Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 4006
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ancs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111987 Üzenet linkje2009-07-31 11:09:06  Válasz a #111879. hsz-ra

Szia Pontikos!

A Korfuval kapcsolatos kérdésedre... Mi is szerettünk volna Korfura eljutni, de az idegenvezető és az ész érvek lebeszéltek róla. Igazából nem a távolsággal van a baj, hanem az oda meg vissza jutással rengeteg idő menne el. Bérelhetsz robogót vagy autót, Igoumenitsában kompra kell szállni , ahol természetesen nem csak a személyek után kell fizetni, hanem a jármű(vek) után is. És ahogy mi értesültünk róla elég húzós ára van. Mire átjutsz Korfura alig marad egy-két órád, hogy nézelődj és jöhetsz is vissza. A Walternál is van lehetőség szervezett út formájában elmenni Korfura ez 38 euro/fő. Itt azt hiszem busszal visznek el a kompig.Ahogy számolgattuk egyéni szervezésben sem lett volna sokkal olcsóbb eljutni, mint a Walterral. Nem akarlak lebeszélni Korfuról - én is nagyon szerettem volna megnézni- , de még Barbara(idegenvezető) is azt mondta, hogy akit igazán érdekel a sziget az jobban jár, ha a nyaralását oda szervezi, mert annyi érdekesség és látnivaló van, hogy nem érdemes ennyit költeni arra, hogy szinte egész nap utazgass.
Amúgy meg annyi csodálatos hely van Parga környékén, hogy a végén nem bántam meg, hogy nem mentünk Korfura. icon_biggrin.gif

# 4007
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111991 Üzenet linkje2009-07-31 11:36:33  Re:

Szia Ancs!

Köszi a tájékoztatást. A 38 euró valóban nem kevés egy ilyen útra (sőt!), még majd meglesem a menetrendeket, hogy helyi busszal + komppal hogy jönne ki a dolog. Csak kicsit beleszagolnék a korfui hangulatba, és nem mellékesen hajózni is szeretek.
Mivel idén még nem tudjuk, mikor utazunk, és hova, az összes lehetséges úticélról gyűjtögetem az infokat, hogy ne akkor legyen kapkodás (nem mellékesen így választanom is könnyebb). Lassan már a fél hellasz.hu-t fejből tudom. icon_wink.gif

# 4008
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#111996 Üzenet linkje2009-07-31 11:45:48  Re:

Pontikos írta:

A fürdőcipős kérdésem kimondottan a várossal szembeni kis szigetre vonatkozott, mert inkább brekitalppal mennék, ha könnyű kimászni, mert úgy gyorsabb az úszás, ha viszont "szerencsétlenkedős" a part, akkor cipőben.

Szia!

Én nem vittem a cipőt amikor átúsztam, de jobb lett volna ha viszem, mert kellemetlen volt a köveken, fenyőtüskéken mezítláb szerencsétlenkedni icon_lol.gif Brekitalp nélkül sem olyan hosszú a táv, én azt javaslom, hogy vidd az úszócipőt.

# 4009
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112012 Üzenet linkje2009-07-31 12:29:58  Re:

Vio írta:

Én nem vittem a cipőt amikor átúsztam, de jobb lett volna ha viszem, mert kellemetlen volt a köveken, fenyőtüskéken mezítláb szerencsétlenkedni icon_lol.gif Brekitalp nélkül sem olyan hosszú a táv, én azt javaslom, hogy vidd az úszócipőt.

Köszi, Vio! icon_smile.gif

# 4010
Rizigizi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112069 Üzenet linkje2009-07-31 15:18:59 

Szia Pontikos!
a ión túrát ahogy nézegettük, nem láttuk olcsóbban és bár 40 euro nem kevés, de reggel 7kor indulsz és este 9 felé érsz vissza Pargára és közben sok gyönyörű helyből kapsz egy kis ízelítőt..mi nagyon jól éreztük magunkat és már az első megállóért is megérte volna mert Porti katziki és Egremini hihetetlen..-az a vízszín ami ott van.. icon_eek.gif icon_lol.gif
csak azt sajnáltuk, hogy ennél az egy fakultatívnál jó lett volna ha eljön az idegenvezető, mert a kapitány sok mindent elmondott a szigetekről amiken jártunk görögül, angolul meg fele annyit(legalábbis a szöveg hosszúságából ítélve.. icon_smile.gif és bár jól megy az angol, de mikrofonon át néha még azt is nehéz volt meghallani mikor vált a kapitány görögről angolra.. icon_rolleyes.gif icon_smile.gif
meg egyébként Acheron előzetesen 35 euro körülre számoltuk aztán mikor láttuk a kikötőnél lévő bódéra kiírva, hogy naponta megy oda kis hajó 10euroért inkább ezt választottuk és nem is bántuk meg , mert meg volt a varázsa a folyón való hajókázásnak , bár biztos a forrás is gyönyörű, azt egy picpt bánjuk, hogy nem láttuk..de majd egyszer legközelebb motorral.. icon_wink.gif

# 4011
Rizigizi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112071 Üzenet linkje2009-07-31 15:24:42 

a ión túrához még annyit, hogy akik előttünk ültek a buszon, ők már májusban is voltak egyszer (de jó nekik icon_lol.gif ) és ők azt mondták , hogy nidriből 25euroért visznek el ugyanerre a túrára, de azt számolgatták, hogy autóbérléssel együtt nem jött volna ki nagyon olcsóbban..de azért körül kell nézni mert az egyik irodánál pl: ki volt irva este hogy a másnapi Paxost 10ért adják és ez volt a legolcsóbb, bár mi inkább a 15eurost válsztottuk mert a ionian star nevű kis hajó volt a szimpi és az bement a barlangba meg olyan kis családias volt.. icon_wink.gif
# 4012
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112100 Üzenet linkje2009-07-31 16:52:29  Válasz a #112071. hsz-ra Előzmény #112071

rizigizi, neked is köszi!

A Ión túránál nem is gondoltam, hogy árban lenne kedvezőbb, annyit szerintem tökéletesen megér látatlanban is, csak azt hiszem, Nidriből több hajó is indul, és gondoltam, hátha Pargáról sem csak a Nidri Starra lehet befizetni. De úgy tűnik igen, persze az sem baj. icon_smile.gif
(Az idegenvezető nekem szerencsére a hazaindulásig nem hiányzik. icon_redface.gif )

# 4013
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112103 Üzenet linkje2009-07-31 17:22:51 

Pontikos,ha csak tengerkedni akarstz a nyaralás ideje alatt,akkor Parga jó választás.Mi sem csináltunk mást a 11 nap alatt,és nem untuk meg a 3 srtandot és a sok hajós programot.Egyébként nem csak a Nidri Starral lehet menni a Jón tengeri utra.Mi az Eptanisos nevűvel voltunk,nagy piros 3 emeletes hajó,nekem nagyon tetszett.Mondjuk 3-an voltunk magyarok a hajón,jobban mondva Ithakán hallottam,hogy volt még egy másik család,de igy is jó volt!
# 4014
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112104 Üzenet linkje2009-07-31 17:23:57 

# 4015
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112131 Üzenet linkje2009-07-31 20:41:13 

Miskolciutas írta:
Mi az Eptanisos nevűvel voltunk,nagy piros 3 emeletes hajó,nekem nagyon tetszett.

Köszi, Miskolciutas!

Miskolciutas írta:
Mondjuk 3-an voltunk magyarok a hajón,jobban mondva Ithakán hallottam,hogy volt még egy másik család,de igy is jó volt!

Így meg főleg tetszik. icon_redface.gif

A tengerkedést eddig mindenhol megoldottam. icon_lol.gif Nem vagyok az a 40 fokban buszban ücsörgő, majd csoportosan sétáló, városnéző turista. icon_redface.gif
Egy kis "kultúrprogram", és sok vizes. icon_razz.gif

# 4016
Gregorius26
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112172 Üzenet linkje2009-08-01 10:31:18  Válasz a #111991. hsz-ra Előzmény #111991

Bocs, hogy belekontárkodok, de a szervezett Korfu-kirándulás 38 euróért pontosításra szorul, ugyanis közvetlenül Parga kikötőjéből indul 8:30-kor egy nagyobb hajó, nem kell sehova buszozni, oda is hoznak vissza. Mi elmentünk, szerintem megéri, bár való igaz, hogy a rendelkezésre álló 5 óra nem sok mindenre elég.
# 4017
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112174 Üzenet linkje2009-08-01 10:36:47  Re:

gregorius26 írta:
Bocs, hogy belekontárkodok, de a szervezett Korfu-kirándulás 38 euróért pontosításra szorul, ugyanis közvetlenül Parga kikötőjéből indul 8:30-kor egy nagyobb hajó, nem kell sehova buszozni, oda is hoznak vissza. Mi elmentünk, szerintem megéri, bár való igaz, hogy a rendelkezésre álló 5 óra nem sok mindenre elég.

Jajaja, így írták a többiek is (csak az időpont nem szerepelt eddig). Én az önálló verzióra gondoltam a "meglesem a busz és kompmenetrendet" dologgal, hátha akkor meg tudom nyújtani az 5 órát. De az eddigi keresgéléseim alapján csak rövidíteni tudnám. icon_confused.gif

# 4018
Ruzsi83
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112342 Üzenet linkje2009-08-02 21:27:04  parga

Sziasztok

Mi szerdán este érkeztünk haza Pargaról, csak nem volt még érkezésem gép elé ülni.
Nagyon jól éreztük magunkat Parga szép hely, és a környéke is gyönyörű.
15 óra alatt értünk le kocsival a magyar határon persze szívás volt, legalább 45 perc, haza fele pedig 1:30 perc felháborítóóó de komolyan.
Szóval aeolusal sakisban voltunk sakis nekünk bejött mert kedves hely mert csendes, mert a háziak nagyon kedvesek, minden nap takaritanak tisztaság van kisebb hibák voltak ....nehezen csukodik a hütőajtó, meg nem a legújabb divat trend szerint van berendezve......de kb ennyi hibát találtunk . Azt tudni kell hogy az aeolus szállásai tényleg nincsenek közel pargahoz de kb 30 perc séta még egy kis gyerekkel is. És kifejezetten nem ajánlom a diogenis apartmant mert egy hegyen van lefele meredek az út a strandhoz, felfele meg az ember kiköpi a tüdejét. Még kocsival is éppen elég volt oda felmenni mikor mentünk ki a szállástól. Láttuk még a thomas apartmant azzal is voltak próblémák éjjel nappal nagyon meleg volt többször panaszkodtak rá. Ja igen a Sakisban a plafonon egy ventillátor van ami igen jó szolgálatot tett a 43 fokban, teljesen lehütötte a szobát pár perc alatt.
14 nap alatt elég sok helyre eljutottunk.
Voltunk Korfun egyénlieg kocsival, 4főre és a kocsira oda-vissza 100 e fizettünk ez kedvezményes ár mert oda-vissza egyszere vettünk meg a jegyet. Korfu város -Sidari-Paleokastrica ezek fértek bele 1 napba.
Lefkadan is egyénileg voltunk évről évre egyre szebb Lefkada.
icon_cool.gif icon_surprised.gif Porto Katsiki-agio fili-nidri-vasiliki ennyi fért egy napba.
Fakultatív progik közül a Paxos -antipaxos hajó kiránduláson voltunk nem volt rossz de nem nyügözőtt le(de delfineket mi is láttunk).
Egyenlőre ennyi jutott eszembe de még majd írok.

# 4019
Greee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
83 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112345 Üzenet linkje2009-08-02 21:37:48  Válasz a #112342. hsz-ra Előzmény #112342

Szia!

Írod, hogy a Diogenist nem ajánlod mert fönt van..
De ha úgyis bemész a városba esténként így is úgy is át kell menni azon a hegyen..
Igaz, ha kocsival vagy akkor mindegy..
De én pl a buszosoknak nagyon is ajánlom a Diogenist, ez van legközelebb a városközponthoz.

# 4020
Ruzsi83
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#112413 Üzenet linkje2009-08-03 13:54:27  parga

Igen Nekem mindegy volt , de 40 fokban strand cucokkal a kezedben Neked sem lenne mindegy hogy sík terepen mész 250-500 métert vagy hegynek felfele és az sem biztos hogy egynél többször be akarsz menni Parga központba mert anyni ember volt ott, hogy néha mozogni sem lehetett. Biztos hogy nagyon szép belül is a Diogenis és ezért is ajánlják annyira de ha nekem ezt egy kis gyermekkel kellett volna megtennem biztos nem örültem volna. Ja igen és a hegyen nem igazán ott kell átmenni ahol a diogenis van hanem a parton végig és úgy egy emelkedőn. Lehet ott is át lehet valahol vágni ezt nem tudhatom .
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 267 268 269 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu