igen, megállnak, van úgy, hogy 2 helyen is. Elég szabadelvűek ilyen szempontból, ha szépen néztünk a kaller bácsira, bárhol megállt
Előtúrom valahogy a menetrendet, vagy elkérem a barátnőmtől.
Sziasztok! Közületek ment már valaki Hercegszántón át Belgrád felé autóval? Jövő héten nekem is Korfu (Sidari) a cél, és azon tanakodunk, hogy érdemes e Szeged felé kerülni, vagy levágom hátul a Balaton alatt Mohácson át Hercegszántói határon és a hátsó kis utakon Belgrádig Van valakinek ilyesmi féle tapasztalata? Ja másik kérdésem, hogy ha Macedóniából átmegyünk Görögbe Igoumenítsáig mennyi az autópálya díj?
Szerintem ha már Mohácsnál jársz, akkor érdemesebb tovább Eszék felé menni, mert a horvátoknál a határ után nem sokkal (Beli Manastirnál) már új autópálya van, s a szerb-horvát határon szinte soha nincs akkora forgalom, mint a többin, így sokkal gyorsabb; igaz több az autópályadíj, de valamit valamiért. (Erről nemrég volt szó az Autóval Görögországba topicban.) A horvátoknál fizethetsz bankkártyával az autópályán és a benzinkutaknál is.
Még egy fontos, ha átléptek Görögországba, akkor összesen csak két benzinkút van Igoumenitsáig, és mind a kettő a határ után. Az egyik közvetlenül a határnál, a másik kicsit feljebb úgy 35 km-re aztán már csak a kikötőnél. Ha mégis tankolni kéne akkor le kell mennetek a pályáról valamelyik városba vagy faluba.
Valaki tudna abban segíteni, hogy Corfu és Kefalónia között közlekedik, hajó, komp vagy bármilyen vizijármű?
Hol tudnék ennek utána nézni? Menetrendre és árakra lennék leginkább kíváncsi!
Sziasztok! Idén Korfura utazunk a párommal. A Katerina Apartmanban szállunk meg Sidarin. Érdekelne, hogy milyen felszerelést adnak a szálláshoz, vigyünk-e esetleg edényeket? Ha valaki ismeri a helyet, leírhatná a tapasztalatait, mert elég tanácstalan vagyok, hogy mit is pakoljak be.
Sziasztok!Augusztus végén megyünk Arillasba a Napoleon apartman házba. Aki erről tud valamit kérem tapasztalatait ossza meg velem.
Kérdésem: mennyi egy napra egy robogó, illetve milyen kondiciókkal lehet bérelni.
Köszi az esetleges tájékoztatást : :lol:
Sziasztok! Idén Korfura utazunk a párommal. A Katerina Apartmanban szállunk meg Sidarin. Érdekelne, hogy milyen felszerelést adnak a szálláshoz, vigyünk-e esetleg edényeket? Ha valaki ismeri a helyet, leírhatná a tapasztalatait, mert elég tanácstalan vagyok, hogy mit is pakoljak be.
Szia!
Mi is a Katerinában voltunk, szerintem minden szükséges felszerelés van. Evőeszközök, poharak, szedőkanalak, tésztaszűrő, sajtreszelő, dugóhúzó, lapos- és mélytányérok, palacsintasütő, különböző méretű főzőedények, teafőző. Mi csak konyharuhát, szivacsot és mosogatószert vittünk.
Tegnap éjszaka értünk haza Korfuról, Benitses-ből. Mesés volt minden, a sziget gyönyörű, a víz kristálytiszta, most érik a narancs és a citrom, egyszerűen elképesztő! A tenger nagyon kellemes, 24-25 fokra saccoltuk, rengeteget melegedett 2 hét alatt. Láttunk delfineket, polipokat, különböző halakat. Az első héten biciklit béreltünk (5€/nap/fő), a második héten buszoztunk. Van friss menetrendem a zöld buszhoz. Viszonylag tartják a menetidőt, nem késnek. Voltunk Kavosban, Sidariban (gyönyörűek a homoksziklák), Paleokastritsán (nem is olyan hideg a tenger, mint ahogy azt mesélik ).. Elképesztően szép minden...