Autós leírás is van. Az apartman szuper volt, bár nem az eddig ajánlott helyeken volt.
Viszont szerintem az árak magasabbak, mint máshol.
Balazsh! Köszönöm szépen a leírást, nagyon jó volt olvasni és látni a képeket. Így még inkább el akarok menni oda! A szállás is tetszett így a képek alapján. De a honlapon nem láttam, hogy lenne 3 ágyas szoba. Vajon ezt tényleg így van? Tényleg nem találtatok sehol jó pékséget?
Lehet, hogy nem idevaló a kérdésem, de azért szeretném feltenni. (remélem nem kapok ki nagyon) Mi volt az a momentum, vagy tényező, ami miatt jobban bejött Thassos?
Atosz! Mi volt, ami miatt annyira bejött neked Kefalónia? Tudom hogy a szigetek mindig drágábbak, ezt már tapasztaltam Zantén, de jó lenne életem során végiglátogatni az összes görög szigetet:D
(én mindig úgy megyek bárhová, hogy bőven legyen pénzem, inkább akkor itthon visszaváltom, sosem lehet tudni, hogy mit hoz kint az élet). Nem lesz gond a tavernák kihagyása (bár bevallom őszintén, hogy imádom a görög konyhát), az ottani zöldségekből isteni görög salit lehet vacsira csinálni, jó kis görög borral, kártyapartival a teraszon felejthetetlen. Ebédre meg elég egy tasakos leves, ha nagyon akarja az ember, lehet spórolni...
Erre Vaesz nem nehéz válaszolnom:a természet adta szépségei,együtt a tenger és a magashegység,a rengeteg gyönyörű tengerparti részek kavalkádja,eszményi fotózási lehetőség,eszményi klíma,kirándulási lehetőségek amit mi itthon is űzünk,na meg az, hogy ezek javát kocsival elég aprólékosan végig is jártuk.(azért még ezer hely kimaradt...)Csendes öblök kiváló fürdési lehetőségei,Fiskardotól Kateliosig...És ki ne felejtsem Ithakát amit tartozékának éreztük Kefának és arról is csak rébuszokban lehet szövegelni.De még ugye a nevezetességeket meg sem említettem,
olyan,hogy Drogarati caves,Melissani lake,Mirtos,Assos,Xi,Petáni,Zola,Sami,Poros stb. A kajálás másod vagy harmadrangú dolog volt,nem igen tavernáztunk.Általában a nagy meleg miatt a sok víz, a gyümölcsök és a saláták domináltak.De a dolgok sorrendje és fontossága mindenkinél más.Nálunk az úton levés volt a sérvadó és közben a nagy mártózások...
Hát röviden ennyi. Klimás kocsi az feltétlen kell,mert gatyáig lelehet izzadni jobb napokon.
Ui.Ez a legnagyobb Jón-sziget,ennek bemászkálásához 1x2 hét kevés...
Kónyu! Csodálatosak a képek! Azok a színek hihetetlenek...A Hermes Apartmanban voltatok? Mennyire volt jó? Közel volt a strand? Tiszta volt a part? CSak azért kérdem, mert a GT-s szállások közül a Hermes-el szemezünk.
Úgy látom, hogy kövesek voltak inkább a strandok. Mennyire lehetett a parton kint feküdni? (a kavicsos képeidbe szerelmes lettem:D)
Atosz!
Köszönöm szépen:D Szinte érzem is, ahogy ülök a parton és a lábam nyaldossa a víz...hallom a tenger morajlását....hmm...de jó lenne ott lenni.! Én is nagyon-nagyon szeretem a kirándulós, természeti szépségekben gazdag helyeket...
Nálam a srácok nagyon kajásak, úgyhogy az is elsődleges, de mivel szűkre szabott lesz a keret, nem valószínű, hogy sokat tavernáznánk. Tényleg gyrosos van egyébként a szigeten? mert Zantén nem sokat találtunk. Nekem meg a cukor miatt fontos a kajálás, bár fogalmam sincs, kint hogy oldom majd meg a napi 5x-i étkezést, és a teljes kiőrlésű cuccokat...
Szia Bea!
Utólagos engedelmeddel megnéztem én is a képeidet. Nagyon szépek.
Több kérdésem is lenne hozzád, ha nem gond. Milyen volt Lassiban a stúdiótok? Érdemes volt oda menni? Melyik irodával voltatok Kefán? A Makris Gialos strandnál kellett fizetnetek a sárga napernyőkért, fekhelyekért?
Tudom, hogy szentségtörés ilyet kérdezni, de te a sok sziget közül, amin voltatok, melyik volt a legjobb? És Kefa hányadik helyen szerepel?
Nekem meg a cukor miatt fontos a kajálás, bár fogalmam sincs, kint hogy oldom majd meg a napi 5x-i étkezést, és a teljes kiőrlésű cuccokat...
Legelső kérdés,hogy hová mentek helyileg,mert abból lehet következtetni arra,hogy milyen a hely ilyesfajta ellátottsága.
Béreltek-e gk.-t, mert avval könnyen elérhető a pékárú,sok a maszek pékség és ezek termékeit nem lehet egy napon említeni az itthoniakkal.
Szupermarketek is általában nagyon jól ellátottak voltak ilyen áruféleségből.
De mondom ennek függvénye az, hogy hová mentek.Más a helyzet Argostoliba és más Svoronatában v. Skalaban.
vaesz!
A Hermes a legjobb szállás (szerintem), de a parthoz mind közel van, max. 10-15 perc könnyű séta bármelyik apartmantól. Skála kicsi, nincsenek távolságok, esténként általában vacsi után bejártuk az egész városkát, és nem tartott sokáig. A helyi strand vagy 2-3 km hosszan nyúlik el, tiszta a part és szép a víz is. Már sokszor leírtam, hogy ha egyenesen a partra mész, jobbra érdemes a végére elbattyogni, nyugisabb, és ha átgázolsz a sziklák között (néhol mellig vízben), egy isteni kis részhez érkezel. Érdemes. Mivel köves a part (azért akad homokos szakasz is), vigyél megfelelő lábbelit. Ha felstoppolsz, vagy esetleg elbandukolsz (úgy 40-45 perc) Old Skala Port felé, a kikötő után van 2 kis öböl, fura sziklaalakzatokkal, és az egyik legjobb búvárvízzel. Mármint élővilágban gazdag, sekély a víz a partközelben, és akár úszótudás nélkül is elvagy a víz alatti világgal órákig. A sziklák aljához leúszva pedig csemegézhetsz a napfény elől bujkáló tengeri csillagokban, és ha óvatosan széttrancsírozol egy sünt, akkor a színesebbnél színesebb halak akár a kezedből is ehetnek. Mi első napunkon épp ehhez a beac-hez tartva reggel 9 körül egy ugrándozó delfint pillantottunk meg a parttól úgy 40-50 méternyire. Indításnak nem volt rossz
De azért Kefallonián ha van jogsitok, mindenképp kell legalább 3 napra bérelni, mert a Fiscardo-közeli sziklás partok, vagy Platia Ammos pazar beach-e (a kövei olyanok, mintha le lennének lakkozva - még nekem is tetszettek ), és Myrthos Coccolino-kék vize (copyright by Kriszti ), meg még annyi más csodás part, mind-mind megtekintésre várnak!
És egy kis túra a falu feletti régi város romjaihoz, ha nincs 40 fok, azt is érdemes betervezni egyszer.
Nos,ha Skálába mentek akkor már meg is érkezett az útmutató. Kónyu tavaly volt ,mi régebben és Svoronátából jártuk legutoljára a szigetet.
Csak úgy dűl az info...
Balazsh! Köszönöm szépen a leírást, nagyon jó volt olvasni és látni a képeket. Így még inkább el akarok menni oda! A szállás is tetszett így a képek alapján. De a honlapon nem láttam, hogy lenne 3 ágyas szoba. Vajon ezt tényleg így van? Tényleg nem találtatok sehol jó pékséget?
Lehet, hogy nem idevaló a kérdésem, de azért szeretném feltenni. (remélem nem kapok ki nagyon) Mi volt az a momentum, vagy tényező, ami miatt jobban bejött Thassos?
Nincs 3 ágyas apartman, csak 6 db 4 ágyasuk van, amiből a középső 2 a legjobb, ezekből is a 3-as. De ez megint személyes vélemény!
Jó pékséget tényleg nem találtunk a közelben. Volt pékség, de nem az a kimondott görög pékség. Szerintem az egész sziget az angolokra van beállva......
Thassos? Hangulat, helyi emberek, ....
Elismerem, hogy Kefalonia szebb, mert az, de a hangulata nekem nem olyan, mint amit én Görögországtól várok.
De el kell menni ide is, oda is, és döntsön mindenki saját belátása szerint.
Jó pékséget tényleg nem találtunk a közelben. Volt pékség, de nem az a kimondott görög pékség. Szerintem az egész sziget az angolokra van beállva......
Thassos? Hangulat, helyi emberek, ....
Elismerem, hogy Kefalonia szebb, mert az, de a hangulata nekem nem olyan, mint amit én Görögországtól várok.
Evvel a megállapítással,hogy a sziget az angolokra van beállítva előbb találkoztam Korfun,Zantén,de még Lefkadán is.Még Kefalónia állt legmesszebb a Brittek befolyásától.Az tény,hogy a suskát nem a magyar ,a szlovák,a lengyel fogja szálítani,de még hála közel sem annyi az angol minta többi más, nem csak Jón szigeten.Ezt tapasztaltam,sőt még örültünk is neki, mert én személyesen rühelem őket.Sok göröggel beszéltünk pl. Lefkadán és osztják ezt a véleményemet: a tűrést, a fogyasztás, a pénz határozza meg. Ebben pedig minket kenterbe vernek akárhol.
Pékséget pedig sokat találni és írtam is a véleményemet. "Kimondottan görög pékség"?? Kinek mi meríti ki ezt a fogalmat.Én, és ő és sok mi, nagyon megvoltunk vele elégedve.
De csak ez legyen a legnagyobb problémánk.
A Marina Stúdió egyszerűen berendezett, szép tiszta, nagyon jó helyen van és kedvesek a tulajok. Jó választás!
Idézet:
Érdemes volt oda menni?
Ha charterjegyet adott volna az iroda szállás nélkül is, bizonyára nem ezt választottuk volna, de nem bántuk meg, sőt kellemes meglepetés volt!
Idézet:
Melyik irodával voltatok Kefán?
Az Ibusztól vettük a repülőjegyet és az első heti szállásunkat, Lefkadára már saját szervezésben mentünk át a második hétre. Tavaly még az Imperátor is utaztatott Kefalóniára, sőt ő volt a fő szervező (azóta már megszűnt), az idén biztosan betársul majd valaki az Ibusz mellé, aki repülővel utaztat.
Idézet:
A Makris Gialos strandnál kellett fizetnetek a sárga napernyőkért, fekhelyekért?
Igen, 7 eurót, ha jól emlékszem. Nem olyan rossz ötlet itt a napernyő, mert a strand nyugati végében már szellősen vannak elhelyezve, más már nem telepszik a napernyők közé, így megvan a kellő személyes tér. Még 10 óra körül is van hely az első sorban, főszezonban is. A strand keleti fele sokkal zsúfoltabb, mert ott van a fő lejárat a parkolóból, azt nem ajánlanám a hangos zene miatt sem.
Idézet:
Tudom, hogy szentségtörés ilyet kérdezni, de te a sok sziget közül, amin voltatok, melyik volt a legjobb? És Kefa hányadik helyen szerepel?
Mindegyik sziget másért tetszik, nagyon nehéz összehasonlítani őket. Azt hiszem, tavaly láttuk az eddigi legszebb strandokat, ráadásul a legtöbbet az eddigi útjaink során. Lefkada egész nyugati partja elképesztően gyönyörű a sziklafalak alatt megbúvó hihetetlenül világoskék vizű strandjaival, Kefalónián pedig Platia Ammos és Myrtos viszi el a pálmát, aztán Makris Gialos jön. Ha valaki igazán különleges strandokra vágyik, legjobban ezt a két szigetet ajánlanám!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
Igazából egyre jobban szemezek Lassival, mint Skalával, mert úgy vettem észre a beszámolók alapján, hogy picit pörgősebb. Jobban szeretem azt, ahol van élet (és nem a disco-ra gondolok, mert azt gyűlölöm), de esténként több helyre be lehet ülni, van sétáló utca, ilyesmire gondolok (mint Neos Marmaras).
Atosz: én is rühellem az angol turistákat, mert egyszerűen nem bírnak viselkedni. Zantéra sokan mondták, hogy tele vannak angolokkal, ez egy részére igaz is volt, de ahol mi voltunk, szerencsére nem nagyon akadtak. Így nekünk ott is sikerült megtalálnunk az igazi görög hangulatot.
Balazsh: sajnos akkor az az apartman kilőve, pedig nagyon tetszett. Nekünk mindenképp három ágyas kellene, a négy ágyasért meg nem szeretnék külön fizetni...
Balazsbea: nagyon tetszett az a napernyős rész. Viszont sokallom érte a 7 eurt, akkor marad inkább a törölközős verzió. (azért sajnálom, mert nagyon mocorgósak vagyunk, és nem bírunk megülni a fenekünkön, és akkor már nem éri meg, ha nem vagy ott egész nap. Sajnos ez a nyaralás elég low cost-os lesz.
Kónyu: Köszönöm szépen az eligazítást. A képeid mind megnéztem, gyönyörű egytől-egyig.