pf. micsoda változások... lassan lebeszéltek thassosról. :s
Nem, nem, ilyen szándék nem vezérel egyikünket sem Ettől még van néhány szép, mit szép, egyenesen mesés part Thassoson, ahol minden a régi.
Éppen, mint Krétán
És engem sem lehet arról lebeszélni
#2024252013-05-15 21:51:57 Válasz a #202420. hsz-ra
no tudom, tudom. nem is konkrétan erről a partról van szó. hanem inkább arról, h a felkészülés során bennem az a kép alakult ki, h thassos az a sziget, ahová úgymond még gyorsan el kell mennem, mert nagyon gyorsan turistásodik. ezért is megyek szezoneleji útra oda. na és az jutott eszembe mikor nézegettem a képeket és olvastam amiket írtatok, h ha egy olyan part, mely 3-4 éve még elhagyatott volt ilyenné lett szinte pikk-pakk, mi lehet a már régebben is ismert helyeken?
viszont igazán köszönöm a biztatást, és persze nem is vetettem most el ilyen egyszerűen. csak úgy leírtam a pillanatnyi (?) zavaromat.
#2024262013-05-15 21:53:24 Válasz a #202423. hsz-ra
Igen, csak közben akadt egy kis dolgom, és mire beírtam, addigra már te is
Az egyszer fix, hogy lesz még mit néznetek! Sőt, még nekem is tartogatna újdonságot a sziget.
Mikor én voltam pár éve szintén üres elhagyatott volt a part sehol egy ember csak mi,döbbenetes látni mit tettek vele....Sajnos a pénz dominál ,és amiből lehet hasznot húznak.De ez egész Görögországban így van: Halkidikin,Lefkadán,és sajnos itt is...
Én ezért támogatom a szeptember közepe-végi nyaralásokat addigra azért eltűnik a tömeg
#2024692013-05-17 15:12:48 Válasz a #202427. hsz-ra
Balázs!
Ez elborzaszt, igaz, mi Skala Panagia felől gyalogoltunk, és azon a parton töltöttük a napot, amelyik ma is érintetlen. Az addig gyönyörű volt, amíg meg nem jelent egy kirándulóhajó (amin persze akár mi is rajta lehettünk volna ), és megszűnt a varázsa. De ez még belefér, nem lehetek egyedül minden öbölben (csak szeretnék). Hazafelé a mára már benépesült part felé mentünk, akkor még csendes volt, ráadásul a nap végén voltunk, 1-2 ember lézengett, de az a rész már akkor sem fogott meg, főleg az első öböl után érdektelen volt. Tehát látogassátok a másikat inkább, az nem lesz felkapott, mert autóval nehéz megközelíteni (ha egyáltalán meg lehet).
Ja, a linken örömmel fedeztem fel az én fotóimat is!
Sziasztok!
Épp a youtube-on nézelődtem, és találtam egy videót Thassos strandjairól ( nem mind van benne, csak párat emeltek ki).
Olyan jó volt nézegetni, legalább már tudom, hogy hová kell eljutni az idén! Tripiti nagyon tetszik! És a többi is...a bőség zavara...
#2034232013-06-02 08:58:36 Válasz a #203393. hsz-ra
Tényleg jó kis videó. Tripiti nekem is bejött, csak ott nagyon fújt a szél.
Bár itt a szikla alatti rés, nem is látszik, és a homokkő domb sem, ami ici-picit olyan Sidaris...
#2034242013-06-02 09:15:52 Válasz a #203423. hsz-ra
Szia Melus!
Akkor Tripitit be kell vennem a kötelező látnivalók közé...
Olyasmi ott a homokkő (és nem szikla:) - ezek szerint olvastad:)), mint egy barlang, és oda is be lehet bújni?
Egyébként Psili Ammos is szép lehet, majd válogatok, mi fog beleférni, mert azért pihenni is kell majd.
Ja és nekem a szél nem gond, imádom a nagy hullámokat!
mi idén megyünk először Thassosra és először 2 hétre.
Aeagina, Agistri, Zakynthos és Lefkada után már komoly elvárásokkal Lefkada biztos fog hiányozni (nem reklám), oda még tuti visszamegyünk egyszer utószezonban, 2 hétre.
Mi is rengeteg képet, videót bújtunk a szigetről Google Földdel párosítva,
és a következőket tervezzük:
(amiből kiderül, hogy mi a strandok miatt megyünk elsősorban nyaralni )
0 - érkezés, Golden beach
1 - túrázós: Vathy (nagy márványstrand) és Saliara (Marble beach, v kis márványstrand)
2 - Paradise beach
3 - Makryammos (kishajóval)
4 - hajótúra I. (Limenasból az Eros-szal)
5 - Theologos
6 - Agios Ioannis beach
7 - Aliki, Thimonia beach
8 - Ypsarion gyalogtúra
9 - Livadi beach és a Mihály arkangyal monostor
10 - Psilli Amos
11 - Limenas feletti strandok (sorrendben: Nisteri, Glyfada, Papalimani, Glikadi, Glyfoneri és Pachis)
Itt segíthetnétek kicsit saját tapasztalatokkal, hogy melyiket "érdemesebb" megnézni ezek közül!
A Papalimanit többen említettétek, hogy szép + érdemes sznorklizni, képek alapján Glyfoneri is szép lehet, de még egyiket sem zártam ki...
Ha írnátok, hogy kinek miért melyik tetszett, azt megköszönném!
12 - hajótúra II. (Limenasból az Eros-szal)
13 - Trypiti, Metalion és talán Skala Marion
14 - indulás haza
Sokat építünk a csúcsszezoni buszmenetrendre (eddig jók a tapasztalataink), érdekes, hogy inkább csak a közeli dél-keleti standokhoz tervezünk quadot bérelni, mert oda busszal csak vagy kora délután érnénk északról, vagy hosszas buszozás után (szinte teljes kör) délről délre érnénk oda ...
Ha van kommentetek, vagy javaslatotok, vagy bármi, nagyon szívesen veszem!
Örülök, hogy talán feltámad a topic, mielőtt megyünk nyaralni
Legutóbb Hidalgo szerkesztette (2013-06-02 13:05:07), összesen 1 alkalommal