Toroni
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 346
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Theesy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#77963 Üzenet linkje2008-08-21 17:04:46  Válasz a #77893. hsz-ra

Jó nyaralást feroboy, érezzétek jól magatokat!

Ja, azt még elfelejtettem, hogy páran írták, hogy sok a szúnyog. Mi eggyel sem találkoztunk, sõt a Sakisban volt szúnyogháló is az erkélyajtónál icon_biggrin.gif

Ja, és Sarti felé van egy ici-pici falu, Kalamitsi. Ott van még igazi puha homokos tengerpart. Sajnos fürdeni már nem volt idõnk, de nagyon szép hely, ti mindenképpen nézzétek meg! icon_smile.gif

# 347
Korosist
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78735 Üzenet linkje2008-08-26 14:44:16  Válasz a #77961. hsz-ra Előzmény #77961

Köszönöm az információt. icon_cry.gif
# 348
Feroboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79572 Üzenet linkje2008-09-01 22:11:46  Re:

theesy írta:
Jó nyaralást feroboy, érezzétek jól magatokat!

Ja, azt még elfelejtettem, hogy páran írták, hogy sok a szúnyog. Mi eggyel sem találkoztunk, sõt a Sakisban volt szúnyogháló is az erkélyajtónál icon_biggrin.gif

Ja, és Sarti felé van egy ici-pici falu, Kalamitsi. Ott van még igazi puha homokos tengerpart. Sajnos fürdeni már nem volt idõnk, de nagyon szép hely, ti mindenképpen nézzétek meg! icon_smile.gif

Szia! Tegnap megérkeztünk a nyaralásból. Nagyon jól éreztünk magunkat, persze voltak kellemetlen élményeink is.

Sakisbasn tényleg volt szunyogháló, sok szúnyog tényleg nem volt, de az a pár ami bejött az szétcsítpett icon_confused.gif
Viszont olyan meleg volt minden este, hogy ment a légkondi.(még szerencse hogy Toroniba ingyen volt ez a szolgáltatás)

Kalamitsin nem voltunk, viszont Porto Coufon és Neos Mamarason igen.
Úgy gondolom mind a 2 megérte nagyon szép volt.

# 349
Feroboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79574 Üzenet linkje2008-09-01 22:26:50 

Pár dolog még:

Szállás: tényleg nagyon egyszerûen berendezett, de nekünk tökéletesen megfelelt. Amiket már többen írtatok (konyharuha, mosogatószivacs, fakanál) tényleg nem volt, de erre már készültünk vittünk magunkkal. icon_lol.gif Ami viszont meglepett, nehogy egy borospohár de még egy üvegpohár sem volt icon_evil.gif (így kénytelenek voltunk a retsinát mûanyag pohárból inni icon_lol.gif )

Part: aprókavicsos volt a szállás elõtt és gyorsan mélyült. Amirõl nem olvastam elõtte senkitõl, de meglepett: rengeteg apró fehér medúza volt a vízben (hozzáteszem nem csíptek, csak rossz érzés volt amikor éreztem azt a sok kocsonyaszerû valamit a kezemnél)

Ezenkívül fürödtünk a lakókocsik után a kempingeknél (ez gyönyörû rész icon_exclaim.gif ) itt volt homokos part is, és itt találtunk kagxylót valamint láttam sünöket.

Amit még láttunk: átmentünk Neos Marmarasba a 7 30-as busszal (rájöttem a buszok itt pontosan járnak,mindig fél órát késnek icon_lol.gif ) a piacra (1,9 Euro). Nekem tetszett a piac, fõleg a halárus része. Sétáltunk még egy kicsit a városban, aztán vissza a 11 30-as (12 kor jött) busszal.

Voltunk még Porto Coufoban. Ide gyalog mentünk. Kb 4 km, kényelemesen 1 óra alatt értünk ide. Én itt is fürödtem egyet. Szintén homokos part. Itt már pár méterre a parttól láttam süniket!

# 350
Feroboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79575 Üzenet linkje2008-09-01 22:39:32 

Folytatás:

Akkor néhány szót a kellemetlenségekrõl: 2 fakultatív programra fizettünk be: Blu Lagoon hajókirándulás szerdán, és pénteken Thessaloniki.

Hajókirándulás: 10 15 -re jött értünk transzfer Toroniba, hogy átvigyen minket a 11 órás hajókirándulásra. Már ekkor mondta a sofõr, hogy a hajó vszínû 11 kor nem fog elindulni a nagy hullámok miatt. Sartiban közölték, hogy menjünk vissza az öbölbe egyre és akkor eldõl hogy el tudunk e indulni (elõny:volt 2 óra nézelõdési lehetõség Sartiban). 1-kor közölték, hogy elidul a hajó, de nem a molótól, hanem egy másik kikötõbõl (hozzáteszem hogy a hajó már elõtte is volt, tehát innen akár 11 kor is indulhatott volna). Ahhoz hogy innen el tudjunk indulni persze meg kellett mászni egy kisebb hegyet. Amit én persze élveztem, mert szép képeket csináltam fenntrõl, de nem mindenkinek volt hasonló hangulata. Végülis a hajó 1-kor elindult. Innentõl kezvde viszon tényleg szuper volt az egész: a blu lagoonos kikötés, a kaja a kis öbölben (jelentem a darazsak még mindig megvannak, és tényleg a suflakit akarják), majd hazafele a hajóról ugrálás a narancsparnál. (eredetileg ez odafele lett volna, meg gondolom itt töltöttünk volna hosszabb idõt). Végül 8 óra körül értünk Sartiba, fél 9 körül Toroniba.

# 351
Feroboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79578 Üzenet linkje2008-09-01 22:54:18 

Folytatás:

2. fakultatív kirándulás (legkellemetlenebb élmény) Thessaloniki:
A kirándulás elmaradt, legalábbis azoknak, akik Toronibõl indultak volna. (2-en mentünk volna Thessalonikibe, 4-en pedig Athos hegyhez). Toroniba jött volna 7:15-re a 6 emberért a transzferjárat, hogy átvigyen minket Sartiba. Nos a transzfer nem jött. 7 :45 -kor hívom az idegenvezetõ csajt (Christa), hogí érdemes e még várnunk, jön -e értünk vmi. Mire az õ elsõ kérdése: kinnt álltunk -e már 7-kor (gondoltam magamban miért kellett volna kinnt állnunk már 7kor ha 7 15 kor indulunk), egyébként kint voltunk már 7 kor. Aztán mondta utánakérdez, és hívjam vissza!! (Én hívjam vissza inmáron 2odszor, miközben arról volt szó ha vmi változás van, vagy késés értesítve leszünk). Hát egye fene visszahívtam: erre vmi ilyesmit mondott: a transzerjárat szétcsúszott. 10 perc múlva már ott volt és adta vissza a pénzünket. Hát gondolhatjátok mennyire örültünk. (azért leírom, hogy a többiek is tudják SITHON TRAVEL).
Utána még megkérdeztem, hogy nem lehetett-e volna egy másik kocsit küldeni. Erre a válasz: az szervízben volt épen. Annyit még hozzátennék, hogy elõzõ nap este Görög est volt (hajnali 2-3ig) Sartiban, ahova szintén a transzferjárat vitte-hozta az embereket Toronibból/ba. Ezek után sztem mindenkinek lehetnek sejtései miért is nem jött a transzerjárat másnap 7.15 kor....

# 352
Feroboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79580 Üzenet linkje2008-09-01 23:06:56 

Sajnos ezzel a kellemetlen élménnyel kellett lefeküdnünk pénteken, és várni a szombati hazautat. Ami szintén nem volt zökkenõmentes. 9 kor szállás elhagyása. 10 fele megjött a busz irány Sarti (amilyen pechesek voltunk nekünk pont állni kellett Sartiig (mert annyival többen mentek most Sartiba). Igen ám de itt kiderült, hogy majd csak 4 kor tudunk visszaindulni, mert be kell várni a többi buszt. Gondolom a legtöbb ember örülne ha lenne még 5 óra szabadideje itt. De higgyétek el 2 óra bõven elég ajándékvételre, kajálásra. 5 óra a legnagyobb melegben, azzal a tudattal, hogy strandra nem mehetsz (különben sóssan utazhatsz majd 1 napot még...) szörnyû. Szóval kb 2 órát ültünk egy árnyékos padon.

Hazaút: a 3 határnál összesen 6 órát kellett várakozni, így mi vasárnap fél 2 re értünk haza.

Összegezve a dolgokat: Nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg gyönyörû helyen jártunk. De úgy gondolom a negatív dolgokról is tudnia kell az oda induloknak!

# 353
Theesy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79581 Üzenet linkje2008-09-01 23:07:36 

feroboy írta:
a transzerjárat szétcsúszott...
Annyit még hozzátennék, hogy elõzõ nap este Görög est volt (hajnali 2-3ig) Sartiban, ahova szintén a transzferjárat vitte-hozta az embereket Toronibból/ba. Ezek után sztem mindenkinek lehetnek sejtései miért is nem jött a transzerjárat másnap 7.15 kor....

Szia Feroboy! Hát, erre inkább nem mondok semmit. A szétcsúszott szó az tényleg idevág...
Amúgy nálunk 1kor befejezték a gr. estet, mindenkit vittek haza, pedig én maradtam volna még icon_sad.gif
A hajókiránduláson az ugrálást ne sajnáld, mert nem lett volna több idõ rá. Nálunk szép volt az idõ nagyon, de így is csak 3x tudtam beugrani a vízbe, jó hozzáteszem én nem futottam mint az õrült, de nem arra volt a több idõ, hanem a kikötõknél. Úgyhogy ebben nem hiszem, h vesztettetek, viszont a rossz idõ az pech, így tényleg nem engedhettek fel x embert a hajóra 11kor, mi van, ha történik valami... Azért jó,hogy te pozitívan fogtad fel a hegymászást, de hát tényleg, az is a hajózás idejét veszi el icon_sad.gif
Ja, medúzát azt láttam én is Toroniban, de érezni nem éreztem õket. Nem sok volt, a szikláknál találkoztam 1-2vel csak, nem bántottak. Lehet most szaporodnak icon_lol.gif Hajónál ugráláskor láttam iszonyat nagy dögöket!! NNa, azok közelébe nem is mert senki menni. Azok ilyen lapos fajták voltak, és kb. 20 cm-set biztos láttam, vagy még nagyobbat icon_eek.gif

# 354
Theesy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79582 Üzenet linkje2008-09-01 23:14:52 

Igen, a határ az is egy szép dolog. Mi 2kor indultunk haza Sartiról, és én is kb. másnap 2kor voltam otthon, de azért, mert én Röszkén átszálltam egy másik buszra, és be kellett várni még egyet, ami a határon volt még valahol. Ez a várakozás 1,5 óra volt. De errõl nem az irodák tehetnek. A szerbek leszállítottak minket a buszról, egyesével kellett mutogatni az útlevelet, átvilágították a buszt. Az autósor pl. 5 km hosszú volt, mert mindenkit végig ellenõriztek. Az egyik busznak (nem magyarok voltak) a csomagtartóját felnyitották, rámutatott a határõr találomra 1-2 csomagra, és ki kellett nyitniuk, belenézett... Azért ez milyen? Túristák voltak, nem csempészek!!! Aztán a makedónok se jobbak. Õk beszedték az útlevelet, utaslista alapján végigellenõriztek mindenkit, külön mindenki kapott pecsétet is. Az tény, hogy a 20-22 órás buszozásból 5 óra tényleg csak a határ, erre lehet készülni. Ezért (is) olcsóbb a busz a repülõnél icon_smile.gif
# 355
Feroboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79583 Üzenet linkje2008-09-01 23:44:37 

Szia Theesy!
Nem is az ugrálást sajnálom (bár én ezt is nagyon élveztem icon_lol.gif ), hanem inkább a narancspartot néztem volna még. Szivesen megnéztem volna a partról is (bár nem tudom az eredeti terv szerint erre lett- e volna lehetõség).
Egyébként persze azt megértem, hogy a hajó elindulás bizonytalan volt. Csak a kommunikációval és a szervezéssel ne lett volna gond icon_redface.gif
Beszéltem olyannal, aki egyébként Sartin volt múlt héten: õ azt mondta, hogy ott minden nap akkora hullámok voltak (nem is nagyon tudtak fürdeni), leszámítva az utolsó szombati napot. Na ebbõl a szempontból mákuk volt Toronival, ott semmi hullámzás nem volt.

Ja amit elfelejtettem írni a várál többször is megnéztük a naplementét, tényleg nyönyörû. Viszont a várhoz egyszer sem tudtunk felmenni, mindig le volt zárva a sorompó. icon_cry.gif
Azért a várról így is nagyszerû képeket készítettem a felfele menõ útról. icon_razz.gif

theesy írta:
feroboy írta:
a transzerjárat szétcsúszott...
Annyit még hozzátennék, hogy elõzõ nap este Görög est volt (hajnali 2-3ig) Sartiban, ahova szintén a transzferjárat vitte-hozta az embereket Toronibból/ba. Ezek után sztem mindenkinek lehetnek sejtései miért is nem jött a transzerjárat másnap 7.15 kor....

Szia Feroboy! Hát, erre inkább nem mondok semmit. A szétcsúszott szó az tényleg idevág...
Amúgy nálunk 1kor befejezték a gr. estet, mindenkit vittek haza, pedig én maradtam volna még icon_sad.gif
A hajókiránduláson az ugrálást ne sajnáld, mert nem lett volna több idõ rá. Nálunk szép volt az idõ nagyon, de így is csak 3x tudtam beugrani a vízbe, jó hozzáteszem én nem futottam mint az õrült, de nem arra volt a több idõ, hanem a kikötõknél. Úgyhogy ebben nem hiszem, h vesztettetek, viszont a rossz idõ az pech, így tényleg nem engedhettek fel x embert a hajóra 11kor, mi van, ha történik valami... Azért jó,hogy te pozitívan fogtad fel a hegymászást, de hát tényleg, az is a hajózás idejét veszi el icon_sad.gif
Ja, medúzát azt láttam én is Toroniban, de érezni nem éreztem õket. Nem sok volt, a szikláknál találkoztam 1-2vel csak, nem bántottak. Lehet most szaporodnak icon_lol.gif Hajónál ugráláskor láttam iszonyat nagy dögöket!! NNa, azok közelébe nem is mert senki menni. Azok ilyen lapos fajták voltak, és kb. 20 cm-set biztos láttam, vagy még nagyobbat icon_eek.gif

# 356
Theesy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79597 Üzenet linkje2008-09-02 08:36:19  Válasz a #79583. hsz-ra Előzmény #79583

Én Sartin világosban csak akkor voltam, mikor mentünk haza, akkor is hatalmas hullámok voltak. Toroniban reggel szinte sima volt a víz, estefelé jöttek a hullámok mindig, de közel nem voltak akkorák, mint Sartin hál ég icon_smile.gif
A narancspartért voltam én is oda, de mikor megláttam, akkor azt mondtam, h nem egy nagy szám. A hajóról sokat nem láttál, mert messzebb álltál meg tõle, csak a sziklákat, meg jó ott állítólag homokos a part, azért szeretik, meg lassan mélyül, de ez nekem nem szempont icon_smile.gif Viszont olyan messze álltunk meg, hogy az emberek csak ilyen kis pöttyök voltak icon_biggrin.gif Tény, tényleg szép volt, de ennél volt szebb is.

# 357
Anonym86
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79605 Üzenet linkje2008-09-02 09:16:05 

Nekünk a Sakis apartmanban volt üvegpohjár 2 meg 2 bögre.
Nekünk pénteken az Atosos kirándulás volt és csak 2en menntünk és pontosan jött a transzfer és olyan gyorsan átértünk Sartira hogy csak lestem (a helyi járathoz képest).Pedig ugyan úgy görög est volt elõtte, de nekünk mondta Kriszta h a pénteki Atos/Thessaloniki nem 100%os. Nekünk semmi bajunk nem volt az ottani utazás irodával sõt...

# 358
Anonym86
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79610 Üzenet linkje2008-09-02 09:23:30 

A haza útnál tényleg jól kifogtátok mi du 2kor indultunk Sartiból és 8kor Pesten voltunk(reggel), ráadásul úgy h 2órát álltunk a határon, és szegeden egy órát majdnem. Mi tudtuk, hogy az utolsó nap Sartn fogunk idõzni így az ajándék vásárlást meg az útra kaját is ott vettük meg. Kávézóban voltunk meg ebédeltünk is egyet szóval hamar eltelt. Ha korábbann indulunk vissza ugyan az lett volna mint tavaly, hogy hamar átértünk szegedre és ott vártunk csomót h aki transzferrel megy onnan az a busz oda érjen, így sokkal jobb volt .
# 359
Feroboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79641 Üzenet linkje2008-09-02 12:12:20 

Anonym86 írta:
A haza útnál tényleg jól kifogtátok mi du 2kor indultunk Sartiból és 8kor Pesten voltunk(reggel), ráadásul úgy h 2órát álltunk a határon, és szegeden egy órát majdnem. Mi tudtuk, hogy az utolsó nap Sartn fogunk idõzni így az ajándék vásárlást meg az útra kaját is ott vettük meg. Kávézóban voltunk meg ebédeltünk is egyet szóval hamar eltelt. Ha korábbann indulunk vissza ugyan az lett volna mint tavaly, hogy hamar átértünk szegedre és ott vártunk csomót h aki transzferrel megy onnan az a busz oda érjen, így sokkal jobb volt .

Mi is tudtuk a leírások alpján, hogy Sartiban várakozni fogunk, úgy is készültünk, nade nem arra számítottunk hogy 5 órát. Suvenirt vettünk, kajáltunk is étteremben, erre bõven elég volt 2 óra. Az mondjuk tény hogy jobb volt itt várni 5 órát, mint Szegeden. (hozzáteszem Szegeden még így is kellett várjuk 3/4 órát egy buszra).

# 360
Feroboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79642 Üzenet linkje2008-09-02 12:17:15  Re:

theesy írta:
Én Sartin világosban csak akkor voltam, mikor mentünk haza, akkor is hatalmas hullámok voltak. Toroniban reggel szinte sima volt a víz, estefelé jöttek a hullámok mindig, de közel nem voltak akkorák, mint Sartin hál ég icon_smile.gif
A narancspartért voltam én is oda, de mikor megláttam, akkor azt mondtam, h nem egy nagy szám. A hajóról sokat nem láttál, mert messzebb álltál meg tõle, csak a sziklákat, meg jó ott állítólag homokos a part, azért szeretik, meg lassan mélyül, de ez nekem nem szempont icon_smile.gif Viszont olyan messze álltunk meg, hogy az emberek csak ilyen kis pöttyök voltak icon_biggrin.gif Tény, tényleg szép volt, de ennél volt szebb is.

Igen a Blu Lagoon nekem is szebnek tünt. Bár lehet ha látom a naracspartot a partról akkor más véleményem lenne. Az emberek tényleg picinek túntek icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 23 24 25 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu