#2070682013-07-18 18:39:40 Válasz a #207012. hsz-ra
Szia Hidalgo!
Nagyon örülök, hogy hasznosnak találod azt, amit írok, jó érzés, ha valakinek pont ettől lesz jobb a nyaralása! Éppen ezért biztos lehetsz abban is, hogy hazaérkezve az idei utunkról minden kérdésedre fogok válaszolni, s lesz beszámoló és rengeteg kép is, csak győzzem feldolgozni!
Én is nagyon jó utat kívánok Nektek és Mindenkinek, Thassos egyszerűen csodás!
Sziasztok!
Rengeteg információt találtam a szigetről a segítségetekkel. Már tervezgetem, hogy hova fogunk menni kirándulni, melyik strandot fogjuk kipróbálni. Egyedül az étkezés miatt parázok, de attól nagyon, ugyanis ételallergiás vagyok. Tejfehérje, szójafehérje allergiám van, itthon sem egyszerű megoldani az étkezésemet. Etterembe itthon is félve megyek be, és sajnos nem is nagyon tolerálják az emberek.
Szeretnék segítséget kérni Tőletek, aki már járt a szigeten, mennyire segítőkészek az emberek, illetve mennyire ismert ott ez a fajta betegség?
Hol érdemes próbálkoznom? Félek, hogy nem tudok majd tavernában étkezni.
Előre is köszönöm.
Üdv. Judit
#2070792013-07-18 20:21:35 Válasz a #207070. hsz-ra
Hát Judit, nem hiszem, hogy ebben fog tudni valaki segíteni, én magával az allergiával sem vagyok tisztában, hogy mi lehet ez...
De rengeteg a friss zöldségekből készült étel, valamint a grillezett húsok, lehet, hogy ezekkel jóban leszel.
#2070832013-07-18 21:15:20 Válasz a #207079. hsz-ra
Nem egyszerű az biztos, de már megbékéltem vele. Talán zöldség, gyümölcs, hús, amit tudok majd enni natúr állapotában, de pld. péksütemények, kenyér ( ha nem tudom az összetevőit,) akkor nem lehet egy falatot sem. Tejtermékek kizárva, így csak abban reménykedem, hogy talán megértik, ha nem kérek pld. öntetet, sajtot a salátára, vagy a gyrosra. Nem tudom mennyire toleránsak, mennyire beszélnek angolul.
Ha tudsz esetleg éttermet ajánlani, ahol kedvesek, figyelmesek, beszélnek angolul, vagy netalán van magyar étlap, az már jó lenne.
Nagyon szépen köszönöm, h próbálsz segíteni.
Üdv. Judit
#2070852013-07-18 21:22:41 Válasz a #207083. hsz-ra
Nagyon szívesen Judit, bár sokra nem mentél velem.
A legtöbb étteremben beszélnek angolul, el fogod tudni mondani, hogy nem kérsz pl. öntetet. Nem lehet könnyű így, az biztos, de valami görögöset szerintem meg fogsz tudni kóstolni.
A Mamma's grillben variált valamit a párom a kajával (valami nem kellett neki, helyette mást akart) és nagyon toleránsan, kedvesen viselkedtek a pincérek. De kiszolgálás szempontjából egy tavernára sem volt panaszunk, legfeljebb az ízekkel.
Visszaolvastam, amíg csak tudtam, de persze 253 oldal nagyon sok, így lehet, hogy már volt téma a kullancs, csak elkerülte a figyelmemet....
Szóval találkoztatok már kullanccsal a szigeten? Én úgy sejtem, hogy ahol erdő van és birkák meg kecskék, ott előfordul. Szerintetek van értelme vinni valami riasztó kencét? A lányomból idén már kiszedtünk egyet-kettőt itthon.
#2071112013-07-19 10:04:41 Válasz a #207110. hsz-ra
Nem találkoztunk kullanccsal, de nem is halottunk róla.Egyszer a Tátrába túráztunk amikor felmerült ez a kérdés, akkor az ott élő öreg ember azt mondta " a kullancs undorodik a fenyőtől" lehet hogy ezért? Vagy egyszerüen nem "fertőzött" a sziget.
#2071322013-07-19 14:27:22 Válasz a #207089. hsz-ra
Köszi Rollo, hogy írtál nekem. Majd próbálkozom, bízom benne, hogy türelmesebbek a görög pincérek, mint a magyar pincérek. Persze vannak kivételek, Tihanyban pélpául tavaly nagyon meg voltam elégedve a kiszolgálással, türelmes, segítőkész ember volt a pincér.
Üdv. Judit
#2071342013-07-19 15:08:54 Válasz a #207111. hsz-ra
Valóban nincs kullancs, sőt még szúnyog sem. Legalábbis én egy darabbal sem találkoztam. Sokan mondták, hogy a darazsaktól kell inkább tartani,mi ezt sem tapasztaltuk,augusztusban csak vacsorakor találkoztunk velük (azt meg a pincérek megoldották a meggyújtott kávéval ) - gondolom ez is időszakos, hogy mikor van belőlük több vagy kevesebb.
Én vittem kalciumampullát (jobb mint a pezsgőtabletta), biztos, ami biztos alapon, de nem volt rá szükség, nem csípett meg semmilyen vízi és szárazföldi állat sem.
Sziasztok!
Úgy tűnik egyelőre, hogy idén Thassos lenne az úticélunk, mivel nem szeretnénk túl sokat buszozni, és Észak-Görögországban mindannyiunknak Thassos a legszimpatikusabb.
Egyetlen kérdésem lenne: Limenaria vagy Potos? - ez a két lehetőség áll fent, és nem tudunk dönteni. Térkép alapján kiokoskodtam már, hogy kb 4 km-re vannak egymástól, viszont azért szeretnénk a jobb helyet választani.
Köszönöm előre is a segítséget!
#2072252013-07-21 07:58:16 Válasz a #207221. hsz-ra
mindkettő (nagy) város, ráadásul egymás mellett, mindkettőben sok lesz a nép, és így az üzlet, tavernák, ésatöbbi. én úgy láttam, a partszakaszaik is hasonló hangulatúak.
nekem limenaria volt a barátságosabb, de emlékszem, h többen is írtàk, h nekik kellemesebb volt potos.
sztem ha a szálláshelyekben nagy kül. nincs, akkor kb. azt válaszd amelyik az olcsóbb.
(bár őszintén szólva, még inkább egyiket se hanem inkább a keleti oldalon keresni-persze ez csak az én meglátásom)