vannak fakultatív programok amiből egy kettőt érdemes is kihasználni, gondolok itt elsősorban a Szamaria szurdokra.
Minden térítési szándék nélkül: én lennék olyan elvetelmült, hogy magánban próbálnám meg a Samariát... Remélem, lesz rá lehetőségem jövőre vagy azután, akkor majd beszámolok róla, hogy hogyan sikerült.
Ahogy olvastam a fakultatív kínálatokat, a befizetett pénzért gyk. annyit adnak, hogy elvisznek busszal a kiindulási ponthoz, a végén bevárják a népet, felterelik a hajóra és ahol a hajó kiköt, onnan hazaviszik őket busszal. Mindezért elkérnek nem is tudom, 50(?) vagy nemtommennyi eurót + külön a hajójegy árát. (Ezt amúgy sosem értettem, hogy azt a 7,5 eurós hajójegyet miért nem tudják már eleve belekalkulálni az árba, hát már nem mindegy, hogy X vagy X+7,5 euróért hirdetik azt az utat..? ) Szóval gyk. a buszos szállításért kell kifizetni annyi pénzt. Ehhez képest egy sima buszjegy ára kb. 6 euró. Oda-vissza 12.
De én valszeg nem csak az ára miatt csinálnám magánban, hanem utána nem szeretnék egyből továbbmenni, hanem ott aludnék Loutróban, ami az első kikötő a szurdoktól jobbra, és egy olyan kis falu, amit csak gyalog lehet megközelíteni, nincsenek is egyáltalán ott autók. Másnap pedig továbbállnék Chora Sfakion felé, és ott is eltöltenék egy kis időt. Ott voltunk idén, és tetszett nekünk.
Maganszervezesben lehet talalok olyan szallast ami nekem megfelel minden szempontbol,iroda kinalatban nem biztos.
Nálunk ez volt az egyik nyomós ok a magánszervezésre. Az utazási irodák általában csak az északi parti népszerű nyaralóhelyekre szerveznek utakat (az Aeolust akkor még nem is ismertem ), és mi oda nem szerettünk volna menni, ráadásul a két hétre két külön helyen kerestünk szállást, olyanokat, amik viszonylag teljesíthető távolságban vannak minden számunkra fontos látnivalótól.
11 főnek nem tudsz 2 kocsiban sem helyet biztosítani. A másik ok pedíg az a kisbusz bérlésére, hogy így csak egy valakinek kell vezetni, a többiek megihatnak egy-egy Mythost (a gyerekek kivételével). A harmadik pedíg, hogy én szoktam általában még a kocsiban elmondani a tudnivalókat arról a helyről ahová megyünk, így csak egyszer kell ismertetnem.
Biztos, hogy drágábban jöttünk volna ki! Makis Gialoson a 9 személyes Fiat Scudót 360,- euróért béreltük full biztosításal 7 napra, de kaptunk grátisz 1 napot, így 8 napig mienk volt a busz, amit házhoz is hoztak és ott is kellett hagyni. Számold azt is hozzá, hogy így csak egy kocsit kellett tankolnunk és nem hármat. Nem emlékszem már rá, hogy mennyit fogyasztott, de nem sokat.
Azt elfelejtettem az előbb, hogy a mi csapatunkban mindenki a jó sört kedveli, bort nagyon ritkán iszunk. Olyan csábító tud lenni egy hűtőből kivett korsóba csapolt fincsi Mythos!
Látom, Te is nosztalgiázós kedvedben vagy. Én is vágyakazom nagyon vissza... megpróbáltam olcsó tavaszi repjegyet találni, de nem nagyon voltam eddig sikeres...
Szia Kvalcsi
Én is igen erősen nosztalgiázok.
Most néztem egy krétai utifilmet-a szívem szakad meg,hogy nem lehetek ott
Olvastam a hosszas eszmecserét a magánszervezésről...
Nekem nagyon bejött az Aeolus szervezés-jól csinálják és nem túl drágák.
Viszont fakultatívra nem mennék,mert az sokba kerül minden irodánál.
Mi autót béreltünk 7 napra 140Eu-ért Tankolással együtt beljebb voltunk,mintha irodával mentünk volna ezekre a helyekre.Sőt,így
több helyen jártunk
Online bérlésnél láttam nagy autót v.kisbuszt 350 alatt.Így mindig olcsóbb
a bérlés és nem rizikós-nekünk bejött-bár kicsit tartottam tőle,mert ilyet még nem csináltam soha ezelőtt.De mindenkinek merem ajánlani
Szoba ajtóba hozák és érte is jönnek.
Üdv,Macsosz
Ilyenkor mindenki a tengerparton sütteti a hasát... Hmmm... de jó nekik. Én is akaroooooom
Mi Kefalonián jártunk így, a fővárosban a vásárlóutcában semmi sem volt nyitva, pedig erősen 16.00 körül voltunk... na akkor nem nagyon örültem, dehát az ember este menjen vásárolni az ilyen helyeken, napközben meg fürcsizzen a sós vízben, nem?