#1487842010-08-12 16:26:55 Válasz a #148775. hsz-ra
Sziasztok!
Szerintem egész Korfura jellemző a szúnyog, Moraitikán is volt, de nagyon jó kegyszereket lehet kapni a szupermarketekben és onnantól semmi gondunk nem volt. Mi erre a kis füstölgő rúdra esküszünk, azt például a méhek, darazsak sem csimpázták. Esténként a teraszon meggyújtottuk, így már a szobáig el sem jutottak, elriasztotta őket a szagunk.
És nem tudom a tapasztaltabbak egyetértenek-e, de ne itthoni szúnyogirtót vigyetek, mert az valamiért nem használ semmit, ott mástól döglenek a szúnyogok úgy tűnik, de lehet hogy ez csak az én észrevételem.
Meg egyébként talán még olcsóbb is odakinn az ilyesmi, mint itthon.
Látom ismét a szúnyog dolog a téma:) Én idén június végén voltam Korfun Sidariban.. Egyáltalán nem találkoztam sok szúnyoggal.. Egy kettővel csak az elején.. Vittem itthonról Vape márkájú szúnyogriasztót.. Nekem tökéletesen bevállt.. Egész nap müködött az apartmanban.. Este még az erkélyt is kinyítottam.. Szúnyog sehol:) Lehet abban az időben éppen kihaltak:)
Egyáltalán nem esett!! Minden nap 1000 ágra sütött a nap.. Reggeltől estéig.. Egy csepp esővel sem találkoztam:) Eső után meg még többen lettek volna:) Mivel csapadékos időben jobban kikelnek a szúnyoglárvák Úgyhogy ez nem talált:P
Moriatikán sem hallottam senkitől sem, hogy panaszkodott volna a sok szúnyogra:) Lehet nektek éppen szúnyograjban volt a szállásotok:) Megbolygattátok őket ők meg támadtak:)
#1488262010-08-12 20:44:03 Válasz a #148823. hsz-ra
Mi azon nevettünk már kínunkban,hogy az útikönyv azt írja,hogy szeptemberben 5 csapadékos nap van...nos,mi mind az 5napot kifogtuk,de az előttünk lévő turnus is jócskán,mert nekik egész héten esett!Na,ez szívás volt.
Utána meg helyiek mondták,hogy Korfunak teljesen más időjárása van,mint Görögországnak összességében,mert sziget és így nem lehet megjósolni,hogy mikor,milyen idő lesz?!
Nekem is szerencsém volt a június 26.-ától kezdődő időponttal.. Az előttünk lévő turnusnak szinte minden nap esett az eső.. Mondta is az idegenvezetőnk, nekik nem volt szerencséjük.. Imádkoztam is, hogy nekem ne essen az eső Szerencsére az idő is kegyes volt hozzám
Igen ez így van.. Meg Korfunak nagyon változatos az időjárása.. Nem nagyon lehet megmondani mikor milyen idő lesz ellentétben más szigetekkel.. No meg októbertől márciusig szinte minden nap esik az eső Ekkor a sziget szinte kihalt:) Mindenki a görög anyaföldre megy pihenni, melózni:)
Szerintem érdemes.. Mivel sok tavernában lehet wifi-t használni:) Sok helyen ki is volt írva a kínálatra a wifi használat.. Internet használat mennyibe kerül azt nem tudom.. De minek kintre gép? Hiszen nyaralni mész nem internetezni?!
#1489532010-08-13 21:29:25 Válasz a #148942. hsz-ra
Sajnos tárgyfelvételem lesz akkor és nem szívesen adom más kezébe a sorsom, így szeretnék én megküzdeni a neptunnal
de ha tényleg 1-2 euró akkor inkább beülök vhova és ott gyorsan felveszem a tárgyaim.
Sziasztok! Judit vagyok. Idén mi is Korfura megyünk. Aug. 20-án indulunk Zeus-al Messonghiba. Már egy hete olvasom a fórumot és nagyon sok információt szereztem tőletek!! Szeretnék érdeklődni, hogy a BBQ hajókirándulást a helyi utazási irodák is szervezik?? A telepített irodákban nem szeretnék semmilyen fakultatív programra befizetni. Paxosra is szeretnénk átmenni egyénileg. A két program közül melyiket érdemesebb választani?? Nem tudom még, hogy sikerül-e mindkettőre befizetni (anyagi okok miatt), mert autót is szeretnénk bérelni pár napra.
Klassz ez a fórum!!!!!!