Szívesen elmennék gyalog, régen ha nyaralni mentünk nagyon sokat sétáltunk, gyalogoltunk, még nagy pocakkal is. (mármint nekem volt pocakom, nem a páromnak. Mostmár fordult a helyzet.... ) Sok szépséget lehet látni sétálás közben. De most sajnos a gyerekek még nincsenek gyalogolós korban. A kicsi két éves. Gondolom babakocsihoz vagy kismotorhoz (gyerekeké) nem megfelelő a terep.
#2023102013-05-14 17:40:30 Válasz a #202307. hsz-ra
Hát ahogy nézzük....ha van terep-babakocsitok...
A szálló, fehér márványpor a legdurvább, a sötétszürke autónk totál fehér lett. Mikor mentünk hazafelé, és láttunk hasonlóan fehérre színeződött autót, mondtuk is, hogy na ezek is biztosan a Márványparton voltak.
Hát terep- babakocsink az már nincsen csak kicsi ernyőre csukható.... De a gyerekek nagyon keményen nyomják a terepen a kismotorral! Na nekünk a porral nem lesz gondunk, fehér autónk van....
#2023222013-05-14 21:56:58 Válasz a #202317. hsz-ra
Így indul az út a Márvány part felé
A többi képet az útról és a partról az alul lévő linken találhatod, a 335-ös képtől a 368-ig (a végén 2-3 képen a nagyobb, Skala Panagiától távolabb eső beach látható - emlékeim szerint )
Nagyon megéri az a gyaloglás szerintem.
A látvány véget is,na meg közbe rengeteg babérlevelet lehet szedni.
Mi a mai napig abból gazdálkodunk és mindenki elhiheti amit átjárt a sós tengeri levegő,annál jobb nincs is.
Már ezért megérte az a pár kilométer gyaloglás,a látványról nem is beszélve.
#2023702013-05-15 16:00:34 Válasz a #202367. hsz-ra
Az említett képeim szerint is megéri a látvány, ennél talán egy szebb gerincút van Thassoson: Panagia után (ha dél felől jövünk) egy kis kápolnánál kell letérni a főútról jobbra egy adótorony felé, majd onnan egy gyönyörű gerincúton egészen Limenasig sétálhatunk, közben szebbnél-szebb partokat látni, míg a hegytetőn lévő romoknál lukadsz ki, és vagy a romoknál egy meredek kecskeúton vagy az amphiteátrum melletti sétaúton érkezhetsz a fővárosba.
Az is megéri, de érdemes rendesen bekenni magunkat napolajjal!
Az is megéri, de érdemes rendesen bekenni magunkat napolajjal!
Ez nem is kérdés!
Kedvet kaptam megint ehet a túrához.
Lehet hogy jövőre visszamegyek és sétálunk megint a nejemmel egy jó nagyot.
Köztes pontként meg lepihenünk a hírÖs partszakaszon.
Úgy is fogyóba van a babérlevél.
Köszönöm Kónyu! Ez tényleg gyalogos terep...... Majd megpróbáljuk a szüleimre hagyni a gyerekeket, akkor a férjemmel meg tudjuk talán nézni a gyalogutat is.
Babérlevél? Az jó! Keresztanyukám egyik évben szedett Sartin azt hiszem, azóta azt emlegeti. Biztosan örülne neki!
Ejnye Cserrobi! Azért a gyerekeket mégsem viszem. Az nekem lenne extrém gyalogtúra. Cipelhetném őket is! Megnéztem a képeket. Hát ez meseszép! Mennyi idő gyalogosan? Valahol már olvastam leírásban, de most nem találom....
#2023842013-05-15 16:37:27 Válasz a #202382. hsz-ra
Úgy emlékszem 2.5-3 óra,de sok pihenővel,csak oda. Hozzáteszem a nejem tempóját diktálva. Biciklivel is max 10 km-es sebességre képes.Képzeld el,ha gyalog van. Szerintem nem szabad kihagyni.