#1565402011-02-15 16:34:30 Válasz a #156527. hsz-ra
Ha a természet, a hegyek, a strandmentes programok érdekelnek, akkor használd ki, hogy autóval vagytok, és fontolj meg Lefkada előtt legalább egy pár napos megállást a Zago(roho)ria és a Vikos kanyon környékén. Ez Görögország egyik leggyönyörűbb vidéke, ha kirándulgatni szeretnél, akkor szerintem itt érdemes! Ha megnézed a netet, fantasztikus képeket találsz erről a részről! A hsz-aid alapján ez nagyon nektek való hely.
A Vikos szerepel a Guiness Rekordok Könyvében a legmélyebb szurdokok között, viszont csak kb. 10-12 km és gyönyörű, vadregényes a táj. De kocsival is jókat lehet barangolni a sok hegyi úton, eszméletlen a kilátás és gyönyörű a vidék arrafelé - hegyimádóknak szerintem kihagyhatatlan. Hegyi falvak kőből rakott hagyományos falusi házakkal, kristálytiszta hegyi patakok, régi szamárhátú kőhidak... ja, és persze gazdag állat- és növényvilág! Szerintem pont ilyesmit keresel, ha jól értem - márpedig ilyen vidékből ez az egyik leggyönyörűbb...
Én a ti érdeklődésetekkel biztosan lecsípnék a helyedben pár napot Lefkadából, és mindenképpen megállnék itt, ha annyira szeretitek a természetet, igencsak érdemes lenne eltöprengened rajta! Lefkada a kék strandjaival utána is csodás lesz, de szerintem egy pár ilyen hegyi nap nagy plusz élményt adna az utatokhoz!
Hát nagy falat, még emésztem az összes hozzászólást:) Olvasva azét jó kis társaság gyűlt itt össze, mert azért a vitázó felek is jó ideje kitartanak egymás mellett...
Szóval én is a családosok,gyerekesek csapatát erősítem, és persze az aktív szó is passzol hozzánk.
Idén először kocsival mennénk nyaralni júli első hetében kb. 10 napra. Segítségeteket kérném szállásügyben. Nem hotelekre gondoltunk, jó nekünk egy kis apartman - esetleg egy kis medence (ha nincs az sem baj). Olyan érdekelne,ami azért a parthoz közel van, és olyan amiben gyerekkel esetleg már voltak.
#1566852011-02-17 22:25:51 Válasz a #156622. hsz-ra
Szia Timcsi !
Szállás ügyben a "familyhotels.gr"-t ajánlanám, itt elég jó árban vannak apartmanok. Általában csak március végén érdemes böngészni, akkor bővítik, illetve rakják föl az árakat.
A "holiday gr"-en is vannak jó szállások.
Nem tudom van -e elképzelésetek Lefkadán belül hol szeretnétek a szállást, mert véleményem szerint, ha kicsi gyerekkel utaztok, akkor akár Perigiali sem rossz. Itt lassan mélyül a víz, aránylag itt a legmelegebb, és mivel kocsival tervezitek az utat, innen minden könnyen megközelíthető.
Perigialin esetleg nézd meg a "studioskatina.gr"-t, ez közvetlenül a parton van, nem egy luxus szállás, de nem rossz. Az e-mail címe: johnmess@tonet.gr. Általában 1-2 napon belül válaszolnak, és lehet náluk az árból alkudni.
Ha kérdésed lenne, szivesen segítek, amiben tudok.
Érdeklődnék, hogy a nyugati parton a strandokon, van e édesvízi tusoló ahol le lehet zuhanyozni? Ahogy visszakerestem a hozzászólásokban, erről nem sok infó van, illetve jobbára csak annyi, hogy látták kiírva, de gyakorlatilag mégsem találták. Nekem csak azért lenne fontos, mert mi Pargára megyünk nyaralni és arra gondoltunk, elindulunk egy nappal előbb és ott töltjük a napot éjszakázni meg ha nem találunk szállást akkor kocsiban alszunk. Viszont azt nem lenne túl jó sósan, koszosan.
#1567432011-02-18 23:11:11 Válasz a #156741. hsz-ra
Szia! Kihelyezett tusolók nincsenek, de Kathisma beach-en a Copla bar-ban van. Ez egy beach bar, amit egyébként is érdemes útba ejteni a látvány és feeling miatt, így össze tudjátok kötni egy zuhanyzással.
Miti
Jóformán végig olvastam az egész Lefkadás fórumot és igazából csak szállás felől maradtak bennem kérdések, de már itt is a szortírozás folyamatában vagyok. Az Megali Vrisis Avra apartman felől érdeklődnék, ahogy olvastam Jox és Popeye77 is volt ott. 4 személyes apartman iránt érdeklődtem és elég jó árat kaptam. Kérdésem lenne, hogy hány perc sétára van Nidri központjától és a helyi strandtól és milyen tiszta, tágas az apartman. Vagyis hogy jött be nektek a szállás.
Sziasztok!
Több éve Sithon félszigetre járunk és egyszer Tahassosra, de idén szerencsére bekukkantottam Lefkada topicba és rögtön tudtam ide el kell mennem.
Speciális a helyzetem mindkét lábam amputált térd felett, de autómat tökéletesen vezetem akár Görögosrszágig, de a nagyon egyenetlen terep kissé nehéz nekem, a lépcsőn csak úgy közlekedek ha van korlát vagy fal mellette támaszkodni. Fürdésre a gyorsan mélyülő nem nagyon köves part alkalmas, mert hamar tudok úszni. Szeretnék érdeklődni a szigetet jól ismerőktől, milyen strandot ajánlanak nekem amit autóval meg lehet közelíteni. Kónyutól és Kakadutól már kaptam priviben segítséget amit ez úton is köszönök, de nyitott vagyok minden infóra és örülnék neki. Kiinduló bázisnak melyik helységben ajánltok szállást, ha csendes nem hátrány de a nyüzsi sem zavar.
Kakaduhoz vagy aki kompetens lenne kérdésem, a Philippost ajánlaná nekem? Ott melyik 4 személyes apartman lenne nekem alkalmas lehetőleg lépcső nélküli vagy lépcső mellett kapaszkodási lehetőség. A reggeli opcinális vagy kötelező?
Elnézést kicsit hosszúra sikerült.
Most regisztráltam, mert juliusban megyünk Lefkasra.
A kedvesem repülővel mert nem bír ülni 14-15 órát, a többiek autóval.
Van infótok Kurfu-Lefkas belfüldi repülőjáratra, milyen gyakran repül, mi az ár ?
Esetleg hajó Kurfu-Lefkas hajóval működik ?
Előre is köszi az infókat.
#1574982011-03-02 17:13:11 Válasz a #157327. hsz-ra
Szia!
Én Lefkadán lakom és szívesen segítek! Tudok olyan apartmanházat, ahol van földszinti 4 személyes apartman (és zárt parkoló a kocsinak), illetve össze tudok állítani egy listát nektek a könnyebben megközelíthető helyekről. Ahogy leírtad, szerintem nem fog gondot okozni, hogy bejárd a szigetet. Ha megírod részletesen, hogy mikor jönnétek stb, ha gondolod, kérek árajánlatot.
Üdv,
Eszter (Miti)
#1574992011-03-02 18:44:01 Válasz a #157498. hsz-ra
Szia Miti! Örömmel olvasom, hogy Lefkadán élsz. Kellene egy kis segítség: van-e lehetőség a szigeten autógáz tankolására? (Egyesek szerint igen, más vélemény szerint nincs.) Másik kérdésem az lenne, hogy tudnál-e olyan szálláslehetőséget ajánlani, ahol befogadnak egy kistestű, szobatiszta kutyust is.
Köszönöm!
#1575192011-03-02 21:54:13 Válasz a #157499. hsz-ra
Szia Saturn! Lefkadán nincs lehetőség gázt tankolni, a legközelebbi lehetőség Prevezában van (45km Nidriből). Szállás ügyben pedig küldök privit.
üdv, Miti