Igen, már mi is. Mondjuk a bőröndnél még nem tartunk, szerintem azt majd úgy 1 hét múlva, de a listánk az kint van a konyhában, és mindig ráírunk valamit, ha eszünkbe jut, hogy mit kéne még vinni. Mit mondhatnék, már elég hosszú a lista....
Mi is abban reménykedünk, hogy amíg ott leszünk nem lesz eső, szoktam nézegetni a 2 hetes előrejelzéseket, és mindig 28-30 fokot ír. Hát...lehetne melegebb is, én nagyon szeretem a 34-35 fokos meleget.
Mi összesen 2 hétre megyünk, viszont abból a 2hétből Lloreten csak 1 hetet töltünk, és mi úgy 3-4 fakultatívot tervezünk, szóval szűkös lesz az időnk.
Előre is kellemes nyaralást!
Szia Marija!
De jó Nektek! 2 hét nyaralás....maga a mennyország. Hol töltitek a 2. hetet? Busszal, vagy hajóval mi is szeretnénk átmenni Lloretbe, mert lenyűgöző képeket láttunk a neten a parti sétányról, meg egyébként is kíváncsiak vagyunk rá. Már csak 4-et kell aludni és irány!
Az a fránya időjárás...mindennap többször is megnézem....a lényeg, hogy kerüljön el minket a csapadék!
Kellemes nyaralást Nektek, kívánom, hogy legyen olyan az a 2 hét amilyennek terveztétek!
Üdv: Adri
#1701092011-07-18 13:54:06 Válasz a #170049. hsz-ra
Kedves Josza!
Nagyon köszi a választ! Reméljük, hogy meg tudjuk értetni magunkat és nem nyúlunk mellé az éttermekben. Alig várjuk, hogy megkóstoljuk a Sangriát, a churrost, meg a tengeri herkentyűket! Gyorsan telnek a napok, már csak 4 nap és indulás. A bőröndök már lekerültek a helyükről, lassan nekiállok csomagolni.
Josza, szerinted mivel érdemes átmenni LLoretbe? Nagyon szép a parti sétánya, meg a várost is szívesen megnéznénk.
Illetve mit gondolsz, mennyire megbízható ez az időjárás előrejelzés? http://www.zoover.hu/spanyolor.....r/idojaras
Előre is köszönöm a válaszod, további szép napot, üdv: Adri
Szia Josza! Elfelejtettem megkérdezni, hogy az utánatok jövő turnus mikorra ért oda, és mikor foglalhatták el a szobákat, illetve Ti mikor indultatok haza szombaton, volt-e lehetőség esetleg még fürdésre és utána zuhanyozásra az utolsó napon? Útközben milyen időközönként álltatok meg és milyenek voltak ezek a toalettek? Ha eszembe jut még valami, biztos írni fogok.
Üdv: Adri
#1701962011-07-18 22:10:32 Válasz a #170107. hsz-ra
Olyan lesz az út, hogy 1. nap csak utazunk, 2. nap délelőtt és kora délután irány Verona, aztán délután 3-ra érkezünk Lido di Jesoloba, ott lesz 1 éjszakára a szállásunk, aztán 3. nap megreggelizünk, és hajóval megyünk Velencébe, aztán késő este továbbindulunk, és irány Spanyolország. 4.-10. nap Lloret de Mar, 11. napon este indulunk Franciaországba. 12. napon délelőtt és délután Cannesban leszünk, aztán késő délután továbbállunk Nizzába, ott töltjük az éjszakát. 13. napon Nizzában leszünk, aztán elindulunk hazafelé, közben megnézzük Monaco-t, Monte Carlo-t.
Vagyis pontosabban az utazási iroda ez tüntette fel utazási programnak, előzőleg még úgy volt, hogy oda-és visszafelé is Olaszország, Alessandriában szállunk meg, és Milano-t, Grasset is megnézzük, de mivel az utazási irodának nem jött össze elegendő utas, ezért átpasszoltak minket egy másik utazási irodának, és náluk kicsit más a program. [ez, amit leírtam]
Remélem, most már nem lesz semmi bonyodalom.
... mivel érdemes átmenni LLoretbe? Nagyon szép a parti sétánya, meg a várost is szívesen megnéznénk.
Illetve mit gondolsz, mennyire megbízható ez az időjárás előrejelzés? https://www.zoover.hu/spanyolo.....r/idojaras
Kedves Adrika!
Lloret tényleg nagyon szép hely és isteni a strandja, mégha zsufolt is. Mindenféle tengeri eszközt lehet kipróbálni. Banán, jet-sky, siklóernyőzés stb.. Feltétlenül sétáljatok fel a kilátóba és az onnan induló sétautat járjátok be. Csodálatos.
Egyébként kevesen tudják, hogy Tossából gyalog is át lehet sétálni Lloretbe. A vár háta mögötti kis strand felett indul az ösvény, ami a sziklás tengerpart felett halad és Lloret felé már betonozott kiépített látvány-útban folytatódik egészen Lloretig. Leírhatatlanul gyönyörű az út és kb 4 Km, de megéri a látvány. Lloretbe ezen kívül mi leginkább busszal mentünk át. Igen gyakran közlekedik és kb 15 perc alatt van Lloretben. Oda-vissza 3.10 euro. Metnünk mi át kishajóval is az kb 20 perc és 10 euro és kellemes az út. Az időjárás-előrejelzésekben nem nagyon hiszek, mert igen nagyot tévedtek a mi esetünkben is, mindegyik. Végig rossz időt jósoltak 24-26 fokkal esőkkel és végig forró, 33-38 fokos nyári idő volt. Most, mikor Ti mentek ez a nyár legmelegebb időszaka és ilyenkor igen ritka a rossz idő. Az esőnek, statisztikailag szinte esélye sincs.
adrikanemeth írta:
... az utánatok jövő turnus mikorra ért oda, és mikor foglalhatták el a szobákat, illetve Ti mikor indultatok haza szombaton, volt-e lehetőség esetleg még fürdésre és utána zuhanyozásra az utolsó napon? Útközben milyen időközönként álltatok meg és milyenek voltak ezek a toalettek? Üdv: Adri
Az utánunk érkező turnus már reggel nyolckor megérkezett. Nekik is és kilenc után nekünk is kijelöltek egy-egy apartmant, ahol le lehetett pakolni, átöltözni és toalettbe, fürdőszobába lehetett menni. Mi du. 5 órakor indultunk haza és igen, volt lehetőségünk fürdeni és elbúcsúzni Tossától. A busz kb 3-4 óránként állt meg, de sürgős esetben is előfordult, hogy valaki miatt megálltunk, nívós helyeken, ahol ingyenes toalett, étterem és bevásárlási lehetőség is volt.
Tudom nálatok, már nagy az izgalom. Jó készülődést. Ha van még kérdés., akkor bátran....
tényleg szívesen segítek és most nem utazok el sehova sem közben.
Üdv: Josza
Legutóbb josza2 szerkesztette (2011-07-18 22:24:18), összesen 1 alkalommal
#1702002011-07-18 22:23:28 Válasz a #170196. hsz-ra
Kedves Marija!
Ez tényleg pazar egy út lesz. Melyik irodával utaztok?
Rád is vonatkozik, hogy nyugodtan kérdezz, bármit, szívesen segítek.
Nektek is jó készülődést!
Üdv: Josza
#1702412011-07-19 11:02:47 Válasz a #170109. hsz-ra
Kedves Marija! Csodálatos 2 hétben lesz részetek! Egy ilyen tartalmas nyaralásra vágyunk mi is, de sajnos férjemnek így is alig van szabija, - a főiskola elveszi. Engem is nagyon érdekelne, hogy melyik utazási irodával mentetek, mert talán jövőre, vagy 2 év múlva szívesen beneveznénk egy hasonló nyaralásra. Jó készülődést, üdv: Adri
#1702452011-07-19 11:18:46 Válasz a #170198. hsz-ra
Kedves Josza!
Nagyon szépen köszönöm a választ! Egyre nagyobb bennünk az izgalom, hiszen ez az év csúcspontja, amikor kettesben lehetünk a férjemmel és nem kell folyton a munkára, a tanulásra gondolnunk. Reméljük, hogy minden jól fog menni, hogy szerencsésen oda és hazaérünk, hogy jó lesz az idő, a víz! További szép napot kívánok Neked, üdv: Adri
Szerbiaiak vagyunk, szóval nem hiszem, hogy nagy segítség, ha leírom az utazási iroda nevét, de a Plus Tours-szal utaztunk volna, és a Robinson Tours-nak lettünk átpasszolva.
Hát remélem is, hogy ugyanolyan jó lesz a nyaralás, mint amilyennek le van írva.
Már csak 8 nap! Pedig még márciusban arra gondoltam, hogy úristen, még 4 hónap, alig bírom ki várni, most meg a nem sokára indulunk.
#1702562011-07-19 12:43:51 Válasz a #170255. hsz-ra
Szia Marija! Köszi az infot! A Plus Tourst megtaláltam és az említett utatokat is, mivel nem beszélek szerbül, így nem értem az online katalógusukat, de ahogy leírtad a programot, egyből megtaláltam, viszont a Robinson Toursnál nem találok olyan 2 hetes programot, mint a Tietek.
A robinson toursnal a Ljoret de mar hoteli alatt találod meg a hoteleket, és ott minden hotelnél rálehet kattintani az árjegyzékre [cenovnik bus/bus,bus/avio,avio/avio], ez a link egyébként: https://www.robinson.rs/cenovnik/cenovnik_spanija_2011.pdf itt ha lejjebb görgetsz, akkor ott van a program [Program putovanja bus/bus]
#1702662011-07-19 13:34:49 Válasz a #170260. hsz-ra
Szia Marija! Nagyon aranyos vagy, hogy átküldted a linket, -persze érteni nem értem, de a programotokat megtaláltam. Fantasztikus lesz, hogy 3 országban, azaz Olaszországban, Franciaországban és természetesen Spanyolországban is eltöltötök pár napot. Ha visszaértek, majd kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra! Jó készülődést, üdv: Adri
Ha visszaértem, akkor természetesen írok beszámolót, és remélem, te is írsz.
Szerintem mi viszünk laptopot is, mert van ingyen wifi a szállodánkban, és akkor majd ha lesz 1-2 szabad órám esténként, írok, hátha más valaki is olvassa ezt a fórumot hármunkon kívül.
Sziasztok!
Természetesen én is várom a beszámolókat, mert jövőre ide tervezzük a nyaralást, és minden információt szívesen fogadok.
Mindkettőtöknek nagyon szép és élményekben gazdag nyaralást kívánok.
#1702822011-07-19 15:41:59 Válasz a #170268. hsz-ra
Szia Marija! Mi nem viszünk laptopot, állítólag ott van egy számítógép, amit lehet használni. Úgy vélem, hogy majd csak akkor fogok írni, ha hazaértünk. Már összeszedtem az útra a nyalánkságokat, lassan a ruhák is bekerülnek a bőröndbe. Remélem, hogy vastagabb holmira nem lesz szükségünk! Üdv: Adri