Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 3496
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
POPI71

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99627 Üzenet linkje2009-05-16 19:29:20  Válasz a #99606. hsz-ra

köszi!!
# 3497
Renault

Aktív fórumos
Aktív fórumos
426 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99629 Üzenet linkje2009-05-16 19:46:04  Re:

Kakadu írta:
Igen, de elfogadják az 1200 Ft-os tecsós csodát is.

Köszi icon_wink.gif icon_wink.gif icon_wink.gif

# 3498
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99632 Üzenet linkje2009-05-16 19:49:24 

renault írta:
Tűzoltókészülék tényleg kell???

Hát ha most nincs a kocsidba azért az elég gáz szerintem..
Szerintem nagyon sokan vagyunk akinek most is ott lapúl a kocsiba ez a csoda...

# 3499
Imgi

Aktív fórumos
Aktív fórumos
219 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99635 Üzenet linkje2009-05-16 19:54:34  Válasz a #99632. hsz-ra Előzmény #99632

Tapasztalatom szerint sokan azt hiszik autó csak repülés és robbanás után ég icon_lol.gif
# 3500
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99644 Üzenet linkje2009-05-16 20:12:21  Válasz a #99635. hsz-ra Előzmény #99635

Nekem nem is azért van a kocsimba mert az enyémet akarom oltani icon_wink.gif hanem azért mert hátha embertársaimon tudok vele segíteni icon_razz.gif
# 3501
álmoska

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99659 Üzenet linkje2009-05-16 21:05:21 

Sziasztok
Én egy kis meberke vagyok aki azzal keresi szegényes betevőjét, hogy másnak oltja az autoit, házait és kiszedegeti a beszorult embereket a tört autoikbol. nekem még sosem volt a szerb rendörrel problémám (igaz nem is adatam nekik okot) De egy esetem volt tavaly nyáron Kanizsai vagyok így másfelé is járok mint a többség, a lényeg az, hogy mikor jöttünk haza rosszkor jöttem le az autopályárol és becsületesen eltévedtünk. A sokadik keresztezödés után egy milicia-ba botlotunk, vagyis kb.01-01:30 kor a kávézó teraszán pillantottuk meg a kegyelműket. Padlófék, csikorgo gumi megfordulás és autóbol kipattanva egy jókora dobro jutró kiáltással letámadtam őket és horvát spanyol magyar keverék nyelven érdeklődtem merre kell menni haza icon_smile.gif a kedves red-őrők az első nagy ledőbbi után szívesen utba is igazitottak, de néhány perc után már a seggemben villogva integettek, hogy menjek utánuk (kb 100 km) vezettek (vittek) a határig. a határon a 2 férfi és a hölgyike, a családommal közösen ittak még egy kávét (amit én fizettem köszönet képpen) és további jó utat kívántak. Nekem az a tapasztalatom, ha nóóórmálisan probálsz velük kapcsolatba lépni nem fognak kekeckedni, ezt tapasztataltam a horvátnál, olasznál és a görögnél is. Ha gyorsan mész szabálytalanul vagy valami gebaszt csinálsz akkor csak a bájmosoly segíthet, de az sem mindig. Ez van, élj velem (kezd a napot mosolyogva és éld túl)

# 3502
Papamaci

Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99660 Üzenet linkje2009-05-16 21:11:55 

Azért ott is élnek rendes emberek nem csak állatok
# 3503
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99661 Üzenet linkje2009-05-16 21:14:28 

Olvassatok Szerb fórumokat és ez megy fordítva is icon_sad.gif
# 3504
Kobobe

Aktív fórumos
Aktív fórumos
399 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99664 Üzenet linkje2009-05-16 21:27:27 

Mi tavaly hazafele jövet 2 égő autót is láttunk amit oltogattak. Az egyik egy szerb pályakapunál égett és elég kellemetlen volt mellette sorba állni. Gyorsan fel is írom a beszerzendők közé a palackot.
# 3505
Gregus.sandor

Aktív fórumos
Aktív fórumos
128 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99666 Üzenet linkje2009-05-16 21:29:51  Re:

babar írta:
Bocsi, hogy beleszólok, kedves autóval utazók!
Egy évvel ezelőtt a barátom, aki rendszeresen járt Szabadkára (Subotica) a piacra, a határ után megállította a szerb rendőr. Kérte a hullazsákot, meg krétát. A másik alkalommal az volt a baja, hogy a vontatókötél közepén nem volt piros "rongy". Elküdte venni egy olyan vontató kötelet, mely fenti kritériumoknak megfelel, majd elengedte. Azóta nem volt problémája.
Valószínűleg egyedi (magyarbarát)esetről van szó. Én vinni fogom a zsákot meg a krétát, el fog férni a csomagtartóban.
A véleményem az: ha rendőr ki akar veled b....i ki is fog, ha nem akkor nem. Be kell mindent tartani, kevesebb esélyt adni a kötözködésre.
Végül felhívom minden autóval utazó figyelmét, hogy a szerb utakat keresztező felüljárókon is vannak nehezen észrevehető sebességkorlátozó táblák, valamint mérőberendezések.Vagy 80-as tábla után 30 méterre egy 50-es stb.
Jó utat mindenkinek!
Babar

Én is jártam Szabadkára biznyicelni és az a véleményem hogy az ottani rendőrök szakosodva voltak a magyar rendszámú autókra, pláne aki minden héten járt arra(lehet hogy írták a rendszámot is icon_biggrin.gif ). Mi huzamosabb ideig minden hétvégén jártunk mindenünk rendben volt és majdnem mindig fizettünk is a kedves rendőröknek.
Szerintem ez a stílus amit a Szabadkai rendőrök művelnek nem jellemző a teljes szerb állományra.

# 3506
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99668 Üzenet linkje2009-05-16 21:32:04  Válasz a #99664. hsz-ra Előzmény #99664

Nem írni kell henem venni icon_razz.gif
# 3507
Kobobe

Aktív fórumos
Aktív fórumos
399 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99669 Üzenet linkje2009-05-16 21:33:19 

A felírás után az fog következni de van még 58 napom rá icon_smile.gif
# 3508
Cserrobi

Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99670 Üzenet linkje2009-05-16 21:33:23  Válasz a #99666. hsz-ra Előzmény #99666

Na én ezért nem járok ki pedig egy köpésre van icon_smile.gif
# 3509
Nencike

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99671 Üzenet linkje2009-05-16 21:41:33 

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék ahogy olvasgatom itt a fórumot indulás előtt be kell szereznem egyéb dolgokat is a kötelező tartozékokon kívül?

Jó lenne, ha valaki tudna ebbe segíteni, mert ha aktuális lesz az indulás nem akkor kellene szembesülni ezekkel.

Tényleg srácok ti akik kinn vagytok már Görögbe lenne egy kérdésem. Nektek magyar rendszámmal ellátott autótok van, vagy ott vásároltatok?
Milyen áron lehet ott venni egyet?
A biztosítás mennyibe kerül?
Ott is csak az vezetheti az autót, akinek a nevére van kötve a biztosítás, vagy a te biztosításoddal más is vezethet?
Ezt azért kérdem, mert itt ahol jelenleg dolgozunk párommal Angliában elég olcsók a kocsik, de a biztosítás elég drága volt, és külön külön vagy egy biztosításon belül, de mind a kettőnknek kellett legyen biztosítása, mert ha nem lett volna akkor a rendőr kiszállított volna és az autót egy hét múlva akár milyen drága is legyen bezúzták volna. Szóval vannak érdekes dolgok. Arrafelé nincs ilyen?

Ja még egy kis érdekesség, hogy itt az összes autón kell legyen lennie egy úgymond Roadtax matricának, ami arra szolgál, hogy nem kell az autópályán fizetni sehol. Azonban ha nem rendelkezel vele, akkor a fenti dolog lép életbe. Régebben a magyar rendszámmal rendelkező gépkocsikra ez nem terjedt ki, azaz akár merre jártál nem kellett fizetni az autópálya használatáért, azonban ez most megváltozott, mert fél év után meg kell vásárolni. És ha kilépsz, kilépteted az országból az nem jelent semmit, mert ha másfél éven belül vissza jössz akkor is rendszerben vagy. Ez hogy van Görögbe?

# 3510
Gregus.sandor

Aktív fórumos
Aktív fórumos
128 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#99676 Üzenet linkje2009-05-16 21:51:29  Re:

cserrobi írta:
Na én ezért nem járok ki pedig egy köpésre van icon_smile.gif

Mi is ezért fejeztük be a Szabadkai piacra való járkálást. Az utolsó az volt amikor behúzott a szerb határőr aztán két helyen a rendőrök icon_evil.gif . Többet nem is mentünk.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 233 234 235 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu