Teljesen mindegy melyik szigetet választod,elképesztő mindkettő.
2010-ben Lefkádán voltunk 10 napot--kevés volt ,2011 Kef.14nap,
nagyon -nagyon kevés.Ha az idén összejön ismét Kef.,úgy érzem sokmindent
nem láttam még,pedig 1080km volt a szigeten az autózás.
A Lefkádán a nyugati part elképesztő ,egy naplemente a Katsiki alatti világító toronytól fantasztikus, örök emlék! Azért itt is sikerült 950km-t autózni.
Ponti-ban volt az appartmanunk,teljes rálátással az egész öbölre.
Mediterraneo | #179751 | 2012-02-21 09:56:40 | Válasz a #179745. hsz-ra
Szia tapodyt,
Gondolom, nekem írtad, hogy mindkét sziget jó választás és mindkettőn lehet akár 1000 km-t is autózni - nos, ezzel csak megerősítettél abban, hogy nehéz választani De legalább megvan a jövő évi utunk célja is
És abban is, hogy remek nyaralásunk lesz
Emléxel még hogy annak az apartmannak Pontiban mi volt a neve?
Katsikiben van egy jó tippem és van egy Nidri mellett is, de jöhetnek továbbiak is, aztán majd eldöntjük. Még az sem kizárt, hogy lesz 4-5 éjszakánk a nyugati parton, aztán 4-5 a keleti parton.
Köszi előre is!
Az mennyire igaz, hogy maga sziget növényzete az szeptemberben "sokkal fakóbb" ,mint mondjuk májusban vagy júniusban? Mert logikusan belegondolva, nyáron minimális arra fele a csapadék, tehát ugye természetes, hogy akkor már a növényzet se olyan élénk.
Az appartman egy ikerház fele 2+2 személyes,a tulaj lakik a másik felében, egy kicsit beszél németül is,teljes felszereltség, mosógép,mosogatógép,full.
elképesztö kilátással.Aug elején voltunk,napi 70 eur volt,akkor hirtelen sokaltam
egy kissé,utólag már a legjobb szívvel gondolok vissza.
Tavaly Kefaloniára menve beugrottunk Németei voltak éppen.
Ha érdekel valahol megvan a tel.száma ,megkeresem.
Mediterraneo | #179811 | 2012-02-21 23:21:13 | Válasz a #179806. hsz-ra
Köszi, tapodyt, de nem beszélünk németül és telefonon nem próbálnám ki a görögöt se (még).
Mediterraneo | #180038 | 2012-02-26 09:13:53 | Válasz a #179759. hsz-ra
Szia MaciG!
Most látom csak, hogy Nálad már be van írva az úticél!
Magánszervezés vagy utazási irodánál fizettetek be?
Ha iroda, akkor buszoztok? Vagy saját autóval mentek?
Most látom csak, hogy Nálad már be van írva az úticél!
Magánszervezés vagy utazási irodánál fizettetek be?
Ha iroda, akkor buszoztok? Vagy saját autóval mentek?
Lehet, hogy Lefkadát már én is beírhatom
üdv,
Medi
Irodával megyünk, busszal ,mert sajna nem jött össze a kocsira a 4 fő, ketten meg elég költséges.
Szia,Miti82 beszéltünk már kempingezéssel kapcsolatban,ha esetleg tudnál infóval szolgálni,(árak,helyiségek) nidri és attól lefelé érdekelnének.Vagy ha esetleg a másik part jobb lenne akkor az is érdekel.Vagy olyan apartman ahol le lehet fürdeni (persze nem ingyen)az is érdekel vagy kert ahova be lehet állni az autóval.Mint irtam pár oldallal ezelőtt lakóautóval (9 személyes vw busz)és motorcsónakkal mennénk 6-8 fő.ha estleg van valakinek a szigetekről tapasztalata szívesen olvasgatnám ki merre járt bérelt vagy saját hajóval.Nyugati oldal az érdekesebb vagy a keleti?? 2 hétre mennénk.köszi az infót
Nyugati oldal az érdekesebb vagy a keleti?? 2 hétre mennénk.köszi az infót
Mindkettő nagyon szép, de sokan a nyugati part miatt mennek, mert az ami egyedülálló. Viszont ha nektek van motorcsónakotok akkor szerintem érdemes ellátogatni a keleti parthoz közeli kis szigetekre, amit mással nem nagyon lehet megközelíteni, lakosságuk nincs és menetrend szerinti komp se visz oda. Szóval ott nagy valószínűséggel nem sokan lesznek rajtatok kívül és a természet is eléggé érintetlen. Viszont a nyugati parton meg vigyázni kell a csónakázással, mert ott a nyílt tengeren elég sokszor hatalmas hullámok ostromolják a partot.
Szia! A kempingekben van lehetőség zuhanyzásra.
Még minden kemping zárva van, legkorábban talán áprilisban lesznek nyitva, akkor tudok árakat kérdezni. Ilyenkor az emberek otthon vannak, vagy külföldön, nem az apartmanjaikban, kempingjeikben, ezért ilyenkor, ha nem épp ismerős, elég nehéz megtalálni őket. A Mikros Gialos-i kemping tulaját ismerem, megpróbálom a napokban elérni, a többire attól tartok, várni kell, de igyekszem
üdv, Miti
Mivel most rengeteg időm van itthon (kényszerszabadság), összeállítottam magunknak egy úgynevezett programtervezetet a nyárra, és gondoltam megosztom veletek, hátha valakinek a segítségére lesz. Illetve várom az észrevételeket, hogy mi az amit esetleg érdemes még megnézni, de kimaradt a listából. A programok eléggé sűrűek ,de mi olyanok vagyunk, hogy egy strandon nem szoktunk sokat időzni, aztán persze úgy is majd akkor derül ki, mi lesz, mikor már ott vagyunk.
1.nap: Kirándulás Lefkada város felé, majd fürdőzés Agios Nikitas-nál a parton. térkép
2.nap: Kirándulás és fürdőzés Meganisi szigeten
3.nap: Fürdőzés Porto Katsiki-n, és közben a sziget csücskénél lévő világítótorony meglátogatása. térkép
4.nap: Fürdőzés Egremni-n és Kavalikefta -n.
5.nap: Vassilis városlátogatás, közben fürdőzés az oda vezető út mellet található kis öblökben térkép
6.nap: Egész napos kirándulás Kefalóniára.
7.nap: Parga meglátogatása.
8.nap: Vízesés meglátogatása a szigeten, majd fürdőzés egy választott strandon.
9.nap Nidri környékén lévő kis szigetek meglátogatása motorcsónakkal (?)