Firkamanó, megnéztem: az Aegean centre pontosan ugyanannyit számolt fel, mint amennyi ott a jobb oldalon ki volt írva, nem jött rá semmilyen pluszköltség, a jegyen is ugyanaz az összeg szerepel, meg a banki közlemény szövegében is ugyanaz az euróösszeg van feltüntetve, tehát tisztán számolhatsz azzal, amit ott látsz.
A pluszköltség meg így most már teljesen biztosan banki költség, és mint ilyen, függ attól, hogy melyik banknál vagy. Elgondolkodtam, és egyébként talán az lehet az oka, hogy Visa kártyám van, ami dollár alapú, és ilyenkor asszem, hogy duplán váltják át az összeget, és ez okozhatja a különbséget. De ebben sem vagyok biztos, csak egy halvány tipp. Mindenesetre a tranzakció könyvelésekor kb. 2000 Ft-tal lett több a végleges összeg, mint amit először elküldött a bank sms-ben.
Akkor majd pár ezerrel többet számolok, legfeljebb kellemes meglepetés ér.
Nekem mastercard-om van, az ismerősömnek akinek majd fog kelleni, neki meg nem tudom milyen van
Már pár hete nézem Bécs-Athén útvonalat az AEGEAN AIR-nél, eddig kb 43 000 Ft volt, és ma látom, hogy ugyanez ugyanabban az időpontban 70 ezer Ft körül van... Látom február közepétől nem érdemes már venn repülőjegyet, na meg sok olyannal találkoztam most, hogy már beteltek az apartmanok is...
És akkor még más izél nekem, hogy hova nézem januárban meg februárban a nyaralásokat... Jövőre is tuti januárban fogok elintézni mindent...
Most néztem én is a Wizzair-t, Heraklionba június 13-án már 31190 Ft (huszonvhányezer volt) a visszaút 20-n pedig CSAK 12990 Ft - ez nagyon AKCIÓÓÓS, nagyon kitettek magukért... :S De hogy logikát nem látok az egészben az biztos. Az érthető ha emelik, ugye telik az idő... De szerintem így is nagyon drága. A tavalyi árhoz képest, arról nem is beszélve hogy máshova párezer ft-ért el lehet jutni.
Na mindegy, már megfogadtam hogy nem idegesítem magam a wizzair honlap böngészésével...
A Malévos ajánlat pedig tényleg jó. Nem is gondoltam volna. A múltkor is volt valamilyen akció, de csak pár napig tartott, és nem akartunk elhamarkodott döntést hozni. De ha jól emlékszem ez a mostani jobb.
Mondjuk onnan még át kell kompozni Chania-ra. De szerintem az még belefér, az is egy élmény.
Körül fogok nézni szigetügyben, de az első most Athén lesz. Előbb azt kell számbavennem, hogy hány nap kell Athénra, és aztán majd meglátjuk, hogy mennyi marad esetleg más helyekre... Meg hát a szigetezésből kijut idén bőven, ez a második nyaralás (ami időben ugyan megelőzi az elsőt ) inkább amolyan olcsóbb kéne, hogy legyen...
Hm, hát Kréta esetén arra a június időpontra még mindig jobb a Wizz, nem? Igaz, hogy párezerre drágább a repülőjegy, mint a Malévnál, de azért a komp sem ingyen visz, és sokkal hosszabb idő, nemcsak egy kétórás repülőút.
Ha eljutsz Athénba 38 800-ért (annyi június 30-ig), onnan aegean airrel Krétára (Chania) eljutsz 14 és 33 euroért (oda-vissza össz: 47euro)
A komp meg 30 euro oda 30 vissza.
Ha nem lenne vizsgaidőszakom, bevállalnám ezt az Athénos-Chaniás utazást...