Sziasztok
Én egy kis meberke vagyok aki azzal keresi szegényes betevőjét, hogy másnak oltja az autoit, házait és kiszedegeti a beszorult embereket a tört autoikbol. nekem még sosem volt a szerb rendörrel problémám (igaz nem is adatam nekik okot) De egy esetem volt tavaly nyáron Kanizsai vagyok így másfelé is járok mint a többség, a lényeg az, hogy mikor jöttünk haza rosszkor jöttem le az autopályárol és becsületesen eltévedtünk. A sokadik keresztezödés után egy milicia-ba botlotunk, vagyis kb.01-01:30 kor a kávézó teraszán pillantottuk meg a kegyelműket. Padlófék, csikorgo gumi megfordulás és autóbol kipattanva egy jókora dobro jutró kiáltással letámadtam őket és horvát spanyol magyar keverék nyelven érdeklődtem merre kell menni haza a kedves red-őrők az első nagy ledőbbi után szívesen utba is igazitottak, de néhány perc után már a seggemben villogva integettek, hogy menjek utánuk (kb 100 km) vezettek (vittek) a határig. a határon a 2 férfi és a hölgyike, a családommal közösen ittak még egy kávét (amit én fizettem köszönet képpen) és további jó utat kívántak. Nekem az a tapasztalatom, ha nóóórmálisan probálsz velük kapcsolatba lépni nem fognak kekeckedni, ezt tapasztataltam a horvátnál, olasznál és a görögnél is. Ha gyorsan mész szabálytalanul vagy valami gebaszt csinálsz akkor csak a bájmosoly segíthet, de az sem mindig. Ez van, élj velem (kezd a napot mosolyogva és éld túl)
Mi tavaly hazafele jövet 2 égő autót is láttunk amit oltogattak. Az egyik egy szerb pályakapunál égett és elég kellemetlen volt mellette sorba állni. Gyorsan fel is írom a beszerzendők közé a palackot.
Bocsi, hogy beleszólok, kedves autóval utazók!
Egy évvel ezelőtt a barátom, aki rendszeresen járt Szabadkára (Subotica) a piacra, a határ után megállította a szerb rendőr. Kérte a hullazsákot, meg krétát. A másik alkalommal az volt a baja, hogy a vontatókötél közepén nem volt piros "rongy". Elküdte venni egy olyan vontató kötelet, mely fenti kritériumoknak megfelel, majd elengedte. Azóta nem volt problémája.
Valószínűleg egyedi (magyarbarát)esetről van szó. Én vinni fogom a zsákot meg a krétát, el fog férni a csomagtartóban.
A véleményem az: ha rendőr ki akar veled b....i ki is fog, ha nem akkor nem. Be kell mindent tartani, kevesebb esélyt adni a kötözködésre.
Végül felhívom minden autóval utazó figyelmét, hogy a szerb utakat keresztező felüljárókon is vannak nehezen észrevehető sebességkorlátozó táblák, valamint mérőberendezések.Vagy 80-as tábla után 30 méterre egy 50-es stb.
Jó utat mindenkinek!
Babar
Én is jártam Szabadkára biznyicelni és az a véleményem hogy az ottani rendőrök szakosodva voltak a magyar rendszámú autókra, pláne aki minden héten járt arra(lehet hogy írták a rendszámot is ). Mi huzamosabb ideig minden hétvégén jártunk mindenünk rendben volt és majdnem mindig fizettünk is a kedves rendőröknek.
Szerintem ez a stílus amit a Szabadkai rendőrök művelnek nem jellemző a teljes szerb állományra.
Érdeklődni szeretnék ahogy olvasgatom itt a fórumot indulás előtt be kell szereznem egyéb dolgokat is a kötelező tartozékokon kívül?
Jó lenne, ha valaki tudna ebbe segíteni, mert ha aktuális lesz az indulás nem akkor kellene szembesülni ezekkel.
Tényleg srácok ti akik kinn vagytok már Görögbe lenne egy kérdésem. Nektek magyar rendszámmal ellátott autótok van, vagy ott vásároltatok?
Milyen áron lehet ott venni egyet?
A biztosítás mennyibe kerül?
Ott is csak az vezetheti az autót, akinek a nevére van kötve a biztosítás, vagy a te biztosításoddal más is vezethet?
Ezt azért kérdem, mert itt ahol jelenleg dolgozunk párommal Angliában elég olcsók a kocsik, de a biztosítás elég drága volt, és külön külön vagy egy biztosításon belül, de mind a kettőnknek kellett legyen biztosítása, mert ha nem lett volna akkor a rendőr kiszállított volna és az autót egy hét múlva akár milyen drága is legyen bezúzták volna. Szóval vannak érdekes dolgok. Arrafelé nincs ilyen?
Ja még egy kis érdekesség, hogy itt az összes autón kell legyen lennie egy úgymond Roadtax matricának, ami arra szolgál, hogy nem kell az autópályán fizetni sehol. Azonban ha nem rendelkezel vele, akkor a fenti dolog lép életbe. Régebben a magyar rendszámmal rendelkező gépkocsikra ez nem terjedt ki, azaz akár merre jártál nem kellett fizetni az autópálya használatáért, azonban ez most megváltozott, mert fél év után meg kell vásárolni. És ha kilépsz, kilépteted az országból az nem jelent semmit, mert ha másfél éven belül vissza jössz akkor is rendszerben vagy. Ez hogy van Görögbe?
Mi is ezért fejeztük be a Szabadkai piacra való járkálást. Az utolsó az volt amikor behúzott a szerb határőr aztán két helyen a rendőrök . Többet nem is mentünk.