Szia,
köszönöm a választ, már csak azt szeretném kérdezni, (egyenlőre) hogy hol lehet felmenni a pályára, és meddig tudunk rajta menni? és mennyi az autópályadíj? matricát kell venni, vagy kapus fizetés van?
Szia Juditella!
Pargáról van rendszeres buszjárat Prevezába. Onnan átszállással szintén rendszeres buszjárat indul Lefkádára. Sok ott az ingázó, ezért ezek reggel korán indulnak és este is vissza lehet jönni. Jól meg kell nézni a menetrendet.
Üdv: Josza
Sziasztok!
Elnézést, hogy beleszólok, de szerintem a nagy szintkülönbségek miatt a bicikli nem hiszem, hogy használható közlekedési eszköz lehetne Pargán.
A tengerparttól bármerre indulsz kemény emelkedők és sok lépcső vár, amit gyalog is igen nehéz lekűzdeni. Én legalább is nem tudnék kerékpározni ott. De ha Ti sportemberek vagytok, lehet, hogy sikerül.
szia,
köszi hogy "beleszólsz", azért vagyunk itt, hogy megosszuk a tapasztalatokat és ez nekünk, akik még nem voltunk, nagy segítség. sportemberek nem vagyunk, sajnos a bringára azért lenne szükség, mert az egyik srác nem tud gyalogolni gerinc- és lábműtétek miatt, de bringával el tudna közlekedni. de akkor ezek szerint ez kiesett. akkor csak az autó marad? és helyben az esti séták alkalmával, helyben sem tundá használni szerinted?
Szia Andi!
Miközben azt állítom, hogy Parga a szárazföld legszebb nyaralóhelye, ugyanakkor el kell ismernem, hogy egyben az egyik legnehezebb terepviszonyokkal megáldott üdülőhely is a szárazföldön. Ha visszaolvastok a 2007-es évre. (talán akkor voltak legtöbben Pargán) a teljesen egészséges embereknek is elég nehéz a terep. Igaz nagyon nem mindegy, hogy hol van a szállás a városban. Ami különösen nehéz az a város és a Valtos közti közlekedés, tehát a helyzet sokkal jobb, ha a városban a belterületen van a szállás, mintha pl a Valtosnál, vagy bárhol a hegyoldalon. Ha odaértek meglátjátok és el tudjátok dönteni, hogy a barátotok mire képes és hogy fog tudni közlekedni.
Addig is nézegessétek Pargát! Egy kis ízelítő: http://picasaweb.google.com/sz.cilla/Parga2007OktBer#
Szia,
köszönöm a választ, már csak azt szeretném kérdezni, (egyenlőre) hogy hol lehet felmenni a pályára, és meddig tudunk rajta menni? és mennyi az autópályadíj? matricát kell venni, vagy kapus fizetés van?
Szia Andi!
A legtöbb kölcsönzött autónak az egész országra érvényes autópálya éves matricája van. Ez látható a szélvédőn. Olyan kölcsönzőt válasszatok, amelyik ilyennel rendelkezik.
Mikor mi voltunk akkor az autópálya még nem volt kész, ezért nem tudom most hol lehet rá felhajtani.
Üdv Josza
Legutóbb josza2 szerkesztette (2009-05-10 11:30:43), összesen 1 alkalommal
Én is megnéztem a képeket (mert hogy eddig még nem láttam) és nagyon szépek. Az olajligetes képek nagyon tetszettek és megdöbbentő az a kígyós kép, ahol a nagy megeszi a kicsit. Remélem, egyszer mi is eljutunk valahogy Pargaba (nekünk nem olyan egyszerű, mert busszal,autóval nem megyünk, repcsivel meg talán Korfuról a legegyszerűbb átmenni). Igaz, tőlünk mennek a charterek Prevezába (vagy hova) a közelben.
repcsivel meg talán Korfuról a legegyszerűbb átmenni). Igaz, tőlünk mennek a charterek Prevezába (vagy hova) a közelben.
Preveza közel van (Lefkada bejáratánál), onnan már szerintem könnyen el lehet jutni Pargába akár menetrendszerű buszjárattal is. Parga központjában van a buszmegálló, oda érkeznétek. Úgy emlékszem van Parga és Preveza között közvetlen buszjárat.
Ötödik alkalom, hogy ismét vissza mehetek szeretett Görögországba.
Június 6-án érkezünk autóval, Parga-ba, remélem találkozunk és Te leszel a Walter képviselőnk.
Szeretnék információkat kapni, kérlek adjál e-mail elérhetőséget, hogy levélben kereshesselek.
Az én levélcímem: dzsugan@t-online.hu
Tehát: hogy értehtő legyek egyszerűbb ha leírom. Kocsival megyünk ki, azért szeretném tudni, hogy tudunk matricát venni a pályára. Mertril már írta, hogy végig kész a pálya és azóta már azt is tudom, hogy Szalonikitől egészen Igoumenitsaig! A bringa tudod miért kell, és mivel eléggé város szélen leszünk (Walter travel-Christina app., mivel ez előtt tudunk közvetlen parkolni) ugy gondoltam, hogy kocsival mozognánk, és a brinyó mindig ott lenne a kocsiba. ha este elmegyünk sétálni, kocsival lemegyünk a hegyről, és mi sétálunk a srác pedig tud tekerni. (szóval én sem a hegyekben gondoltam) és bármikor bármerre megyünk, a canga kéznél, és amikor mi sétálunk ő azt használja. vagy otthonmarad persze csak néha Szóval szerinted megvalósítható?
Nagyon örülök, hogy előre fel tudunk készülni a leendő idegenvezetőnk segítségének köszönhetően! Azt szeretném tőled kérdezni, hogy Paxos-Antipaxos hajózásra fel lehet vinni a biciglit? És ha megáll a hajó, ezeken a helyeken tudja a haverom használni? nincsenek lépcsők, vagy meredek helyek, amiket meg kell egyébkén is "mászni"?
Kedves Cilla!
A katalógusban szervezett útként van, azaz Prevezából van transzfer, meg vissza is. De nem akarnék "csak" Pargaba menni, hanem valszeg kombinálnám Lefkadaval, és még ilyen kész csomag is van. De ez még odébb van pár évvel, mert előbbre van nálam a "ranglistán" Milos és egy újabb peloponnészoszi körutazás. De Pargaba muszáj egyszer eljutnom. Fránya nagy ez a Görögország!