Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 248 249 250 ... 745 746 747   >
Üzenet
  Dzsugi | #105548 Üzenet | 2009-06-20 21:54:47 | Válasz a #105541. hsz-ra
Szia Hadiandi,

Akkor folytatom icon_smile.gif
Képeket még nem frissítettem de tervben van.
Néhány az iWiW oldalamon (és a páromén) található még icon_smile.gif
Majd rajta leszek.....

Szóval autóval mentünk.
Előző nap későn délután indultunk és számításaim szerint kényelmesen kb. 17 óra kényelmes utazás után értünk Pargára.
Korábban nem voltam ezen a vidéken, de megerősíthetem, hogy majdnem végig autópálya van a Görögöknél.
Útközben Macedóniában álltunk meg egy benzinkútnál hosszabb időt aludni (kb. 1,5 óra).
Korábbi fórumtársunk által emlegetett "iszonyatos szerpentínnel" nem találkoztam Parga felé.
De lehet, hogy én szoktam a Görög hegyi utakat....
Határon mindenki tök rendes volt velünk (pedig becsempésztünk egy földlabdás citromfát, hazafelé icon_smile.gif )
Persze kivétel a Magyar vámosok hazafelé icon_sad.gif
Én nem tudom miért saját nemzetével szórakozik a hatalom kiszolgálója....
Talán utunk folyamán ez az egyetlen negatív élmény.
Szerbek, Macedónok, Görögök mind teljesen korrekt és normálisak.
A Görög határőrök úgy noszogattak, hogy menjünk már ne tartsuk fel őket mert nekik fontosabb dolguk van a Szerbekkel, mint velünk verjék el az ídőt icon_smile.gif
Fontos!!!
Aki autóval megy menjen mindig az "EUR" kapuhoz a határátkelőknél!
Sokkal gyorsabb és nem macerálják az embert.
A Macedónoknál regisztrálnak minket számítógépbe ezért mire belepötyögi a határőr az egy kevés idő.
Szerbeknél feltétlenül betartani a sebesség korlátozást!!!!!
Az autópályán találkozhatsz 60 km. sebesség korlátozó táblával, itt a Magyar résznél, Belgrádig!!!!
Én nem fizettem nekik, de hajnali 3-4 óra között is mérik a Magyar autókat!!!!!
A Görögök szokás szerin őrülten vezetnek, nem ismerik a sebesség korlátozást. Itt lehet döngetni az autópályán.
Hogy milyen kirándulás.....
Amin voltunk semmiképpen nem hagynám most sem ki.....
Ali Pasha vára, Parga vár, Meteora, Acheron folyó, Paxi, Antipaxi hajóval.
És a csoda PORTO KATZIKI (Lefkadan).
Bár ez utóbbira csak egyénileg lehet eljutni, de nem lehet kihagyni.
(képet Porto Katzikiről késöbb felrakok).
Azután rengeteg csavargás a környéken.
Véletlenül rátaláltuk a tengerparton egy remete szerzetes, házára.
Jól körbenéztünk nála csodás helyet talált magának.
Szerencsére nem volt otthon így nem zavartuk.
Visszafelé az Égei tenger felé jöttünk haza Panteleimonas csodás skanzen falu, kevesen ismerik és sehol nem hirdetik.
Itt a faluban talán 10 túristával ha találkoztunk (de lehet annyival sem).
Hazafelé gondolkoztunk a párommal szólunk a familiának, hogy még maradunk.......

Szia icon_smile.gif
  Bzolika | #105572 Üzenet | 2009-06-21 10:30:34 |
Szia Dzsugi!

Nagyon köszönöm a részletes beszámolót és a kérdéseimre a válaszokat!!
Még egy kérdéssel zavarnálak: a robogó bérléshez kell e nemzetközi jogosítvány(nekem már megvan,de a páromnak nincs). 3-an megyünk és robogóval szeretnénk túrázgatni... + 1 kérdés: két személlyel láttál robogósokat? (az autó bérlés tényleg macerásnak tűnik).

Jó pihenést és "visszazökkenést" kívánok! Üdv:egy leendő Pargás..
  Dzsugi | #105584 Üzenet | 2009-06-21 11:43:48 | Válasz a #105545. hsz-ra Előzmény #105545
Szia Hadiandi,

Akkor nálad olvastam a bringa kérdést icon_smile.gif
Melyik utazási irodával mentek?
Azért kérdezem mert attól függ hol lesz az apartman.
Vagy már azt is tudod?
Autóval mentek?
Pargán elég érdekes a parkolás és az autóval bejárható utak kérdése.
Elképzelhető, hogy a sétányhoz könnyebben mentek bringával mint autóval.
Ráadásul ott parkolni........
Elég érdekes. icon_confused.gif
Egymás hegyén hátán állnak az autók.
Olyan mintha a jó Isten jókedvében a markába gyűjtené az összes autót és találomra beszórná ahol helyet talál.
Röviden se rendszer se hely.

Dzsugi
  Dzsugi | #105586 Üzenet | 2009-06-21 11:50:07 | Válasz a #105572. hsz-ra Előzmény #105572
Szia Bzolika,

Motort nem béreltünk (mi végig a klímás autót választottuk inkább icon_smile.gif )
De azt tudom hallottam, hogy könnyű bérelni.
Főleg a kismotort.
Szerintem annál nem kérnek még jogsit sem csak EUR-t icon_smile.gif
A külföldieknek kötelező a bukósisak kismotornál is, Görögök száguldoznak hatalmas "vasakon" sisak nélkül.
icon_biggrin.gif
A kismotorra két személy nyugodtan felülhet ezt megengedik.
Azok a (buszos) Magyarok akik az Acheron folyóhoz robogtak kismotorral. Két család két kismotorral mentek.

Dzsugi
  Bridzs | #105592 Üzenet | 2009-06-21 13:09:46 |
Solyci!

Én barátnőmmel megyek....valószinű, hogy csatlakozik hozzánk egy pár is akikkel tavaly a nyaraláson ismerkedtünk meg....még nem tudni nálunk se mikor indulunk, de júli végére tervezzük és szintén last minutost...még az sem loo % hogy Parga, lehet Korfu, ez a kettő között dilemmázunk...és két hétre szeretnénk menni.
Te melyik utazási irodákat nézegeted???
  Solyci | #105619 Üzenet | 2009-06-21 17:56:04 |
Bridzs írta:
Solyci!

Én barátnőmmel megyek....valószinű, hogy csatlakozik hozzánk egy pár is akikkel tavaly a nyaraláson ismerkedtünk meg....még nem tudni nálunk se mikor indulunk, de júli végére tervezzük és szintén last minutost...még az sem loo % hogy Parga, lehet Korfu, ez a kettő között dilemmázunk...és két hétre szeretnénk menni.
Te melyik utazási irodákat nézegeted???

Nálunk se biztos még Parga, mert attól függ, h. lesz-e ott hely.
Pargara csak az Aeolust láttam elfogadható áron, csak kicsit bizalmatlan vagyok, mert 'gyanúsan' alacsony az ár. Majd kiderülicon_smile.gif
  Vpiko | #105623 Üzenet | 2009-06-21 18:23:54 | Parga
Sziasztok fórumosok

Solycinak üzenem, hogy nézze meg a Walter Travel ajánatait is mert mi velük jöttünk Pargára. És ajánlani tudom mindenkinek.
Velük nem volt semmi gond.
Mi 06.15.-én indultunk velük, a Vasiliki házban lakunk, tök jó az apartman.
Bp ről indultunk majd Szolnokra mentünk és úgy Röszkének Kecskemét érintésével.
Az utazással kapcsolatban a söförök Norbi és Attila mindent elmondtak, hogy hol mikor hányszor állunk meg, a határokon nem kellett várnunk.
Megérkezést köetően várt mindket az idegenvezető a Barbi, aki megmondta, ki hol fog lakni, és pár infot elmondott a nyaralással kapcsolatban.
Este találkoztunk az idegenvezetővel és elmentünk egy sétára, ahol megmutatta a fontosabb helyszíneket.
Most egy internet kávézóbn vagyunk ...
Parga gyönyörű a Valtosra járunk strandolni.

Mindenkinek csak ajánlani tudom Pargát és a Walter Travel-t

Üdv mindenkinek Pargáról
Vpiko
  Hadiandi | #105625 Üzenet | 2009-06-21 18:32:42 | Válasz a #105584. hsz-ra Előzmény #105584
Dzsugi!
Mi is a Walternál fizettük az apartmant. mi a Christinában fogunk lakni, ők ajánlották, mert az előtt lehet közvetlen parkolni. Lefkadat én is be akarom venni a sorba mindenképp, de állítólag oda megy hajó Pargáról is. de ha mégsem, akkor autózunk feltétlen!!
  Miskolciutas | #105626 Üzenet | 2009-06-21 18:35:40 |
Szia vpiko!

Nagyon nézegetjük a pargai utat,csak elrémiszt az,hogy sokan olyan meredek utcáról irtak,hogy még a kocsi sem tud rendesen felmenni.Meg,hogy annyi a lépcső.mint égen a csillag.Szóval ténylwg olyan húzós a közlekedés?Attól félek,hogy ha egyszer lejövünk a házból a tengerpartra,a nagy melegben nem lesz erőnk felmenni,ha meg felmentünk nem elsz kedvünk még egyszer lejönni...ilyen kinjaim vannak.Szerinted egy kevéssé kondiban lévő embernek milyen a partról a Walteres apartmanokba menni?
  Hadiandi | #105627 Üzenet | 2009-06-21 18:38:41 | Válasz a #105626. hsz-ra Előzmény #105626
bocsi, hogy közbeszólok, de szerintem nem te vagy az egyedüli nem kondiban lévő icon_cool.gif aki Pargára megy/menne nyaralni icon_wink.gif
  Hadiandi | #105628 Üzenet | 2009-06-21 18:39:27 |
vagy egyszerűen béreltek egy kismotort és megvan oldva a probléma.
  Miskolciutas | #105629 Üzenet | 2009-06-21 18:40:46 |
Semmi gond,csak tudod,nem mindenki ugyanazt érti a nem kondiban levés alatt,és én tényleg nem turázni mennék...beleszámitva a remélhetőleg 30 fokot!
  Miskolciutas | #105630 Üzenet | 2009-06-21 18:41:27 |
Hárman vagyunk...
  Hadiandi | #105631 Üzenet | 2009-06-21 18:47:01 | Válasz a #105630. hsz-ra Előzmény #105630
értelek. icon_confused.gif és gondolom busszal mennétek. akkor valaki hátha tudja a parthoz legközelebbi apartmant. icon_rolleyes.gif mondjuk a Walternek a Mimis az.
Dzsugi most jött haza onnan, kérdezd őt. szerintem estefelé be fog nézni ide.
  Miskolciutas | #105633 Üzenet | 2009-06-21 18:51:42 |
Kösz!Tudod,ilyenkor már mindig szoktam tudni,hová megyünk,de idén a "fokozódó nemzetközi helyzetre" való tekintettel ugy döntöttünk,hogy last min. megyünk.Ez azt jelenti,hogy még mindig nem tudtunk dönteni.A férjem akarja nagyon Pargat-igaz,ő már tavaly is ezt akarta-.Nekem vannak fenntartásaim,de nagyon szépnek néz ki,sok képet nézegettem már...szóval igaziból ezek a meredek utak rémitenek...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 248 249 250 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu