#1704412011-07-20 20:29:06 Válasz a #170433. hsz-ra
Mi laktunk tavaly egy hetet a Villa Renieriben földszinten az utca felől. Előnye a növényekkel elszeparált terasz, az utcáról gyakorlatilag csak a kapunál látnak be. Tiszta, rendezett apartman, hangulatos növényzettel befuttatva az épület előtti kerítés.
Hátránya az volt, hogy az utca miatt zajos volt néha, nekünk a reggeli és a késő esti órákban volt ez zavaró. Igaz, hogy kis utca, de forgalmas, mert Argostoliból beérkezve ez vezet egyenesen a központba. Akik tudják, azért, akik nem, azok meg azért mennek át rajta.
Ha esik az eső vagy ha feletted teregetnek, a víz lefolyik a felső teraszról, ezt teregetésnél figyelembe vettük egy idő után.
A hátsó rész nem tetszett, de nem is ott laktunk, csak megnéztük egyszer.Egy füves kis udvarra néz, olyan semmilyen hangulata volt az egésznek.
Az Anna apartmanház a Fő utcán van, ott is van forgalom, de nem vészes. Mondjuk ott mi emeleten voltunk, lehet az is számít. A földszinti apartmanok teraszára közvetlenül az utcáról belátni és be is néznek az arra járók. Villámtakarítás volt turnusváltáskor, nekem a hűtőt ki kellett takarítanom utánuk.
Az ágyrácsot nézzétek meg, mert nem volt rögzítve, csak deszkák voltak és mi első éjjel óriási csattanásra riadtunk fel (és tényleg csak aludtunk!). Ekkor derült ki, hogy az ágyrács egymás mellé rakott deszkák sorozata, amik szépen elmozdultak a helyükről és az egyik nem igazán bírta így - nem törött el, csak durván levágódott a földre.
Mindentől függetlenül bármikor bármelyik szállásra visszamennénk, ha lehetőségünk lenne rá. A sziget gyönyörű, aludni pedig bármelyik jó.
Sziasztok!
Érdekelne,Skala-n lehet e és érdemes e motort bérelni vagy marad az autó ami általában drágább.Idén csak kettesben megyünk a férjemmel így több a költsége.Még egy kérdés tudja valaki merre van Pelagia háza?
#1710382011-07-26 14:11:38 Válasz a #170772. hsz-ra
Szia Annesz!
A Fő utcán van motorkölcsönző, hogy megéri-e, az attól függ, milyen motort szeretnétek és milyen célra. Hosszabb távra én mindenképpen az autót javaslom, mert a térképen mutatott távolság a szigeten általában időben duplán számolandó a rengeteg kanyar miatt. Meg az autóban elfér a strandcucc is kényelmesen, nem a hátadon kell vinni egész nap.
Mi a második héten gondolkodtunk motor bérlésen 1 napra, de egy nagyobb motor bérleti díja majdnem megegyezett az autóéval, így inkább autó lett akkor is (első héten végig béreltünk autót és rengeteget mentünk vele).
D.
Köszi!
Ma elmentünk biztositást kötni az Uniqa-hoz...erre kiderül,hogyn az ügyintéző hölgy görög születésű,ide jött férjhez,és juniusban voltak a Hermesben Skalaban...sok jót mondott,bár eddig sem aggódtam azért,hogy nem jó helyre megyünk.Csak marha hosszú az út!
Micsoda egy sztori! Ez nagyon jó! Micsoda egybeesések vannak, nem?
Tavaly a szüleim jártak Kefán és hát gyönyörű volt minden, de ők is autóval mászkáltak, és rengeteg rengeteg kilómétert pakoltak a kisautóba, és még így is kimaradt egy csomó látnivaló. Jó nyaralást nektek!
#1712852011-07-28 16:12:40 Válasz a #171190. hsz-ra
Miskolciutas: "...Gyerekek,holnap utazok!Jön valaki a GT-vel???..."
Sajnos már el is felejtettem a szigetet, olyan rég volt június
Nektek szép nyarat ! Üdvözlöm Tzanist (a Hermes copfos tulaja)!
Biztos,hogy sok minden ki fog maradni,amit összeirtam,az jobbára a sziget déli-dél-nyugati része,de ez sem biztos,hogy belefér...de lesz még nyár,ez meg kóstoló...szombat este már kalamari,tzatziki...gyerekek,szép időt itthomra is!!!köszi a jókivánságokat!
#1713252011-07-28 22:05:59 Válasz a #171324. hsz-ra
Szerintem gondold át, a dél-délnyugat a legkevésbé szép része a szigetnek (na nem csúnyát írtam!). A csúcs az északi, Fiscardo közeli partok, plusz Mirthos, Platia Ammos.
Szerintem gondold át, a dél-délnyugat a legkevésbé szép része a szigetnek (na nem csúnyát írtam!). A csúcs az északi, Fiscardo közeli partok, plusz Mirthos, Platia Ammos.
Sziasztok,innen a Hermesz halljából...hát,az ut hosszu volt,de még a lábam sem dagadt meg,olyan kényelmes a Grand3!Skala strandja valami csodás,a városka is tetszik!Hétfőn megyünk Marcsivan a szigettúrára.maglátjuk!Egyébként az itteni albumokból választottam ki 6-8 dél.délnyugati strandot,ami elbűvölt-persze a Myrtos meglesz,keddi program.Fiscardóban tavalyelőtt voltunk,azért gondoltam a többire,Na,indulunk esti csavargásra!Tessék irigykedni,ja az 1.em 16.szoba is remek!
Sziasztok én is Szeptemberbe megyek a párommal 2hétre a Grand Toursal és ha pár infót tudnátok küldeni azt megköszönném pl mennyi idő volt a busszal az út és nem láttam itt sehol a fórumon, hogy mennyibe kerül a Robogóbérlés.Köszi az infót!!