Hát akkor erről is lecsusztam:) Mert én június végén vagy július elején szeretnék utazni.. Apollonnál biztosan nincsen ilyen kedvezmény, nem olyan régen voltam bennt náluk.. Felszámolták az egy ágyas félárt.. Mikor meghallottam mennyi lenne, majdnem rájuk borítottam az asztalt.. Aki egyedül utazik az szivjon.. Menjenek ketten alapon..
Kérdés az h first vagy last minute utak érik meg jobban? Vagyis érdemes most foglalni vagy várni inkább a last ajánlatokra? No meg last utaknál van-e az egyágyas félár díj? Ezt itt a kérdés
Szia Isti!
Nekünk mind a kettő bevált! Kinek a pap, kinek a papné. Ha tutira akarsz menni, akkor first, ha van idegzeted az utolsó pillanatig várni, akkor last!
#1260612010-02-15 21:25:10 Válasz a #126059. hsz-ra
Idegzetem van várni.. Lehet az lesz a tuti.. A firstbe az a baj, h ha egyedül mész akkor tele van buktatoval.. Bár nem tudom az az egy buktató lehet megvan a last utaknál is:D
A Last minute utaknál is van felár, én még eddig nem találkoztam olyan irodával, ahol ne kellett volna megfizetnem.
Igaz valaki írta, hogy az utolsó napokban fizette be és nem számoltak neki felárat. Én többször utaztam már egyedül, de eddig még csak a Neckermann és a Personal toursnál találtam egyágyas szobát. De azt tudni kell, hogy ezek az egyágyas hotel vagy apartman szobák valamivel többe kerülnek, mint a 2, 3, 4 ágyas szobák. Ez szerintem logikus.
Na már most, ha nem akarsz többet fizetni, akkor vagy keresel magad mellé valakit vagy nem utazol.
Így magam ellen is beszélek, de az irodákat is meg lehet érteni...szerintem. Mivel ha te egyedül elfoglalod a 2 személyes szobát, akkor egy utast elvesztenek és gondolom Te sem örülnél, ha egy vadidegent betennének melléd a szobába...
#1260672010-02-15 21:59:54 Válasz a #126062. hsz-ra
Hehe:) Most jót nevettem:D Nah ezt kétlem.. Ha ezt előterjesztem a csajoknak, akkor valami oknál fogva megijednek.. Jönnek a nyafis időszakok, amit én nem igazan jól tolerálok:P
Nah igen az irodák takarózhatnak valamivel:) Lehetséges, de akkor ennyi erővel akárkit bevihetek a szobába görögbe, hiszen kifizettem mindkét ágy árát.. Igy is nézhetjük a dolgot... Nem tudom, még h utazom-e vagy sem.. Ez attól függ, h mennyire lesz kedvező a last ár Hozzászámolva az egyágyas félárt is:D
Lehet egy utast elvesztenek, de akkor nem sok lehetőséget hagynak annak a személynek aki nem tud magam mellé valakit keríteni, különböző indokok miatt... Inkább válallnák, azt az egy biztos pontot.. Nekem azt mondták az Apollonnál, h az apartmantulajdonos amit kiadott szoba árát nem lehet megfelezni.. Függetlenül attól hány személy vesz igénybe.. Ha két személy utazik nincsen az a féláras dolog...
Nem biztos, h örülnék neki igen, de ezzel az egyedül utazokkal van kiszurva...
Esetleg vegyél csak buszjegyet és próbálj meg egyénileg szállást foglalni a neten vagy kint Görögországban. Így talán sikerül alkudni is. Valószínű ha már ott vagy, személyesen könnyebb jobb árat megbeszélned.
Igen ez még egy jó kis "parasztvakítás" itt Magyarországon, mert külföldön, egy csomó szállásár x/euro /éjszaka van megadva itt a magyar utazási irodáknak úgy éri meg jobban, ha személyekre bontják az árat. Pl. a görög utaknál ezek a kis egylégterű miniatűr stúdiók, szobák, amikbe be van zsúfolva az úgynevezett főzősarok, meg 2-3 ágy szerintem egyáltalán nincsenek ár/értékarányban. De olcsónak biztos, nem olcsó.Ha pl. egy rendes 2 légterű apartmant akarnál kivenni egyárban van az olaszokkal illetve a horvátokkal. Nekünk pl kimondottan szűkösek ezek az egylégterű stúdiók, mert egy kb 20-25 nm-es szoba 3 főnek szerintem kicsi. Kimondottan haragszom, mikor írja valaki, hogy mit akarok 30- ezerért, hát 3 fő, az már 90 ezer nem? Ismerőseim mindig találnak kinn még 1-2 két éjszakára is olcsóbb nagyobb, kultúráltabb szállást Görögben, helyben, mint amiket itt le lehet foglalni az irodáknál. Persze, tudom, nem mindenki szeret kockáztatni.Ez csak az én véleményem....azt is aláírom, hogy amennyit ott van a szálláson az ember, arra nem kell luxuslakosztály....
Bocsi hogy közbeszólok, de azért ne hasonlítsuk a horvát és főként az olasz apartmanokat, studiókat a görögökhöz. A görög apartmanoknál (4 fő, két légterű) 200 ezer forint már drága, míg meg kell nézni az olasz kínálatot ahol nem kirívó 300-400 ezer forintos kínálat sem.
Isti! Nem próbáltad rábeszélni valamelyik haverodat, hogy tartson veled? Van még időd, szerintem próbálkozzál! Ha nincs konkrét terved, hogy hová akarsz menni (csak görög legyen!), akkor jobban jössz ki egy last miniute úttal.