Helló türelmetlenek!
Hazajöttünk és most csak annyit írok,hogy szuper nyaralásunk volt!Holnap majd,ha összekaparom magam írok bővebben!Addig is kitartás!
Kedves Soma és Bonci!
Azt tudjátok,hogy mi autóval mentünk és két hétig nyaraltunk Platamonason a Vaya apartmanban!
Este 6-kor indultunk és negyed9-re értünk Röszkére!Mire Szerbiába értünk bizony majdnem éjfél volt!Az út jól haladható és mondhetni kellemes volt egészen addíg mig az utolsó szerpentines szakaszon hatalmas ködbe nem keveredtünk!Mivel itt gyér volt a forgalom azért óvatosan de jól lehetett haladni!A Szerb-Macedon határon újabb 2órát vesztegeltünk!Nem én vezettem és bizony egy ilyen kényszerpihenő nagyon kibillenti a sofőrt és egyre fáradtabb lett! A Görög határon kiszedtek minket a sorból és 2 perc alatt át is mentünk!A lényeg az,hogy majdnem dél volt mire megérkeztünk Platamonasra!Elkövettem azt a hibát,hogy otthon hagytam az apartman címét!Megkerestem Mónika boltját gondolván vele majd csak kitaláljuk merre menjünk!Persze nem volt ott így jöttek a telefonálgatások haza és végre meglett a cím.Na a GPS nem ismerte ezért még mindíg kérdezősködni kellett!Nagyon vártak már minket!Megöleltek puszit kaptunk és finom hideg Frappét! A szállásunk nagyon jó szép kényelmes volt!3x húztak ágyat és takarítottak ki míg ott voltunk!Nem a legolcsóbb kategória,de megérte az árát!
Platamonaszon minden kapható.Vannak nagy szuper marcetek és kis boltok is! Becsapós,hogy csak 1 euro vagy 2 valami,mert amikor fizetsz és 35 a vége,akkor átszámolod és hírtelen 10000 Ft a vége!A cigaretta nagyon drága azt inkább itthonról vigyen aki dohányzik!Az árak a két évvel ezelőttiekhez képes jócskán megemelkedtek,de mi 4-en 14 napra üzemanyaggal együtt összesen 1100 eurot költöttünk el! Étteremben csak egyszer ettünk Theszalonikiben,akkor viszont majdnem 60eurot fizettünk! Viszont a kikötőben közvetlenül a tenger mellett és nagyon finom volt!
Az első héten sokat kirándultunk!Szinte minden nap elmentünk valahova és persze napi egy vagy két strandolás is volt! Nei poriba jártunk fürdeni mert ott homokos a strand és a gyerekek azt szeretik!
A tenger csodás és nagyon meleg!Medúzák nem voltak!
Voltunk Edessában ami csodaszép! Majd Dionban egy archeologiai parkban ami meseszép volt!Litochorroban a kanyont néztük meg! A látvány fantasztikus,de sajnos a képeken nem jön úgy le mint ott élőben!Túl nagy a hegy és részleteiben nem tudja visszaadni a látványt!
A Péatamonas-i vár is nagyon szép! 2 euro a belépő és este 8-ig nyitva van!Voltak ott magyarok akik csak a NA ITT IS VOLTUNK félék voltak és 10 perc alatt már ki is mentek!Nem tudják miről maradtak le! P.pateleimonas álom szép!Először késő délután mentünk,hogy ne legyen olyan melegünk! Viszont a kilátás a színem nem olyanok voltak.Ezért két nap múlva visszatértünk délelőtt és akkor megkaptuk ami még hiányzott!
Voltunk Larissa-ban is ahol egy színházat akartunk megnézni,de nem találtuk meg!Aznap nem vittük valamiért a GPS-t ami nagy hiba volt mert abban benne volt hova kellett volna mennünk.Viszont az oda és viszavezető út a hatalmas hegyek között olyan élmény volt számomra,hogy már csak ezért is megérte.Általában nem tudok oldalra nézni szerpentinen mert rosszúl leszek,de olyan áhitat volt bennem,hogy elfelejtettem rosszullenni!Az a vad nyers erő ami sugárzott a hegyekből olyan tiszteletet alázatot váltott ki belőlem,hogy elmondani sem tudom!
A második hét csak a pihenésé volt! Napi több fürdés órákig voltunk a vízben!50+-os naptejet vittem és bizony kellett is! Nagyon erős a nap és aki nem érzékeny bőrü még az is megéghet ha nem vigyáz!Ezen nem szabad spórolni mert elronthatja a nyaralást a fájdalom! Hazafelé itteni idő szerint háromnegyed 8-kor indultunk reggel és este fél 8-ra érkeztünk meg!Jó és tempós utunk volt viszont az a tömeg ami kifelé ment döbbenetes volt!A fizetőkapuknál kilóméteres sorok álltak!Lehet ők két napig is utaznak mert nagy tömeg volt! Most ennyi jutott eszembe hírtelen!Azt hiszem volt mit olvasni!
Üdv:Andy
Köszi andici,nagy áhítattal és örömmel olvastam az eddigi beszámolódat Úgy veszem ki szavaidból hogy sok élménnyel gazdagodtál. Várom további beszámolódat.