Loutro nagyon a szívem csücske nekem is, Valcsi, tök jó képeket találtál róla! A múltkor én is keresgéltem, de valahogy nem jöttek ilyen jók elő. Ha egyszer megjárjuk a Samariát, a másnapot biztosan Loutróban töltjük majd, ez eltökélt szándékom.
Ja, és képzeljétek, valaki úgy döntött, hogy megszabadul a Tőzsér-féle Krétás könyvétől, így nemsokára nekem is lesz egy! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, mert annyi jót hallottam róla!
Én nem voltam még Nyugat-Krétán, így Loutróban sem, csak olvastam róla egy utikönyvben és nagyon szimpatikusnak találtam a viszonylagos érintetlensége miatt. Ezért is kerestem fotókat róla.
Nekem évek óta megvan Tőzsér János Krétáról írt könyve és tetszik. Én nem szoktam átadni soha egyik könyvemet sem, mert soha nem lehet tudni, hogy mikor lesz szükség rá. Remélem sok hasznát veszed Te is majd!
Én tavaly olvastam Loutróról sokat, mert eleinte úgy volt, hogy a Samaria is benne lesz a programunkban, de aztán ugye kimaradt... Nagyon tetszett, hogy nincsenek autók, de ahogy a képeken látszik a falu mérete, olyan nagy távolságok sem, amik indokolnák az autós közlekedést. Nem hinném, hogy nagyon ki lehetne fáradni a falucska bejárása közben. És nagyon jó lehet ott valamelyik házikóban éjszakázni, és reggel a teraszról bámulni a tengert...
A Tőzsér-könyvre már várok pár hónapja, előjegyeztem a bookline-on, és most egyszercsak megjött az e-mail, hogy érkezett belőle egy példány! Ez teljesen feldobta a mai napomat!
Én is megnéztem...hihetetlen, hogy ahogy belép a videós az alagútkapun, ami látvány fogad, pontosan ugyanazt láttam a könyv leírása szerint a lelki szemeim előtt. Ha járok Krétán, biztosan ellátogatok ide is.
Ezt most nem teljesen értem. Ha a könyvben elég hosszasan kitérnek arra pl., hogy az alagutat taglalják, ami ugye jelképes és valóságos dolog is, az sztem elég hasonló képzeteket kelt mindenkiben, ha látta, ha nem látta.
Nem az alagút, hanem ahogy kilép az alagútból a kis térre...szinte láttam a szemeim előtt a házakat és minden ugyanúgy nézett ki a képzeletemben, ahogy a videófilmen. Talán mert az író remekül tudta leírni.
Ahol Maria lakott, vagy az anyja?
Ahol Maria, az nekem kívül esett ezen a fűutca részen, de a képzeletem szerint az alagutas bejárattól bal kéz felé kellett odamenni egy kisebb utcán ("török negyed").