Ezerrel bereklámozták, hoyg megálló Porto Vromiban, ahol kishajóra lehet szállni és bevisznek egészen a barlangokba. Na befizettünk! Asszem 14 Euró volt fejenként. AZOKBA A BARLANGOKBA MENTÜNK BE? AMIKBE A NAGYHAJÓ BEFAROLT? MEG AMIKET KÖZELRŐL MEGNÉZETT A NAGYHAJÓ!!!!!!! Olyan mérgesek voltunk, hogy nem igaz!
3 helyen van KÉK BARLANGOK a szigeten. Az egyik Kerinél, amik olyan szép oszloposak, vannak itt Porto Vrominál ami csak ilyen "garázs" félék, amik nem igazán látványosak. És vannak a sziget észak-Keleti részénél ahogy megy fel a hajó a szigetkörre. Baromi becsapós, hogy melyikbe mész!!!!!
Ami jó lett volna, de nekünk már nem tellett asszem 20 Euró lehetett Keri-teknősles, hajóval láttak teknőst, teljes ellátás és a valós kék barlangok az oszlopos stb... na ezt pont kihagytuk.
#1592882011-03-30 21:43:49 Válasz a #159283. hsz-ra
Szia Szellősdy!
Nekem lenne egy kérdésem, sőt kettő is, de nem Zakynthosról, hanem a magyar nyelvhasználatodról. Tehát OFF. (bocsánat!)
1. Mi az, hogy szal? Kétszer is írod. Talán a "szóval"-t rövidíted így?
2. Az uccsó utolsó lenne? Ha igen, ezt végkép nem értem, hogy miért írod így, hisz ez még csak nem is rövidebb....Ez most trendi, vagy mi?
Üdv, Jutocska
Hát ja, megfejtetted őket! ez egy fórum, s nem nyelvtan óra ! Az uccsót még sosem hallottad, hogy így mondják? Pedig télleg*. Gyakran. Gondoltam, hogy belefér, nem én lennék az első! De ha ennyire zavar, akkor majd legközelebb kiírom végig! Lazaság, szleng, sztem** belefér egy fórumba. De ha a Zakynthosz nem ilyen fórum sebaj, majd kiírom őket!!! Písz***!
#1592952011-03-31 08:52:00 Válasz a #159286. hsz-ra
Szia Szilvi!
A Panost én ajánlottam, örülök, hogy sikerült megtalálnotok, és nem csalódtatok benne!
Élvezetes, egyedi beszámolót rittyentettél, bár valóban nem divat a szleng használata, de így is meg lehet érteni a lényeget!
Ezen a lopáson kiakadtam, ez tényleg nem jellemző errefelé, reméljük idénre lecserélik a lopós személyzetet!
Erre az évre van valami tervetek, merre lesz a séta? Hogy ne legyen Off, jöhet priviben is!
Szia!
Siettem a gépeléssel, mert régen nem voltam itt, és láttam, hogy felpörögtek az események és gondoltam, hogy segítek az infóimmal. Lehet, hogy kicsit összecsapott lett, mert mondom siettem, és nem is volt valami nagy kedvem irkálgatni, de tudom, hogy aki most keresgél, mert nemsokára utazik, az szomjazik minden infóra! Bocsánat, információra, nehogy megint valami slendrián szót használjak...
Köszönöm a Panos ajánlást, nagyon örültünk neki, amikor egyáltalán megtaláltuk, és főleg akkor, amikor megkóstoltuk a kínálatukat!
Idén előre láthatólag semmi kiruccanás nem lesz, mert nincs rá pénz. Kimentünk az Utazás Kiállításra is, de nem volt kint az Aeolus, és nem volt ilyen hihetetlenül kedvező ajánlatuk sem, mint ez a félárú Zakynthos amire tavaly lecsaptunk.
Sz
Betettem az írásaimat a Microsoft Word nevű programba, hogy kielemezze:
összesen 1407 szó amiből:
elgépelés =12 darab (hoyg, hommoksáv, medenvce, stb) 0.85%
slendrián szó =13 darab (1brutál, 1baromi, 5asszem, 2uccsó, 2szupi, 2szal) 0.92%
helyesírási hiba =6 darab (egybeírás, külön írás, vízi/vizi stb) 0.42%
Nem érzem azt, hogy ez kirívóan rettenetes lenne. És főleg miután nem a "Beszámolók" közé töltöttem fel ilyen összecsapott állapotában. De ha az egy százalék alatti hibamennyiség miatt olvashatatlan és érthetetlen, akkor szívesen letörlöm az összeset. Aztán majd mindenki utánajár ahol akar.
#1592992011-03-31 10:33:15 Válasz a #159298. hsz-ra
Szerintem ne foglalkozz a "leteremtéssel", mi aki készülünk Zakynthosra nem ezt néztük benne, és észre sem vettem.
Remélem azért eljuttok valahova, mi is várunk egy kis akcióra.
Tudnátok írni ötleteteket, megoldásokat hogy mit lehet csinálni egy lopós görög takarítónő ellen aki kulccsal bemegy a szobákba amíg a nyaralók a strandon napoznak, vagy a szigeten barangolnak és elviszi a szobákból a nyaralók pénzét ruháit? Segítsetek, mindenképpen oda akarunk menni mert a kert és a medence a legszebb de a lopós takarítónő ellen mit tehetünk?
#1593032011-03-31 11:04:51 Válasz a #159300. hsz-ra
Szerintem, ha sok panasz érkezett, a tulaj biztosan tenni fog ellene, mert neki sem érdeke hogy üresen álljon a ház.
Azt gondolom, a pénz védelme a legfontosabb, vigyetek magatokkal vízálló tokot, amibe beteszitek a papírpénzt. Igaz, mi sem szoktunk az összes pénzzel kirándulni, de még mindig jobb, mint izgulni, hogy meg van-e.
A másik tippem, hogy többfelé pakoljátok a pénzt, sose legyen együtt az összes, a kevesebbekből talán nem tűnik el.
Aztán találhattok még megbízható utastársakat is, együtt segítve egymást.
Ha ott lesztek, kérdezzetek rá az idegenvezetőnél, hogy leváltották-e a tolvajt!
Porto Vromi öble, sajnos mi éppen tűz után jártunk ott!
Én azt tanácsolnám, hogy beszéljetek a házinénivel, hogy az interneten 3 ESETRŐL IS olvastatok, hogy a Zefirosban 2010 nyarának folyamán lopás volt, talán a takarítónő, vagy más akinek kulcsa van, és ő a házinéni mondja meg, hogy mit tegyetek. Magyarul vállalja a felelősséget! Ha így mentek oda, hogy 3 különböző esetről is olvastatok, akkor talán odaszól majd a takarítónőnek, hogy más lakókat látogasson meg... nem tudom, rettentően tehetetlennek éreztük magunkat, mert tényleg hogy lehetne bizonyítani, hogy valamink itt volt de már nincs?
A házinéni egyébként tök normálisan állt hozzá, mondta, hogy ő azonnal szól a rendőrségnek és előállítja a takarítónőt is, mert az ő házáról és az ő jó híréről van szó! Na de mi értelme lett volna? Miután nincs bizonyíték úgysem vallotta volna be a takarítónő, hogy aztán elveszítse az állását. Ez nem a CSI helyszínelők, hogy a nadrág farzsebéről DNS mintát vegyenek...
#1593152011-03-31 18:37:09 Válasz a #157025. hsz-ra
Szia! Erre én is kíváncs lennék, mi is ide foglaltunk szállást, képek alapján tetszett nagyon. 1. melet 3-as apartman lesz a miénk. Szept 2-17-ig megyünk nászútra aki utazott már ekkortájt, az időjárásról mit tud mondani, ugye jó kis strandolós napozós idő van még ilyenkor és a víz is meleg még?
Szóval a szállásról szívesen veszem majd a korábban utazók tapasztalatát, mert én is kíváncsi vagyok
Visszaolvastam a fórumon és láttam, hogy a motorcsónak bérléshez semmi nem kell csak pénz, ezért érdekelne, hogy motorcsónakkal meg lehet kerülni a szigetet és ha igen mennyi idő alatt?
Szia, meg lehet kerülni, a sétahajó kb 9-17-ig, mondjuk 8 óra alatt tette meg a távolságot, 3 pihenővel.
Laganasban úgy volt kiírva a csónakbérlés, hogy no driving licence only brain. Tehát valóban nem kérnek papírokat, az ára ha jól rémlik 80 Euró volt 1 napra, több napra olcsóbb.
#1593562011-04-01 15:49:40 Válasz a #159349. hsz-ra
Meg lehet
Olyan 120-140 km-nek nézem a partvonalat a sziget mentén (410 km2 a terület), ha vereted neki végig 25 km/h-val, akkor olyan 5 óra alatt letudod. De vajon elég-e a körhöz egyetlen tank benzin?
Próbáltam rákeresni erre a motorcsónak dologra, de nem találom!
Valahol azt olvastam, hogy a bérleti díjban nincs benne az üzemanyag, hanem az még plusz kiadás.
Egy szigetkörnél ez biztos nem kevés!