Én a Kun-Mediátor Utazási Irodában dolgozom Püspökladányban, de a székhelyünk Karcagon van! "Saját" utunk nagyon ritkán indul...évente 3-4! De tulajdonképpen a grand-tól vesszük az apartmanokat és a buszt is! Ha valaki errõl a részrõl szeretne menni, szóljatok nyugodtan!
Szevasztok! Most találtam ezt a forumot, és szeretnék is kérdezni. Elõször megyünk a családdal Görögországba, fõ cél Parália. Utazási katalógusban leltünk rá egy Hotel Mediterranean nevü szállodára. Leirás szerint Paralia csendesebb részén, tengerparttól 200 m-re, központtól 300 m-re.Ugy látom, itt zömében apartmant kerestek, ill. az abban töltött idõszak tapasztalatairól számoltok be, de remélem a kényelmet szeretõ, félpanziósok is olvassák ezt az oldalt. Látom vannak itt idegenvezetõk, utazási irodában dolgozók v. dolgoztak. Remélem segit valaki. Remélem, nem egyedül leszek a szállodában?
Ha már ilyen színvonalú (4*) az igényed, nem biztos, hogy Paralia jó választás volt - fõleg elsõre; bár, ki tudja... Én voltam Paralián (3*) szállodában reggelivel, meg tudom, hogy mások is innen, de még a büféreggelitõl se várj túl sokat; elég egyhangú tud lenni... A menüválasztásos vacsorával lehet, hogy szerencséd lesz, de annyi kis taverna van Paralián... Idõhöz leszel kötve, ami akkor lehet gond, ha kirándulásokat is tervezel, márpedig azt kellene (a Meteorák feltétlenül!)... Van a szállodának honlapja: http://www.medresort.gr Jó nyaralást!
Szia h.apci! Köszi a tájékoztatást. Gondolkodom azon amit irtál, és keresgélek még. Temészetesen szeretnék sok látnivalót megnézni, igy a vacsorát szeretném kihagyni, de ebben a szállodában csak félpanziós ellátás van. Most kezdtem el tervezgetni, még nem fizettem be sehol. Van valami igényes és jó ötleted, hogy Parálián kivül hova?
...Van valami igényes és jó ötleted, hogy Parálián kivül hova?...
Hú; hát erre inkább nem válaszolok... Akárkit kérdezel meg itt, mindenki mást mondana... Mindenkinek más az ízlése, s már-már a szerelme bármi okból... Annyit tudnod kell, hogy Paralia nem igazán Görögország. Egy üdülõgyár annak minden kellékével; inkább a szórakozni vágyóknak való., de remek kiindulópont kirándulásokhoz. "Igényes", mondod... Miben igényes? Ellátásban, környezetben, történelmi hagyományokban, táj szempontjából, vagy a látvány, az üdülõ közönség, programlehetõségek, stb.? Lásd be, erre nem lehet válaszolni. Olvasgass sokat, tájékozódj, s legfeljebb a döntés elõtt kérdezz rá a hiányzó részletekre! A kínálat zavarba ejtõen óriási...
Köszönöm az õszinte segitõkészséget. Olvasgatok, már hellasz-függõ lettem. Mivel aug.végén, szept. elején tervezzük az utazást, addig van idõ. Bár azt is olvasom, hogy a jobb helyek már ilyenkor betelnek. Ha már fél döntést hoztam, kereslek, és igénylem a segitségedet. Szép napot
Igaz h.apcival többször nem értünk egyet és több mindenben eltér a „nézetünk” (mi már csak ilyenek vagyunk ) de a fentebb leírtakkal teljes mértékben egyet értek vele.
Igaz én sosem „laktam” Parálián és ha rajtam múlik, nem is fogok. Ennek ellenére mondhatom, hogy ismerem…
Nem mondom, senkinek, hogy ne menjen oda, hiszen nem vagyunk egyformák és tudom jól, hogy az ilyen fajta nyaralásra ugyan úgy van igény, mint bármilyen másikra. És ez így van rendjén!
Ahogy h.apci is mondta, ez inkább egy tömegturizmusnak mesterségesen kialakított üdülõtelep. Rengeteg üzlettel, vendéglátóegységgel, apartmannal, szállodával. Állandó lakosa nincs is. Én jártam ott október végén is… hát mint egy szellemváros… De annyi szõrmebundát még az isztambuli piacon sem láttam, mint amennyit Parin árulnak a nyár kellõs közepén is !
Szóval, ha egyfolytában bulizva, strandolva, kajálva, vásárolva szeretsz nyaralni, tökéletes és csillagtúrákhoz is remek kiindulópont. Nagyon jó helyen fekszik (autópálya, stb.) és sok látnivaló van az 50-60 km-es vonzáskörzetében. Kényelmes, mert mindent elérsz egy pillanat alatt gyalog is (nincsenek távolságok).
Viszont ha pihenni is szeretnél, de legalábbis aludni esténként, valahol, egy mellette lévõ kisebb településen keress szálást (Methoni, Makrigialos…). Ahol nyugisabbak az esték és nincs kajaszag!
Én is szálltam meg szállodában Athén mellett, de mi csak reggelit kértünk, félpanziót a h.apci által felsoroltak miatt nem.
A Görögöknél a svédasztalos reggelit nem úgy kell elképzelni, mint a legtöbb helyen, a világon! Nem rossz, vagy ilyesmi, csak elég „szûkös” és egyhangú. Viszont a mennyiség általában tényleg korlátlan!
A fõétkezések meg nem drágábbak, ha egyedileg az adott helyen, az adott idõben beültök valahova.
Nagy elõnyük viszont, hogy azt ehetsz, amit éppen megkívánsz, kipróbálhatsz sokféle helyi kaját… és nem vagy idõhöz sem kötve… Ha jó az idõ, nem akarsz a srtandról felcuccolni, bekapsz egy gyrost, vagy bármit és folytathatod a strandolást. Ha meg elõbb megéhezel, mert a víz és a nap kiszívja az energiádat, hát nem kell várni az ebéd vagy vacsoraidõt!
Szóval én is azt ajánlom, olvass minél többet itt a hellasz-on is és nézz utána a különbözõ ajánlatoknak és természetesen ne légy rest kérdezni tõlünk, vagy bárkitõl!
Itt mindenki szívesen válaszol !
Köszönöm az õszinte segitõkészséget. Olvasgatok, már hellasz-függõ lettem. Mivel aug.végén, szept. elején tervezzük az utazást, addig van idõ. Bár azt is olvasom, hogy a jobb helyek már ilyenkor betelnek. Ha már fél döntést hoztam, kereslek, és igénylem a segitségedet. Szép napot
Nem tudom, hogy kocsival mennél-e, vagy csak szervezett út jöhet szóba, de szeptember elején akár a helyszínen is találni jó helyet szinte bárhol. Igaz, ez kezdõknek nem ajánlott...
Sziasztok! Tudtok segiteni a Hotel Europa bemutatásában Paraliaban? Ide megyünk a családdal. Már sok leirást olvastam, de ha valaki személyesen járt már itt, az az élmény hiányzik nekem. Szép, milyen a kaja, milyen a környék, erkélyrõl látható a tenger stb. Köszi
Mezeiforgo! Én csak annyit fûznék hozzá,hogy Paralia tényleg inkább a bulizni vágyó fiataloknak szól,bár én nagyon meglepõdtem amikor a busz tele volt nyugdíjasokkal,és még a szomszédunkban is õk voltak !Pedig nem hinném,hogy este bulizni mentek!
Szóval lényeg az,hogy ha szépet szeretnél,akkor én Santorinit ajánlom! Az biztos gyönyörû !Athént is meg kell nézni,mert egyszerûen csodálatos!
Szevasztok! Most találtam ezt a forumot, és szeretnék is kérdezni. Elõször megyünk a családdal Görögországba, fõ cél Parália. Utazási katalógusban leltünk rá egy Hotel Mediterranean nevü szállodára. Leirás szerint Paralia csendesebb részén, tengerparttól 200 m-re, központtól 300 m-re.Ugy látom, itt zömében apartmant kerestek, ill. az abban töltött idõszak tapasztalatairól számoltok be, de remélem a kényelmet szeretõ, félpanziósok is olvassák ezt az oldalt. Látom vannak itt idegenvezetõk, utazási irodában dolgozók v. dolgoztak. Remélem segit valaki. Remélem, nem egyedül leszek a szállodában?
Hali !
Ha Paraliára mentek, a Mediterrán igen jó választás.
Télleg jó helyen van, mi mindíg kb. 100 méteres körzetében szoktunk szállást foglalni. Mellette, Jannis, ( világoskék), mögötte, Rena ( fehér) már laktunk. Tuti, hogy nem lesztek egyedül, gyakorlatilag telt házzal üzemel, fõleg fõszezonban. Nagyon színvonalas szálloda. Tavaly, kértünk is prospektust tõlük, de az árak miatt, (többen megyünk ) még most kihagyjuk. A part nincs messze, és itt már kellõen széles is, nem úgy mint a központnál. Ellenben, kb. 5-6 perc alatt fel lehet sétálni a templomhoz. (city) A zaj, nem igazán fog benneteket zavarni, mert hõ- hangszigeteltek az ablakok, és klímatizáltak a szobák.
Ha van még esetleg kérdésed, keress meg PM-ben.
Christee!
Hatalmas kéréssek fordulnék Hozzád! Paráliára jópár éve járok nyaralni, elõzõ évben sikerült 3 hónapot ott töltenem. Cocus nekem a második otthonom. Szeretem az ottani hangulatot, társaságot, zenét... Legnagyobb bánatomra sok zenét nem sikerült megszereznem , amit gyarkan lehetett a Cocusban hallani. Amennyiben tudsz segíteni anna.panni@hotmail.com a címem. Köszi
Sziasztok! Tudtok segiteni a Hotel Europa bemutatásában Paraliaban? Ide megyünk a családdal. Már sok leirást olvastam, de ha valaki személyesen járt már itt, az az élmény hiányzik nekem. Szép, milyen a kaja, milyen a környék, erkélyrõl látható a tenger stb. Köszi
Nem voltam a Hotel Europa-ban, de beszéltem olyanokkal, akik ott voltak, sõt olyanokkal meg találkoztam Paralián, akik oda fizettek be, de túlvállalás miatt nem jutott nekik hely, így átirányították õket egy másik szállodába. Ha esetleg egyénileg utaztok, akkor emiatt jobb korán érkezni! Parkolni ingyen lehet a környéken, de nem könnyû helyet találni.
A szálloda egy kellemes téren van központi helyen, s talán csak a legfelsõ szintrõl látni át a többi ház felett a tengerig. A jobb szállodák közé tartozik, de semmi luxus… A part sincs messze (két-három saroknyi út), de itt elég keskeny és fõszezonban elég zsúfolt. A kajáról bemásolom neked egy utazó véleményét egy másik fórumról:
„A kaja is finom volt, a menüválasztásos vacsorától kicsit féltünk, de nem kellett csalódnunk, minden nap volt olyan, amit szerettünk, és mellette volt salátabár ahol 5-6 féle salátából lehetett a vacsorához választani, mellette mindig volt valami görög specialitás is pl. muszaka, sült, töltött paprika, tzatziki, stb. Vasárnap a tulajdonos grillezett a vendégeknek.”
Érdemes a neten nézelõdni; sok anyag van a szállodáról, s van saját honlapja is rengeteg képpel a közeli és távoli látnivalókról is.
Végezetül két saját felvétel a szállodáról (a kis saroképület az Orea Eleni mellett) és a patszakaszról (szeptemberi felvételek).
h.apci! Ez széditõ! Ennyi a strand??? Gondolom ez utószezon. Fõszezonban ennyi területen, mint a heringek?! Teljesen elment a kedvem Paráliától? Mondjátok meg, ezen az Olymposzi Riviérán hol szélesebb a part? Lehet, hogy Chalkidiki-re kellene mennem! A szállás az OK, de a part?!!
h.apci! Ez széditõ! Ennyi a strand??? Gondolom ez utószezon. Fõszezonban ennyi területen, mint a heringek?! Teljesen elment a kedvem Paráliától? Mondjátok meg, ezen az Olymposzi Riviérán hol szélesebb a part? Lehet, hogy Chalkidiki-re kellene mennem! A szállás az OK, de a part?!!
Nyugi van !
A házak utáni résznél, ott ahol a kis kék tetõ van, kiszélesedik kb. 20-30 méterre, és több km hosszan olyan is marad.