Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 233 234 235 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Macsosz | #79875 Üzenet | 2008-09-04 01:26:32 |
Sziasztok!
Ténylegesen a görög betûktõl tartottam a heraklioni térképen icon_redface.gif
De már nyugi van icon_biggrin.gif
Lesz térkép ezer!

icon_biggrin.gif Gabakó Egy kicsit mindenkit magammal viszek majd a szívemben.
Hisz a helyekre,amiket látni fogok,Ti hívtátok fel a figyelmem
beszámolóitokkal,fotóitokkal.
Üdv,Macsosz
  Tzotya | #79885 Üzenet | 2008-09-04 08:37:29 |
Sziasztok Krétások:!:

Macsosz icon_exclaim.gif látom az alvásra nem sok idõd van icon_wink.gif Gyorsan zavard le azt a vizsgát egy "kalappal" Neked hozzá icon_exclaim.gif és utána irány Kréta icon_cool.gif
Nekem az utazási irodában azt mondták max 2 héttel az indulás elõtt tudják megmondani mikor indul a gép,de még az is majdnem 1 hét mulva lesz icon_sad.gif icon_sad.gif
asszem kínkeserves lesz kivárni a hátralévõ idõt icon_sad.gif

Judithka icon_exclaim.gif Nagyon várjuk az infókat tõled is, minden Krétával kapcsolatos dologra ki vagyunk éhezve icon_lol.gif

Üdv: Tzotya
  Inez | #79890 Üzenet | 2008-09-04 08:59:07 |
Sziasztok forumosok.Érdeklõdni szeretnék október elején milyen idõ van Krétán,a víz milyen.Alig találok ut.irodát aki ilyenkor indít utat,pedig a buszos utak is október közepéig járnak.Elõre is köszönöm a válaszokat.
  Judithka | #79896 Üzenet | 2008-09-04 10:08:18 |
Sziasztok!
Hát mint látjátok megjöttünk. Még nem igazán ülepedett le bennem az eltelt 12 nap. Élménybeszámolót írok, hiszen pont miattatok mindennap készítettem jegyzetet. icon_redface.gif
Macsosz: Ne tolj be a közlekedéstõl, egyet jegyezz meg elõszõr a cirilbetûs helységnév tábla jön utánna rendesen kivan írva, de az már rögtön a haladási irányt is jelöli. Tehát ha látod a táblát pl: Ierapetra ott rötön a nyíl irányába kell fordulni. Általában nincsenek elõjelzõ táblák csak a nagyobb helyiségek után. Térképet pedig mindenütt adtak a legjobb a papasauto által adott volt a legjobb.
Mi itthonról béreltünk autót a www.papasauto.gr. 7 napra Nisan Micra klimás. 160Euro. A szállodához hozták és onnan is vitték el. Ebben minden benne van full extrás biztosítással. Az ürge aki kihozta a kocsit szemét módon saját magának felszámított még 10 Eurot. A férjem szerint lökött voltam, hogy kifizettem, de annyira nem beszélek jól angolul, hogy leüvöltsem a fejét. Egyébként a keleti rész jártuk be teljesen, vagyis majdnem. icon_redface.gif
folyt.köv:
Judithka
  Verka | #79904 Üzenet | 2008-09-04 10:22:17 | Válasz a #79896. hsz-ra Előzmény #79896
Szia Judithka! icon_smile.gif

Jók még azért ezek a hazaérkezés utáni napok - feltéve, ha nem kell dolgoznod. Legalább lesz idõd megírni a beszámolót is icon_wink.gif - ha jegyzeteltél is, akkor biztos jó kis anyag lesz! icon_smile.gif
  Verka | #79910 Üzenet | 2008-09-04 10:51:23 |
Krétások!

Körkérdés: ki miért választotta pont Krétát idén nyáron? Nektek van erre határozott válaszotok, tudatos dolog volt? Ha igen, akkor miért, mi az, ami megfogott benne Titeket vagy mit vártatok tõle az utazás elõtt? És aki már visszajött: azt kapta-e, amire várt, olyan volt, vagy más, mint ahogy képzelte?

Érdekelne a dolog, mert nekem megvan a saját válaszom rá, amit majd megpróbálok néhány gondolatban leírni, de közben kíváncsi lettem, hogy más vajon ezt hogy élte meg.
  WhiteFrost | #79915 Üzenet | 2008-09-04 11:03:54 | Válasz a #79910. hsz-ra Előzmény #79910
Sziasztok!
Mi az idén harmadszorra voltunk Krétán. Elõször nagyon régen 13 éve nászúton, aztán tavaly õsszel nagyon nagy hatást kellett gyakorolnom a férjemre mert olyan rossz nyaraláson még senki nem volt mint mi a nászúton, de tavaly sikerült bebizonyítanunk, hogy Kréta több mint amit elõször átéltünk. Tavasszal viszont a gyerekeknek kellett megmutatnunk ezt a csodát és olyan jól sikerült, hogy a lányom 11 éves sírva fakadt, hogy õ jövõre is vissza akar menni, nem tudja megmagyarázni de mintha vonzaná valami icon_surprised.gif
Röviden ennyi
  Vojandi | #79940 Üzenet | 2008-09-04 14:18:04 |
judithka írta:

elõszõr a cirilbetûs helységnév tábla jön utánna rendesen kivan írva

Uhhhhhhh, NEM CIRILLBETÛ!!!!!!!!!! A görög betûnek köze nincs a cirillhz, önálló betûtípus!!! Ezen a fórumon ez legalább úgy hangzik, mint valami durva káromkodás!!!!!! icon_wink.gif
  Vojandi | #79943 Üzenet | 2008-09-04 14:30:09 |
Szia Haspók!

Na egyet tisztázzunk!! icon_wink.gif icon_lol.gif Ha megyek Krétára, nem (csak) icon_wink.gif a beszámolód miatt megyek, így nem is kell aggódnod, hogy az alapján túl nagy elvárásokkal lennék. Mint már írtam, már voltam Krétán, akkor sem csalódtam, azóta is nagyon érdekel (a táj fõleg, csak érzelmileg nem vonzott vissza). A párommal van egy listánk, azon mindg is rajta volt 3 hét Kréta, sok másik görög céllal együtt. Az, hogy most ezt elõbbre húzom, vagy odébbra tolom, vagy egy másik helyet részesítek elõnyben, az mindg az itt összegyûjtött benyomások, vagyis sokkalinkább az azok által kiváltott érzelmek szüleménye.

Még írok neked a blogomba is választ, oda, ahol te is írtál nekem...
  Macsosz | #79949 Üzenet | 2008-09-04 15:15:47 | Válasz a #79890. hsz-ra Előzmény #79890
Inez!Mi Aeolussal megyünk.Õk tuti szerveznek utat.
És nyílván minden iroda!
A Google tele van vele.
Üdv.
  Macsosz | #79950 Üzenet | 2008-09-04 15:23:21 | Válasz a #79885. hsz-ra Előzmény #79885
Szia Tzotya icon_biggrin.gif
Vizsgáltam,azért nem aludtam icon_cry.gif
A vizsga 15.-én lesz icon_twisted.gif

A GÉP 24.-én 10.30-kor indul icon_razz.gif
Üdv,Macsosz
  Macsosz | #79952 Üzenet | 2008-09-04 15:35:56 | Válasz a #79910. hsz-ra Előzmény #79910
Sziasztok!
Nekem teljesen véletlen a krétai út.Egész másfelé kacsintgattunk,de
észrevettem az iroda kombinált út lehetõségét.
Több nap kevesebbért,mint az eredeti terv.(az igényeink nem nagyok,
csak ott lehessünk)

Viszont mindig vonzott a történelmi háttér.Így a néhány lehetõség közül
gondolkodás nélkül Krétára esett a választásunk.Látni a helyeket,
ahol a kultúránk született... icon_lol.gif A görög mitológia is "ember-közelibb"
számomra,mint a szívemnek oly kedves másik nagy kultúráé.
Biztos,h.nem bánjuk meg icon_exclaim.gif Jövõre Nyugat-Krétát tervezzük.
  Tzotya | #79953 Üzenet | 2008-09-04 15:41:10 |
Szia Macsosz!

Ez nagyon jó hír icon_exclaim.gif icon_biggrin.gif Tuti biztosra tudod icon_exclaim.gif

/és mit vizsgáltál icon_question.gif icon_redface.gif / akkor Te lehet orvos vagy icon_question.gif ,mert ha ez így van akkor, ha rosszul leszek a gépen majd Te meggyógyítasz icon_wink.gif
Most repülök elõször de nagyon izgulok miatta icon_exclaim.gif
  Macsosz | #79955 Üzenet | 2008-09-04 15:49:18 | Válasz a #79953. hsz-ra Előzmény #79953
Szia icon_biggrin.gif
Az infóm legalább 1 hónapos.Azt mondták,ha változás lenne,értesítenek.
Én 1 héttel elõtte megyek a voucherért(Jól írtam icon_question.gif icon_redface.gif )

Amit vizsgálok,az itt nagy-nagy OFF icon_wink.gif
Csak asszisztens vagyok,behívó-ügyelettel icon_evil.gif
  Tzotya | #79958 Üzenet | 2008-09-04 15:56:32 | Válasz a #79955. hsz-ra Előzmény #79955
Szia icon_smile.gif

Nem is hallottam még a szót"Voucher" icon_redface.gif szégyellem is magam érte icon_exclaim.gif nekünk is azt mondták a papírokért egy héttel hamarabb kell menni az indulás elõtt icon_wink.gif

de most megyek vége mára a melónak icon_wink.gif
Szia icon_biggrin.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 233 234 235 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu