Köszönöm mindenkinek a hasznos, részletes választ. Az biztos, hogy unatkozni egy percig sem fogunk.
Napflioba biztosan átbuszozunk, sztem többször is. Nagyon szép városnak tűnik a képek alapján. A Palamidi erőd megmászása kötelező program, de sok más néznivalóról olvastam itt-ott. A Tripadvisor fórumon pl. ajánlották a tirünszi romok megnézését. Állítólag szépen megmaradt a trónterme. Járt már vki ott?
Minél jobban beleásom magam annál több dolog érdekelne, de szerintem azt majd megkérdezem személyesen az Ágiéktól.
Már alig várom, hogy induljunk! Ez az utolsó hét lassabban telik, mint előtte az egész nyár
#1168382009-09-08 15:18:28 Válasz a #116809. hsz-ra
Hát ezt a 30 euros kaját a tengerparton a kikötőben ettük,de azt tapasztaltam, hogy mindenhol 7-8 euro egy tál étel. Rákot is ettünk 12 euroért ,a fanta 2 euro volt, a frappé pedig 2,50.Az utolsó nap viszont olcsón reggeliztünk tojást és toastot kávét stb a fő utcán pont a nagy kanyarban .Nem tudom a taverna nevét ,de azt ajánlom mindenkinek Finom és tűrhető az ár.Jó a kiszolgálás. Azt hiszem 4 főre fizettünk kb 17 eurot.Mi abban a harangos utcában laktunk a Vassalosban ,állandóan harangoztak és miséztek mikrofonba, úgyhogy elég hangos volt. Azért nem izgattuk magunkat, én úgy indultam el, hogy semmi sem ronthatja el a nyralást,se rossz idegenvezető,se kényelmetlen apartman. a sok szemét /például abban a nagy parkolóban amit említettél/ az egy kicsit ciki
Napflion valóban nagyon szép kis város, bennünket nagyon megfogott. Az egyik nap ez volt a kirándulásunk színhelye. Felültünk a buszra, ami fejenként 1,40 euróért át is vitt bennünket és a végállomáson kellett leszállni, ahhoz, hogy az erődhöz jussunk. Megmásztuk, óriási élmény volt, csodás a kilátás. Semmiféleképpen nem érdemes kocsival, taxival felmenni. Amikor mi voltunk ott, igen nagy volt a forgalom a lépcsőkön.
#1168492009-09-08 19:46:31 Válasz a #116844. hsz-ra
Szia Dian 77
Szerintem kb egyidőben lehettünk Toloban. Mi aug 10-től voltunk egy hétig .Ti hol laktatok?
A kilátás a Palamidi erődből tényleg olyan gyönyörű, hogy majdnem elsírtam magam A fényképek, amiket készítettünk sajnos nem adják vissza élethűen a látványt.
Krisztának és Áginak köszönjük a sok-sok segítséget amit az utazás előtt itt a fórumon és ott a helyszínen Tolon nyujtottak, Áginak gratula a professzionális Athéni idegenvezetésért.
A szállásunk (Hotel Thetis lux. ap.) olyan volt amire számítottunk mindennel meg voltunk elégedve a kilátás nagyon pazar volt.
Tolo olyan volt mint amire számítottam, nagyon jó választás volt az idei nyaralásunk helyszínének, nagyon tetszett nekem és a páromnak is.
Kirándulni voltunk egyénileg Mükénében, Epidavrosban, Nafplioban a Palamidi erődben és az óvárosban valamint megnéztük Karathona beach-et is de nem fürödtünk. Szervezetten Ágival voltunk az Athéni kiránduláson. Nagyon tetszett az összes helyszín egyikben sem csalódtunk.
Több helyre nem jutottunk el az egy hét alatt mert mi inkább az a "tengerpartondöglös" típusok vagyunk, de így is csodálkoztunk magunkon hogy ennyi helyre elmentünk.
Éttermekben a Kriszta által ajánlottakban voltunk az Akrogialliban a Romviban és a Tsirosban. A Romviban kétszer voltunk ez jött be a legjobban de az Akrogialliban is nagyon finomat vacsoráztunk, a Tsirosban is rendben volt minden a kivéve annyi hogy a párom szuvlakián lévő egyik húsocska kicsit angolosra volt sütve.
A Kriszta által ajánlott éttermeken kívül a Manolisba és a Amvrosiába voltunk itt sem volt semmi probléma nagyon jót vacsoráztunk. A strandról napközben a Manolisba jártunk gyrosért.
Kipróbáltuk a Jannis féle motorcsónakázást nagyon tetszett körbejártuk a közelebb lévő szigeteket (Romvi, Daskália ...) nagyobb tengerbe ugrálást nem nagyon csináltunk.
A tengerpartra a Stella előtti partszakaszra jártunk strandolni, megmondom őszintén kicsit féltem a keskeny parttól de elfértünk itt is bőven, megvan ennek is a "bája", sünivel nem találkoztunk süncipőt viseltük rendesen.
Röviden és tömören ennyi!
(Bocs de nagyobb regényt nem terveztem írni mert nem vagyok az a regényíró típus )
Ha valakinek vmi kérdése van ÍRJON szívesen válaszolok.
#1170202009-09-10 12:50:56 Válasz a #117002. hsz-ra
Szia!
Vivari felé nem császkáltunk.
Karathona-t autóval Nafplio felől közelitettűk meg. Azon az úton mentünk amelyről le kell térni a Palamidi parkolójához, azthiszem aszfaltos úton csak erről lehet megközelíteni. Nagyon szép volt az öböl!
#1170532009-09-10 20:29:46 Válasz a #117021. hsz-ra
Igen, csak be kell menned Nafplioba.
Néztem a Google Earth-t de szerintem csak erről lehet megközeliteni Karathonat.
Kerékpárral kicsit "izmos" mert elég kemény emelkedő van.