások feltöltött képeit fotós szempontból negatívan kritizálni, és aki ezt teszi, mint Kónyu, az amellett, hogy újra semmi mást nem bizonyít a saját rosszindulatán kívül, nagyon el van tévedve. Ha valaki azt akarja, hogy a képeit kritizálják, vagy pláne ő maga szeretné mások képeit kritizálni, regisztráljon be egy fotós fórumra, töltse fel oda a képeit és ott ossza az észt. Itt ilyesminek helye nincs, ennek a fórumnak más célja. Ha pedig művészi kivitelezésű képeket akar nézegetni, mert ezek itt bántják a kényes ízlését, akkor nézegessen igényes képtárakat az interneten (vagy kiállításokat a valóságban).

(És mivel ez egy utazási fórum, éppen azért van meg a rosszabbul sikerült fotóknak is a létjogosultsága. Mert ha más nem, akkor azokról legalább biztosan lehet tudni, hogy a valóságot mutatják és semmilyen korrekció, "művi beavatkozás" nincs benne. Ráadásul akinek nincs olyan jó szeme a fotózáshoz, sokszor belevesz a képbe olyan részleteket is, amit a jobb szeműek kihagynak, mert „rontaná az összeképet”. Lehet, hogy ez sokak számára értéktelen, mert esztétikailag rontja a képet, de annak, aki nem csak a szemét legeltetni jár ide, hanem a valóságos információkat (is) keresi, akit maga a hely érdekel, nem pedig az, hogy ott milyen jó fotókat lehet csinálni, annak fontos. És akkor megint ott járunk, hogy nem mindenki egyforma, és mivel a fórumnak sok felhasználója van, illik - illene - tiszteletben tartani mások igényeit (és képességeit) is.)

((A fentiekben leírtak nem jelentik azt, hogy szerintem ne lenne kívánatos cél az, hogy a feltöltött fotóalbumok átlagos minősége javuljon. Csak most itt nem ez volt a téma, a fotók csak ürügyül szolgáltak Kónyunak a gúnyolódásra, aminek viszont semmiképpen nincs itt helye. Ha valakinek a javítás lenne a valódi célja, akkor ahhoz semmiképpen sem az az út vezet, hogy pocskondiázzuk mások fotóit. Aki szelet vet, vihart arat: Kónyu példája, és a lassan már-már egyszemélyes fotóalbumává „avanzsált” Lefkada topik jól mutatja ezt.))

# 3348
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Somos
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156466 Üzenet linkje2011-02-14 21:14:02  Válasz a #156457. hsz-ra Előzmény #156457

Kónyu!

Elnézést a számok felcserélésért, természetesen arra gondoltam! icon_redface.gif
Mentségemre legyen mondva: erősen éjszaka volt, s nekem még sok volt hátra...

Köszönöm az értékes információkat, elraktároztam a memóriában! icon_biggrin.gif

# 3349
Somos
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156468 Üzenet linkje2011-02-14 21:40:24 

Előre bocsjtom senkit nem akarok megbántani!

Azt szeretném megkérdezni, hogy becses hazánk fiai-lányai odakint is így viselkednek egymással? Nem személy szerint, hanem úgy általában a magyar a magyarral!? Nekem ez lesz az első görög utam (sőt külföldi is), de kezd kissé alábbhagyni a lelkesedésem... icon_redface.gif
S bármelyik oldalra navigálok a netem, minden Lefkadás topicban ilyen habitust találok, vagy talán ez egy virtuális "győzikesó" lenne? icon_lol.gif
Én kimondottan feszengve és kellemetlenül érzem már magam! És Ti ???

Hangsúlyozom, senkit nem áll szándékomban megbántani!

# 3350
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156472 Üzenet linkje2011-02-14 22:04:10  Válasz a #156468. hsz-ra Előzmény #156468

Somos!
OFF
Privi ment, inkább oda írok icon_smile.gif
ON

# 3351
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156473 Üzenet linkje2011-02-14 22:05:06  Válasz a #156468. hsz-ra Előzmény #156468

Somos írta:
S bármelyik oldalra navigálok a netem, minden Lefkadás topicban ilyen habitust találok, [...]
Én kimondottan feszengve és kellemetlenül érzem már magam! És Ti ???

Ugyanezt tapasztaltam, és nekem sem tetszik. Épp ezért születtek meg az utóbbi napokban ezek a hsz-aim. Mert én abban látom a problémát, hogy vannak olyan fórumozók, akiknek határozott elképzelése van arról, hogy hogyan kell (!) nyaralni, és akik máshogy szeretnének, azokat kigúnyolják és elüldözik ezekből a topikokból. Szerintem ez az oka a Lefkadás topikok rossz hangulatának.

De ez ne rontsa el a te várakozásaidat (a nyaralásodat biztos nem fogja), semmi köze hozzá. icon_smile.gif Jó utad lesz, Lefkada nagyon fog tetszeni, és ez a lényeg. Itt meg majdcsak elcsitulnak a dolgok... addig is, ami nem tetszik, lépd át, ez a legjobb, amit tehetsz...

# 3352
Kopeti
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156474 Üzenet linkje2011-02-14 22:14:13 

Sziasztok!

Ismeri valaki Vassilikiben a Sofia studiót, tud valaki infot adni róla.

# 3353
Süni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
191 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156476 Üzenet linkje2011-02-14 22:19:37  Válasz a #156468. hsz-ra Előzmény #156468

Szia Somos !

Engem személy szerint nem bántottál meg, jól látod a dolgokat. Szerencsére nem sok ember van köztünk aki mindenben csak a rosszat keresi, és abban éli ki magát, hogy másokat megszól, és mocskol.
Konkrétan Neked most éppen segítségedre sietett, de már megszoktuk tőle, egy-egy vita után rögtön ott segít ahol tud. De soha nem tudod, mikor fordul ellened.
Egyetlen mondatomért elég bántó privát üzenetet küldött, amire nem reagáltam, majd még kettőt, amire szintén nem írtam és nem is fogok. Szerintem csak saját magát írja le ezzel.
Joxnak teljesen igaza volt,törölte a feltett kapott privát üzenetet, a szabály, az szabály. De kérdem én, a több oldalon felrakott képek, és a másokat csak molesztáló levelek, nem zavarnak senkit sem ? A képekkel semmi bajom, már többször megdícsértem, de ezek itt csak a helyet foglalják, mivel a fotóalbumban meg lehet nézni.

Fentiektől függetlenül idén is Lefkadát választom, és mindenkinek jó tervezgetést, készülődést kívánok !

üdv. süni

# 3354
Somos
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156477 Üzenet linkje2011-02-14 22:36:49 

Kedves Verka és kónyu!

Aranyos a nyugtatási szándékotok, bár megjegyzem nem nekem van rá szükségem...icon_smile.gif Már ott kezdőthetne a "dühöngésem", hogy mennyi időmbe telett a sok ignorálás..., de csak mosolygok - kínomban!
Sok, valóban sok segítőkész embertől olvashattam értékes sorokat, hasznos információt. Bár elég szubjektív, hogy ki mit szűr le a sorokból!
S az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mindenről kónyu és Kakadu tehet!icon_biggrin.gif Mármint, hogy nyitottam Görögország felé. De ez egy másik történet, untatni nem akarok vele senkit!
Magam szívesbben olvasnék olyan információkat, hogy pl van e hal- illetve zöldségpiac, a szigeten ahová hajnalban kuriózumként kilátogathatnék, magamba szívni azt a hangulatot? És még hasolnló nem a megszokott tömegturizmus igényeit kielégítő látványt, érzést, ténykedést!!
Szóval köszönöm...

# 3355
Somos
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156479 Üzenet linkje2011-02-14 22:49:34  Válasz a #156476. hsz-ra Előzmény #156476

Kedves Süni!

Neked is köszönöm...!

OFF
Vélelmezem velem lehet a baj (vagy mégsem?? icon_confused.gif )! Én egész mésképp látom a dolgokat, mint ti mindhárman!
Én, mint kezdő, szívesen nézegetem itt az al-topikban is a fotókat! Ha nagyon merev akarnék lenni, már Jox-ot is meg lehetne szólni, hisz ő is időnként betesz néhány kedvcsinálót, sőt ha csak képeket akarok nézni, simán beírom a gugliba azt amit keresek...
S még valami! Én baromira nem értek a fotózáshoz, ezért (vagy épp ennek ellenére) számomra süni fotója kifogástalan, sőt lenyűgöző!!

Én nem a technikai dolgokat próbáltam jelezni felétek, hanem azt hogy milyen a Lefkadás topikok érzése amit bennem indukál (s gondolom vannak még jó pár százan, akik hasonlóan vélekednek!).

Szóval én kérek elnézést!

# 3356
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156480 Üzenet linkje2011-02-14 22:53:47  Válasz a #156477. hsz-ra Előzmény #156477

Somos!
Mint észrevetted a hsz-ekből, én már túlléptem a vitán (különben is arra ott a privi!), és most a válasz a kérdésedre: sajnos halpiacot én nem találtam Lefkadán, pedig az nekem is gyengém, és zöldségpiacot sem. Persze amolyan piacféle van a fővárosban az un. főutcában, de az is csak délelőtt volt nyitva, elég hamar bezártak, és az is lehet, hogy szombaton volt csak, de erre már nem emlékszem. Ha a part felől közelíted a nagyjából arra merőleges utcát, akkor ajándék-és egyéb boltok, halasok, gyümölcsösök követik egymást, és van ott egy jó kis gyrosos is, többnyire helyiek fogyasztanak ott. Ezek pici üzletek, ilyen egyébként Nidriben is van egy, és az is csak reggel árul halat, 10-11 körül már nem volt áruja. Persze ez 2008-as állapot, még mielőtt valaki ellenvéleménnyel élne icon_smile.gif

# 3357
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156481 Üzenet linkje2011-02-14 23:08:20  Válasz a #156472. hsz-ra Előzmény #156472

kónyu írta:

Privi ment, inkább oda írok icon_smile.gif

Pedig szerintem jobban tennéd, ha leírnád ide nyilvánosba, hogy valójában mit gondolsz e topik problémájának. Elég sokan leírták már, nem csak én, így te magad sem tagadhatod, hogy valami gond van a Lefkada topikokkal, amelyeknek történetesen aktív résztvevője vagy... Ha ez csak egy kicsit is érdekel téged ez a dolog, akkor jó lenne, ha félre tudnád tenni a gúnyolódást, és nyitott lennél valami párbeszéd-félére...

Nem gondolom azt, hogy annyira mást szeretnénk, alapvetően mindketten segítenénk azoknak, akik Lefkadára igyekeznek. A különbség csak annyi, hogy én nem akarom kizárni a segítségből azokat sem, akik neadjisten otthonról vinnének kaját, vagy más hasonló "égbekiáltó bűnt" készülnek elkövetni; ezenkívül mindenfajta "térítésnél" fontosabbnak tartom azt, hogy amit tudunk, segítsünk.

Nekem csak annyi a gondom veled, hogy szerintem nem vagy elég toleráns másokkal szemben, és ha valaki nincs egy véleményen veled, akkor rögtön ugrasz és gúnyolni kezded őt, ahelyett, hogy érdemben szóbaállnál vele. Ebből egyből következik az értelmetlen harc, amit időről-időre előadsz itt váltakozó partnerekkel... (ha valakinek a személyét kezded sértegetni, akkor az emberek 99%-a automatikusan ugrani fog). Ha te ezt a l'art pour l'art csihipuhit élvezed és folytatni szeretnéd, és azért vagy dühös, mert zavarlak benne, akkor persze nem tudok mit tenni.

Ha viszont nem élvezed, akkor csak jelzem, hogy szerintem a problémák szőnyeg alá söprésénél, az árokásásnál és a másik ellenségképének kialakításánál sokkal hasznosabb lenne, ha nyíltan meg tudnánk beszélni a dolgokat. Én bármikor nyitott vagyok erre, és tiszta lappal újra tudom kezdeni, ha te is úgy gondolod, és képes vagy félretenni a negatív hozzáállást és a gúnyt.

És még valami: bár most úgy tűnik, de nem arról van szó, hogy az összes Lefkada-topik bűnbakjának tartanálak, mert volt azért ott a balhékban másoknak is szerepe jócskán. Csak most te vagy itt éppen, és te adod elő ezt az elüldözős szerepet, ami szerintem nem való egy alapvetően segíteni szándékozó fórumra.

# 3358
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156482 Üzenet linkje2011-02-14 23:09:01  Válasz a #156476. hsz-ra Előzmény #156476

süni, légyszi ne hazudj! 1 privit küldtem, azt rögtön be is idézted, majd utána jeleztem, hogy ilyet nem illik, mert ez a levéltitok megsértése.
Hagyjátok végre abba a szerecsenmosdatást és a hazudozást!!
MOST!
Ez a Lefkada topik, amiben van egy olyan funkció-gomb, hogy képfeltöltés. Nehézkes lenne itt kérdezni valamiről, nekem pedig azt válaszolni, hogy a neten itt és itt található róla egy kép, a 4. oldalon alulról a 2. sorban balról a 6. Lehet több jogosultsága van itt a Lefkada fotóknak, mint a sok OFF-nak.
Részemről nem vitázom itt tovább, ha csak a fórumon OFF-olva vagytok képesek, én nem rabolnám mások idejét - ha nem gond icon_smile.gif
Szép napot!

# 3359
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156484 Üzenet linkje2011-02-14 23:13:43  Válasz a #156481. hsz-ra Előzmény #156481

Verka!
Unalmas vagy, fogd fel, hogy ez a topik a Lefkada topik!
A privi arra való, hogy a személyes levelezést ott bonyolítsuk. Ez a normális ügymenet! Melyik részét nem érted?? És ne írd elő, mit hova írjak, azt már Jox előírta!!
Vágod?!

# 3360
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#156485 Üzenet linkje2011-02-14 23:17:54  Válasz a #156484. hsz-ra Előzmény #156484

Ha nem, hát nem... nekem aztán mindegy... icon_rolleyes.gif

Még annyi, hogy személyes ügyem nincs veled, soha nem is volt. Mivel úgy látom, normálisan nem lehet veled beszélni, privátodat olvasatlanul töröltem, gondolom, az előzőekhez hasonló, az meg nem érdekel. Nem izgatnak a dühkitöréseid, csak gondoltam, a topik megér egy kísérletet.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 223 224 225 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu