Ha eljutsz Athénba 38 800-ért (annyi június 30-ig), onnan aegean airrel Krétára (Chania) eljutsz 14 és 33 euroért (oda-vissza össz: 47euro)
A komp meg 30 euro oda 30 vissza.
Ha nem lenne vizsgaidőszakom, bevállalnám ezt az Athénos-Chaniás utazást...
Nem értelek ám Titeket!
Miért is éri meg jobban 52 e vagy 56 e Ft-ot fizetni athéni átszállással, mint közvetlenül, átszállás nélkül Wizzel menni nem teljesen 50 e Ft-ért??
Haspók, teljesen igazad van! Nekünk inkább az időpont miatt nehezebb a keresgélés. Anyukám jönne hozzánk látogatóba, és olyankor szeretne, amikor még nem úszok a munkában, pl. május eleje, amikor azért már van élet is meg lehetne strandolni is kicsit. De lehet a wizzair nyer majd (a juni13-ai első járat), de még alszunk rá párat. A kérdés az az hogy mikor változik az ár megint, náluk ezt nem lehet kiszámolni sajnos...
És de jó neked, irigyellek az athéni kirándulás miatt! Én eddig még csak átutazóban csodálhattam.
Hát, ha a május a jobb, akkor csak a Malév marad. Ha esetleg ebben gondolkodtok, akkor viszont vasárnapig tart csak ez az akció, addig lenne érdemes megvenni a jegyet.
Én a helyetekben kitolnám júniusra, ha még akkor is jó a látogatás időpontja, mert szerintem a közvetlen járat sokkal egyszerűbb és ez esetben még olcsóbb is.
firkamano, köszi a segítséget, én csak a komppal gondolkoztam, bevallom lusta voltam tovább nézelődni. ez az aegean-es tényleg jó ajánlat!
és Haspók, én értem hogy nem érted:D de a wizz heraklionba visz, és az nekünk 130km. tehát valamit valamiért. arról nem is beszélve hogy fapadosnál még a bőröndökért is külön kell fizetni ha jól tudom.
de mind2nek van +, - oldala...
Athén miatt én is irigylem magunkat... Nem gondoltam volna, hogy idén lesz még egy nyaralásunk, de amikor megláttam a jegyárakat, akkor arra gondoltam, hogy hát végülis ennél olcsóbb közvetlen járat Budapestről nem valószínű hogy egyhamar lesz, hiszen maga a jegy szinte semmibe nem kerül, csak az illetéket kell megfizetni. Athénban pedig nem kell autót bérelni, ami eléggé meg szokta dobni a költségvetésünket, úgyhogy ez a költség is kilőve, a szállásokra meg gyorsan rákerestem, és első pillantásraelég elfogadható árban lehet találni. Enni meg itthon is szoktunk, csak annyi lesz a különbség, hogy athéni szupermarketben vásárolunk majd be. Így vezettem le, hogy miért is kell nekünk júniusban Athénba menni.
A wizzair csak az első időpontokat adja "olcsón".
Ez júni 13 és 20(ez már vissza).
Az összes többi időpontban 30-40 ezer Ft csak egy útra...
Ezért éri meg a Malév.
Sőt, most láttam olyan visszafeléidőpontot ahol 70 ezer Ft a jegy. Ez azért már túlzás...
Sajnos én júniusban nem mehetek sehova a fősuli miatt, júni utolsó napjaiban Lefkadára utazunk 2 hétre, utána meg már nagyon drága arepjegy, és aug közepén megyünk 1 hetes last minute-ba.
Végignéztem a wizz árait, odavissza (Kréta vagy Rodosz) minimum 65 ezer Ft, és ez csak a repjegy. Ha mellé még szállást bérelek akár csak egy hétre, ott vagyok, hogy utazási iroda olcsóbban odaadja akár az utazáskiállításon is
Igazából csak álmodozom, ha újabb nyaralóstervvel jönnék elő a páromnak, kitekerné a nyakam
De Athénba mindketten nagyon vágyunk, néztem a szeptemberi árakat Malévnál, de sajnos az elég drága megintcsak.
ÉS AEGEAN AIR megszűntette a Bécsi felszállást, így az is kilőve
firkamano, melyik suliba jársz?
én is azt néztem hogy a komplett nyaralás sokkal olcsóbb mint csak a repülőjegy. hát ez van. :S
Haspók, le is kell csapni a jó ajánlatokra. és ne ragozzuk hogy mennyire jó neked mert mindjárt sírok hogy én nem mehetek sehova. nemsokára kezdődik a szezon, és szerintem egy szabadnapnak is ujjongani fogok.
Igazából csak álmodozom, ha újabb nyaralóstervvel jönnék elő a páromnak, kitekerné a nyakam
(
Ismerős. Én tegnap félénken elkezdtem elővezetni az augusztusi ünnepnapok köré egy olcsó, buszos utat... hát nem arattam vele nagy sikert! De Athénnál megtört a jég! Mivel imádja a romokat, ennek már nem tudott ellenállni, mikor felhívtam azzal, hogy van 1000 Ft-os jegy Athénba! (Na jó, ez kicsit reklámízű szöveg volt, mert valójában 38 800 Ft az az 1000 Ft... És hát azért én is jobban örülök annak, hogy repülővel mehetünk, nem pedig busszal, árban pedig ugyanott lesz.
Ez egyébként a Te érdemed, mert ha nem írod be, akkor én észre sem vettem volna. Most már, hogy megvan a jegyünk, nem nézegettem a Malév oldalát. (Viszont nagyon remélem, hogy július hónapra nem szerveznek majd később ilyen akciót, mert ha akkorra is féláron lehet majd jegyet kapni, amikorra mi már megvettük, akkor nagyon rosszul fogom érezni magam. Úgyhogy lécci, ha lesz nyári akció, akkor azt NE írd majd be... .)
Akkor nálatok is ilyen ahelyzet... A buszos út annyira nem mozgatja meg a páromat, és ha lenne szabad időnk még nyáron, biztos ő is ugrana az Athéni repülőjegyre. De sajna már nem tudok hova szervezni utat. Talán jobb is mert így is egy vagyont költünk ebben az évben utazásra...
Akkor nálatok is ilyen ahelyzet... A buszos út annyira nem mozgatja meg a páromat, és ha lenne szabad időnk még nyáron, biztos ő is ugrana az Athéni repülőjegyre. De sajna már nem tudok hova szervezni utat. Talán jobb is mert így is egy vagyont költünk ebben az évben utazásra...
Dettó... Nálunk is mindenben ugyanez a helyzet.
És így már nekünk is betelt a nyár, azon egyszerű oknál fogva, hogy nincs több szabim...
firkamano, jó neked hogy már végzel, előttem még hosszú az út. akkor ez az utolsó június amikor le kell mondani a nyaralásról.
még vmi, te hol találsz ilyen 2-3ezer ft-os szállást Athénban ráadásul? lehet nekem nincs tehetségem hozzá, de keresgéltem én is és 16 euró volt a legolcsóbb és ez hostel. nem tudom te ilyesmire gondoltál -e, meg kérdés milyen árfolyamon számoljuk az eurót.
mert ha ilyen aranykezed van ezekben akkor rádbízom a repülőjegyemet is.