#1032102009-06-04 19:52:35 Válasz a #103197. hsz-ra
Szia,
nem feltétlenül muszáj, ha van rendes biztosításod (az úgyis kell, mert azt nem helyettesíti), de adott esetben nagyon meg tudja könnyíteni az életedet... Ha az orvos ezt gond nélkül elfogadja, akkor nem kell telefonálgatni a biztosítónak, várakozni stb...
sziasztok!erre az eu-s eü. kártyára mindenképp szükség van???
Sajnos a mi szezonunk azzal kezdodott, hogy korhazi ellatasra volt valakinek szuksege, es az EU kartya nelkul orakig, csak azert telefonalgattam, hogy vegre meglegyen a visszaigazolas, miszerint a biztosito minden koltseget fedez. Az Eu kartyaval ez egy perc lett volna. Emellett persze mindekeppen kell az utasbiztositas is, mert az Eu kartyat a korhazon kivul nem fogadjak el (vagy csak nagyon keves helyen)
sziasztok!az érdelekne még hogy ha írásban igénylem az eu.kártyát azt milyen cimre kell elküldeni????a helyi kirendeltséghez,vagy az országos eü.pénztárhoz???köszi
#1034832009-06-06 12:31:24 Válasz a #103480. hsz-ra
Szia angel001!
Ha van nálatok Egészségpénztár, akkor minek leveleznél, ott helyben megcsinálják öt perc alatt. A TAJ kártyádat és a személyidet vidd magaddal, de ezt már korábban jól kielemeztük itt a fórumon.
Most olvastam a Campus club utazási iroda honlapján a következőt:
Kötelező utasbiztosítás Macedóniába
2009.06.02.
A Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás. A hitel- és bankkártyához tartozó biztosítás nem elegendő.
Most olvastam a Campus club utazási iroda honlapján a következőt:
Kötelező utasbiztosítás Macedóniába
2009.06.02.
A Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás. A hitel- és bankkártyához tartozó biztosítás nem elegendő.
Viszont elfogadják az a TB által kiállított E111 vagy milyen kártyát is!
Mondjuk, én még sohasem váltottam ki, mert mindig kötöttem egyéb biztosítást, ami miatt, még sohasem kellett fizetnem egészségügyi ellátásért, pedig a fiam miatt, egyszer szükségünk volt az ellátásra.
Itt olvastam, hogy kell a TB által kiállított kártya, ha kórházba kerül az ember lánya. Nem értem az egészet, mert az utasbiztosítási kötvény felmutatásával (ha a kórházi ellátás is szerepel a kötvényben!), nem kell fizetni az ellátásért. Totál fölösleges hercehurcának teszik ki az embert, akik csak a híreket hallgatják, és nem néznek utána a részleteknek.
Jelentem olvastam! De ezekszerint azt kér amit akar És ezek ráéreznek szerintem hogy mi nincs nálam vagy biszik Na most van bő egy napom a hogy eldöncsem mi is legyen Tőlem a BBP-t kérte.De akkor elfogadta a biztosítási kártyámat.
Viszont elfogadják az a TB által kiállított E111 vagy milyen kártyát is!
Szerintem ezt a Macedónok nem fogadják, csak az EU tagállamok, mint Görögo.
Semmi köze a Macedónoknak a mi EU-s TB-nkhez...........
Én nem hallottam hogy lenne ez irányban a magyar TB és a Macedón TB között bármiféle szerződés, megállapodás! Az nagyon nem EU!!!!!!
Így ott ki lehet törölni az E111-es nyomtatvánnyal......
Legutóbb macska szerkesztette (2009-06-06 15:32:47), összesen 1 alkalommal