70 ezerét Athénba is eljutsz EASYJETTEL, és Athénból az AEGEAN AIR-el nagyon nagyon olcsó a szigetekre eljutni. Lehet hogy néha olcsóbb mint a komp, szerintem nézd meg azt is.
ha 70 e-ért jutok Athénba, arra még rájön kb. 30e Mykonoszig vagy Santoriniig az Aegean Airlinesal, az együtt már 100e fejenként, és még mindíg nem jotottam el Milosig...
nekem a Malév Bp-Athén útra aug.20-szept.6. időtartamra 81100 ft-ot dobott ki... Sajnos az időpontokon csak a nyaralási idő rovására tudnék változtatni...
Igen, Wizzairre gondolok, csak elfelejtettem odaírni.
És akkor se átszállni nem kell egyenes út visz oda, és telán 1 nap Krétán is maradhattok,
Én úgy terveztem amíg úgy gondoltam nem lesz ilye drága a repülőjegy, hogy Heraklionból busszal Chaniába elmennénk (2500 Ft a buszjegy)
Chaniában van nagyon jó áron szállás, meg nagyon szép aza része a szigetnek, és onnan Kissamosból indulnak kompok, Kythirára meg azthiszem Milosra is.
én is gondoltam a krétai verzióra, csak az a gondom a Wizzel, hogy szombati váltással közlekedik, ami esetemben azt jelentené, hogy az utazásra szánt 19 napom 14-re csökkene...és ezt nem nagyon szeretném. Ellenben lehet, hogy krétai szállás-ügyben még kérdezlek, ugyanis a legújjabb verzió szerint bérautóval mennénk, kompolnánk Milosra és utána esetleg Krétára. Majd meglátjuk...
Tulajdonképpen az a problémánk lényege, hogy nyáron nem lesz személyautónk, ha lenne egy percig sem gondolkodnék a repülőn Görögország viszonylatában. Így viszont más alternatívát kellene keresnem az utazásra. A repülés a szigetre + ott autóbérlés, kompolgatás szinpatikus lenne, de miután igazándiból az Athénig való lejutás a költséges így úgy gondolom, hogy jobb ha itthon bérelt autóval megyünk és valahonnan a görög szárazföldről kompolnánk át a szigetekre. Ahogy nézegetem elsőre olyan 6-9e ft/nap körül már kapnánk alkalmas kocsit...
Rodosz nekem sem jön be úgy, de a párom odavan érte
Viszont nézem wizzairt (júni vége, júli eleje), felháborító milyen árai lettek... Lassan már Malévvel eljutok ennyiért... Meg az utazási iroda repjegyei kerülnek ennyibe.
Ezt nem is gondoltam volna, hogy ennyire felviszik az árat
Igen, amit mondasz nem hülyeség, sőt...
Ha ketten mennétek nyaralni, csak a repülőjegy lenne kettőtöknek kb. 150 ezer Ft ... Ha autót béreltek, akkor nemcsak olcsóbban jöttök ki, még a szigeten sem kell bérelni, így azt a pénzt is megspóroljátok. Nem is rossz ötlet.
Tudom ajánlani a Budgetet, nekik van sok görög állomásuk is, barátnőm náluk dolgozik (itt Pesten).
Ismerősömnek segítek nyaralástervezeteket összeállítani, és olyan jól kinéztem neki saját szervezésben Karpathost (Bp-ről repülővel Rodosz, ott töltenek pár napot, majd átkompolnak Karpathosra), de most látom wizzairnek úgy felment az ára, hogy a kinézett 40 ezer helyett ugyanazt 60-70 ezerért lehetne megvenni...
Vajon még mindig ez a legolcsóbb, mert más társasággal csak drágábban lehetne eljutni a szigetre?
Krétát is néztem, hogy akkor onnan Karpathosra, de az még brutálisabb áron van wizznél.
Más közvetlen járat Bp-ről meg azt hiszem nincs.
Már annyi adat kavarog a fejemben, valaki meg tudna erősíteni, vagy jelezni, hogy valamilyen lehetőséget kihagytam?