Én Tsilivit ajánlanám, ha nem akartok kocsit bérelni. Van élet, jó a partja és elég gyakori a buszközlekedés innen a fővárosba. Laganast, Argassit én elfelejteném a helyedben. Zsebkuty által emlegetett Alykanast illetve Alykest csak azért teszem hátrébb, mert oda rosszabb a buszközlekedés. Egyébként tényleg szép, nyugis helyek.
Amennyiben a hegyekbe, Giri környékére is fel szeretnétek menni, akkor a robogó nem jó választás, mert meredekek az utak és nem valószínű, hogy megbírkózik vele.
Eljött a ti időtök is, nekem még várnom kell, kívánok jó utat, és nagyon kellemes nyaralást- meleg tengervizet, finom kajákat, látványos kirándulásokat- és érezzétek nagyon jól magatokat!
Picikét irigykedem, de majd én is sorra kerülök.
Szia Szilvi!
Nagyon-nagyon jó utat, gyönyörű időt, kellemes élményeket azaz kiváló nyaralást kívánunk.Biztos minden tetszeni fog.
Vigyázzatok Magatokra!
Üdv: Josza és Cilla
Szilvike!
Ne sürgesd az időt! Fog az innentől rohanni, jobban, mint szeretnéd. Egyszer aztán azon kapod Magad, hogy fájó szívvel emlékezel...
Jó lesz az út már maga is.
Üdv: Josza
Köszönöm! Nagyon kíváncsi vagyok. Mesélj! Ajánlod?
Szia talesz és mindenki, akit érdekel!
Megpróbálok összehozni egy leírást Tsiviliről.
Kezdjük mindjárt az elején, vagyis az érkezéssel. A repülőtér nincs nagyon messze, így nem kell órás transzferrel számolni. Persze ha nem utazási irodával érkezel, hanem bérelt autó vár a reptéren, akkor előfordulhat, hogy kicsit tovább tart az út a szállásig
Tsivili. Tulajdonképpen minden meg van, ami egy nyaralást kellemessé teheti. Vegyük sorjában.
Tengerpart. Hosszú, több szakaszból álló strand. Általában elég széles, de pár helyen elkeskenyedik (mikor mennyire). Ez jelenthet 2 sornyi napágyat (mögötte már a bár vagy mi foglalja el a helyet), de van ahol a falig megy a víz. Szóval változó.
Partja az iroda és egyebek szerint homokos. Csak volt. Állítólag egy vihar átrendezte egy kicsit a partot. Júlus végi állapot: a part nagy része homokos, de a víz szélén az ember találkozhat kavicsokkal, kavicssávval. A vízben 15-20 m után teljesen homokos a víz. Az a 15-20 egy kavicssávot jelent, ami elég kellemetlen tud lenni cipő nélkül. Mi találtunk egy szakaszt, ahol tenger alját az első lépéstől homok borította vagyis nem volt kavicssáv. Utána mindig odajártunk, bár így többet kellett gyalogolni.
A parton rengeteg a nyugány és a napernyő. Ezek állítólag fizetősek. Van ahol fogyasztani kell a bárban, de láttunk olyan helyet, ahol 6 eurót kértek el 2 nyugágyért és egy napernyőért. Azért nem kell annyira megijedni! Időnként vannak üres részek, ahova igyen és bérmentve le lehet telepedni.
Parti őrség van, legalábbis tornyokból figyelnek.
A vizisportok kedvelői se maradnak hoppon. Az általunk látogatott partszakasz egyik végében lehetőség nyílt jetskizésre (35euró/10 perc), ejtőernyőzésre, banánozásra stb....
A partszakasz másik végében jetskit kölcsönöznek ( szerintem 6 órakor zárnak). A parton több helyen lehet vizibiciklit kölcsönözni, de kajakot is láttam.
Folyt. köv.
Itt egy térkép Tsivili strandjairól. Az én leírásom a nagyobbikról szól, hisz mi odajártunk. A starnd egyik végét egy sziklaorom (hegy vagy nem tudom minek nevezzem) zárja le. A tetejére hotelt építettek étteremmel (ahova mindenkibetérhet). Érdemes feljönni ide, mivel remek kilátásban lehet részünk (Tsivili strandjáról klassz képeket lehet csinálni). Egy alkalommal innen csodáltam meg a napfelkeltét. A az orommal szemben, a tengerből sziklákat lehet látni. Ezek egy földrengés során szakadtak le az oromról, majd a víz beljebb sodolrta őket. Megnyugtatásként: nem mostanában történt az eset. A partszakasz e végében található az általam már említett jetski kölcsönző.
A strand másik végét egy kis halászcsónak kikötő zárja. Innen (fogalmam sincs, hogy meddig) már sziklás a víz. Szóval búvár szemüveget fel!
A strand ez oldalán van a vizisport központ (ahol lehet banánozni ejtőernyőzni stb...)
Néhány szó még a strandunkról. Napközben sokan pancsiznak erre, de kora este már nyugisabb. Az ott tartózkodásunk idején többször is elég hullámos volt a víz. Éljenek a gumimatracok! Csak a parton kövekkel kellett őket rögzítenünk, különben elvitte volna őket a szél.
Akadt a parton öltöző, strandbárok és árusok. Árusok? Igen, a parton sétálva kínálták a különböző nemzetíségű emberek a portékáikat. Pl.: napszemüveg, nyaklánc, masszázs....
Mielőtt teljesen elfeljteném: Kefalóniát és más szigeteket -ezek időnként ködbe, páráb burkolódznak- is lehet látni a partról.
Egy utolsó megjegyzés: hogy ide nem járnak tojást rakni a teknősök. Tehát itt nincsenek korlátozások, fészek felügyelők. Ennek ellenére fantasztikus élményben volt itt részem a teknősökkel kapcsolatban, de ezt meghagyom a leírásom végére. Addig is hagylak titeket izgulni.
Folyt.köv.
Na, akkor jöjjön a következő rész. Méghozzá: üzletek, éttermek, bárok, szórakozási lehetőségek.
A főutcát üzletek, éttermek, bárok tarkítják és biza nem is kevés. Ahogy én láttam, itt minden a turistákról szólt. Rendes üzletet nem is igazán lehet látni. Nem igazán? Én csak egy ilyen üzlettel találkoztam (ruhákat árusítottak).
A legolcsóbb közért a DIA, de ami a feltöltötségét illeti, az biza hiányos. Ahogy jön az árú, úgy töltik fel. Amikor először tettük benne tiszteletünket, a zöldség nem éppen frissen hatott rám. Mivel nem épp a tőszomszédságunkban volt, inkább egy közelebbi supermarketbe jártunk ásványvízért. Egy picikét többe került, de megúsztam a hosszú cipekedést. A többi cuccot (sajt, joghurt...) a DIA-ból hoztuk.
Supermarketből akad elég Tsiviliben. Van amelyik szuvenírok árusításával is foglalkozik. Ezek árúkészlete valahogy jobban fel volt töltve, mint a Diáé (nekem legalábbis úgy tűnt).
Ja, van egy pékség is, ahonnan a kenyeret hordtam (90 cent a legolcsóbb). Árulnak péksütit, szendvicset, tortákat( szerintem az előző napról megmaradt torta is ott díszelgett ahűtőpulton), kekszeket.
A szuvenír boltokban lehet válogatni a szokásos emléktárgy felhozatalban, táskákban (sok áldesign cuccot árusító üzlet nincs), ruhákban stb.... Amivel tuti, hogy rengeteggel fogtok találkozni az a teknősbéka variációi (pl.:plüss). Még szép. Hisz a teknősbéka Zakynthos egyik védjegye.
Találkoztam még írószer bolttal(hoppá, ez is egy normál halandóknak szoló üzlet), ékszerbolttal (itt ne valami csodás ékszer üzletre gondoljatok. Vannak persze rendes ékszerei, de a szokásos gagyit is meg lehet kapni. Mást is árusítanak. Ja, és az egyik eladó hölgy magyar) képgalériával. A galéria tulajdonosa rendes ürge, beszél angolul és németül (időnként azért gondban voltam a megértésével). Maga és más képeit kínálja eladásra. Én kettővel távoztam.
Folyt. köv.
Igen izgi és részletes a leírásod Tsiliviről, mintha ott lennék pedig ott még nem jártam.
Viszont már nagyon izgat a teknősbéka sztori, szóval, ha időd engedi én már nagyon várom Üdv. Adri
Sziasztok!
Akkor most folytassuk Tsivili leírását.
Az üzletekhez még annyit fűznék hozzá, hogy szerintem nem zár be mindegyik a déli sziaszta idejére.
Éttermekről. Hát akad belőlük egy pár, amelyekből válogatni lehet. A fórumon azt olvastam, hogy minden féle náció étterme megtalálható a szigeten. Van benne valami. Tsiviliben mentem én el kínai&indiai étterem előtt, meg egy másik előtt, amire valami mexikóit írtak fel (pizzéria?). Megnyugtatás képpen: aki a normál ill. a görög konyhát szereti, az se fog éhen maradni. Én ilyenekbe tértem be (ha nem is sokba), mert ha már Görög földön járok, nem éppen (pl.) kínai kajára áhítozom.
A gyros imádók is biztosan találnak a fogukra valót. Mi az első helyen nagyot csalódtunk (azt mondják, hogy volt akinek ízlett. Lehet, hogy mi egy rossz napot fogtunk ki?). Később felfedeztük a Gyrolandot (egy picit gyorsbüfé beütése van). Bár biztosan nem ez volt a legolcsóbb és legnagyobb gyros a városban, de utána szinte csak itt ettünk. A felszolgáló srác már megismert minket.
Azt a szupi finom csirke souvlakis gyrost (2,20)! Csak tudnám, hogy mivel fűszerezték. A frappéjuk is finom.
Nekem bejött a hely, ezzel szemben lehet, hogy másnak nem fog bejönni. Tudjátok, mindenkinek más az ízlése.
A nyaralás végén még fényképezkedtünk velük és elbúcsúztunk (ennyi finom gyros után).
Még valamit hozzáfűznék a Gyrolandhoz: egy bár része is.
Egy másik gyrosot is kipróbátunk (Two Brothers), ahol szintén fini gyrost kaptunk. Sajnos 2. alkalommal a már nem volt olyan jó. Más is felfedezte az útitársaink közül. Ők idejártak.
Két éttermet említenék még meg (mivel abban a kettőben vacsiztunk). A Kaliva pubot, ami nagy részben kerti helyiség. Véleményem szerint hangulatos. Azt viszont meg kell gondolni, hogy hova ül az ember. Hogy miért? Hát kérem szépen a zene miatt, amely elég hangos tudott lenni a Pub egyes részein. Amikor mi ott jártunk karaoke zajlott. Nevével ellentétben nem csak inni lehetett. A biliározóknak: van biliárdasztal. Van kivetítőjük is és ha jól rémlik a gyerekeknek is van némi hely játszani.
Az étel nem volt jó volt, de nem életem legfinomabbja. Görögországi utazásim során az egyetlen hely, ahol megkérdezték tőlünk, hogy kérünk-e kenyeret.
Majd elfelejtettem: görög kaját ne nagyon keresetek az étlapon, mert nem nagyon van.
A másik étterem nevére -1000 bocs - nem emlékszem. Ebben a görög tavernában bárány kleftikot fogyasztuttunk, ami ízlett. A görög saláta pedig NYAM! A végén kaptunk ingyen bort is, de ezt a figyelmességet inkább annak tulajdonítottuk, hogy a pincér el akart velünk menni egy bárba. Nem jött össze neki.
Volt egy étel, amit hiányoltam Tsiviliben. Még pedig a grillezet polip! Félreértés ne essék, az étlapokon sorolnak fel tengeri ételeket, csak sajnos polipot nem igazán.
Egyes éttermek időnként görög esteket tartanak.
Ennyit az éttermekről. Legközelebb a bárok kerülnek terítékre.
Ui: McDonald szerelmeseinek üzenem, hogy Laganas üdülővárosban van egy.
Folyt. köv.
Igen izgi és részletes a leírásod Tsiliviről, mintha ott lennék pedig ott még nem jártam.
Viszont már nagyon izgat a teknősbéka sztori, szóval, ha időd engedi én már nagyon várom Üdv. Adri
Nagyon szépen köszönöm Adri79! Örülök, hogy tetszik.
A helyesírási hibákért meg mindenkitől bocsi.