Mindig is úgy gondoltuk, hogy előbb pár nap Kréta (egyrészt, mert oda visz a Wizzair, másrészt mert érdekel minket a sziget), majd onnan tovább valami eldugott szigetre egy hétre. Csak azon van a vita, hogy melyik legyen ez a sziget. A párom belátta, hogy mindent nem kapunk meg (zöld is legyen, hegyes is legyen, homokos partja is legyen, a tengervíz meleg is legyen júniusban, eldugott is legyen, kicsi is legyen, és olcsó is legyen), így engedni kell valamiből. Nem biztos még, hogy Gavdos fog nyerni, de Krétáról jól megközelíthető, ugyanakkor kellően eldugott, aztán nagyon szép strandjai vannak, és állítólag a sziget legnagyobb részét cédrusok, fenyők meg leánder borítja, szóval nem csak egy kopár szikla. Aztán meg az egyik végéből a másikba át lehet sétálni max 2 óra alatt - arra a kerti székre muris lenne felülni! És a kikötőben van 1 db bolt is.
Hát, majd meglátjuk, végül hogyan döntünk. Amíg ki nem jön a tavaszi Wizzair-menetrend, nem tudunk mozdulni egy tapodtat sem. Addig csak tipródhatunk, hogy ne legyen mégis inkább Iraklia, vagy a Furni-szigetek.
De mindenképpen lesz róla képes beszámoló, akármelyik is lesz végül az úticél!
Nagyon fogom várni a képeket és a beszámolót is! Ezek a helyek mind izgatják az én fantáziámat is!
Ha lehetőségetek van, akkor szálláselérhetőségeket gyűjtögettek majd? Azért lenne jó, mert pl. Krétán sokszor tapasztaltuk főleg a kevésbé zsúfolt déli partokon, hogy a legjobb szállásoknak nincs honlapjuk, így nem is igazán lehet előre itthonról rájuk találni és lefoglalni.
Gondolom, hogy ez más eldugottabb helyeken is így van, hogyha a szállást nem valami közvetítő ügynökség adja ki, akkor nem kerül fel a netre, mert a házinéni az ugye nem ért ilyesmihez , viszont van neki telefonja, esetleg faxszáma is. Meg ha van kép, meg már valaki látta személyesen az adott helyet, akkor mégiscsak lehet előre tervezni, telefonálni vagy faxolni.
Azért azt a "Krétáról elég jól megközelíthető" kitételt kicsit erős kijelentésnek tartom. Egy masszív ezerórás buszozásra legyetek felkészülve, és gondolom, hogy át is kell szállni közben, azt nem hiszem, hogy Heraklion-Paleochora között van közvetlen járat. (Talán Chania-Paleochora az már biztosan van.)
Nos, ami a könnyebb megközelíthetőséget illeti, Gavdos mégicska 24 tengeri mérföldre van Krétától, és látótávolságban. Nem pedig eldugva a Kis-Kükládokban, hogy két kompátszállással lehessen csak megközelíteni, ha jó az idő...
Ezenkívül találtam egy jó szállást, és a honlapból nagyon úgy nézem, hogy a szállásadók hajlandóak segyíteni az odajutásban, csakhogy oda jussunk, ott legyünk és ott költsük el a pénzünket. https://www.gavdostudios.gr/
Hát, majd meglátjuk. Lehet, hogy a végén mégiscsak Karpathos lesz belőle...
Hát azért egy kompozás itt is benne van a dologban és itt is lehet rossz idő! De a világért sem akarlak lebeszélni, szerintem jó kis nyugis hely lehet!
Megnéztem a linkeket, a második az tetszik, meg is jegyeztem magamnak. Ki tudja, hátha egyszer...